2008. szeptember 1. hétfő

szept. 1
5:51
Mától használható a kismamabérlet (Infostart)
Hétfőtől érvényes a kisgyermeket nevelő szülőknek járó kedvezményes BKV bérlet.
szept. 1
7:21
Konrád György nem csatlakozott a Magyar Chartához (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy számos köztiszteletben álló személy és civil szervezet csatlakozott már a Gyurcsány Ferenc által életre hívott Magyar Chartához. Konrád György író, a Demokratikus Charta alapítója viszont nincs a támogatók között.
szept. 1
13:21
Vége a tisztességtelen kereskedelemnek? (Infostart)
Ma lépett hatályba a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény. A három érintett hatóság közösen számolt be az együttműködés formáiról, lehetőségeiről.
szept. 1
13:57
Nehéz bezárni a magyar jogrendszer kiskapuit (Infostart)
Vajon visszajár-e a szabálytisztelő cégvezetők által a TEÁOR kódváltoztatásra fordított összeg, miután az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium többszöri halasztás után várhatóan mentesíti a vállalkozásokat a kódregisztrációs eljárástól? Az InfoRádiónak nyilatkozó jogszociológus szerint jogilag nehezen lehetne érvényesíteni a kárigényt, mégsem lenne azt haszontalan felvetni a jogalkotónak.
szept. 1
14:33
Újra tárgyalnak a gazdák (Metropol)
Az almatermesztő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodók megbízottai kedden ismét egyeztetnek Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel.
szept. 1
14:51
Fodor: A program csak Gyurcsány túlélését szolgálja (Infostart)
Az SZDSZ elnöke szerint a miniszterelnök által vázolt cselekvési program a bizonytalanság programja, amely nem az ország túlélését szolgálja, csak Gyurcsány Ferenc túlélését. Fodor Gábor az InfoRádióban azt mondta: a szakértői kormány ügyét rövid időn belül napirendre kell tűzni, bár erről a szabad demokraták egyelőre nem egyeztetnek a többi párttal.
szept. 1
15:09
Több ezer tanár retteg az elbocsátástól (Infostart)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint várhatóan több ezer pedagógus státusza szűnik meg az idei tanévben. Kerpen Gábor az InfoRádióban a Központi Statisztikai Hivatal becsléseire hivatkozva azt is közölte: végleges adatok csak a hónap közepén várhatók.
szept. 1
17:15
A gyermekek felének nincs példaképe (Infostart)
A gyerekek egyre tudatosabb tagjai a fogyasztói társadalomnak. Befolyásolja őket a termékek márkája és ára is. A fiatalok kommunikációját, médiafogyasztását és vásárlási szokásait vizsgálat a Szonda Ispos, a legfrissebb felmérésében.
szept. 1
17:17
Termőföld kalapács alatt (Infostart)
Mintegy 9.000 hektár termőföldet hirdet meg árverésen és pályázat útján értékesítésre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
szept. 1
17:19
Az ÁSZ továbbra is elégedetlen (Infostart)
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint pénzügyi és költségvetés-technikai szempontból korrekt a kormány tavalyi költségvetési beszámolója, ám a dokumentum is bizonyítja, hogy változatlanul indokolt a közpénzügyi szabályozás megújítása.
szept. 1
19:03
Két-három év: hatékonyan működő BKV-t ígér az új vezérigazgató (Infostart)
Holdingstruktúra kialakítását tervezi a BKV-n belül a közlekedési társaság hétfőn hivatalba lépett vezérigazgatója. Kocsis István a pályázatában vázolt elképzelések részleteire vonatkozó kérdésekre nem válaszolt; azt mondta, ezeket egyeztetni kell a BKV szakmai vezetésével és ezután kérni a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat jóváhagyását.
szept. 1
19:39
Megkezdődött az iskola - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Megkezdődött az iskola, 1 millió 363 ezer tanuló számára ért véget a csaknem két és fél hónapos nyári vakáció és kezdődött meg a tanítás az ország általános és középiskoláiban. A most induló tanévben a diákok 181 napot járnak majd iskolába, a tanítás 2009. június 15-ig tart.
szept. 1
20:15
"Ha Gyurcsány marad, az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc új programjának mérsékelt fogadtatása, illetve annak SZDSZ általi elutasítása élénk találgatásokat indított el. Török Gábor politológus az InfoRádió kérdésére arról beszélt, hogy amennyiben Gyurcsány Ferenc marad a miniszterelnök, akkor az SZDSZ nem szavazza meg a költségvetést. Ez nem jelent automatikusan új választásokat, bár az MSZP számára ez lehetne az előnyösebb…

2008. szeptember 2. kedd

szept. 2
6:09
Ranschburg Jenő: "Értékvesztett társadalomban élünk" (Infostart)
Napjaink gyermekeinek egyre nagyobb befolyása van a család mindennapjaira. Ehhez a szülők problémái és az időhiány egyaránt hozzájárulnak - mondta az InfoRádióban Ranschburg Jenő gyermekpszichológus, aki szerint fontos, hogy a szülőknek legyen tekintélyük.
szept. 2
6:45
Négymilliárd forintot hozott az "objektív felelősség" (Infostart)
Az elmúlt négy hónapban összesen mintegy 105 ezer - több mint négymilliárd forintról szóló - közigazgatási hatósági bírságot szabott ki a rendőrség a május óta alkalmazott objektív felelősség elve alapján - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.
szept. 2
7:03
A közvélemény szerint "csomagolnia" kellene az SZDSZ-nek (Infostart)
Az emberek többsége szerint az szolgálná leginkább az ország érdekeit, ha az SZDSZ megszavazná a miniszterelnök új programját - olvasható egy friss közvélemény-kutatásban. A Szonda Ipsos ezer fő megkérdezésével készült, reprezentatív, telefonos felmérése a Népszabadság mai számában jelent meg.
szept. 2
7:21
Stumpf: A politika a pártvezetők túlélő-showjává silányult (Infostart)
A Századvég Alapítvány elnöke szerint az embereknek elegük van abból, hogy a politika a pártvezetők túlélő-showjává silányult. Stumpf István az InfoRádióban azt mondta: a kormányfő a múlt héten bejelentett adócsomaggal bizonyította be igazán, hogy korlátozottak a lehetőségei.
szept. 2
7:23
Öten meghaltak egy balesetben Ceglédbercel mellett - képek (Infostart)
Öten meghaltak egy közlekedési balesetben a Pest megyei Ceglédbercel közelében kedden kora reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
szept. 2
7:39
Versenyhivatali feljelentést sürgetnek a Tesco ellen a húsosok (Infostart)
Versenyhivatali feljelentést sürget a Tesco ellen a Kelet-magyarországi Húsosok Kereskedelmi Kft. (KMHK). A cég szerint az áruházlánc irreálisan olcsón értékesít egyes húsipari termékeket, és ezzel lenyomja a hazai termékárakat - mondta Fazekas József, a KMHK elnök-ügyvezetője a Világgazdaságnak. Arra kérik a piaci szereplőket tömörítő Vágóállat és Hús Terméktanácsot, hogy vizsgálja ki az ügyet,…
szept. 2
7:39
Drágul a cigaretta (Metropol)
Emelkedett a cigaretta jövedéki adója szeptember elsején, a korábbi 14.460 forint helyett 14.875 forint a jövedéki adó minimuma ezer szálanként.
szept. 2
7:57
Tudta, hogy gyermeke biztosítva van? (Infostart)
Egész évre és iskolán kívüli helyszínekre is érvényes az ingyenes, állami balesetbiztosítás, ami hat éve jár a 3-18 éves korosztály minden tagjának. Erről még ma is csak kevesen tudnak, legalábbis ez tűnik ki a kevés kárigényből.
szept. 2
7:57
Az SZDSZ nem ért egyet a kamionstop enyhítésével (Metropol)
A SZDSZ továbbra is elfogadhatatlannak tartja azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében szeptember elsejétől jelentősen enyhülnek a kamionstop, azaz a nehézgépjárművek hétvégi közlekedésének korlátozásáról szóló szabályai.
szept. 2
8:15
Suchman: az SZDSZ nem határozhatja meg mindig a kormányfő személyét (Infostart)
Nem gondolkozott el az MSZP a miniszterelnök cseréjén a szabad demokraták elutasító válaszát követően - jelentette ki Suchman Tamás szocialista országgyűlési képviselő a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden reggel. Mint mondta: az SZDSZ nem teheti meg, hogy "állandóan meghatározza, hogy ki legyen ennek az országnak az egyes számú vezetője."
szept. 2
10:57
Kánikula rekordok várhatóak hétvégén - 37 fokos hőség! (Infostart)
A héten fokozatosan emelkedni fog a hőmérséklet, hétvégére 30-35 fokos kánikulai hőség várható - mondta az InfoRádió kérdésére Gál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Békéscsaba, Gyula és Hódmezővásárhely környékén 37 fok várható vasárnap.
szept. 2
10:59
Várandós nőt szállító mentőautóval ütközött egy terepjáró (Infostart)
Kismamát szállító mentőautóval ütközött egy terepjáró Debrecenben kedd délelőtt a Mester és a Böszörményi út sarkán - tájékoztatott a rendőrség.
szept. 2
11:51
A Der Standard biztosra veszi Orbán Viktor választási győzelmét (Infostart)
Bizonyosnak tűnik, hogy Magyarországon a következő választásokat az Orbán Viktor volt kormányfő vezette jobboldali-nemzeti Fidesz fogja megnyerni - írja a Der Standard. Az osztrák liberális napilap szerint a szocialistáknál, akik Gyurcsányt mindeddig a hatalom megtartása érdekében használták fel, kiütközik, hogy a párt több mint egy évtizede helyben topog.
szept. 2
11:53
Bevásárlóközpontban fogtak el egy zsarolót - képek (Infostart)
Zsarolással gyanúsítják a 36 éves Sz. Lajost, akit egy fővárosi bevásárlóközpontban fogtak el a rendőrség munkatársai - adta hírül a rendőrség honlapja kedden.
szept. 2
12:27
Sertészsírt előállító illegális telephelyet lepleztek le Monoron (Infostart)
Akár hétmillió forintos bírság kiszabására is számíthat az a férfi, aki engedély nélkül működő, sertészsírt előállító telephelyet működtetett Monoron. A hatósági állatorvosok lakossági bejelentésre mentek ki a helyszínre hétfőn - közölte az InfoRádióval a fővárosi és Pest megyei főállatorvos, Hajós Ádám.
szept. 2
13:57
Szerb börtönben ülnek Fenyő János gyilkosai? (Infostart)
Internetes lapértesülés szerint majdnem 100 százalékig azonosak a Szerbiából nemrég megkapott DNS-minták az 1998-ban történt Fenyő-gyilkosság helyszínén rögzített anyagmaradványokkal.
szept. 2
14:33
További lépések szükségesek a droghalál megelőzésére (Infostart)
Nem tart indokoltnak büntetőjogi változtatásokat a kormány a kábítószer-használattal összefüggésben - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára. Avarkeszi Dezső Országgyűlés kábítószerügyi eseti bizottságának ülésén beszélt erről, amelyet a nyáron történt kilenc túladagolásos haláleset miatt hívtak össze.
szept. 2
14:51
Rendkívüli MÁV Cargo-közgyűlés a hulladékáron eladott kocsik miatt (Infostart)
Rendkívüli közgyűlést hívott össze a MÁV vezérigazgatója, miután kiderült, hogy büntetőeljárás indult a MÁV Cargo Zrt. vezetője ellen. A kedd délutáni közgyűlés valószínűleg új vezetőt nevez ki - mondta az InfoRádiónak Sigulinszki Tibor szóvivő.
szept. 2
16:03
Feszes program várja a parlamenti képviselőket (Infostart)
A Legfelsőbb Bíróság elnökét, az adatvédelmi ombudsmant, két alkotmánybírót és az Állami Számvevőszék két alelnökét is megválaszthatja a parlament a 15-én kezdődő őszi ülésszakon - mondta az Országgyűlés elnöke, miután a parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztetett a törvényalkotási programról.
szept. 2
16:21
Két héten belül átadják az M0-ás keleti szektorát (Metropol)
Az M0-ás körgyűrűn az átadást után összesen 80 kilométeren lehet közlekedni. Az új útszakasz csatlakozik a szintén átadás előtt álló Megyeri-hídhoz is.
szept. 2
16:23
Hűtlen kezelés, közös MSZP-Fidesz feljelentés (Metropol)
Közel kétszeres áron, 75,6 millió forintért akart megvenni a Kiskunhalasi önkormányzat gazdasági társasága egy telket egy vállalkozótól. A társaság vezetője alá sem írhatott volna egymillió forintnál nagyobb értékű szerződést.
szept. 2
16:39
Székely: 10-15 milliárd kellene az egészségügyre (Infostart)
Lezárult a kormány egészségügyi reformjának társadalmi vitája. "A Biztonság és Partnerség - Feladatok az egészségügyben 2010-ig" elnevezésű programot csaknem 100 szakmai, és civil szervezet, valamint 40 magánszemély véleményezte. Az egészségügyi tárcavezető a témában rendezett budapesti konferencián sikeresnek nevezte az egyeztetéseket, mégis többen kifogásuknak adtak hangot.
szept. 2
16:41
Gyurcsány Ferenc személyes áldozatra is kész a megegyezésért az SZDSZ-szel (Infostart)
Gyurcsány Ferenc az MSZP elnökeként közvetlen politikai tárgyalást kíván folytatni az SZDSZ-szel arról, hogyan tudják "a mainál szélesebb együttműködésben a parlamentben, esetleg a kormányban szolgálni Magyarországot". A miniszterelnök erről kedden beszélt Budapesten, sajtótájékoztatón. Az SZDSZ rövid közleményben reagált; a liberális párt pénteki ügyvivői testületi ülésén dönt Gyurcsány Ferenc…
szept. 2
16:43
"A magyarok valamit elrontanak" (Infostart)
Az Európai Szakszervezeti szövetség főtitkára szerint a magyar adócsomagnak nem az a célja, hogy a munkavállalóknak kedvezzen. John Monks az InfoRádiónak azt mondta, a magyarok valamit elrontanak, a gazdaságuk ugyanis nem növekszik olyan mértékben, mint a régió többi országáé. Hozzátette, amíg Pozsony Európa legolcsóbb fővárosa, Budapest a közelében sincs ennek.
szept. 2
16:57
A Fidesz nagyobb határozottságot vár a kormánytól (Infostart)
A Fidesz üdvözli, hogy az Európai Unió felfüggeszti a partnerségi tárgyalásokat Oroszországgal, de a magyar kormánytól nagyobb határozottságot vár a grúziai válság ügyében. A párt elnökségének ülésén megfogalmazott állásfoglalást Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője ismertette.
szept. 2
17:15
Nincs egyezség a MÁV és a szakszervezet között (Metropol)
Nem állapodtak meg a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV-társaságok képviselői a szakszervezet sztrájkköveteléseiről a Herczog László közvetítő részvételével megtartott keddi egyeztetésen sem. A tárgyalást a munkaügyi vita rendezéséről szeptember 15-én folytatják.
szept. 2
18:45
Pálmaültetés, gerillakertészkedés a Moszkva téren (Infostart)
Pálmacsemetét ültettek a budapesti gerillakertészek a Moszkva téren hétfő este. A főleg fiatalokból álló csoport nem vár engedélyre: maguk tesznek az emberibb környezetért - olvasható az eseményről kiadott közleményükben. A budapesti pálma a globális klímaváltozást jelképezi. A gerillakertészek őrzik inkognitójukat.
szept. 2
19:21
Közvetlen tárgyalást kezdeményez a kormányfő az SZDSZ-szel - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Közvetlen tárgyalást kezdeményez az MSZP elnökeként a kormányfő az SZDSZ-szel. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az ország kormányozhatóságáért, stabilitásáért, a cselekvési program végrehajtásáért semmilyen személyes árat nem tart nagynak. Egy esetleges új koalícióval összefüggésben azt mondta: az együttműködésnek sok módja van, nyitottan kell hozzáállni, a cél, hogy a programnak stabil…

2008. szeptember 3. szerda

szept. 3
5:51
Lesz hol strandolni a hétvégén - több fővárosi szabadtéri fürdő nyitva marad (Infostart)
Több strand is nyitva lesz a hétvégén a fővárosban, a kánikula ideje alatt. A Dagály Gyógyfürdő nyári medencéi egész szeptemberben nyitva lesznek, októbertől pedig a Csillaghegyi Strandfürdővel együtt, fedett, fűtött medencével működnek tovább.
szept. 3
7:57
Gusztos: Bízunk abban, hogy a kormányfő érdemi ajánlatot tett (Infostart)
Az SZDSZ kész egyeztetni az MSZP-vel Gyurcsány Ferenc cselekvési programjáról - mondta Gusztos Péter, a szabad demokraták ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: reméli, hogy érdemi egyeztetésről lesz szó, nem pedig arról, hogy a megegyezés hiányát az SZDSZ felelősségeként tünteti fel a volt koalíciós partner.
szept. 3
8:33
A rendőrség tehetetlen a fenyegetőzőkkel szemben (Infostart)
A rendőrségnek esélye sincs a pályaudvarokat megbénító, áruházakat, iskolákat kiüríttető, ezreknek bosszúságot okozó telefonbetyárokkal szemben, akik bombával fenyegetőznek. Egy-egy bombariadónál akkor is át kell vizsgálni a megjelölt területet, ha már a hívás hangneméből egyértelmű, hogy vakriasztásról van szó.
szept. 3
8:51
Megsemmisítették a Margit hídi kézigránátokat (Infostart)
Megsemmisítették, illetve elszállították a tűzszerészek azokat a kézigránátokat és lövedékeket, amelyeket kedden a Margit híd budai hídfőjénél találtak egy építkezésen - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.
szept. 3
9:27
Kamionon érkezik az osztrák szemét (Infostart)
Utánfutón és kamionon jön az osztrák szemét Magyarországra, osztrákok és magyarok egyaránt hordják. Évente 45 ezer tonna illegális hulladék kerül magyar területre a szomszédos országból - írja a Kisalföld.
szept. 3
11:33
Minden, amit a szakértői kormányról tudni kell (Infostart)
Amióta kisebbségi kormánya van Magyarországnak, számos elemzőben, közgazdászban és politikusban merült fel az igény egy szakértői kormány felállására. De mi is az a szakértői kormány? És hogyan alakulhat meg egy ilyen kabinet? Az InfoRádió erről kérdezte Lövétei István alkotmányjogászt.
szept. 3
13:21
Támadás érte Szilvásy nyaralóját (Infostart)
Égési nyomokat találtak a Veszprém megyei Lesencefalun egy nyaraló ajtaján; az épületben senki sem tartózkodott - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. A Hír TV értesülése szerint a nyaraló a titkosszolgálati miniszteré.
szept. 3
14:15
"Tudjuk, hogy ott van Gyurcsány Ferenc asztalán a lemondó nyilatkozat" (Infostart)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint 2004 óta nem történt érdemleges kormányzati cselekmény, a kisebbségi kormány modellje pedig nem vált be. Navracsics Tibor azt mondta, a miniszterelnök új gazdaságélénkítő csomagja volt az utolsó kitörési lehetőség, de szerinte ez is csődöt mondott.
szept. 3
14:33
Komoly anyagi gondokkal küzdenek az egyházi iskolák (Infostart)
Komoly anyagi gondokkal küzdenek az egyházi iskolák, miután az állam 2,7 milliárd forinttal csökkentette a támogatásukat, mondta Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát az egyházi iskolák államosításának évfordulója alkalmából rendezett konferencián. Az évforduló kapcsán Erdő Péter bíboros emlékeztetett, hogy 60 éve a püspökök próbáltak ellenállni az államosító törekvéseknek.

Keresés