2008. február 1. péntek

febr. 1
5:46
"A háziorvosoknak szükségük van a vizitdíjbevételre" (Infostart)
A Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint nem a vizitdíj, hanem a vizitdíjból származó bevétel hiányozna nagyon a háziorvosoknak. Balogh Sándor az InfoRádiónak elmondta: a praxisok bevételének ötöde származik a vizitdíjból, ez átlagosan havi 150 ezer forint pluszt jelent a háziorvosoknak, úgy, hogy a kártyapénzük nem csökkent. A szervezet elnöke azt kérte az állampolgároktól, hogy a…
febr. 1
6:02
Mikor lett tandíjellenes a Fidesz? (Infostart)
Nem elvi okokból, hanem politikai haszonszerzés miatt változtatta meg a Fidesz tandíjpárti álláspontját - állítja az MSZP. A párt oktatáspolitikusa, Tatai-Tóth András az InfoRádiónak elmondta: Orbán Viktor a kilencvenes évek elején még a tandíj bevezetése mellett érvelt, a Bokros-csomag után viszont - látva a hallgatói elégedetlenséget - hirtelen tandíjellenes lett. A Fidesz szerint Tatai-Tóth…
febr. 1
6:29
Kihalt pályaudvarok, csak néhány vonat közlekedik (Infostart)
Hajnali 3 óra óta tart a munkabeszüntetés a MÁV-nál; a határozatlan időre szóló általános sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hirdetette meg az eredménytelen bértárgyalások után. A vasúttársaság és a szakszervezet a pénteki tárgyaláson sem egyezett meg.
febr. 1
7:20
Gaskó: Az egész országban megbénult a vasút (Infostart)
Hajnali 3 órától a reggeli műszakváltásig a vasutasok körülbelül háromnegyede vett részt a sztrájkban - mondta el az InfoRádiónak Gaskó István, a munkabeszüntetést meghirdető Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke.
febr. 1
7:25
Veres: "Van realitása a 4 százalékos növekedésnek" (Infostart)
Adóváltozásokra szükség van a pénzügyminiszter szerint, de úgy véli: az 1988-as adóreformhoz hasonló mélységű intézkedésekre nincs lehetőség. Veres János az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: van reális lehetősége annak, hogy Magyarország gazdasági növekedése 2009-ben 4 százalékos legyen.
febr. 1
7:42
MÁV: Néhány elővárosi vonat közlekedik (Infostart)
A MÁV a lehető legnagyobb mértékben igyekszik biztosítani a vasúti közlekedést, egyes elővárosi vonatok járnak, de a szerelvények többsége nem indult el - mondta az InfoRádiónak a vasúttársaság szóvivője.
febr. 1
8:15
Megdőlhet egy népszerű orvosi hiedelem (Infostart)
Nem csökkentik kimutatható mértékben az antioxidáns étrend-kiegészítők a rák kockázatát - írja egy amerikai tanulmányra hivatkozva a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 1
8:20
Gépekkel szüntetné meg a várakozást a BKV (Infostart)
Korszerű pénztárgépeket és bérletkiadó automatákat venne még az idén a BKV. A milliárdos nagyságrendű beruházástól gyorsabb, pontosabb és kényelmesebb jegy- és bérletvásárlást remél a szolgáltató.
febr. 1
8:37
Országszerte alig járnak a vonatok (Metropol)
A MÁV azt tervezi, hogy a lehetőségeihez képest óránként, vagy másfél óránként indít vonatokat a budapesti elővárosi pályaudvarokon a sztrájk ideje alatt - olvasható a vasúttársaság péntek reggeli közleményében.
febr. 1
8:42
Gyurcsány előre engedi Orbánt (Napi)
febr. 1
8:53
Állampárti nyilatkozatokkal kampányol az SZDSZ (Infostart)
A hetvenes évek vezető magyarországi politikusainak nyilatkozataival kampányol az SZDSZ. A liberális párt két tízperces kampányfilmjét hétfőtől a megyeszékhelyek főterein vetítik majd.
febr. 1
9:11
Vasutassztrájk - visszatérítik a fel nem használt jegyek árát (Metropol)
A MÁV-START Zrt. visszatéríti a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) február 1-jén kezdődő határozatlan idejű sztrájkja miatt fel nem használt menetjegyek és helyjegyek árát.
febr. 1
9:27
A fiatalok büntethetőségét önálló törvénykönyvben szabályozzák (Infostart)
Korrupcióellenes intézkedési tervet készít a szaktárca a büntetés-végrehajtás számára - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter.
febr. 1
9:57
Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen (Metropol)
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen péntek reggel - tájékoztatta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-t.
febr. 1
10:10
Amerikai katonai gép kényszerleszállása Ferihegyen (Infostart)
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre reggel egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen - közölte a Budapest Airport szóvivője.
febr. 1
10:16
Kórházlátogatási tilalom az északi országrészben is (Infostart)
Látogatási tilalmat rendelt el a tisztiorvosi szolgálat Észak-Magyarország kórházaiban.
febr. 1
10:35
Orbán fűti, Tarlós hűti a kampányt (168 Óra Online)
Milyen stratégiával készül a kormányalázási babérokra pályázó Fidesz és a várható vesszőfutást világfájdalommal fogadó koalíció? [Dátum: 2008. 02. 01. 03:48]
febr. 1
10:54
Nincs megállapodás a vasutas tárgyalásokon (Infostart)
Eredménytelenül zárultak az elégséges szolgáltatásról szóló egyeztetések a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tárgyalásán.
febr. 1
11:13
MÁV: többen dolgoznak a nappali műszakban (Metropol)
A nappali műszakban a vasúti közlekedést irányító forgalmi dolgozók közül nagyobb arányban vették fel a munkát, ezért megteremtődnek a feltételek arra, hogy a budapesti elővárosi vasútvonalakon akár óránként, vagy másfél óránként közlekedhessenek a vonatok a nap folyamán - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke az MTI-nek pénteken délelőtt.
febr. 1
11:45
Egyelőre vége a vasutas sztrájknak (Infostart)
Déltől felfüggesztette a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a munkabeszüntetés folytatását a további egyeztetések eredményétől teszi függővé - mondta el az InfoRádiónak a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke és budapesti vezető ügyvivője.
febr. 1
12:18
Televízió - Zöld 7-es: a magyar táj csodái (Metropol)
Zöld 7-es címmel játékos műsorsorozatot indít szombattól a Magyar Televízió 2-es csatornája, amellyel arra biztatja a nézőket, hogy válasszák meg Magyarország hét természeti csodáját.
febr. 1
12:20
Óriásfánksütés a Guinness-rekordért Pilisszentkereszten (Metropol)
Fánkfesztivált tartanak szombaton a szlovák nemzetiségű Pilisszentkereszten, ahol a vidám ünnepség részeként Guinness-rekord felállítására készülnek: fél méter átmérőjű, óriás sütemény hozza meg a világhírnevet a Pest megyei falunak - közölte Demjén Tamásné szervező pénteken az MTI-vel.
febr. 1
12:34
Nincs megállapodás a MÁV és a szakszervezet között (Metropol)
Nem született megállapodás A MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között a péntek délelőtti tárgyaláson, a sztrájk folytatódik.
febr. 1
13:07
A VDSZSZ felfüggeszti a sztrájkot (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) péntek déltől felfüggesztette a sztrájkot. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a VDSZSZ folytatja az egyeztető tárgyalásokat a MÁV vezetésével, és ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor legkésőbb hétfőn folytatják a határozatlan idejű munkabeszüntetést.
febr. 1
13:27
Idén eltörölhetik a vízumkényszert az amerikai nagykövet szerint (Infostart)
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint az amerikai törvényhozás az év végéig megszüntetheti a vízumkényszert a magyarok számára. April Foley egy kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: az amerikai elnökválasztási kampányban nem a pénz, hanem a biztonság ígérete dönt majd.
febr. 1
13:55
"Levadászást" hirdetett meg Toroczkai és Budaházy (Metropol)
Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok "levadászására" indított országos "razziát" Toroczkai László, Budaházy György, hogy - mint mondták - azokat, akik visszaélnek hatalmukkal és korruptak, elszámoltassák, tevékenységüket, adataikat nyilvánosságra hozzák.
febr. 1
14:11
Megtalálták a lezuhant helikopter fekete dobozát (Infostart)
Az eddigi vizsgálatok szerint működtek a pénteken Törökszentmiklós közelében lezuhant katonai helikopter hajtóművei - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.
febr. 1
14:29
MÁV: 1.557 vonatból 325 közlekedett (Metropol)
A MÁV vonalain 1.557 vonatból 325 közlekedett pénteken hajnal 3 óra és 11 óra között - összegezte a MÁV Zrt. az adatokat kora délután, a sztrájk felfüggesztését követően.
febr. 1
14:33
Mi történjen az ORTT-vel? (Infostart)
Az Országos Rádió és Televízió Testület mandátumának meghosszabbítását kezdeményezte az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos. Eszerint a testület március vége helyett december 31-ig működne.
febr. 1
14:35
Támogatja Erdély autonómiáját a Fidesz (Infostart)
A Fidesz támogatja Székelyföld területi autonómiáját, és újraindítaná a Magyar Állandó Értekezlet működését. A legnagyobb ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője az InfoRádiónak azt mondta: a Fidesz nem egy pártot vagy személyt támogat, tevékenységét nagyon világos nemzetpolitikai elvek irányítják.
febr. 1
15:33
A rendőrök nem kivételeznek a misebort fogyasztó papokkal (Infostart)
A misebort fogyasztó papok esetében sem lehet eltérni a jogszabályoktól a közúti ellenőrzésnél - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Korábban a Magyar Püspöki Konferencia titkára levélben közölte: a paphiány miatt sok plébános egymás után több településen tart szentmisét, és minden szertartáson fél-egy deciliter bort fogyaszt el, amit már kimutat a szonda.
febr. 1
16:06
Horváth Ágnes: április közepétől büntetünk! (Infostart)
Április 15-től büntetik azokat a kórházakat, amelyek nem készítenek és nem hozzák nyilvánosságra a betegfogadási listákat - közölte az egészségügyi miniszter. A Fidesz szerint a kormány intézkedései továbbra is zűrzavart okoznak az egészségügyben.
febr. 1
17:35
Erdő, mező, futópad, afgán szőnyegek - a kormánytagok vagyonnyilatkozatai (Infostart)
A legtehetősebb kormánytag Bajnai Gordon, Horváth Ágnesnek viszont még lakása sincs. A kormánytagok többsége Budán lakik, nagy részüknek megtakarítása és tartozása is van. Lamperth Mónika festményeket, Göncz Kinga szőnyegeket kapott ajándékba, Takács Albert pedig 100-100 darabbal gyarapította a cd- és a könyvgyűjteményét tavaly - a többi mellett ez derül ki a kormánytagok 2007-es…
febr. 1
18:08
Fidesz: március végén meg kell választani az ORTT tagjait (Infostart)
A Fidesz helyettes szóvivője szerint az Országos Rádió és Televízió Testület tagjait március végén - a jelenleg hatályos törvény szerint - meg kell választani, mivel, mint mondta, a kormányoldal képtelen volt egy egységes javaslatcsomagot kidolgozni.
febr. 1
18:30
Mentőautóból loptak navigációs rendszert (Infostart)
Ellopták a Samaritánus Mentőszolgálat egyik gépkocsijából a navigációs rendszert. Az eset a Bajcsy-Zsilinszky kórház épülete előtt történt. A mentőszolgálat egyelőre nem tudja pótolni a készüléket - mondta el az InfoRádióban Dávid Ferenc, a mentőszolgálat vezető-főápolója.
febr. 1
18:36
Trabanttól Jaguárig: így száguldoznak a fővárosi képviselők (Infostart)
A budapesti városatyák 70 százaléka rendelkezik gépjárművel a pénteken nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatok szerint. A két szélsőséget Horváth Csaba és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes képviseli egy Jaguárral és egy Trabanttal, de van, akinek luxusmotorcsónak vagy motorkerékpár van a tulajdonában.
febr. 1
19:30
A felügyelőség szerint nem indokolt az atomtemető engedélyének felülvizsgálata (Infostart)
A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szerint nem indokolt az idén tavasszal elkészülő bátaapáti atomhulladék lerakó környezetvédelmi engedélyének felülvizsgálata.
febr. 1
20:03
A gyomrában találták meg az aranygyűrűket (Infostart)
Röntgenvizsgálat során bukkantak két ellopott aranygyűrű nyomára az egyik szegedi egészségügyi intézményben; a betegtárs pénztárcájából ellopott gyűrűket egy 16 éves lány nyelte le - közölte a rendőrség.
febr. 1
20:15
Fidesz-MSZP-csörte a megerősítő népszavazásról (Infostart)
Nem szavazza meg az MSZP a Fidesz megerősítő népszavazásról szóló javaslatát - közölte a nagyobbik kormánypárt szóvivője. A Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában ugyanakkor közölte: fenntartják javaslatukat.
febr. 1
21:15
Még nem lehet tudni, hogy lesz-e sztrájk a hétvégén (Infostart)
Még nem tudni pontosan, lesz-e sztrájk a hétvégén, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének vezetői ugyanis mindent a tárgyalásoktól tettek függővé. Ami biztos, hogy határozatlan idejű sztrájkot hirdettek arra az esetre, ha nem születne megállapodás.
febr. 1
21:54
A rendőrtől kértek telefonos segítséget a kirándulók (Infostart)
A lenti rendőrkapitányság ügyeletes tisztje és járőre segített még sötétedés előtt kivezetni az erdőből egy eltévedt anyát és két kiskorú gyermekét.

2008. február 2. szombat

febr. 2
7:45
Zene, tánc és kiállítás a XII. Csángó Bálon (Infostart)
Szombaton tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Csángó Bált a Petőfi Csarnokban. A rendezvény célja a moldvai és a gyimesi csángó magyarok népművészetének és hagyományainak bemutatása.
febr. 2
10:04
Az adóelkerülés trükkjeinek kék könyve (Infostart)
A ma reggeli újságok egyebek mellett az adóelkerülés magasiskolájáról, azaz az alkalmi munkavállalásról, valamint a kormányzathoz közel álló társadalom-, és gazdaságkutatók állami támogatásairól írnak. Lapszemle.
febr. 2
10:48
"Pontosan ismerik a Gyurcsány Ferencben rejlő kockázatot" (Infostart)
A Fidesz a kormánypárti frakciók elutasítása ellenére fenntartja az egészségbiztosítási törvény megerősítő népszavazására vonatkozó javaslatát - jelentette ki a párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
febr. 2
11:31
Átalakítaná a civil szervezetek rendszerét az MDF (Metropol)
Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében.
febr. 2
11:37
A választási bizottságnál tiltakozik a Fidesz (Infostart)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát - közölte a Fidesz frakcióigazgatója.
febr. 2
12:20
A Fidesz az OVB-hez fordul a kormány kampánya miatt (Metropol)
A Fidesz az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul, mert alkotmánysértőnek tartja a kormány közpénzből folytatott népszavazási kampányát.
febr. 2
12:31
Kiszűrné a "Zuschlag-szervezeteket" az MDF (Infostart)
Újabb javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a Magyar Demokrata Fórum a civil szervezetek működését szabályozó törvény módosítására.
febr. 2
12:58
Ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok (Infostart)
Reggel óta valamennyi vonat menetrend szerint közlekedik - mondta az InfoRádióban a MÁV sajtófőnöke.
febr. 2
13:26
Horn: Vissza kell szerezni a miniszterelnök elveszett hitelét (Infostart)
A reformok folytatása és az átalakítások melletti határozottabb kiállás fontosságát hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja budapesti tanácskozásán.

Keresés