2008. szeptember 1. hétfő

szept. 1
13:21
Jamie Winchester és Hrutka Róbert befejezik együtt (Spa Trend Online)
Nyolc évnyi együtt zenélés, több közös lemez és számtalan sikeres fellépés után szétválnak Jamie Winchester és Hrutka Róbert útjai - olvasható a zene.hu oldalán.
szept. 1
16:09
Mi a boldogság? „Aki tudja, nem érti a kérdést” (Startlap)
Hol a boldogság mostanában? - érdeklődtek a kilencedik ARC óriásplakát-kiállítás szervezői. Mi is ezt kérdeztük, mert a tárlat láttán ez még mindig nem világos. Ne egyedül nézze meg a nyomatokat!
szept. 1
21:27
World Press Photo kiállítás és három basszusgitáros ősszel a Millenárison (Infostart)
World Press Photo kiállítás, világzenei és jazzkoncertek, valamint családi és gyermekprogramok szerepelnek a Millenáris őszi programjai között - mondta el az InfoRádiónak Kirchkeszner Ágnes programigazgató.

2008. szeptember 2. kedd

szept. 2
7:21
Nyelvparádé -Guinness-rekord kísérlettel (Spa Trend Online)
A nyelvtanulási lehetőségek széles palettájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők szeptember 5-7. között a Nyelvparadén, a fővárosban; az idei rendezvény különlegessége az egyik kiadóval közösen szervezett Guiness-rekord kísérlet lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.
szept. 2
7:57
Kiállítás rabok munkáiból (Spa Trend Online)
A sopronkőhidai börtön és fegyház lakóinak képzőművészeti munkáiból nyílik kiállítás pénteken Budapesten; az Alkotások rácsok nélkül című tárlaton festmények, makettek, grafikák és miniatűrök is láthatók.
szept. 2
10:27
A Felvidéken néha fáj a magyarság – videó (Startlap)
Néha az anyaországi magyarok ártanak a legtöbbet a felvidéki magyaroknak, ki így, ki úgy. Alsóbodokon voltunk a Kapocs Ifjúsági Táborban és beszélgettünk, próbáltuk megérteni, hogyan gondolkodnak arról, mi a magyar.
szept. 2
11:39
Clooney és Pitt kevés a sikerhez (Startlap)
Vannak, akik a hollywoodi írósztrájkot okolják, akadnak, akik a gyengülő gazdaságra mutogatnak, némelyek egyszerűen rossz évjáratot emlegetnek. A félidejéhez érkezett 65. velencei nemzetközi filmfesztivál mindenesetre egyelőre sokakban csalódást keltett a filmek színvonala és a megszokott sztárparádé hiánya miatt.
szept. 2
12:09
Zsidó filmnapok az Urániában (Spa Trend Online)
A Zsidó Nyári Fesztivál keretében filmnapokat rendeznek csütörtöktől a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban - közölte a mozi kedden az MTI-vel.
szept. 2
12:15
Illegálisan bontják a Kultiplexet? – videó (Startlap)
Kedd délelőtt álltak neki a főváros egyik legismertebb szórakozóhelye, a Kultiplex bontásának, a munkások szerint a dózerolás két-három napig is eltart majd. A markoló annak ellenére látott munkához, hogy az üzemeltetők és az önkormányzat közötti per még zajlik. Az ügyvéd nem igazán érti az eljárást. A jegyzőt pedig nem tudtuk elérni.
szept. 2
14:15
Békapörkölt a pörköltparádén (Spa Trend Online)
Valóságos pörköltkavalkáddal várja az érdeklődőket a SzeptEmber Feszt, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg a XVIII. kerületi Bókay-kertben szeptember 5. és 7. között.
szept. 2
15:09
Quasimodo költőverseny Balatonfüreden (Spa Trend Online)
Az idei Salvatore Quasimodo Költőversenyre 135 alkotó küldött be pályaművet, a rendezvényt pénteken és szombaton immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg Balatonfüreden - tudatta Pethő Krisztina, az önkormányzat szóvivője. Elmondta: a kétnapos rendezvénysorozat pénteken 11 órakor a Balatonfüreden megjelenő új irodalmi folyóirat, a Tempevölgy ünnepi és nyilvános szerkesztőségi ülésével kezdődik a…
szept. 2
18:45
Halálos gombát evett a híres író (Infostart)
Halálközeli állapotban szállították kórházba Nicolas Evanst és feleségét, valamint két rokonát, miután mérgező gombát fogyasztottak egy erdei séta után. Az író ráadásul bőrrákban szenved.
szept. 2
19:57
Sólyom tévéjátékot készített (Spa Trend Online)
Sólyom András tévéjátékot készített Osvát Ernőről, a Nyugat legendás szerkesztőjéről, Osváth a Radnóti Színházban címmel. Érdemes ehelyen megemlíteni, hogy a Magyar Televízió nagyon helyesen élen jár a Nyugat folyóirat évfordulójának megünneplésében. A tévéjáték történetének alapszituációja kissé bizarr. Osvát halála után a Nyugat szerzői egy emlékszám kiadására készülnek. Eközben három egykori…
szept. 2
19:59
A színházigazgató vezessen színházat és ne beszélgetéseket a televízióban? (Spa Trend Online)
Sokan tartják, hogy a suszter maradjon a kaptafánál, vagyis a színházigazgató vezessen színházat és ne beszélgetéseket a televízióban. Csakhogy van, amikor borul a mondás, vannak üdítő, bár ritka kivételek. A Duna Televízió Színlap című műsorában alkalmi műsorvezetőtársként legutóbb megjelent Mezei Zoltán, a szabadkai színház igazgatója.
szept. 2
20:57
Elkelt a Rolling Stones nyelve (Startlap)
Azt hihetnénk, hogy a kinyújtott nyelv a zenekar megalakulása óta jelen van a Rolling Stones koncertjein. Pedig nem: az 1962-ben alakult együttes csak nyolc évvel később szánta rá magát, hogy a logója legyen. A hatalmas száj és nyelv eredetijét most a londoni Victoria and Albert Museum vásárolta meg. A múzeum egy amerikai árverésen 92 500 dollárért jutott az immár rocktörténeti kuriózumnak számító…
szept. 2
21:45
15 milliót ért a világ leghíresebb nyelve - nézze meg! (Infostart)
Újra Londonban látható a Rolling Stones 1970-ben megalkotott lógójának eredetije, miután egy angol múzeum 92500 dollárt adott érte egy amerikai árverésen. Az alkotó csaknem negyven évvel ezelőtt 250 fontot "kasszírozott" munkájáért.

2008. szeptember 3. szerda

szept. 3
7:21
Kezdődik a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (Spa Trend Online)
Szabó István Oscar-díjas filmrendező nyitja meg este a budapesti Vörösmarty moziban a Budapest Short (BuSho) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált, amelyen a világ legkülönbözőbb tájairól származó alkotók 90 kisfilmje versenyez egymással.
szept. 3
12:09
A torontói filmfesztiválon vetítik a Deltát (Spa Trend Online)
Mundruczó Kornél Delta című filmjét is műsorra tűzik a csütörtökön kezdődő torontói filmfesztiválon; a seregszemlén két magyar részvételű koprodukció is látható lesz még: Iannis Smaragdis El Greco című alkotása és Csupó Gábor legújabb fantasyje, A holdhercegnő (The Secret of Moonacre).
szept. 3
13:03
Lecsófesztivál Szentesen (Spa Trend Online)
Több mint kétszáz bográcsban rotyog majd a lecsó szombaton Szentesen az alföldi város hagyományos gasztronómiai fesztiválján, melyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg.
szept. 3
13:39
Csütörtökön kezdődődik a Debreceni Jazznapok (Spa Trend Online)
Négy helyszínen összesen 19 együttes, köztük több világsztár lép színpadra a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó 37. Debreceni Jazznapok rendezvénysorozatán.
szept. 3
14:15
30 éve alakult a Kalyi Jag együttes (Spa Trend Online)
Harminc éve alakult az autentikus cigány zenét játszó Kalyi Jag (Fekete Tűz) együttes, amely ebből az alkalomból koncertet ad pénteken Budapesten, a Művészetek Palotájában. A jubileumi esten beszédet mond Sólyom László köztársasági elnök.
szept. 3
17:15
Megmérgezte magát A suttogó szerzője (Spa Trend Online)
A suttogó című világhírű regény íróját gombamérgezéssel szállították kórházba.
szept. 3
17:33
ARC gyerekeknek! (Spa Trend Online)
Első ízben a 6-14 éves korosztálynak is meghirdette képalkotói pályázatát az ARC Művészeti és Szolgáltató Kft. A felhívásra olyan pályamunkákat várnak a fiataloktól, amelyen azt ábrázolják, hogy számukra mi a legjobb dolog a világon. A pályázók rajzolhatnak, festhetnek, de elkészíthetik digitális technikával is művüket egy A4-es fekvő formátumú rajzlapra. A beküldés határideje szeptember…
szept. 3
17:51
A Nobel-díjas író nem szereti az "új újságírást" (Spa Trend Online)
Gabriel Garcia Márquez "a világ legnagyszerűbb tevékenységének" tartja az újságírást általában, de ugyanakkor azt is kifejtette, hogy nem szereti az "új újságírást, mert azt a sietség, a kapkodás jellemzi". A Nobel-díjas kolumbiai író az észak-mexikói Monterey városában az Új újságírásért nevű alapítvány szemináriumán fejtette ki véleményét. A Száz év magány szerzője különösen aggasztónak tartja,…
szept. 3
18:15
Illegálisan bontják a Kultiplexet? (Startlap)
Kedd délelőtt álltak neki a főváros egyik legismertebb szórakozóhelye, a Kultiplex bontásának, a munkások szerint a dózerolás két-három napig is eltart majd. A markoló annak ellenére látott munkához, hogy az üzemeltetők és az önkormányzat közötti per még zajlik. Az ügyvéd nem igazán érti az eljárást. A jegyzőt pedig nem tudtuk elérni.
szept. 3
19:39
Fogyatkozó Kultúrház? (Spa Trend Online)
Ősztől házhoz megy a Kultúrház. Jól hangzik. Ahhoz képest, hogy nyár elején még arról lehetett hallani, hogy bizonytalan a Magyar Televízió Kultúrházának sorsára, örülni kell a folytatásnak. Az is elképzelhető, beválik, hogy "megmozdítják" az adás sorozatot, vagyis hétköznap nem stúdióból jelentkeznek, hanem helyszínről. Hétvégén pedig egy másik műsorvezető a stúdióból egy magazinnal Az viszont…

2008. szeptember 4. csütörtök

szept. 4
4:39
Három az egyben, egy a háromban (Spa Trend Online)
Három szórakoztató film, három korosztálynak. Vagy tán pontosabb, ha három ízlésvilágot említek. A lényeg, hogy a maga módján mindhárom jól szolgálja a feltételezett célközönségének könnyed szórakoztatását.
szept. 4
8:15
Indiai filmfesztivál az Örökmozgóban (Spa Trend Online)
Hét indiai mozgóképet, köztük kosztümös filmet, bűnügyi vígjátékot, musicalt, szerelmi komédiát és politikai színezetű szerelmi drámát láthat a közönség jövő szerdától a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban - közölte a mustrát szervező Magyar Nemzeti Filmarchívum az MTI-vel.
szept. 4
8:17
Második világháborús aknára lépett-világtalanul alkot (Spa Trend Online)
Emlékezetből viszi fel a vászonra kétezer tégelyből a festékeket, színárnyalatokat a teljesen vak harkivi Dmitro Didorenko, Ukrajna egyik legfelkapottabb festője.
szept. 4
9:51
Megegyezhetnek a nagy cégek a YouTube-al (Startlap)
Békülékenyebb hangot ütöttek meg az utóbbi időben a nagy zenei- és filmstúdiók a YouTube-bal szemben, miután kiderült, hogy a videómegosztó portál nem kizárólag a kiadók bevételeinek apasztására alkalmas, hanem reklámhordozóként is szemlélhető.
szept. 4
10:57
Magyar filmest is díjazhatnak az Emmy-gálán (Infostart)
Csutak Zsolt castingrendező személyében magyar jelölt is szerepel a televíziós Oscar-díjként ismert Emmy-díj idei jelöltjei között. Csutak Zsolt és külföldi kollégái A Cég - A CIA regénye című, Magyarországon forgatott tévés minisorozatért kaphatnak elismerést.
szept. 4
11:15
Tizedik születésnapját ünnepli a Trafó (Spa Trend Online)
Pénteken tartja 10. születésnapját a budapesti Trafó - Kortárs Művészetek Háza. Szabó György igazgató jellemzése szerint sok-sok kis pillanat: tánc, zene, beszélgetés, kép és mozgókép, cirkusz - ez mind a Trafó.
szept. 4
13:39
Mundruczó Kornél filmje az Európai Filmdíj nevezettjei között (Spa Trend Online)
Mundruczó Kornél Delta című játékfilmjét is nevezték az idei Európai Filmdíjra - tájékoztatta a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-t.
szept. 4
14:39
Ne nyisd ki az aranykaput! (Startlap)
Csak a tudat az, amire vigyázni kell, ami igazán számít. A test – még ha hiányos is – drogmirigyekkel és mesterséges toldásokkal felturbózható, vagyis önmagában lényegtelen. Ez persze a távoli jövőben sem teljesen így igaz, de Takeshi Kovacs új sztorija kapcsán sem jut el eddig az átértékelésig. Szerencsénkre.
szept. 4
16:21
Újabb elismerés a Delta számára (Infostart)
Mundruczó Kornél Delta című játékfilmjét is nevezték az idei Európai Filmdíjra.
szept. 4
16:39
Afrika Arcai fesztivál a Gödörben (Spa Trend Online)
A hétvégén a budapesti Gödör Klubban megrendezendő Afrika Arcai fesztiválon egyebek mellett kerekasztal-beszélgetés, filmvetítések, fotókiállítás, koncertek, táncbemutató, gasztronómiai különlegességek, valamint divatbemutató várja az érdeklődőket.
szept. 4
16:45
Színdarab lesz a Madách-pornóból (Startlap)
Kiderült: nem forog napi négymillió forintból az Ember Tragédiájának pornófilm-változata. Csupán egy merész színházi vállalkozásról és egy ehhez kapcsolódó álblogról van szó. A kuruc.info antiszemitizmust sem nélkülöző ítélete azonban végleges: szeptember végén botrányt csinálnak.
szept. 4
18:09
A sátán macskája indul a frankfurti filmfesztiválon (Spa Trend Online)
Ternovszky Béla Macskafogó című világsikerének második része, A sátán macskája indul a frankfurti Lucas Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál versenyprogramjában; a napokban Angliában és Szerbiában is láthatók magyar animációk - közölte a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-vel.
szept. 4
19:03
Olimpiai fotókiállítás nyílt a Nagymező utcában (Spa Trend Online)
A pekingi olimpián hazai és külföldi fotóriporterek által készített legjobb képekből nyílt kiállítás csütörtökön a Nagymező utcában, a Feltételes Megálló Galériában.

2008. szeptember 5. péntek

szept. 5
11:15
A halott Green doktor visszatér a Vészhelyzetbe (Infostart)
Visszatér a Vészhelyzetbe Green doktor - nem tér azonban vissza halottaiból. Ez lesz a népszerű sorozat 15., utolsó évadja.
szept. 5
13:21
Az Iszka utazását nevezi Magyarország Oscar-díjra (Infostart)
Bollók Csaba rendező Iszka utazása című játékfilmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra, erről szakmai bizottság döntött pénteken - közölte a Magyar Filmunió.
szept. 5
19:39
Határon kívül (Spa Trend Online)
Hálás téma a televízióban azzal foglalkozni, hogy a külföldi munkavállalás milyen előnyökkel, netán hátrányokkal jár. Az RTL Klub heti éjjeli órára tett magazinja a Házon kívül azt hiszem tulajdonképpen kihasználta a témában rejlő lehetőségeket. Több európai nagyvárosban - Bécsben, Londonban és Münchenben - forgattak és kerestek interjúalanyokat, olyanokat, akik különböző okok miatt úgy…
szept. 5
21:27
Elhunyt Németh G. Béla (Spa Trend Online)
Elhunyt Németh G. Béla, az irodalomtudomány kiemelkedő alakja pénteken.

2008. szeptember 6. szombat

szept. 6
7:03
Szalóki Ági is fellép a gyermekkórusok fesztiválján (Infostart)
Legyen a művészet mindenkié! címmel kulturális fesztivált és a művészeti iskolák tanévnyitóját rendezik meg hétvégén az ország több pontján. A budapesti rendezvények szombaton a margitszigeti Nagyréten az 1000 hang fesztivállal kezdődnek szombaton.
szept. 6
9:45
A Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendége szeretne lenni Magyarország (Spa Trend Online)
A Pekingi Nemzetközi Könyvvásár díszvendégi helyéért lobbizik Magyarország - mondta Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára Pekingben.
szept. 6
10:03
Ha szereti a természetfilmeket látogasson el az Urániába (Spa Trend Online)
Az Állati szerelmek című francia természetfilm közelgő premierje kapcsán természetfilmes napot tart hétfőn a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház.
szept. 6
10:21
Hihetetlen!A felnőtt népesség 25-30 százaléka funkcionális analfabéta (Spa Trend Online)
Szeptember 8-án tartják az analfabétizmus elleni harc, az írni-olvasni tudás világnapját, amelyről az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO 1965-ös teheráni világkongresszusa határozott.
szept. 6
17:33
V. Nemzetközi hajtánytalálkozó (Spa Trend Online)
Nem tudom örömhírrel kezdeni a XI. Kisvasúti Napot és az V. Nemzetközi hajtánytalálkozót, mert az elmúlt 11 évet a fenyvesi kisvasút jövőjének teljes bizonytalansága jellemezte, és ennek nincs vége ma sem - mondta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere a mintegy 400 vendéget vonzó és 26 hajtányt felsorakoztató rendezvény megnyitóján.
szept. 6
20:51
Aronofsky nyerte az Arany Oroszlánt (Infostart)
Darren Aronofsky, 39 éves amerikai rendező nyerte el a 65. Velencei Filmfesztivál legjobb filmért járó Arany Oroszlán díját.
szept. 6
23:21
Megegyezhetnek a nagy cégek a YouTube-bal (Startlap)
Békülékenyebb hangot ütöttek meg az utóbbi időben a nagy zenei- és filmstúdiók a YouTube-bal szemben, miután kiderült, hogy a videómegosztó portál nem kizárólag a kiadók bevételeinek apasztására alkalmas, hanem reklámhordozóként is szemlélhető.

Keresés