2008. február 20. szerda

febr. 20
5:09
Négy generációt tesz tönkre, aki iszik és dohányzik (Infostart)
A dohányzás, az alkoholfogyasztás és rovarirtó, illetve növényvédő szerek olyan mértékben károsítják a spermákat, hogy az nem csupán az érintett férfiak gyermekeire, hanem több generációra is kihatással lehet. Ők így nem csupán maguknak, hanem az utódaiknak is ártanak káros szenvedélyükkel - állapították meg amerikai kutatók.
febr. 20
11:48
Amikor mélyvörössé változik a Hold (Infostart)
Csütörtökön a kora hajnali órákban teljes holdfogyatkozás lesz, a jelenség szabad szemmel is jól látható. Fél öt előtt lesz legsötétebb a Hold, amikor a Föld árnyéka teljesen eltakarja.
febr. 20
15:49
Leszállt az Atlantis amerikai űrrepülőgép (Infostart)
Rendben leszállt szerdán közép-európai idő szerint délután a Cape Canaveral-i Kennedy űrközpontban az Atlantis amerikai űrrepülőgép hét űrhajóssal a fedélzetén.
febr. 20
18:03
Nem éri meg dühöngeni a betegszobában sem (Infostart)
Lassabban gyógyulnak a mérges emberek - állítják a kutatók. A heves vérmérsékletűekről már korábban kiderítették, hogy nagyobb eséllyel szenvedhetnek szívpanaszoktól, mint mások. Most első ízben mondják azt tudósok, hogy a hozzáállás az ember fizikai állapotára is kihathat.
febr. 20
21:50
Minden ötödik gyereknek pszichoterápiára lenne szüksége (Infostart)
Egyre növekvő mértékben terhelik lelki-pszichikai zavarok az osztrák gyerekeket. Egyötödük olyan súlyos és állandósult problémákkal küszködik, hogy pszichoterápiára lenne szüksége, de az ellátási hálózat szűkössége és a finanszírozás elégtelensége miatt csupán 0,4 százalékuk részesül kezelésben.

Keresés