2008. február 11. hétfő

febr. 11
0:01
MWC: Sony Ericsson W980i néven jön a csúcs-Walkman (prohardver)
A W890i nem Symbian rendszerű készülék, de a Walkman telefonok csúcsmodelljeként mutatták be.
febr. 11
0:14
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Till Attila; Ajándék kisfüzet: Legyőzzük a téli depressziót!; Ezotéria – hogyan kerüljük el a sarlatánokat?; Moziba hív a Nők Lapja – Szerelem kolera idején...
febr. 11
0:16
Hatásos fogínyvédelem (HáziPatika)
Sok embernek keserítik életét a fogínnyel kapcsolatos problémák és az ennek következtében tönkremenő fogak - állítja dr. Sárdy László fogszakorvos. Már létezik egy olyan új módszer, mely segíti az íny természetes gyógyulását.
febr. 11
0:20
Olvasnivaló: Callas Café - katasztrófa vagy katarzis? (Mindmegette)
Étterembe bárki elmehet, véleménye mindenkinek lehet. Arra gondoltunk, hogy mostantól mi is vendéglőt járunk, méghozzá nyitott szemmel. De a mi Mindmegette-szemünk mellett nem ártana egy profi vélemény is, ami igazol minket vagy ellentmond, esetleg védi a mundért… de mindenképpen másképp lát, mint mi, vendégek. Következzen tehát egy este, egy étterem, két menü, a Mindmegette és a Chef szemével.
febr. 11
0:20
Demencia = halálos ítélet öt éven belül? (HáziPatika)
Egy új brit kutatás szerint a demenciával (időskori elbutulással) diagnosztizált betegek átlagosan csak négy és fél évet élnek a betegség felfedezése után.
febr. 11
0:21
(Játéktesztek) Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer (PC Guru)
A Neverwinter Nights második része kevésbé osztotta meg a rajongótábort, mint amennyire az várható volt: szinte mindenki elismerte az összes érdemét, éppen csak negyed akkora tömeghisztéria sem kísérte, mint a több szempontból jóval gyengébb első felvonást. A fejlesztőbrigád, az Obsidian azonban kapott egy második esélyt, hogy felpiszkálja a kedélyeket – ez lett a Mask of the Betrayer, az első…
febr. 11
0:24
Olvasnivaló: Miért túlsúlyosak a szegény családok gyermekei? (Mindmegette)
Az Iowa Állami Egyetem kutatásai új szempontból vizsgálják a szegény családból származó gyermekek elhízásának kérdését.
febr. 11
0:24
Angyal a gyermekünk (HáziPatika)
Egy meg nem született gyermek elvesztése hatalmas érzelmi terhet jelent. A vetélés utáni felépülés fizikailag gyors lehet, az érzelmi feldolgozásra viszont időt kell hagyni. Mivel kell számolnunk, ha túl vagyunk egy vetélés utáni...
febr. 11
0:25
Új blog: (SÚLY)VESZTŐHELY (Rossa mela)
Aki figyelemmel kíséri a gasztroblog-szféra eseményeit, tudja, hogy már egy hete elindult a sokszerkesztős GigantikusEgészségGasztroBlog, (SÚLY)VESZTŐHELY címmel. Mától ott is publikálok, köszönöm Mademoiselle-nek és Fűszeres Eszternek a lehetőséget, hogy az egészséges étkezésről vallott gondolataimat ott is közzétehetem, és a társszerkesztők okos gondolatait olvashatom. Találkozzunk ott is!
febr. 11
0:28
Újabb játékos filmtervek (SG)
A jelek szerint Hollywoodban tovább folytatják a játékok feldolgozását. A Hitman és Dungeon Siege után most a Bioshock és a Crysis esélyes egy-egy mozifilmre. A Crytek azonban tanult hibájából és Uwe Bollt nem engedik játékuk közelébe sem.
febr. 11
0:34
Legjobban teljesítő kampányok az ETARGET-en, 6. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az ETARGET hirdetési hálózaton az elmúlt héten az alábbi öt hirdetés teljesített a legjobban, azaz ezeknek a legmagasabb a kattintási aránya (CTR) az aktuális kulcsszóra történő megjelenéskor az ETARGET hálózatában található keresőkben (azaz a tartalom alapján történő megjelenések és a katalógus megjelenések nélkül). [...] Bővebben!
febr. 11
0:38
Amiből nem lett James Bond autó (autohistory.blog.hu)
Rögtön az elején leszögezném: NEM vagyok James Bond rajongó. Valahogy sosem tudtak megragadni a piperkőc Brit titkosügynök kalandjai; hiába a szebbnél szebb nők, mi több, szebbnél szebb autók. A sznobéria csúcsa és nem kicsit röhejes, hogy még akkor is a nyavalyás martinijával foglalkozik, miközben sokadjára buktatja le magát, szinte már a történet elején. A fentiek tükrében magam sem értem, miért…
febr. 11
0:43
MWC: Sony Ericsson G700 és G900 Symbian alapokon (prohardver)
Új széria a G betűvel kezdődő okostelefonok palettája, amely két új készülékkel debütált.
febr. 11
0:53
A szerelem baleset? (NLCafé)
A költők és írók évezredek óta nyavalyognak azon, hogy a szerelem így, meg a szerelem úgy, de soha senki nem teszi fel azt az egyszerű kérdést: tulajdonképpen mi a fene ez a szerelem? De jó-e egyáltalán tudni, mi van a párizsiban?
febr. 11
1:06
MWC: itt az első GPS-szel ellátott Cyber-shot modell (prohardver)
A C702 nevű modellben a W890i-hez hasonlóan aGPS van.
febr. 11
1:12
Meghalt A dicsőség zászlaja hőse (est.hu)
Raymond Jacobs, az 1945-ben készült híres Iwo Dzsima-i zászlófelvonást megörökítő fotó utolsó amerikai túlélője január 29-én, 82 éves korában halt meg.
febr. 11
1:22
Reklám a videóban (onlinemedia.blog.hu)
A videómegosztók népszerűsége már a kezdetektől arra ösztönözte a reklámosokat, hogy kitalálják, vajon milyen reklámforma lehet itt a nyerő. A kérdés nem egyszerű, hiszen a YouTube vagy éppen az IndaVideo, Videa szolgáltatások egyik előnye a gyors hozzáférés (letöltés nélküli videónézés), és persze a széles választék.Ha ezt akadályozzuk, akkor a felhasználók elmennek (hiszen mindig lesz olyan…
febr. 11
1:23
Kiderült, melyik az évtized legjobb magyar filmje (est.hu)
Az Országos Diákzsűri Tarr Béla 2000-ben készült alkotását, a Werckmeister harmóniákat választotta az elmúlt évtized legjobb magyar filmjének. A díjat szombat este adták át a budapesti Toldi moziban, a 39. Magyar Filmszemle alkalmából a Diákzsűri által kiosztott többi elismeréssel együtt.
febr. 11
1:38
MWC: vékony 5 megapixeles Cyber-shot modell (prohardver)
A C902 meglehetősen egyedi kialakítást kapott.
febr. 11
1:48
MWC: Sony Ericsson Z770, internetre kihegyezve (prohardver)
Az új modellel elvileg nagy élmény netezni, gyakorlatilag viszont olyan, mint a többivel.
febr. 11
2:55
Családom és egyéb állatfajták (est.hu)
A kosztümös drámák és sorozatok után a BBC berkeiben az 1995-ben elhunyt neves zoológus-természetvédő és remek író, Gerald Durrell humoros önéletrajzi regényéből forgattak tévéfilmet.
febr. 11
3:14
Vágy és vezeklés - Az elmondhatatlan bűn elemészt (SG)
Tavaly Az ember gyermeke, idén a Vágy és vezeklés hozta az év legjobb vágás nélküli jelenetét. Mindkét film elsőrangú csemege, kötelező darabok.
febr. 11
4:24
Mi lesz a tavalyi szabadsággal? (Népszava)
Már nem sokáig tolhatják a tavalyról megmaradt szabadság kiadását a foglalkoztatók, március ­ 31-ig el kell engedniük azokat az alkalmazottaikat pihenni, akik 2007-ről hoztak át szabadságot. A tavaly áprilisban módosult munka törvénykönyve szerint kivételesen fontos gazdasági érdekre hivatkozva a húsz nap alapszabadság egynegyedét lehet az esedékesség évét követő esztendőben kiadni, olyan indokra…
febr. 11
4:46
MSZP: "egy becsületes mondat kellene" (Népszava)
Képviselőket ért sorozatos fenyegetések árnyékában szavaz ma az Országgyűlés az egészségbiztosítási törvényről. Az országos rendőrfőkapitány védelmet ajánlott fel a honatyáknak, miután több kormánypárti képviselő lakására Molotov-koktélokat dobtak, mások ismeretlen port tartalmazó borítékokat kaptak. A Fidesz elképzelhetőnek tartja, hogy csupán kormánypárti provokációról van szó.
febr. 11
5:05
Minden háznak szüksége van őrangyalra (x) (Napi)
febr. 11
5:08
A Népszava fotóriportere „kiűzettetett” ifjabb Hegedűs templomából (Népszava)
A Hősök terén a Várból 1944 feb­ruárjában kitörő német és magyar katonákra emlékezett szombaton mintegy kétezer bőrfejű, a megszüntetett Vér és Becsület szimpatizánsai. Vasárnap pedig Horthy Miklós halálának évfordulóján tisztelgett néhány tucat gárdista a kormányzó emléke előtt. Utóbbi felvonulás ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész templomában ért véget, ahonnan kizavarták lapunk fotósát.
febr. 11
5:11
A Fidesz csak úgy szórja nyilait (Népszava)
Olyan támogatást kapott a Fidesz újabb politikai kampányához, amilyent – a józan ész nevében tegyük fel – maga sem kívánt. Néhány bátor szabadságharcos a tettek mezejére lépett. „A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb” – idézte a Hír Televízió azt a levelet, amelyet az akciók állítólagos szervezői írtak és – hogy-hogy nem – épp e médiumnak küldtek el.
febr. 11
5:16
A szomorú ember mélyebben nyúl a zsebébe (Infostart)
A szomorú, kissé depressziós, önmagukkal elfoglalt emberek óvatosan induljanak vásárolni, mert józan ítélőképességük ilyenkor elpárolog - állítja a Psychological Science című amerikai szaklapban megjelent tanulmány.
febr. 11
5:32
UFO-invázió a szigetország felett (Infostart)
Nagy-Britannia 40 százalékkal több azonosítatlan repülő tárgyról érkezett bejelentés a brit védelmi minisztériumhoz 2007-ben, mint egy évvel korábban.
febr. 11
5:40
Breaking: Vége az írósztrájknak (comment:com)
Most már bátran kijelenthetjük azt, amit a magyar sajtó nagy többsége - előttünk ismeretlen forrásokra hivatkozva - hónapok óta harsog a képünkbe: igen, vége a sztrájknak, az írók mehetnek írni, a producerek szedhetik össze a stábokat, hívhatják vissza a Balin nyaraló színészeket, és beindulhat a verkli. A WGA vasárnapi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az írók a szerződést hatalmas…
febr. 11
5:44
Kína közelebb jött tíz nappal (Népszava)
Úttörő vállalkozásba fogott a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., amikor a Far East Land Bridge Ltd. nevű ciprusi bejegyzésű szállítmányozóval összefogott, hogy megszervezze a teljes logisztikai láncot Kína és Nyugat-Európa között. A hosszú távú együttműködés nyertese lehet Magyarország, amely egyelőre csak közvetítőként, később talán elosztó- központként is fontos szerepet játszhat a két…
febr. 11
5:48
Naiv szigetlakókra vadásznak a tolvajok (Infostart)
Autóik bezárására kérte fel a brit rendőrség az Orkney-szigetek lakosait, mivel megrögzött szokásuk, hogy nyitva hagyják kocsijukat, és még az indítókulcsot sem húzzák ki a helyéről.
febr. 11
5:52
Még napirenden a vasutassztrájk (Népszava)
Mára várja a vizsgálat eredményét a miniszterelnök arról, hogy a vasutassztrájk idején a MÁV, illetve személyszállító leánycége, a MÁV Start hibázott-e, vagy a munkabeszüntetést szervezető Gaskó István állítása nem igaz. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke ugyanis a február elsején kezdett határozatlan idejű munkabeszüntetés múlt csütörtöki – másodszori – felfüggesztésének…
febr. 11
5:58
Nyolc tipp, amivel a látogatót vásárlásra bírhatjuk (HVG)
Sok webáruház tulajdonosa számára ismerős a gondolat, hogyan lehetne rávenni minél több látogatót arra, hogy vásároljon. Kevesen tudják, hogy az oldalukra kattintókat mi tartja vissza attól, hogy előkapják a pénztárcájukat. Íme nyolc tipp, ami segíthet! (1 hozzászólás)
febr. 11
5:58
Meg kell akadályozni, hogy unokatestvérek házasodjanak! (Infostart)
A családon belül kötött házasságok miatt jóval több gyermek jön a világra valamilyen születési rendellenességgel a bevándorlók körében. A brit környezetvédelmi miniszter szerint a helyzet a pakisztáni emigránsok esetében a legrosszabb.
febr. 11
6:15
Halálos baleset Budapesten - valószínűleg versenyeztek (Híradó)
Egy fiatal nő meghalt, egy két év körüli kisgyermek és egy férfi pedig súlyosan megsérült egy közlekedési balesetben pénteken éjjel a fővárosban, a Bécsi úton
febr. 11
6:16
Kártevővel tévesztették össze, csaknem belepusztult (Infostart)
Állatvédők és -orvosok küzdenek annak az ausztrál levelibékának az életéért, amelyet néhány gyerek egy aga varanggyal tévesztett össze és csaknem halálra rugdosott.
febr. 11
6:16
Az egészség és betegség gyökere a vastagbélben van (astronet.hu)
Az emberiséget manapság nem nagy járványok tizedelik, hanem az alattomosan kialakuló krónikus betegségek. Egyre nagyobb szerepet játszanak ebben az emésztési zavarok, az ezekből fokozatosan kialakuló anyagcsere-problémák, és végül a fellázadt sejtek burjánzása: a rák.
febr. 11
6:17
Ez az ország bűntérképe (Blikk)
Jobb, ha ki sem mozdulunk a lakásból?
febr. 11
6:17
Toronymagasan győzött a Fidesz Újbudán (Híradó)
A Fidesz-KDNP támogatta Rétvári Bence 71 százalékot söpört be, míg az MSZP-SZDSZ-es Lakos Imre mindössze 20 százalékot tegnap az újbudai időközi választáson
febr. 11
6:17
Élet a Taxi után (Blikk)
Gyilkossági kísérlettel gyanúsítják a Daniel-t játszó színészt
febr. 11
6:18
Szépítő növények (Blikk)
Az otthoni szépségápolásban is felhasználhatjuk ételeinket
febr. 11
6:19
Fradi: Irány Európa! (Blikk)
Az NB II-es csapat lehet hamarosan az ország leggazdagabb futballklubja
febr. 11
6:19
Mancini üzent a Real Madridnak (Híradó)
"Aki azt gondolja, hogy a Real a favorit, mert mellette szól a név és a múlt, az hatalmas tévedésben van"
febr. 11
6:19
Hétszázadszor a dzsungelben (Blikk)
A jubileumi előadáson három Maugli is megörvendeztette a közönséget
febr. 11
6:21
Miről árulkodik a móri mészáros verse? (Blikk)
N. László született gyilkos lehetett
febr. 11
6:21
Bealkonyul az önrész nélküli autólízingnek (Híradó)
Az Európában szokásos 20 százalék lesz a legkisebb önrész az autólízingnél
febr. 11
6:21
Bárdosi a K-1 hőse (Blikk)
Másfél perc alatt ütötte ki litván partnerét
febr. 11
6:21
Bery: Gyereket akarok (Blikk)
Az énekes elsőként vállalta fel a másságát a zenészvilágban
febr. 11
6:22
Ki a gödörből (Totalcar)
Az autó komplett javításáért 75 000 Ft-ot kértek. Hagyományos esetben ennyi pénzből még a küszöbjavítás sem biztos, hogy kifutotta volna.

Keresés