2008. február 1. péntek

febr. 1
5:07
Az MSZP jobboldali "pálfordulásról" beszél tandíjügyben (Alternatív Energia)
Továbbra is az "igen" válaszok vannak nagy többségben a március 9-i népszavazás mindhárom kérdésében, de egyre nő azok a száma, akik "nem" választ adnának - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Határozottan csökkent azok aránya is, akik szerint egy sikeres népszavazás után a kormánynak le kell mondania, illetve továbbra sem tudni, hogy a most 47 százalékra várt részvétel elegendő lesz-e az…
febr. 1
5:18
Sztrájk teljesíthetetlen követelésekért? (Alternatív Energia)
Káoszt ígért Gaskó István, a Vasuti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke a vasúti közlekedésben országszerte ma kezdődő határozatlan idejű sztrájk esetére. A nagy vasutas érdekképviseletek közül egyedüliként munkabeszüntetést hirdető VDSZSZ a MÁV Zrt. és leánycégei által is elfogadhatónak tartott béremelésen kívül olyan, több tízmilliárd forint terhet jelentő pluszkövetelés eléréséért…
febr. 1
5:46
"A háziorvosoknak szükségük van a vizitdíjbevételre" (Infostart)
A Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint nem a vizitdíj, hanem a vizitdíjból származó bevétel hiányozna nagyon a háziorvosoknak. Balogh Sándor az InfoRádiónak elmondta: a praxisok bevételének ötöde származik a vizitdíjból, ez átlagosan havi 150 ezer forint pluszt jelent a háziorvosoknak, úgy, hogy a kártyapénzük nem csökkent. A szervezet elnöke azt kérte az állampolgároktól, hogy a…
febr. 1
6:02
Mikor lett tandíjellenes a Fidesz? (Infostart)
Nem elvi okokból, hanem politikai haszonszerzés miatt változtatta meg a Fidesz tandíjpárti álláspontját - állítja az MSZP. A párt oktatáspolitikusa, Tatai-Tóth András az InfoRádiónak elmondta: Orbán Viktor a kilencvenes évek elején még a tandíj bevezetése mellett érvelt, a Bokros-csomag után viszont - látva a hallgatói elégedetlenséget - hirtelen tandíjellenes lett. A Fidesz szerint Tatai-Tóth…
febr. 1
6:07
Rémhír volt, hogy ezentúl csak 21 év felett lehet vezetői engedélyt szerezni (Alternatív Energia)
Hatalmas riadalmat okozott a fiatalok körében, hogy rövidesen csak azok szerezhetnek jogosítványt, akik már betöltötték a 21. életévüket. Utánajártunk, mi igaz ebből. Hegedűs László, a Magyar Autóklub autósiskola vezetője elmondta, hogy a korhatár nem változik, a vezetői engedélyhez szükséges elméleti vizsgákat 16 és háromnegyed éves korban lehet letenni - természetesen szülői engedéllyel -, míg a…
febr. 1
6:29
Kihalt pályaudvarok, csak néhány vonat közlekedik (Infostart)
Hajnali 3 óra óta tart a munkabeszüntetés a MÁV-nál; a határozatlan időre szóló általános sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hirdetette meg az eredménytelen bértárgyalások után. A vasúttársaság és a szakszervezet a pénteki tárgyaláson sem egyezett meg.
febr. 1
7:14
Vasutassztrájk - a MÁV igyekszik megszervezni a közlekedést (Alternatív Energia)
A MÁV - a törvényi előírások és a vasúti szabályok betartásával - igyekszik megszervezni a vonatközlekedést, a lehetőségeihez képest biztosítani az utasok eljutását és folyamatosan tájékoztatja az embereket a vonatközlekedés helyzetének alakulásáról - közölte a MÁV pénteken reggel az MTI-vel.
febr. 1
7:20
Gaskó: Az egész országban megbénult a vasút (Infostart)
Hajnali 3 órától a reggeli műszakváltásig a vasutasok körülbelül háromnegyede vett részt a sztrájkban - mondta el az InfoRádiónak Gaskó István, a munkabeszüntetést meghirdető Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke.
febr. 1
7:25
Veres: "Van realitása a 4 százalékos növekedésnek" (Infostart)
Adóváltozásokra szükség van a pénzügyminiszter szerint, de úgy véli: az 1988-as adóreformhoz hasonló mélységű intézkedésekre nincs lehetőség. Veres János az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: van reális lehetősége annak, hogy Magyarország gazdasági növekedése 2009-ben 4 százalékos legyen.
febr. 1
7:42
MÁV: Néhány elővárosi vonat közlekedik (Infostart)
A MÁV a lehető legnagyobb mértékben igyekszik biztosítani a vasúti közlekedést, egyes elővárosi vonatok járnak, de a szerelvények többsége nem indult el - mondta az InfoRádiónak a vasúttársaság szóvivője.
febr. 1
7:48
Reggeli helyzet MÁV fronton (Alternatív Energia)
A MÁV - a törvényi előírások és a vasúti szabályok betartásával - igyekszik megszervezni a vonatközlekedést, a lehetőségeihez képest biztosítani az utasok eljutását és folyamatosan tájékoztatja az embereket a vonatközlekedés helyzetének alakulásáról - közölte a MÁV pénteken reggel az MTI-vel. Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke elmondta: arra számítanak, a dolgozók 80-90 százaléka felveszi a munkát…
febr. 1
8:15
Megdőlhet egy népszerű orvosi hiedelem (Infostart)
Nem csökkentik kimutatható mértékben az antioxidáns étrend-kiegészítők a rák kockázatát - írja egy amerikai tanulmányra hivatkozva a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 1
8:20
Gépekkel szüntetné meg a várakozást a BKV (Infostart)
Korszerű pénztárgépeket és bérletkiadó automatákat venne még az idén a BKV. A milliárdos nagyságrendű beruházástól gyorsabb, pontosabb és kényelmesebb jegy- és bérletvásárlást remél a szolgáltató.
febr. 1
8:37
Országszerte alig járnak a vonatok (Metropol)
A MÁV azt tervezi, hogy a lehetőségeihez képest óránként, vagy másfél óránként indít vonatokat a budapesti elővárosi pályaudvarokon a sztrájk ideje alatt - olvasható a vasúttársaság péntek reggeli közleményében.
febr. 1
8:53
Állampárti nyilatkozatokkal kampányol az SZDSZ (Infostart)
A hetvenes évek vezető magyarországi politikusainak nyilatkozataival kampányol az SZDSZ. A liberális párt két tízperces kampányfilmjét hétfőtől a megyeszékhelyek főterein vetítik majd.
febr. 1
9:11
Vasutassztrájk - visszatérítik a fel nem használt jegyek árát (Metropol)
A MÁV-START Zrt. visszatéríti a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) február 1-jén kezdődő határozatlan idejű sztrájkja miatt fel nem használt menetjegyek és helyjegyek árát.
febr. 1
9:27
A fiatalok büntethetőségét önálló törvénykönyvben szabályozzák (Infostart)
Korrupcióellenes intézkedési tervet készít a szaktárca a büntetés-végrehajtás számára - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter.
febr. 1
9:57
Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen (Metropol)
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen péntek reggel - tájékoztatta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-t.
febr. 1
10:08
Vasutassztrájk - nem nőtt a forgalom a bevezető utakon a sztrájk miatt (Alternatív Energia)
Nem nőtt a forgalom a bevezető utakon a vasutassztrájk miatt - tájékoztatta a Fővinform ügyeletese pénteken reggel az MTI-t. Havasi Zsolt elmondta: nem érzékelhető sem a bevezető útvonalakon, sem a belváros útjain, hogy az ilyenkor megszokottnál erősebb lenne a forgalom.
febr. 1
10:10
Amerikai katonai gép kényszerleszállása Ferihegyen (Infostart)
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre reggel egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen - közölte a Budapest Airport szóvivője.
febr. 1
10:16
Kórházlátogatási tilalom az északi országrészben is (Infostart)
Látogatási tilalmat rendelt el a tisztiorvosi szolgálat Észak-Magyarország kórházaiban.
febr. 1
10:18
A Volánbusznál kicsit nagyobb a forgalom (Alternatív Energia)
A pénteken hajnalban megkezdett vasúti sztrájk eddig a szokottnál kicsit nagyobb forgalmat jelent a Volánbusz Közlekedési Zrt.-nél. Minden pályaudvaron egy-egy tartalék busz áll rendelkezésre és a Volánbusz arra kéri az utasokat, hogy a tervezhetőség érdekében elővételben vásárolják meg jegyüket - mondta Kameniczky Ákos, a Volánbusz belföldi szolgáltatási irodájának vezetője az MTI-nek pénteken.
febr. 1
10:35
Orbán fűti, Tarlós hűti a kampányt (168 Óra Online)
Milyen stratégiával készül a kormányalázási babérokra pályázó Fidesz és a várható vesszőfutást világfájdalommal fogadó koalíció? [Dátum: 2008. 02. 01. 03:48]
febr. 1
10:54
Nincs megállapodás a vasutas tárgyalásokon (Infostart)
Eredménytelenül zárultak az elégséges szolgáltatásról szóló egyeztetések a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tárgyalásán.
febr. 1
11:07
Időközi választás lesz Ligeten vasárnap (Alternatív Energia)
Időközi önkormányzati választást tartanak a baranyai Ligeten vasárnap, mert a település képviselő-testülete feloszlatta önmagát - közölte a falu jegyzője pénteken az MTI-vel.
febr. 1
11:13
MÁV: többen dolgoznak a nappali műszakban (Metropol)
A nappali műszakban a vasúti közlekedést irányító forgalmi dolgozók közül nagyobb arányban vették fel a munkát, ezért megteremtődnek a feltételek arra, hogy a budapesti elővárosi vasútvonalakon akár óránként, vagy másfél óránként közlekedhessenek a vonatok a nap folyamán - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke az MTI-nek pénteken délelőtt.
febr. 1
11:45
Egyelőre vége a vasutas sztrájknak (Infostart)
Déltől felfüggesztette a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a munkabeszüntetés folytatását a további egyeztetések eredményétől teszi függővé - mondta el az InfoRádiónak a szakszervezet érdekvédelmi alelnöke és budapesti vezető ügyvivője.
febr. 1
12:18
Televízió - Zöld 7-es: a magyar táj csodái (Metropol)
Zöld 7-es címmel játékos műsorsorozatot indít szombattól a Magyar Televízió 2-es csatornája, amellyel arra biztatja a nézőket, hogy válasszák meg Magyarország hét természeti csodáját.
febr. 1
12:20
Óriásfánksütés a Guinness-rekordért Pilisszentkereszten (Metropol)
Fánkfesztivált tartanak szombaton a szlovák nemzetiségű Pilisszentkereszten, ahol a vidám ünnepség részeként Guinness-rekord felállítására készülnek: fél méter átmérőjű, óriás sütemény hozza meg a világhírnevet a Pest megyei falunak - közölte Demjén Tamásné szervező pénteken az MTI-vel.
febr. 1
12:28
A VDSZSZ déltől felfüggeszti a sztrájkot (Alternatív Energia)
A VDSZSZ péntek déltől felfüggeszti a sztrájkot - erősítette meg az MTI-nek Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.
febr. 1
12:34
Nincs megállapodás a MÁV és a szakszervezet között (Metropol)
Nem született megállapodás A MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között a péntek délelőtti tárgyaláson, a sztrájk folytatódik.
febr. 1
12:40
"Aki józan, ítélje el a fekete sereget" (Alternatív Energia)
A Baranya Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke azt várja a megye minden polgármesterétől és "józan gondolkodású polgárától", hogy határolódjanak el a Magyar Gárdától.
febr. 1
12:56
A hétvégén tartják a hajléktalan-népszámlálást (Alternatív Energia)
A hétvégén, szombatról vasárnapra virradó éjszaka számolják össze a hajléktalan embereket a fővárosban és környékén, valamint több vidéki városban; a felméréshez számítanak önkéntesek jelentkezésére is.
febr. 1
13:02
Mára vége a sztrájknak (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) péntek déltől felfüggesztette a sztrájkot. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a VDSZSZ folytatja az egyeztető tárgyalásokat a MÁV vezetésével, és ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor legkésőbb hétfőn folytatják a határozatlan idejű munkabeszüntetést.
febr. 1
13:04
Magyar Gárda-ügy Mosonmagyaróváron (Alternatív Energia)
A szabad demokraták Győr-Moson-Sopron megyei választmánya elítéli, hogy a mosonmagyaróvári önkormányzat fideszes és MDF-es képviselői megakadályozták a Magyar Gárda nemkívánatos szervezetté nyilvánítását a csütörtöki közgyűlésen.
febr. 1
13:07
A VDSZSZ felfüggeszti a sztrájkot (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) péntek déltől felfüggesztette a sztrájkot. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a VDSZSZ folytatja az egyeztető tárgyalásokat a MÁV vezetésével, és ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor legkésőbb hétfőn folytatják a határozatlan idejű munkabeszüntetést.
febr. 1
13:27
Idén eltörölhetik a vízumkényszert az amerikai nagykövet szerint (Infostart)
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint az amerikai törvényhozás az év végéig megszüntetheti a vízumkényszert a magyarok számára. April Foley egy kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: az amerikai elnökválasztási kampányban nem a pénz, hanem a biztonság ígérete dönt majd.
febr. 1
13:30
MDF: a Fidesz nem mer elhatárolódni a szélsőjobboldaltól (Alternatív Energia)
A Fidesz nem meri vállalni az elhatárolódást a szélsőjobboldaltól, ugyanis fél, hogy szavazatokat veszít - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Csapody Miklos kiemelte: az MDF üdvözli, hogy a Fővárosi Közgyűlés nemkívánatos szervezetnek nyilvánította a Magyar Gárdát. Hozzátette: a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója "nem merte vállalni a…
febr. 1
13:46
A fővárosi SZDSZ nem pénzbüntetéssel szankcionálná a kiszavazást (Alternatív Energia)
A fővárosi szabad demokrata frakcióban is lesznek kötelező szavazások, de nem minden esetben várják el a képviselőktől, hogy "szavazógépként üzemeljenek" - mondta John Emese frakcióvezető az MTI-nek pénteken.
febr. 1
13:55
"Levadászást" hirdetett meg Toroczkai és Budaházy (Metropol)
Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok "levadászására" indított országos "razziát" Toroczkai László, Budaházy György, hogy - mint mondták - azokat, akik visszaélnek hatalmukkal és korruptak, elszámoltassák, tevékenységüket, adataikat nyilvánosságra hozzák.
febr. 1
13:58
"Levadászást" hirdetett meg Toroczkai és Budaházy (Alternatív Energia)
Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok "levadászására" indított országos "razziát" Toroczkai László, Budaházy György, hogy - mint mondták - azokat, akik visszaélnek hatalmukkal és korruptak, elszámoltassák, tevékenységüket, adataikat nyilvánosságra hozzák.
febr. 1
14:03
Ellehetetlenülnek a Békés megyei múzeumok a Fidesz szerint (Alternatív Energia)
Ellehetetlenülnek a megyei múzeumok Békés térségének fideszes országgyűlési képviselője szerint, mert a kulturális tárca a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálathoz (KÖSZ) csoportosította át a beruházásokhoz kötelezően kapcsolódó régészeti feltárásokat. Erről Erdőn Norbert beszélt sajtótájékoztatón pénteken Békésen.
febr. 1
14:11
Megtalálták a lezuhant helikopter fekete dobozát (Infostart)
Az eddigi vizsgálatok szerint működtek a pénteken Törökszentmiklós közelében lezuhant katonai helikopter hajtóművei - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.
febr. 1
14:14
Sólyom László részvétnyilvánítása a helikopterbalesetben elhunyt katona családjának (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök magánlevélben fejezte ki együttérzését pénteken az Óballa térségében történt helikopterbalesetben elhunyt katona családjának.
febr. 1
14:29
MÁV: 1.557 vonatból 325 közlekedett (Metropol)
A MÁV vonalain 1.557 vonatból 325 közlekedett pénteken hajnal 3 óra és 11 óra között - összegezte a MÁV Zrt. az adatokat kora délután, a sztrájk felfüggesztését követően.
febr. 1
14:33
Mi történjen az ORTT-vel? (Infostart)
Az Országos Rádió és Televízió Testület mandátumának meghosszabbítását kezdeményezte az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztos. Eszerint a testület március vége helyett december 31-ig működne.
febr. 1
14:35
Támogatja Erdély autonómiáját a Fidesz (Infostart)
A Fidesz támogatja Székelyföld területi autonómiáját, és újraindítaná a Magyar Állandó Értekezlet működését. A legnagyobb ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője az InfoRádiónak azt mondta: a Fidesz nem egy pártot vagy személyt támogat, tevékenységét nagyon világos nemzetpolitikai elvek irányítják.
febr. 1
14:47
Nem kifogás a misebor (Alternatív Energia)
Nem kivételeznek a misebort fogyasztó papokkal a közúti ellenőrzésnél - közölte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) pénteken közleményben. "A rendelet és az egyéb jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy amennyiben az intézkedő rendőr az ellenőrzés során megállapítja, hogy az egyházi személy szervezetében szeszes ital fogyasztásból származó alkohol van, az általános szabályok alól…
febr. 1
14:52
Eddig 160 ezer aláírás gyűlt össze a "tb-népszavazáshoz" (Alternatív Energia)
Eddig 160 aláírás gyűlt össze a szükséges 200 ezerből ahhoz, hogy népszavazást lehessen kiírni arról: az emberek akarják-e, hogy üzleti biztosítók részt vegyenek az egészségbiztosítási rendszerben - jelentette be Gaskó István, az aláírásgyűjtési akciót koordináló Liga Szakszervezetek elnöke pénteken Budapesten. Azt szeretnénk, ha a 200 ezer (vagy annál több) aláírás összegyűlne február 11-ére,…
febr. 1
14:58
Karsai (MSZP) kifizeti a szegények vizitdíját (Alternatív Energia)
Karsai József, Battonya szocialista párti polgármestere és a térség országgyűlési képviselője kifizeti a helyi szegények és nagycsaládosok vizitdíját. Erről maga a képviselő beszélt. Elmondta: a vizitdíj bevezetésé óta azt tapasztalta, hogy számtalan battonyai szegény, illetve nagycsaládos ember azért nem fordul orvoshoz, mert nem tudja kifizetni a vizitdíjat.

Keresés