2008. február 25. hétfő

febr. 25
4:50
Sztrájk menetrendszerűen, vonatok rendszertelenül (Népszava)
A vasutas sztrájk folytatásáról határozott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) így ma nulla órától ismét megbénult a vasúti közlekedés. A VDSZSZ sztrájkbizottsága vasárnap döntött a munkabeszüntetés határozatlan ideig történő folytatásáról. Gaskó István, az érdekképviselet elnöke közölte: ennek oka, hogy a február elsején kezdett - aztán felfüggesztett - sztrájukhoz vezető pénzügyi…
febr. 25
5:50
A hangfelvételek főszereplői a Fidesz közeli Lungo Drom tagjai és rokonok (Népszava)
Manipuláció és lejáratás. Így foglalta össze Kolompár Orbán roma vezető a Hír TV által közölt hangfelvételek célját, melyek állítólagos szabolcsi szavazatvásárlásról szóltak. Mindkét felvételen a Fideszhez közeli Lungo Drom egy-egy képviselője a főszereplő, akik ráadásul rokonok is. Egyik azt közli, hogy kapott pénzt, a másik pedig a kampány miatt pénzt kér a szocialistáktól. Az ügyben rendőrségi…
febr. 25
6:07
Új Magyarország fórumokon vitatják meg Gyurcsány Ferenc programját (Népszava)
Véleménynyilvánító pártszavazást tart négy kérdésben az MSZP Gyurcsány Ferenc baloldali polgárosodás programjáról. Ezzel párhuzamosan a párt szimpatizánsai és tagjai fórumokon vitatják meg a program elemeit. Gyurcsány Ferenc támogatást vár a szavazástól, mely a helyi szervezeteknél és interneten is zajlik majd. A kormányfő-pártelnök szerint mától új szakasz indul a kormányzásban, melyet a…
febr. 25
6:28
A VDSZSZ szerint vegyes a kép, vannak sztrájktörők (Népszava)
Országszerte változó intenzitással folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés - tájékoztatta az MTI-t hétfőn reggel Gelencsér László, a VDSZSZ vezető ügyvivője. Elmondta, hogy nagyon nagy a nyomás a sztrájkolókon, sok helyütt sztrájktörőkkel váltják le őket, olyan gyakorlattal nem, de vizsgával rendelkező kollégákkal, akik azért valamelyest…
febr. 25
6:29
Résztulajdonos leszek (boon)
Levélírónk Gyurcsány évértékelője után azon gondolkodik, hogy állami vállalatok részvényéből vásárol.
febr. 25
6:29
Résztulajdonos leszek (szon)
Levélírónk Gyurcsány évértékelője után azon gondolkodik, hogy állami vállalatok részvényéből vásárol.
febr. 25
6:31
SZTRÁJK: Felfüggesztette 9 órától a VDSzSz a sztrájkot (boon)
A Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (VDSZSZ) hétfő reggel 9-kor felfüggeszti az országos sztrájkot - közölte Gaskó István a Független Hírügynökséggel.
febr. 25
6:31
Forintkerekítés: "kiokosítják" a pénztárgépeket (szon)
Nyíregyháza - A munkát informatikai szakemberek végzik majd, nem kevés pénzért.
febr. 25
6:33
Forintkerekítés: "kiokosítják" a pénztárgépeket (boon)
Nyíregyháza - A munkát informatikai szakemberek végzik majd, nem kevés pénzért.
febr. 25
6:37
Kilenc órától felfüggesztették a vasutassztrájkot (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn reggel kilenc órakor felfüggesztette a vasutassztrájkot határozatlan időre - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke. Az érdekképviselet korábban éjféltől hirdetett sztrájkot.
febr. 25
6:40
Piac helyett (szon)
Nyíregyháza - Nagyon dühített a nyíregyházi piaccsarnok témája. Ez az épület kb. 30 éves lehet.
febr. 25
6:42
Olvasóink írják: Szeméttelep az erdő helyén (szon)
Nyíregyháza - Aki Nyíregyházáról vonattal megy Miskolc irányába, a várost alig elhagyva, a bal oldalon, egy nagy szemetes területtel találkozik. A Kerék utca folytatásában található egy kb. 30 hektáros rész, ahol nyárfa erdő volt.
febr. 25
6:46
Holttestet kerestek a leégett ház romjai alatt (szon)
Nyíregyháza-Oros - Egy kis alapterületű épület vált a lángok martalékává vasárnap éjszaka Oros belterületén. Azt hogy mi okozta a tüzet egyelőre nem tudni, az épület lakhatatlanná vált.
febr. 25
6:58
A VDSZSZ szerint vegyes a kép, vannak sztrájktörők (ma.hu)
Országszerte változó intenzitással folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés - tájékoztatta az MTI-t hétfőn reggel Gelencsér László, a VDSZSZ vezető ügyvivője.
febr. 25
7:06
Elmérgesedett a demokrata kampány hangneme az Egyesült Államokban (Népszava)
Elmérgesedett a demokrata kampány hangneme a hét végén az amerikai előválasztási küzdelemben: Hillary Clinton eddigi legélesebb kirohanásait intézte vetélytársa, Barack Obama ellen.
febr. 25
7:20
Hány magyar áldozata volt a kommunizmusnak? (HVG)
Szerte a világban vagy százmillió, Kelet-Európában negyven év alatt egymillió ember halála szárad a kommunista pártok lelkén. De vajon nálunk mennyien voltak? És mennyien lehettek azok, akiket nem öltek meg, de tönkretették az életüket? A kelet-európai abszurdhoz méltóan sokszor a gyilkos és az áldozat ugyanaz.
febr. 25
7:22
Déli pályaudvar fogadja és indítja a vonatokat, a Nyugati és a Keleti pályaudvar nem (Népszava)
Hétfőn hajnalban a vasúthálózaton a személyvonatok mintegy fele, 160 közlekedett, és 151 tehervonat járt - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel a reggel 6 órai adatok alapján. Közlésük szerint mindezek mellett a február 25-én, hétfőn 0.00 órától folytatódó vasutassztrájk miatt a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan, kényszerű késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.
febr. 25
7:25
Brutális gázáremelés várható? (Infostart)
Április 15-étől drágul a földgáz ára - értesült a Magyar Nemzet. A dátum kiválasztását politikai egyeztetés előzte meg, a lap szerint a kormány így akarta elkerülni, hogy a 13,5 százalékos drágulást a népszavazás előtt ki kelljen hirdetni.
febr. 25
7:29
Ma folytatódik az olaszliszkai "lincseléses-ügy" tárgyalása (boon)
Miskolc - A B.-A.-Z. megyei bíróságon a terv szerint hétfőn reggel 8 órakor folytatódik a súlyos bűncselekménynek a tárgyalása. A Büntető törvénykönyv
febr. 25
7:36
Ki ismeri Gulya Andrást? (Infostart)
Budapesten most senki nem vállalja szívesen az ismeretséget Gulya Andrással, akinek a cégét a Rail Cargo Austria 1,9 millárd forintért bízta meg lobbizással - írja a Magyar Nemzet. A lap utánanézett a férfi kapcsolatrendszerének.
febr. 25
7:45
Vasutassztrájk - zökkenőmentes volt a forgalom Egerben (Népszava)
Menetrendszerű volt a forgalom hétfőn reggel az egri vasútállomáson, az MTI tudósítója a helyszínen semmilyen jelét nem tapasztalta az újraindított vasutassztrájknak. Az elektromos hirdetőtábla kijelezte az induló járatokat, a pénztárak, illetve az újságárus kioszkok és a büfék nyitva tartottak és a taxisok hozták-vitték az utasokat az állomásépület előtti drosztról. A forgalmi irodán is azt a…
febr. 25
7:50
Népszavazás - aki nem kapott értesítőt, a jegyzőhöz fordulhat (Népszava)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a település szerinti helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdáig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.A választópolgároknak február 22-éig, tehát péntekig kellett megkapniuk postaládájukba azt az értesítést, amelyből megtudhatják, melyik szavazókörben adhatják le voksukat, valamint azt, hogy…
febr. 25
7:58
Népszavazás: aki nem kapott értesítőt, a jegyzőhöz fordulhat (ma.hu)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a település szerinti helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdáig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 25
8:15
Ismét sztrájkba léptek - hol járnak a vonatok? (HVG)
Ismét sztrájkba lépett hétfőn nulla órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), folytatva a február elsején megkezdett, majd legutóbb február 7-én felfüggesztett vasutassztrájkot.
febr. 25
8:15
Tovább mélyült a Kóka-Fodor ellentét (ma.hu)
Válságtanácskozást tartott az SZDSZ szombaton, Budapesten. A budapesti Novotelben megtartott informális megbeszélésen részt vettek a párt parlamenti képviselői, ügyvivői, valamint a megyei elnökök - írta a hétfői Népszabadság.
febr. 25
8:20
160 személyvonat indult el a sztrájk kezdete óta (boon)
A vasúttársaság legfrissebb adatai alapján 160 személyszállító vonat és 151 tehervonat indult el a sztrájk idején. Az utasok érdekében a vasúttársaságok - a lehetőségekhez képest - napközben is igyekeznek megszervezni a vonatközlekedést - közölte a MÁV.
febr. 25
8:21
Wermer: Nem elég tojást tojni, kotkodácsolni is kell (168 Óra Online)
Orbán Viktor stratégájaként ismertük meg, noha volt filmrendező, orvos is. Most a népszavazási kampány és a kormányzati kommunikáció értéke- lésére invitáltuk Wermer Andrást. [Dátum: 2008. 02. 25. 17:43]
febr. 25
8:26
A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeznek országszerte (ma.hu)
A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeznek ma országszerte; a parlamentben napirend előtt Szili Katalin házelnök mond beszédet. Az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján a középfokú oktatási intézmények megemlékezést tartanak.
febr. 25
8:28
A személyvonatok fele közlekedett hajnalban (ma.hu)
Országszerte változó intenzitással folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett munkabeszüntetés - tájékoztatta az MTI-t hétfőn reggel Gelencsér László, a VDSZSZ vezető ügyvivője.
febr. 25
8:30
Elűzték a telet a gyerekek (szon)
Nyíregyháza-Oros - Az orosi Nefelejcs Óvoda Tagóvodájában Kisze-báb égetéssel próbálták elűzni a telet. Ezt követően a farsangi mulatságon minden gyerek színes jelmezbe öltözve mulatott, táncolt.
febr. 25
8:31
Torgyán József kardot ránt (Napi)
febr. 25
8:35
Egy felejthetetlen este (szon)
- Valamikor mi is így kezdtük.... - mondta Dolhai Attila, a fővárosi operettszínház egyik legnépszerűbb, legtehetségesebb, legtöbbet foglalkoztatott színésze a zsúfolásig megtelt nézőtér felé, és a versenyzőknek.
febr. 25
8:40
Ombudsmant választ az Országgyűlés (boon)
Budapest - Hétfőn dönt az Országgyűlés az államfő két új ombudsman -jelöltjéről. Amennyiben a képviselők legalább kétharmada támogatja őket, még hétfőn leteszi az esküt az adatvédelmi biztos, illetve a jövő nemzedékekért felelős ombudsmana.
febr. 25
8:46
Folytatják a MÁV sztrájkot (szon)
Nyíregyháza - Éjféltől folytatják a VDSz által meghirdetett sztrájkot a MÁV sztrájkot. Az utasok nagy része megértő, egy csekély hányada viszont rendkívül dühös emiatt.
febr. 25
8:46
Mégiscsak lesz gázáremelés (boon)
Mégiscsak drágul a földgáz áprilisban, csak nem elseje, hanem 15-e lesz az árváltozás napja - írja a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába került rendelettervezetre hivatkozva.
febr. 25
8:48
Mégis lesz gázáremelés? - Lapszemle (orientpress)
Mégis drágul a földgáz áprilisban, csak nem elseje, hanem tizenötödike lesz az árváltozás napja - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a kormány valószínűleg azt akarta elkerülni, hogy az új tarifákat még a március kilencedikei népszavazás előtt ki kelljen hirdetni. A lakossági földgáz ára 13,5 százalékkal emelkedik majd.
febr. 25
8:48
Péterfalvi Attila lesz az ombudsmani hivatal új vezetője (HVG)
Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője április 1-jével - erősítette meg az MTI értesülését a Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hétfőn.
febr. 25
8:59
9 órától vége a sztrájknak (HVG)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn reggel 9 órakor határozatlan időre felfüggeszti a vasutassztrájkot - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-vel.
febr. 25
9:01
Átmenetileg vége a sztrájknak (Népszava)
A VDSzSz Szolidaritás sztrájkbizottsága kilenc órától felfüggesztette a sztrájkot - olvasható a szervezet honlapján. Indoklásukban az áll, azért szüntették be a sztrájkot, mert bíznak az eredményes tárgyalásokban a munkáltatóval. Az egyeztetések három órakor folytatódnak.
febr. 25
9:05
Orbán Viktort csak Orbán Viktor válthatja le? (Napi)
febr. 25
9:10
Medvegyev ma Gyurcsánnyal találkozik Budapesten (HVG)
Hétfő délután belgrádi látogatásáról Budapestre érkezik Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök-helyettes - az elnöki poszt várományosa, a Gazprom elnöke -, aki néhány órát tölt a magyar fővárosban - írta a Népszabadság.
febr. 25
9:15
Hétfőn reggel nem jártak a vonatok (orientpress)
Éjféltől újra megbénult a vasúti közlekedés, miután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete már korábban határozatlan időre meghirdetett, de felfüggesztett munkabeszüntetése ismét életbe lépett. Az elégséges szolgáltatásról sem született megállapodás, így kiszámíthatatlan volt a vonatok közlekedése.
febr. 25
9:15
Felfüggeszti a sztrájkot hétfőn 9 órakor a VDSZSZ (ma.hu)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn reggel 9 órakor felfüggeszti a vasutassztrájkot határozatlan időre - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-vel.
febr. 25
9:17
Péterfalvi Attila lesz az ombudsmani hivatal új vezetője (ma.hu)
Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője - értesült az MTI hivatali forrásból hétfőn.
febr. 25
9:19
Többtucatnyi tűzeset vasárnap (szon)
Az ügyeletektől nem kaptunk személyi sérüléssel járó esetről hírt. Az éjszaka viszonylagos csendben telt, ellenben az elmúlt hét utolsó napján sok esetben risztották tűzhöz a lánglovagokat.
febr. 25
9:32
Új szerepben Péterfalvi Attila (Infostart)
A távirati iroda értesülése szerint Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője.
febr. 25
9:34
Szerdáig még kérhetjük (Infostart)
Szerdáig még kérhetik felvételüket a választói névjegyzékbe azok, akik péntekig nem kapták meg értesítőjüket a március 9-ei népszavazásra. Aki kimaradt a névjegyzékből, és február 27-én délután 4 óráig nem emel kifogást ez ellen, az nem szavazhat.
febr. 25
9:42
Felfüggesztették a sztrájkot (frissítve) (orientpress)
A VDSzSz Szolidaritás sztrájkbizottsága február 25-én 09:00 órától felfüggesztette a sztrájkot az eredményes tárgyalások reményében. Bárány Balázs a VDSZSZ alelnöke kérdésünkre elmondta: a tárgyalások előmozdításának érdekében folytatták a sztrájkot, melynek szakaszosságáról még a korábbiakban döntött a szervezet. Hozzátette: a munkabeszüntetés a továbbiakban attól függ, hogy a mai egyeztetésen…
febr. 25
9:42
Felfüggesztette a sztrájkot hétfőn 9 órakor a VDSZSZ (ma.hu)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn reggel 9 órakor felfüggesztette a vasutassztrájkot határozatlan időre - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-vel. A VDSZSZ hétfőn nulla órakor indította újra a február 7-én felfüggesztett munkabeszüntetést.
febr. 25
9:56
Péterfalvi Attila lesz az ombudsmani hivatal új vezetője (Népszava)
Péterfalvi Attila, korábbi adatvédelmi biztos lesz az ombudsmani hivatal új vezetője - értesült az MTI hivatali forrásból hétfőn. A távirati iroda információja szerint Péterfalvi Attila április elsejétől tölti be az államtitkári beosztású pozíciót. Az Országgyűlési Biztos Hivatal eddigi vezetőjének, Wolf Erzsébetnek leváltását várhatóan a nap folyamán jeleni be Szabó Máté általános ombudsman.

Keresés