2008. február 25. hétfő

febr. 25
6:12
Elárasztják az idegenek az Antarktiszt (Infostart)
Idegen organizmusok telepednek meg az Antarktiszon, a tudósok és turisták akaratlanul magvakat, spórákat, atkákat, zuzmókat és mohaféléket hoznak, amelyek felboríthatják a kontinens biológiai egyensúlyát.
febr. 25
20:21
Fény derülhet a történelem egyik legnagyobb rejtélyére (Infostart)
Új vizsgálatokkal ellenőrzik Oxfordban azt a húsz évvel ezelőtti állításukat, amely szerint a torinói lepel középkori hamisítvány. A világhírű laboratórium vezetője elismerte: nem kizárt, hogy pontatlanul végezték el a radiokarbonos kormeghatározást.
febr. 25
20:27
Egy pohár bor hasznos, kettő már ártalmas (Infostart)
Egy deciliter vörösbor vagy ugyanannyi szesznek megfelelő etilalkohol értékelhetően javítja a szívműködést, ennek a kétszerese viszont már kedvezőtlen hatású a szívre és az erekre. A vizsgálatot kanadai kutatók végezték és tanulmányuk eredményei az egyik vezető élettani folyóiratban jelentek meg.
febr. 25
21:10
Mivel látnak az algák? (Infostart)
Miért, látnak egyáltalán? - kérdezheti a laikus. Jénai tudósok utánajártak, hogyan és mivel teszik, írja a német Die Welt.
febr. 25
21:38
Meglepő lelet a közös őstől (Infostart)
Ötvenhárommillió éves emlős maradványaira bukkantak Indiában -a paleontológusok feltételezése szerint az aprócska bokacsontok a házi- és a mezei nyúl közös ősétől származnak.

Keresés