2008. szeptember 1. hétfő

szept. 1
16:09
Mi a boldogság? „Aki tudja, nem érti a kérdést” (Startlap)
Hol a boldogság mostanában? - érdeklődtek a kilencedik ARC óriásplakát-kiállítás szervezői. Mi is ezt kérdeztük, mert a tárlat láttán ez még mindig nem világos. Ne egyedül nézze meg a nyomatokat!
szept. 1
21:27
World Press Photo kiállítás és három basszusgitáros ősszel a Millenárison (Infostart)
World Press Photo kiállítás, világzenei és jazzkoncertek, valamint családi és gyermekprogramok szerepelnek a Millenáris őszi programjai között - mondta el az InfoRádiónak Kirchkeszner Ágnes programigazgató.

2008. szeptember 2. kedd

szept. 2
10:27
A Felvidéken néha fáj a magyarság – videó (Startlap)
Néha az anyaországi magyarok ártanak a legtöbbet a felvidéki magyaroknak, ki így, ki úgy. Alsóbodokon voltunk a Kapocs Ifjúsági Táborban és beszélgettünk, próbáltuk megérteni, hogyan gondolkodnak arról, mi a magyar.
szept. 2
11:39
Clooney és Pitt kevés a sikerhez (Startlap)
Vannak, akik a hollywoodi írósztrájkot okolják, akadnak, akik a gyengülő gazdaságra mutogatnak, némelyek egyszerűen rossz évjáratot emlegetnek. A félidejéhez érkezett 65. velencei nemzetközi filmfesztivál mindenesetre egyelőre sokakban csalódást keltett a filmek színvonala és a megszokott sztárparádé hiánya miatt.
szept. 2
12:15
Illegálisan bontják a Kultiplexet? – videó (Startlap)
Kedd délelőtt álltak neki a főváros egyik legismertebb szórakozóhelye, a Kultiplex bontásának, a munkások szerint a dózerolás két-három napig is eltart majd. A markoló annak ellenére látott munkához, hogy az üzemeltetők és az önkormányzat közötti per még zajlik. Az ügyvéd nem igazán érti az eljárást. A jegyzőt pedig nem tudtuk elérni.
szept. 2
18:45
Halálos gombát evett a híres író (Infostart)
Halálközeli állapotban szállították kórházba Nicolas Evanst és feleségét, valamint két rokonát, miután mérgező gombát fogyasztottak egy erdei séta után. Az író ráadásul bőrrákban szenved.
szept. 2
20:57
Elkelt a Rolling Stones nyelve (Startlap)
Azt hihetnénk, hogy a kinyújtott nyelv a zenekar megalakulása óta jelen van a Rolling Stones koncertjein. Pedig nem: az 1962-ben alakult együttes csak nyolc évvel később szánta rá magát, hogy a logója legyen. A hatalmas száj és nyelv eredetijét most a londoni Victoria and Albert Museum vásárolta meg. A múzeum egy amerikai árverésen 92 500 dollárért jutott az immár rocktörténeti kuriózumnak számító…
szept. 2
21:45
15 milliót ért a világ leghíresebb nyelve - nézze meg! (Infostart)
Újra Londonban látható a Rolling Stones 1970-ben megalkotott lógójának eredetije, miután egy angol múzeum 92500 dollárt adott érte egy amerikai árverésen. Az alkotó csaknem negyven évvel ezelőtt 250 fontot "kasszírozott" munkájáért.

2008. szeptember 3. szerda

szept. 3
18:15
Illegálisan bontják a Kultiplexet? (Startlap)
Kedd délelőtt álltak neki a főváros egyik legismertebb szórakozóhelye, a Kultiplex bontásának, a munkások szerint a dózerolás két-három napig is eltart majd. A markoló annak ellenére látott munkához, hogy az üzemeltetők és az önkormányzat közötti per még zajlik. Az ügyvéd nem igazán érti az eljárást. A jegyzőt pedig nem tudtuk elérni.

2008. szeptember 4. csütörtök

szept. 4
9:51
Megegyezhetnek a nagy cégek a YouTube-al (Startlap)
Békülékenyebb hangot ütöttek meg az utóbbi időben a nagy zenei- és filmstúdiók a YouTube-bal szemben, miután kiderült, hogy a videómegosztó portál nem kizárólag a kiadók bevételeinek apasztására alkalmas, hanem reklámhordozóként is szemlélhető.
szept. 4
10:57
Magyar filmest is díjazhatnak az Emmy-gálán (Infostart)
Csutak Zsolt castingrendező személyében magyar jelölt is szerepel a televíziós Oscar-díjként ismert Emmy-díj idei jelöltjei között. Csutak Zsolt és külföldi kollégái A Cég - A CIA regénye című, Magyarországon forgatott tévés minisorozatért kaphatnak elismerést.
szept. 4
14:39
Ne nyisd ki az aranykaput! (Startlap)
Csak a tudat az, amire vigyázni kell, ami igazán számít. A test – még ha hiányos is – drogmirigyekkel és mesterséges toldásokkal felturbózható, vagyis önmagában lényegtelen. Ez persze a távoli jövőben sem teljesen így igaz, de Takeshi Kovacs új sztorija kapcsán sem jut el eddig az átértékelésig. Szerencsénkre.
szept. 4
16:21
Újabb elismerés a Delta számára (Infostart)
Mundruczó Kornél Delta című játékfilmjét is nevezték az idei Európai Filmdíjra.
szept. 4
16:45
Színdarab lesz a Madách-pornóból (Startlap)
Kiderült: nem forog napi négymillió forintból az Ember Tragédiájának pornófilm-változata. Csupán egy merész színházi vállalkozásról és egy ehhez kapcsolódó álblogról van szó. A kuruc.info antiszemitizmust sem nélkülöző ítélete azonban végleges: szeptember végén botrányt csinálnak.

2008. szeptember 5. péntek

szept. 5
11:15
A halott Green doktor visszatér a Vészhelyzetbe (Infostart)
Visszatér a Vészhelyzetbe Green doktor - nem tér azonban vissza halottaiból. Ez lesz a népszerű sorozat 15., utolsó évadja.
szept. 5
13:21
Az Iszka utazását nevezi Magyarország Oscar-díjra (Infostart)
Bollók Csaba rendező Iszka utazása című játékfilmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra, erről szakmai bizottság döntött pénteken - közölte a Magyar Filmunió.

2008. szeptember 6. szombat

szept. 6
7:03
Szalóki Ági is fellép a gyermekkórusok fesztiválján (Infostart)
Legyen a művészet mindenkié! címmel kulturális fesztivált és a művészeti iskolák tanévnyitóját rendezik meg hétvégén az ország több pontján. A budapesti rendezvények szombaton a margitszigeti Nagyréten az 1000 hang fesztivállal kezdődnek szombaton.
szept. 6
20:51
Aronofsky nyerte az Arany Oroszlánt (Infostart)
Darren Aronofsky, 39 éves amerikai rendező nyerte el a 65. Velencei Filmfesztivál legjobb filmért járó Arany Oroszlán díját.
szept. 6
23:21
Megegyezhetnek a nagy cégek a YouTube-bal (Startlap)
Békülékenyebb hangot ütöttek meg az utóbbi időben a nagy zenei- és filmstúdiók a YouTube-bal szemben, miután kiderült, hogy a videómegosztó portál nem kizárólag a kiadók bevételeinek apasztására alkalmas, hanem reklámhordozóként is szemlélhető.

2008. szeptember 7. vasárnap

szept. 7
8:03
Több mint Pestőr 17. (Startlap)
Hónapok óta bolyongunk fel és alá, és még nem ettünk egy falatot sem. Úgyhogy pestőrségünk ezúttal ebédszünetre vonul vissza – még szerencse, hogy velük tart a kamera is. Nem is akárhova, hanem Jolsvai András egyik törzshelyére, a város híres kifőzdéjébe.

2008. szeptember 8. hétfő

szept. 8
10:39
Britney Spears és Michael Phelps különös találkozása (Infostart)
Az előrejelzéseknek megfelelően Britney Spears sikerét hozta az MTV Video Music Awards díjkiosztó. A közép-európai idő szerint hétfő hajnalban Hollywoodban tartott gálán a 26 esztendős énekesnő mindhárom jelöléséből díj lett: Piece of Me című zenés filmje lett az év videója és ez kapta a legjobb női előadónak, valamint a legjobb popvideóért járó elismerést is.
szept. 8
16:21
Halott feleségét is megfestette a szecesszió elfelejtett mestere (Infostart)
A svájci szimbolista festő, Ferdinand Hodler munkáiból nyílik kiállítás szeptember 9-én a Szépművészeti Múzeumban. A tárlat a berni Kunstmuseum anyagából áll.
szept. 8
22:09
Víz, só, paprika, hagyma, hal – a többi kamu (Startlap)
Csak a fentiekre van szükség a jó halászléhez. A Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon jártunk.

2008. szeptember 9. kedd

szept. 9
6:45
Dancs Annamari különdíjat kapott az Arany Szarvas fesztiválon (Infostart)
Magyarországon elsősorban a zenecsatornák adásából ismerhetik a sepsiszentgyörgyi Dancs Annamarit, aki a Brassóban rendezett Arany Szarvas nemzetközi könnyűzenei fesztivál közönségdíját vehette át.
szept. 9
13:09
Politikai dráma és tánc (Startlap)
Négynapos indiai filmfesztivál kezdődik az Örökmozgó moziban, a tipikus bollywoodi alkotások mellett politikai drámát is láthatunk.
szept. 9
16:57
Kassa is kulturális főváros lesz (Infostart)
Kassa lesz 2013-ban Európa egyik kulturális fővárosa - közölték Brüsszelben.
szept. 9
18:33
Magyar világsztárok Budapesten (Startlap)
Nagyszabású balettgálát rendeznek „32 balettcsillag — 8 balett-társulat” elnevezéssel november 9-én az egykori Budapest Kongresszusi Központban.

2008. szeptember 10. szerda

szept. 10
5:15
Jimmy Page a Led Zeppelin újraegyesüléséről - videóval (Infostart)
Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa Torontóban kijelentette: a híresztelésekkel szemben nem vonult stúdióba zenekarával. Szavai szerint egyszer volt újraegyesülés, a tavalyi londoni koncerten. Mint mondta, ahhoz, hogy újra összeálljon a Led Zeppelin, négy ember szükséges.
szept. 10
5:51
A balett szerelmeseit várja novemberben Budapest (Infostart)
Nagyszabású balettgálát rendeznek november 9-én az egykori Budapest kongresszusi központban, a táncest előtt önkormányzati vezetők számára tartanak konferenciát, amelynek témája a kultúra fontossága.
szept. 10
8:57
Fényképezni csak a profiknak tilos (Startlap)
A rendszeres koncertlátogatókban felvetődhet a kérdés, hogy a modern telefonok korában van-e még értelme a koncertjegyek hátoldalán olvasható fényképezési tilalomnak.

2008. szeptember 11. csütörtök

szept. 11
6:51
Szájba rág, de gyönyörködtet - Delta kritika (Startlap)
Lajkó Félix elszánt közönnyel néz maga elé: kimenne a Dunára lakni. Végül megveszi a fát agresszív mostohaapjától és építkezésbe kezd. Lajkó Félix fáradt közönnyel néz maga elé: megépítette házát a folyó közepén. Testvére megküzd szüleivel és kiköltözik hozzá. Mintha egymásba szeretnének. Lajkó Félix zavart közönnyel néz maga elé.
szept. 11
11:57
Összerogyóban a kiadói piac - interjú (Startlap)
Az egyik lábán zenész: a Carbonfools mai és a Publo Hunny ex-dobosa. A másikon kiadó: a Bëlgától a Heaven Street Sevenen kívül kikötött már nála szinte mindenki, aki fontos, és akire vevő. Az 1G Records fejét, Keleti Tamást megőrjítik a kereskedelmi rádiók, ennek ellenére próbál mindenkivel jóban lenni. Van, hogy nem sikerül. A Mymusic interjúja.
szept. 11
14:21
Szájba rág, de gyönyörködtet a Delta (Startlap)
Lajkó Félix elszánt közönnyel néz maga elé: kimenne a Dunára lakni. Végül megveszi a fát agresszív mostohaapjától és építkezésbe kezd. Lajkó Félix fáradt közönnyel néz maga elé: megépítette házát a folyó közepén. Testvére megküzd szüleivel és kiköltözik hozzá. Mintha egymásba szeretnének. Lajkó Félix zavart közönnyel néz maga elé.
szept. 11
15:45
A mozikban Mundruczó Kornél Arany Pálmára jelölt, Filmszemle díjas filmje (Infostart)
A héten mutatják be a magyar mozik Mundruczó Kornél Delta című filmjét, amelyet 2008-ban a Magyar Filmszemle fődíjával, az Arany Orsóval jutalmazták, de ugyanitt elnyerte a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) elismerését és a legjobb filmzene díját is.
szept. 11
20:33
Londonban mutatkozik be James Bond (Infostart)
Elsőként a Londoni Filmfesztiválon, október 29-én nézheti meg a közönség az új James Bond-filmet. A Quantom of Solace mellett több nagy érdeklődéssel várt filmet láthatnak a nézők.
szept. 11
21:27
Ingyenalbum: keresztbe tesz a zeneiparnak a Marillion (Infostart)
Példátlan tettet hajt végre a brit Marillion zenekar: egyenesen a fájlmegosztó portálokra tölti fel új lemezét. Cserébe azt várja, hogy a rajongók így megtakarított pénzüket koncertjegyre költik. A zeneipar nincs elragadtatva a lépéstől.
szept. 11
21:45
Jobban félnek a betegségektől a kórházas tévésorozatok nézői (Infostart)
A kórházas tévésorozatok erősíthetik tudat alatt a félelmet a betegségektől - állapították meg belga kutatók.

2008. szeptember 12. péntek

szept. 12
10:09
Összerogyóban a kiadói piac – interjú (Startlap)
Az egyik lábán zenész: a Carbonfools mai és a Publo Hunny ex-dobosa. A másikon kiadó: a Bëlgától a Heaven Street Sevenen kívül kikötött már nála szinte mindenki, aki fontos, és akire vevő. Az 1G Records fejét, Keleti Tamást megőrjítik a kereskedelmi rádiók, ennek ellenére próbál mindenkivel jóban lenni. Van, hogy nem sikerül. A Mymusic interjúja.
szept. 12
13:45
Elkészült a legnagyobb slágerek listája (Startlap)
A hatvanas évek elejének remek dala, a The Twist végzett a Billboard rangsorának élén, amelyet az elmúlt ötven év slágerlistáiból állítottak össze. Elvis és The Beatles dalok nincsenek a legjobb ötben.

2008. szeptember 13. szombat

szept. 13
8:51
Vásárra viszik a költészetet a Gödör Klubban (Infostart)
Ötödik alkalommal rendezik meg a Költészet Vásárát szeptember 14-én. Ezúttal a Deák téri Gödör Klub ad helyszínt az egész napos eseménynek, ahol az érdeklődőket gyermekprogramok, versek, dalok és dedikálások várják.

2008. szeptember 14. vasárnap

szept. 14
9:15
Több mint Pestőr 18. (Startlap)
Aki Á-t mond, mondjon B-t is. (Hosszabb változatban: aki Tilos az Á-t mond, mondjon Tilos a B-t is.) Tehát aki Budán evett, egyék Pesten is. Vagyis: irány Pest legkitünőbb fedettpályás kifőzdéje, a legendás Kádár. Tartsanak önök is Jolsvai Andrással és a pestőrökkel.

2008. szeptember 15. hétfő

szept. 15
11:33
Emmy-díj: jutalmazták a Simpson-családot és a Született feleségeket is (Infostart)
Tizedik Emmy-díját nyerte el a Simpson-család, de jutalmazták a Szex és New York egykori sztárját, Cynthia Nixont és a Született feleségek Kathryn Joostenét is a Los Angeles-i előceremónián. A fő díjátadó ünnepség vasárnap lesz.

2008. szeptember 16. kedd

szept. 16
7:33
Vivaldi a főszereplője a Budapesti Barokk Fesztiválnak (Infostart)
Antonio Vivaldi 330. születésnapjára és a barokk művész korára emlékezik szeptember 18-a és október 12-e között a Budapesti Barokk Fesztivál. A Belvárosi Szent Mihály Templomban felcsendülnek a Négy évszak és a Glória című darabok ismert dallamai, és szombaton két, eddig ismeretlen Vivaldi-művet lehet meghallgatni.
szept. 16
7:51
Európa a Ráday utcában - MOL Jazz Fesztivál 2008 (Infostart)
Szerdán kezdődik a 6. MOL Jazz Fesztivál, amelynek keretében negyvenöt koncerten számos magyar és külföldi zenész lép fel. A szeptember 21-ig tartó rendezvényt a Ferencvárosban, a Közraktár Sátorban, a Jazzhajón és a Művészetek Palotájában tartják, de új helyszíneket is avatnak - mondta az InfoRádiónak a rendezvény főszervezője.
szept. 16
7:53
Elhunyt a Pink Floyd alapítója (Infostart)
Hatvanöt éves korában hétfőn angliai otthonában meghalt Rick Wright, a Pink Floyd együttes alapítója, billentyűse. A zenész rákbetegségben szenvedett.
szept. 16
8:27
Elitképzésre és piaci mentalitásra törekszik az informatikai magánegyetem (Infostart)
Informatikai magánegyetem nyithatja meg kapuit két év múlva a volt Óbudai Gázgyár területén. Bojár Gábor, az egyetem egyik tulajdonosa elmondta: az angol nyelvű oktatásban elitképzésre törekszenek, olyan keresett területeken, mint például a bioinformatikus képzés.
szept. 16
8:45
Faludy-est: élet- és emberszeretet (Infostart)
Turek Miklós színművész és Nágel Kornél grafikusművész közös Faludy-estjét mutatja be kedden este nyolc órakor a VAM Design Center. Az előadás ezt követően észak-amerikai turnéra indul Kanadába és az Egyesült Államokba.
szept. 16
11:27
Roma rendőr a főszereplő - szociofilm krimi-köntösben (Infostart)
Mucsi Zoltán, Csuja Imre és Tordy Géza főszereplésével szerda este mutatják be az Uránia Filmszínházban Dettre Gábor Tabló című filmjét. A több szálon futó cselekmény egy roma rendőrnyomozó munkájába és magánéletébe enged betekintést.
szept. 16
13:15
Blood, Sweat and Tears: Budapesten forog a kerék (Infostart)
Az alapító Steve Katz gitárossal kiegészülve érkezik Budapestre a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Blood, Sweat and Tears. A jazzrock műfajteremtő együttese szeptember 20-án lép fel a Művészetek Palotájában, új énekessel.
szept. 16
13:33
Picassót is lehagyta a művészet milliomos fenegyereke (Infostart)
Pablo Picassót letaszítva a trónról immár Damien Hirst, a brit művészet fenegyereke a rekorder az egy árverésen legnagyobb összértékben eladott alkotások tekintetében.

Keresés