2008. február 25. hétfő

febr. 25
4:50
Sztrájk menetrendszerűen, vonatok rendszertelenül (Alternatív Energia)
A vasutas sztrájk folytatásáról határozott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) így ma nulla órától ismét megbénult a vasúti közlekedés. A VDSZSZ sztrájkbizottsága vasárnap döntött a munkabeszüntetés határozatlan ideig történő folytatásáról. Gaskó István, az érdekképviselet elnöke közölte: ennek oka, hogy a február elsején kezdett - aztán felfüggesztett - sztrájukhoz vezető pénzügyi…
febr. 25
5:50
A hangfelvételek főszereplői a Fidesz közeli Lungo Drom tagjai és rokonok (Alternatív Energia)
Manipuláció és lejáratás. Így foglalta össze Kolompár Orbán roma vezető a Hír TV által közölt hangfelvételek célját, melyek állítólagos szabolcsi szavazatvásárlásról szóltak. Mindkét felvételen a Fideszhez közeli Lungo Drom egy-egy képviselője a főszereplő, akik ráadásul rokonok is. Egyik azt közli, hogy kapott pénzt, a másik pedig a kampány miatt pénzt kér a szocialistáktól. Az ügyben rendőrségi…
febr. 25
6:07
Új Magyarország fórumokon vitatják meg Gyurcsány Ferenc programját (Alternatív Energia)
Véleménynyilvánító pártszavazást tart négy kérdésben az MSZP Gyurcsány Ferenc baloldali polgárosodás programjáról. Ezzel párhuzamosan a párt szimpatizánsai és tagjai fórumokon vitatják meg a program elemeit. Gyurcsány Ferenc támogatást vár a szavazástól, mely a helyi szervezeteknél és interneten is zajlik majd. A kormányfő-pártelnök szerint mától új szakasz indul a kormányzásban, melyet a…
febr. 25
6:28
A VDSZSZ szerint vegyes a kép, vannak sztrájktörők (Alternatív Energia)
Országszerte változó intenzitással folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés - tájékoztatta az MTI-t hétfőn reggel Gelencsér László, a VDSZSZ vezető ügyvivője. Elmondta, hogy nagyon nagy a nyomás a sztrájkolókon, sok helyütt sztrájktörőkkel váltják le őket, olyan gyakorlattal nem, de vizsgával rendelkező kollégákkal, akik azért valamelyest…
febr. 25
6:37
Kilenc órától felfüggesztették a vasutassztrájkot (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn reggel kilenc órakor felfüggesztette a vasutassztrájkot határozatlan időre - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke. Az érdekképviselet korábban éjféltől hirdetett sztrájkot.
febr. 25
7:06
Elmérgesedett a demokrata kampány hangneme az Egyesült Államokban (Alternatív Energia)
Elmérgesedett a demokrata kampány hangneme a hét végén az amerikai előválasztási küzdelemben: Hillary Clinton eddigi legélesebb kirohanásait intézte vetélytársa, Barack Obama ellen.
febr. 25
7:22
Déli pályaudvar fogadja és indítja a vonatokat, a Nyugati és a Keleti pályaudvar nem (Alternatív Energia)
Hétfőn hajnalban a vasúthálózaton a személyvonatok mintegy fele, 160 közlekedett, és 151 tehervonat járt - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel a reggel 6 órai adatok alapján. Közlésük szerint mindezek mellett a február 25-én, hétfőn 0.00 órától folytatódó vasutassztrájk miatt a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan, kényszerű késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.
febr. 25
7:25
Brutális gázáremelés várható? (Infostart)
Április 15-étől drágul a földgáz ára - értesült a Magyar Nemzet. A dátum kiválasztását politikai egyeztetés előzte meg, a lap szerint a kormány így akarta elkerülni, hogy a 13,5 százalékos drágulást a népszavazás előtt ki kelljen hirdetni.
febr. 25
7:36
Ki ismeri Gulya Andrást? (Infostart)
Budapesten most senki nem vállalja szívesen az ismeretséget Gulya Andrással, akinek a cégét a Rail Cargo Austria 1,9 millárd forintért bízta meg lobbizással - írja a Magyar Nemzet. A lap utánanézett a férfi kapcsolatrendszerének.
febr. 25
7:45
Vasutassztrájk - zökkenőmentes volt a forgalom Egerben (Alternatív Energia)
Menetrendszerű volt a forgalom hétfőn reggel az egri vasútállomáson, az MTI tudósítója a helyszínen semmilyen jelét nem tapasztalta az újraindított vasutassztrájknak. Az elektromos hirdetőtábla kijelezte az induló járatokat, a pénztárak, illetve az újságárus kioszkok és a büfék nyitva tartottak és a taxisok hozták-vitték az utasokat az állomásépület előtti drosztról. A forgalmi irodán is azt a…
febr. 25
7:50
Népszavazás - aki nem kapott értesítőt, a jegyzőhöz fordulhat (Alternatív Energia)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a település szerinti helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdáig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.A választópolgároknak február 22-éig, tehát péntekig kellett megkapniuk postaládájukba azt az értesítést, amelyből megtudhatják, melyik szavazókörben adhatják le voksukat, valamint azt, hogy…
febr. 25
9:01
Átmenetileg vége a sztrájknak (Alternatív Energia)
A VDSzSz Szolidaritás sztrájkbizottsága kilenc órától felfüggesztette a sztrájkot - olvasható a szervezet honlapján. Indoklásukban az áll, azért szüntették be a sztrájkot, mert bíznak az eredményes tárgyalásokban a munkáltatóval. Az egyeztetések három órakor folytatódnak.
febr. 25
9:11
Vasutassztrájk változó intenzitással (Metropol)
Országszerte változó intenzitással folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés. Budapesten a Keleti és Nyugati pályaudvaron nincs vonatközlekedés, a déliből bizonyos szerelvények kifutottak. Reggel 6-kor a személyvonatok fele közlekedett. A vonatjegyeket a Volán-társaságok ismét elfogadják.
febr. 25
9:32
Új szerepben Péterfalvi Attila (Infostart)
A távirati iroda értesülése szerint Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője.
febr. 25
9:34
Szerdáig még kérhetjük (Infostart)
Szerdáig még kérhetik felvételüket a választói névjegyzékbe azok, akik péntekig nem kapták meg értesítőjüket a március 9-ei népszavazásra. Aki kimaradt a névjegyzékből, és február 27-én délután 4 óráig nem emel kifogást ez ellen, az nem szavazhat.
febr. 25
9:56
Péterfalvi Attila lesz az ombudsmani hivatal új vezetője (Alternatív Energia)
Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője - értesült az MTI hivatali forrásból hétfőn. A távirati iroda információja szerint Péterfalvi Attila április elsejétől tölti be az államtitkári beosztású pozíciót. Az Országgyűlési Biztos Hivatal eddigi vezetőjének, Wolf Erzsébetnek leváltását várhatóan a nap folyamán jeleni be Szabó Máté általános ombudsman.
febr. 25
10:12
Délutánra helyreáll a vonatközlekedés (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn reggel 9 órakor felfüggesztette a vasutassztrájkot. A menetrendi közlekedés délutánra állhat helyre. A MÁV bizonyos esetekben költségtérítést fizet vagy visszaadja a jegyárat.
febr. 25
10:29
Nyomozás dombóvári önkormányzati pénzügyekben (Alternatív Energia)
Elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági előnnyel való visszaélés címén annak a feljelentésnek alapján, amely a dombóvári polgármesteri hivatal ellen érkezett - közölte Magyar Pál Tolna megyei főügyész az MTI érdeklődésére hétfőn.
febr. 25
11:32
Orbán: már "a pokolban vannak" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint a szabadság és a demokrácia világa mindig többre képes, mint a diktatúra. Orbán Viktor Szombathelyen, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendezett koszorúzáson beszélt erről.
febr. 25
11:38
KSH: romló népességi statisztika (Infostart)
A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint tavaly kevesebben születtek és többen haltak meg Magyarországon, mint az ezt megelőző esztendőben; a népesség becsült lélekszáma 10 millió 45 ezer volt.
febr. 25
11:49
Közel 70 milliárd forintot csoportosít át a kormány (Infostart)
Több mint 68 és fél milliárd forintot csoportosít át a kormány a múlt év után járó 13. havi illetmények idei kifizetésére. Ebből 40 milliárd forint jut az önkormányzatokra, a többi pedig a központi költségvetési szervek alkalmazottainak 13. havi fizetésére.
febr. 25
12:23
Kormányzati negyed: nem fizetnek a nyertes tervezőcégnek (Infostart)
Akadozik a kommunikáció a Kormányzati Negyed Projektiroda és a tervpályázaton nyertes tervezőcég között. Janesch Péter építész, az iroda vezetője az InfoRádióban elmondta, a projektiroda nem fogadta el a megvalósítási tervet, ezért nem fizetik ki nekik a szerződésben rögzített díjazást. Hozzátette, arról viszont nem kaptak egyértelmű tájékoztatást, hogy mik a konkrét kifogások a…
febr. 25
12:25
A Fidesz támogatja az ombudsman-jelölteket (Infostart)
Mind a jövő nemzedékek ombudsmani poszt várományosát, mind az adatvédelmi biztos-jelöltet támogatja a Fidesz az Országgyűlésben - jelentette be a Fidesz.
febr. 25
12:28
A nyár közepén fogadhatják el a tervezetet (Infostart)
A tervek szerint nyár közepére fogadja el a kormány az unió versenyképességének javítását célzó lisszaboni stratégia nemzeti programjának tervezetét - közölte az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
febr. 25
12:41
Először InterCity-vonatokat és a budapesti elővárosi vonatokat helyezik vissza menetrendjükbe (Alternatív Energia)
A délutáni órákra visszaállhat a menetrend szerinti közlekedés a vasúton - közölte a MÁV Zrt. hétfőn 11 órakor az MTI-vel. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn nulla és 9 óra között folytatta a február elsején megkezdett sztrájkot. A MÁV tájékoztatása szerint először az InterCity-vonatokat és a budapesti elővárosi vonatokat helyezik vissza menetrendjükbe, déltől már a távolsági…
febr. 25
12:53
Orbán Viktor: a diktatúra nem teremtett jobb egészségügyet, mint a demokrácia (Alternatív Energia)
A szabadság és a demokrácia világa mindig többre képes, mint a diktatúra, ne higgyük el, hogy a diktatúra jobb egészségügyet, mindenki számára elérhetőbb oktatást tudott teremteni, mint amire a szabadság világa képes lehet - mondta a Fidesz elnöke hétfőn Szombathelyen, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján rendezett koszorúzáson.
febr. 25
12:59
Az MSZP pécsi elnöksége nem adná az egyháznak a belvárosi iskolát (Alternatív Energia)
Az MSZP pécsi elnöksége azt javasolja a párt városi közgyűlési frakciójának, utasítsa vissza a Pécsi Egyházmegye ajánlatát és ne adja át a Belvárosi Általános Iskolát - közölte a szocialisták pécsi elnöke hétfőn a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
febr. 25
13:05
Több mint háromezren szavaznának külföldön (Alternatív Energia)
Összesen több mint háromezren jelezték, hogy külképviseleten kívánnak szavazni március 9-én; a legtöbben, több mint 400-an Londonban adnák le voksukat - mondta Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. A külképviseleti névjegyzékbe jelentkezés határideje pénteken 16 órakor lejárt, de a jogorvoslatok és az adatok feldolgozása miatt a számok még…
febr. 25
13:19
"A tehetősek, nem a tehetségesek mennek majd egyetemre" (Infostart)
Egyre kevesebb az első generációs értelmiségi, aminek anyagi okai is vannak - állítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Miskolczi Norbert a HÖOK tanulmányára hivatkozva arra figyelmeztet, hogy a tandíj bevezetésével nem a tehetségesek mennek egyetemre, hanem azok, akiknek pénzük van.
febr. 25
13:29
A Fidesz elnöke a valós helyzetről (Alternatív Energia)
Az orvosok fel vannak háborodva azon a sok hazugságon, amelyet a kampány hirdetéseiben a szocialisták részéről olvashatnak, mert ezek arról szólnak, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj megoldhatná az egészségügy működését és a finanszírozásában hasznos elem lehetne - jelentette ki a Fidesz elnöke hétfőn Szombathelyen újságírók előtt, miután a Vas Megyei Markusovszky Kórház orvosaival és…
febr. 25
13:30
Szenzáció: több mint 300 éves falat találtak a Fővám téren - képek (Infostart)
Egy több mint háromszáz éves mészkőfalra bukkantak a négyes metró építői a Fővám téren. A feltárást Zádor Judit, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársa irányítja, aki az InfoRádió helyszíni tudósítójának azt mondta: a tér helyén hajdanán a Molnár tó volt, amelynek iszapja további értékes tárgyakat őrzött meg az utókornak.
febr. 25
13:31
A Fidesz támogatja az ombudsmanjelölteket (Alternatív Energia)
A Fidesz támogatja Fülöp Sándort, a jövő nemzedékek ombudsmani poszt várományosát és Zombor Ferenc adatvédelmi ombudsmanjelöltet - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető hétfőn Budapesten, az ellenzéki párt parlamenti képviselőcsoportjának ülése után. A Fidesz-frakció egyhangúan döntött úgy, hogy igennel szavaz a két jelöltre.
febr. 25
13:45
Felhívást írtak alá politikusok európai roma stratégia kidolgozására (Alternatív Energia)
Az európai roma stratégiával kapcsolatos párbeszéd kezdeményezését javasolja az Európai Unió tagországainak az a felhívás, amelyet hétfőn írtak alá politikusok a Roma Integráció Évtizede Program nemzetközi irányító bizottságának budapesti ülésén.
febr. 25
13:47
A szavazókörökben adottak a feltételek a népszavazáshoz (Alternatív Energia)
Az ország valamennyi szavazókörében (10.950) adottak a feltételek a március 9-i népszavazás lebonyolításához - mondta Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján. Mint hozzátette, az OVI időarányosan mindent megtett a népszavazás sikeres lebonyolítása érdekében. Az állampolgároknak február 22-ig kellett megkapniuk az értesítést a népszavazásról,…
febr. 25
13:51
Gyurcsány: meg fog változni a kormány munkája (Alternatív Energia)
Lassan lezárul egy szakasz ebből a kormány ciklusból, ami nem volt túl könnyű, sem a politikusoknak, sem pedig az őket támogatóknak. Nem volt könnyű az sem, hogy az ország felemelkedését szolgáló szempontjából, fontos programok elindulhassanak. Most az országnak új víziókra van szüksége - mondta a miniszterelnök a parlamentben napirend előtti felszólalásában.
febr. 25
13:53
Horváth Ágnes: felháborító Mikola István kijelentése (Alternatív Energia)
Felháborítónak és döbbenetesnek nevezte az egészségügyi miniszter hétfőn Mikola István fideszes szakpolitikusnak egy rádióműsorban elhangzott kijelentését, amelyben árulónak nevezte a vizitdíj mellett aláírást gyűjtő orvosokat.
febr. 25
13:56
Gyurcsány nyugodtabb, lassabb politikát ígért (Infostart)
A miniszterelnök szerint a kormány életében lezárult egy szakasz, ami nem volt könnyű. Gyurcsány Ferenc a parlamentben napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: az országnak új távlatokra van szüksége. Megváltozik a kormányzati politizálás módszere - hangsúlyozta a kormányfő, aki közölte: kijelölik a fő irányokat, majd konzultációk következnek.
febr. 25
13:56
Navracsics Tibor: el akarják titkolni a gázáremelést (Alternatív Energia)
A Fidesz frakcióvezetője szerint a kormány el akarja titkolni a gázáremelést, hogy azt ne kelljen bejelenteni a népszavazás előtt; Navracsics Tibor erről újságíróknak beszélt hétfőn.
febr. 25
13:58
Sólyom: A személyes és történeti összefüggésekből ismerhetők meg a kommunizmus pusztításai (Alternatív Energia)
Akkor tudjuk igazán megérteni a kommunizmussal összefüggő pusztítást és gyászolni áldozatait, ha az eseményeket számunkra közelebbi személyes és történeti összefüggésekbe helyezzük - mondta Sólyom László köztársasági elnök hétfőn, a baranyai megyeszékhelyen. A kommunizmus áldozatainak számát a világban százmillióra becsülik. Bár minden ember életének kioltása súlyos tragédia és az égbe kiált,…
febr. 25
14:02
Letette képviselői esküjét Rétvári Bence (Alternatív Energia)
Letette képviselői esküjét hétfőn az Országgyűlésben a KDNP-s Rétvári Bence. Rétvári Bence nemrégiben a Fidesz-KDNP színeiben nyert országgyűlési mandátumot a XI. kerületi időközi választáson, amelyet Deák András kereszténydemokrata képviselő halála miatt kellett megtartani. A 28 éves Rétvári Bence az 1947-ben alapított Kereszténydemokrata Néppárt történetének legfiatalabb országgyűlési…
febr. 25
14:04
MSZP: nem az adatvédelmi ombudsmanjelöltre (Alternatív Energia)
Az MSZP-frakció nem támogatja Zombor Ferenc adatvédelmi biztossá választását, míg a jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Fülöp Sándor esetében lelkiismereti szavazást rendelt el - közölte Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón, a képviselőcsoport döntését ismertetve.
febr. 25
14:07
Sólyom a kommunizmus áldozatairól (Infostart)
A köztársasági elnök szerint csak a személyes és történeti összefüggéseken keresztül lehet valóban megérteni a kommunizmus pusztításait.
febr. 25
14:08
Vasutassztrájk - a sztrájk alatt 648 személyvonat és 217 tehervonat közlekedett (Alternatív Energia)
A vasúttársaságok előzetes adatai szerint hétfőn a nulla és 9 óra közötti sztrájk alatt a közlekedésre kijelölt 964 személyvonatból 648 közlekedett, 217 tehervonat járt - közölte a MÁV Zrt. hétfőn. Az előzetes adatok szerint hétfőn nulla óra és 6 óra között a MÁV Zrt. pályavasút részlegén az 1.734 megjelent forgalmi dolgozó közül 81 sztrájkolt, 1.653 dolgozott. A nappali műszakban a sztrájk 9 órai…
febr. 25
14:09
Hétszáz kiló kolbászt foglaltak le Pest megyében (Infostart)
Pest megyében csaknem 700 kiló, emberi fogyasztásra alkalmatlan kolbászt foglaltak le az ellenőrök egy pilisszentiváni családi házban illegálisan működő húsüzemben.
febr. 25
14:13
Letette képviselői esküjét Rétvári Bence (Infostart)
Letette képviselői esküjét hétfőn az Országgyűlésben a KDNP-s Rétvári Bence. A politikus nemrégiben a Fidesz-KDNP színeiben nyert országgyűlési mandátumot a XI. kerületi időközi választáson.
febr. 25
15:08
Szomszéd Orsolya: Gyurcsány meg akarja osztani a felelősséget (Infostart)
Az MSZP országos pártszavazásának egyik célja a felelősség megosztása - mondta az InfoRádió által megkérdezett politológus. Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök új politikai korszakot akar nyitni, és egyben szeretné minél jobban elterelni a figyelmet a Fidesz március 9-ei népszavazásáról.
febr. 25
15:09
A Borsod Volán járataira kedd éjfélig lehet felszállni a MÁV bérlettel (Alternatív Energia)
Függetlenül attól, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) felfüggesztette a sztrájkot, a miskolci székhelyű Borsod Volán Zrt. autóbuszain február 26-án éjfélig elfogadják a vasúti bérleteket - tudatta Ujj Zsuzsa, a cég kommunikációs vezetője.
febr. 25
15:15
Semjén az MSZP-hez: önök lettek az új burzsoázia (Alternatív Energia)
A miniszterelnök szavahihetősét vonta kétségbe Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására reagálva. Meglehetősen sok olyan tény volt az elmúlt három és fél évben, amely azt bizonyította, hogy ön nem szavahihető ember - fordult a fideszes politikus Gyurcsány Ferenchez.
febr. 25
15:33
A kormányfő szerint Magyarországnak távlatos vízióra van szüksége (Alternatív Energia)
A munka, a tudás, a tulajdon kérdéseiben a kormány áprilisban ajánlásokat fogalmaz meg, a kormányzati döntések várhatóan május-júniusban születhetnek meg és ezt követően fél év állna rendelkezésre az állampolgárok tájékoztatására az intézkedések hatályba lépése előtt. Ezt a miniszterelnök mondta hétfőn a parlamentben, napirend előtt.
febr. 25
15:47
Schmidt: "A szabadságnak ára van" (Infostart)
A mai nap a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja, annak emlékére, hogy 1947. február 25-én a megszálló szovjet katonai hatóságok jogtalanul letartóztatták, és a Szovjetunióba hurcolták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, aki nyolc évet töltött fogságban.

Keresés