2008. február 20. szerda

febr. 20
0:04
Mangot kapnak tavasszal a pasik (vanity)
Márciusban jelenik meg a Mango legújabb kollekciója, amelyet a változatosság kedvéért kizárólag férfiaknak terveztek. Itt vannak az első képek róla!
febr. 20
0:11
Kormányzati ÉVÉRTÉKELÕ Videó - 2008. február 15. (C-Press)
2007 kormányzati munkáját sok politológus, politikus és közéleti személyiség értékelte – csak maguk a tárcavezetõk nem. Ezért gondolta úgy az...
febr. 20
0:15
Kitiltottak egy vakot a Tescóból (C-Press)
Akár egy bûnözõt, úgy kísérték ki a pápai Tesco áruházból vakvezetõ kutyája miatt Orsós Sándort. A világtalan férfi erre az...
febr. 20
0:17
Nem tömnek és húznak; törnek és zúznak (HáziPatika)
A fogak fehérek, épek, az íny mégis begyullad. Vajon mitől? A fogkő rejtve fejlődik a fogak belső oldalán vagy az íny alatt. A fogkőmentesítés szakemberével bepillanthatunk a száj rejtett zugaiba, és megszabadulhatunk a bajok...
febr. 20
0:20
Pongó a csizmában (NLCafé)
Vannak pillanatok, amikor az ember megy az utcán, és hirtelen úgy érzi, hogy minden rendben van. Van egy tündéri gyereke, egy vagány férje, jó munkája, a barátai szeretik, a felmenőkkel is minden stimmel. Sőt, ma még a ruhái is rendben vannak.
febr. 20
0:22
Megjelent a Ricoh Caplio R8 (SG)
A Ricoh termékében számtalan, más fényképezőgépben nem megtalálható opció van, például a négyzetes felvételek készítésének lehetősége.
febr. 20
0:22
Olvasnivaló: A nyers hal veszélyes lehet (Mindmegette)
Az Amerikai Gastroenterológiai Társaság 72. éves közgyűlésén két japán kutatócsoport is a nyers halak fogyasztásából származó egészségügyi kockázatokról számolt be.
febr. 20
0:38
Nem csitul a vihar a német Nokia gyár bezárása körül (SG)
Az EU-bizottság közölte, hogy a Nokia nem kapott támogatást uniós strukturális alapokból magyarországi és romániai üzemeihez.
febr. 20
0:38
A magyarok felé is hajlik az IBM keze (terminal)
Az IBM Magyarország vezérigazgatója, Paál Péter február 15-én átadta a cég nemzetközi zsűrije által megítélt szakmai díjakat egyetemi kutatóműhelyek számára.
febr. 20
0:42
Újból bevásárolt a Sun (terminal)
A januári 16-ai MySQL-beszerzése után sem tétlenkedett a Sun Microsystems: a múlt héten bejelentette, hogy részvény-felvárásárlási megállapodás keretében megszerezte az innotek GmbH vállalatot, a vezető nyílt forráskódú virtualizációs szoftver, a VirtualBox fejlesztőjét.
febr. 20
0:46
European IT Excellence-díjat kapott a jMind (terminal)
A budapesti jMind Consulting Kft.
febr. 20
0:49
Ráhajt a mobilüzletre a BBC (SG)
Nagy-Britanniában az iTunes internetes zene- és videoáruház vásárlói is letölthetik majd iPodjaikra és iPhone-jaikra a BBC legnépszerűbb tévésorozatait.
febr. 20
0:49
Ki vezetett? - Vezető nélküli autó a GM-től (Pazar Cuccok)
Ugye megvan mindenkinek a spielbergi rémálomgyár azon kiemelkedő koncepciója a Különvéleményből , ahogy a Harald Belker által megálmodott személyi járművek a 3D-s maglev ...
febr. 20
0:50
Halálos autóbaleset Zuglóban (Infostart)
Halálos autóbaleset történt a főváros XIV. kerületében, a Füredi úton - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
febr. 20
0:50
Féregjáratok a világhálón (terminal)
Különösen a nemzetközi vállalatok üzletmenetét érintette a tenger alatti optikai kábel sérülése Egyiptom közelében, ami miatt néhány napja akadozott az internetkommunikáció Európa és Ázsia között.
febr. 20
0:52
Egy hazai klasszikus: a sertéshús - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Igen, igen, ne tessék fintorogni és egyszálbélű modellek képére mutogatni: a disznóhús nem egyenlő a pestissel! Mértékkel és jól elkészítve fontos része a táplálkozásnak. Ráadásul igen finom
febr. 20
0:54
Jön az erkölcsös pedofilok képzése is? (terminal)
Lehet, hogy velem van a probléma, de nekem sehogy sem áll össze ez az etikus hacker dolog.
febr. 20
0:58
Nagy az érdeklődés az Ethical Hacking iránt (terminal)
A NetAcademia Oktatóközpont a világon elsőként az "etikus hekker" minősítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselője lett. Az együttműködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamainak hallgatóit, rendezheti a világszerte elismert Ethical Hacking kurzust.
febr. 20
1:00
Még nem jön Magyarországra az iPhone (SG)
Óriási az érdeklődés az iPhone iránt, s előbb a nagy piacok igényeit akarják kielégíteni, vagyis Magyarországon egy ideig még várni kell az okos készülék megjelenésére.
febr. 20
1:02
Chipberuházással vigasztalódik a Toshiba (terminal)
Letette a fegyvert az új generációs dvd-szabványok háborújában a Toshiba.
febr. 20
1:25
Exkluzív interjú Kylie-val - Azok segítettek, akik már átélték a betegséget (NLCafé)
Az ember előbb-utóbb megbékél a testével. Mert lehet, hogy nem úgy működik, ahogy szeretné, de mégiscsak az ő teste... - mondja a díva, aki új illatának bemutatóján adott nekünk interjút.
febr. 20
2:04
Nőből férfivé – a műtőasztalon - 2. rész (NLCafé)
Még nem vagyok a végén: ahhoz, hogy ezzel „férfiasan” lehessen pisilni, többlépcsős műtét kell, s később, hogy szexuálisan is működjön a szerszám, implantátumot tesznek majd bele.
febr. 20
2:31
A primadonna Janza Kata - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLCafé)
Egykor a primadonnák nem csak a színpadon voltak dívák. A maiakat éppen annyira imádja a publikum, de az életük már teljesen más. Janza Kata sikerei mögött kemény munka van
febr. 20
3:10
Médiaszemélyiségek öltözködnek - Két magas nő segít (NLCafé)
Két kollégával találkoztunk ez alkalommal. Hamar kiderült, nemcsak foglalkozásunk miatt beszélünk egy nyelvet: mind Hadas Kriszta, mind Jaksity Kata számára fontos a jó megjelenés.
febr. 20
4:59
"S boldogan hazamentek, míg részvényeik el nem értéktelenedtek" (Népszava)
Az ugyan még talány, hogy a miniszterelnök által bejelentett Új Tulajdonosi Program (ÚTP) révén az állampolgárok melyik állami többségi tulajdonban lévő társaság részvényeit vásárolhatják meg kedvezményesen, de az állam gesztusa mindenképpen üdvözlendő. Pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű tulajdonrészhez is hozzá lehet majd jutni. Az új kisrészvényeseknek beleszólásuk…
febr. 20
5:09
Négy generációt tesz tönkre, aki iszik és dohányzik (Infostart)
A dohányzás, az alkoholfogyasztás és rovarirtó, illetve növényvédő szerek olyan mértékben károsítják a spermákat, hogy az nem csupán az érintett férfiak gyermekeire, hanem több generációra is kihatással lehet. Ők így nem csupán maguknak, hanem az utódaiknak is ártanak káros szenvedélyükkel - állapították meg amerikai kutatók.
febr. 20
5:16
Gyereket vár a Született feleség? (Infostart)
Bár továbbra is cáfolja, egyre több jel mutat arra, hogy gyermeket vár a Született feleségek egyik sztárja. Eva Longoria Parkert legutóbb egy Los Angeles-i, gyermekeknek szánt kiegészítőket árusító üzletben kapták lencsevégre.
febr. 20
5:19
Egerben rejtély övezi, hogyan került az egyik legveszélyesebb méreg a kórházba (Népszava)
Tegnap délután még nem talált magyarázatot a Heves megyei rendőrség nyomozócsoportja arra a rejtélyes bűncselekményre, ami csütörtök óta izgatja már nem csupán a város, hanem az ország közvéleményét is. Még mindig nem tudni, hogyan került a Markhot Ferenc Kórház intézeti gyógyszertárának hűtőkamrájába az élő szervezetet súlyosan károsító brómcián méreg. A vizsgálat befejezéséig mindenki szűkszavú.
febr. 20
5:20
Mulatós party a Coolon - Győzike a műsorvezető (Zene)
Szerdán 13:00 és 18:00 óra között "Bejjja Asszony" és Győzi várja a Cool TV nézőit. [Dátum: 2008.02.20. 05:00]
febr. 20
5:25
GDC 2008: Szövetség alakult a PC-s játékért (Gamekapocs)
Hivatalosan is bejelentették a PC Gaming Alliance megalakulását. A nagy cégekből álló non-profit szervezet a PC-s játékipar megsegítésére jött létre.
febr. 20
5:27
Újabb fordulat Diana hercegnő halála ügyében: vizsgálat a főkomornyik ellen (Infostart)
Vizsgálatot rendelt el a Diana hercegnő halála ügyében zajló halottkémi tárgyalás vezetője, miután egy nyilvánosságra került felvételen a néhai walesi hercegnő főkomornyikja elismerte: hazudott a meghallgatáson. Paul Burrell arról is beszélt egy rejtett kamerás felvételen, hogy Diana hercegnő szelleme vele volt a meghallgatáson, és az ő kívánságára hallgatta el a részleteket.
febr. 20
5:32
A kaszkadőrök a misztikum és a valóság határán állnak (Népszava)
A napokban volt az ötvenötödik születésnapja Piroch Gábornak, a világszerte ismert "arctalan helyzetszínésznek", aki ugyan száznál is több nagy játékfilmben hívta ki maga ellen a sorsot, mégsem nyugszik. Szívesen alakítaná Bond szerepét, vagy lenne egy jelentős amerikai western film vezető kaszkadőre, vagy kaszkadőr szakértője. Most egyébként életrajzinak, bizonyos áttételekkel "pikareszknek"…
febr. 20
5:37
Kamatkétely: "A szokásos magyarázat már régen elvesztette hitelességét" (Népszava)
Nehéz kamatdöntés előtt áll a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A nemzetközi pénzügyi zavarok hullámai ugyanis csak fokozzák azt az ellentmondást, amelyik közel hét éve beépült a bank monetáris politikájába.
febr. 20
5:38
Köztársasági elnök lehet az "átlagos srácból" (Infostart)
Alig két hét múlva elnököt választ Oroszország. A poszt legesélyesebb jelöltje a jelenlegi államfő által is támogatott első miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Medvegyev, aki az egyik orosz lapnak adott interjúban magánéletéről is beszélt.
febr. 20
5:42
Újabb sztrájk kilátásban (Népszava)
Ha ma sem látszik remény a megegyezésre, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) várhatóan ismét sztrájkba hívja tagjait. Tegnap eredménytelenül ért ugyanis véget a szakszervezet tárgyalása a MÁV-csoporttal, s ma sem várható áttörés. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke lapunknak azt mondta: a mai tárgyaláson múlik, hogy a felfüggesztett határozatlan idejű sztrájkot újraindítják-e.
febr. 20
5:48
Az amerikaiak ismét Kennedyt választanák (Infostart)
A néhai John F. Kennedyt látnák legszívesebben az elnöki székben az amerikaiak - derült ki a Gallup felméréséből. A kizárólag volt elnököket felsoroló lista második helyén Ronald Reagan, a harmadikon Bill Clinton végzett.
febr. 20
5:59
Öngyilkosságot fontolgatott a nemi erőszakkal vádolt sztárénekes (Infostart)
Kis híján öngyilkosságot kísérelt meg Mick Hucknall a 90-es évek végén, amikor egyik titkárnője nemi erőszakkal vádolta meg. A Simply Red volt énekesét annyira megviselték az események és a rendőrségi vizsgálat, hogy egy ideig komolyan foglalkozott az öngyilkosság gondolatával.
febr. 20
5:59
Az államfő szinte biztosan normakontrollt kér a Btk-módosításról (Népszava)
Valószínűleg nem írja alá, hanem az Alkotmánybírósághoz (Ab) küldi Sólyom László a gyűlöletbeszéd büntető törvénykönyvi szabályozását, mint ahogy az államfő novemberben előzetes normakontrollt kért a Polgári törvénykönyv hasonló tárgyú módosítása után is. A szocialisták szerint indokolt az emberi méltóság védelme, míg mások a véleményszabadságra hivatkozva vetik el a kezdeményezéseket. Ha ez…
febr. 20
6:00
Százötven éve működik az édes kísértés (Népszava)
Nosztalgia hónapot rendez a 150. születésnapját ünneplő Gerbeaud Cukrászda. A történelmi vendéglátóhely ma már 14 országba exportálja utánozhatatlan süteményeit. A híres szakemberek idén már a Távol-Keleten is megvetik lábukat. Az emlékezés hónapjában retro-ínyencségeket szolgálnak fel és herendi porcelánnak terítenek a Vörösmarty téri patinás épületben.
febr. 20
6:06
Alapítani könnyű, megszabadulni annál nehezebb a cégtől (HVG)
Tavaly július óta kevesebb pénzből és gyorsabban alapíthatunk kft.-t és zárt részvénytársaságot. Céget törölni nemcsak hosszabb ideig tart, de jóval bonyolultabb is. Ha vállalkozásunknak adósságai vannak, még az APEH-hal is meggyűlhet a bajunk. (6 hozzászólás)
febr. 20
6:06
Alapítani könnyű, megszabadulni annál nehezebb a cégtől (HVG)
Tavaly július óta kevesebb pénzből és gyorsabban alapíthatunk kft.-t és zárt részvénytársaságot. Céget törölni nemcsak hosszabb ideig tart, de jóval bonyolultabb is. Ha vállalkozásunknak adósságai vannak, még az APEH-hal is meggyűlhet a bajunk. (3 hozzászólás)
febr. 20
6:10
Dúl a szerelem Harry Potter és Hermione között? (Infostart)
Teljesen egymásba feledkezve töltötte együtt az év legromantikusabb estéjét Harry Potter és Hermione, illetve a világsikernek számító sorozat két főszereplőjét alakító Daniel Radcliffe és Emma Watson.
febr. 20
6:12
Kisgyerekeket veszélyeztet a légszennyezettség (HVG)
A környezetszennyezés miatt eszünkbe sem jut gyerekeinkkel vagy unokáinkkal a Körúton sétálni, és ez a helyzet tarthatatlan. Egyre többen betegednek meg asztmában és tüdőrákban – hangoztatták többek között a múlt vasárnap rendezett zöld demonstráció szónokai. Az élhetőbb Budapestért szervezett megmozduláson két-háromszáz, túlnyomó részben fiatal biciklista és gyalogos vett részt.
febr. 20
6:21
Lindsay Lohan Monroe nyomában (Blikk)
Marylin Monroe (†36) bőrébe bújt egy fotózás erejéig
febr. 20
6:21
Hogyan csináljunk 700 forintból majdnem kétmilliót? (Infostart)
Meglehetősen jó üzletet köthet egy brit férfi, aki egy bolhapiacon 2 fontért (700 forintért) vett meg egy 1976-os, összefirkált Rolling Stones-lemezt, ám szakértők szerint egy február végi aukción akár 5000 fontot (1 millió 750 ezer forintot) is kaphat érte.
febr. 20
6:21
Ha süt a nap, tegyél fel szemüveget! (Blikk)
Nem nyújt teljes megoldást, hogy napellenzővel próbáljuk eltakarni a legerősebben bevágó fényeket
febr. 20
6:21
Ezt vettem a vizitdíjból! (Blikk)
Aláírásgyűjtés kezdődött az interneten a vizitdíjért
febr. 20
6:22
Kétesélyes zsebbe nyúlás: így dönthet az adójáról (Privátbankár)
A magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak, őstermelőknek idén is lehetőségük van arra, hogy összevont adóalapjuk kétszer egy százalékát meghatározott szervezeteknek ajánlják fel - ha utólag derül ki, hogy túl sok adót fizettünk, akkor a felajánlás kapcsán keletkező különbözet minket terhel
febr. 20
6:23
Meddig bírják még együtt a színpadon? (Blikk)
Csak ágytól váltak el, „asztaltól” nem
febr. 20
6:23
Kényeztető családi kis kombi (Blikk)
Futkosóautónak elég egy háromajtós kis vagány

Keresés