2008. február 11. hétfő

febr. 11
0:01
MWC: Sony Ericsson W980i néven jön a csúcs-Walkman (prohardver)
A W890i nem Symbian rendszerű készülék, de a Walkman telefonok csúcsmodelljeként mutatták be.
febr. 11
0:14
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Till Attila; Ajándék kisfüzet: Legyőzzük a téli depressziót!; Ezotéria – hogyan kerüljük el a sarlatánokat?; Moziba hív a Nők Lapja – Szerelem kolera idején...
febr. 11
0:16
Hatásos fogínyvédelem (HáziPatika.com)
Sok embernek keserítik életét a fogínnyel kapcsolatos problémák és az ennek következtében tönkremenő fogak - állítja dr. Sárdy László fogszakorvos. Már létezik egy olyan új módszer, mely segíti az íny természetes gyógyulását.
febr. 11
0:19
Lovas határőrök védik az amerikai határokat (gondola.hu)
Visszatérnek a lovak az amerikai határőrségbe. A bőrruhás és széles kalapos határőröket egyre inkább alkalmazzák a legvadabb körzetekben a délnyugati, mexikói határon és az északi, kanadai határon...
febr. 11
0:20
Olvasnivaló: Callas Café - katasztrófa vagy katarzis? (Mindmegette)
Étterembe bárki elmehet, véleménye mindenkinek lehet. Arra gondoltunk, hogy mostantól mi is vendéglőt járunk, méghozzá nyitott szemmel. De a mi Mindmegette-szemünk mellett nem ártana egy profi vélemény is, ami igazol minket vagy ellentmond, esetleg védi a mundért… de mindenképpen másképp lát, mint mi, vendégek. Következzen tehát egy este, egy étterem, két menü, a Mindmegette és a Chef szemével.
febr. 11
0:20
Demencia = halálos ítélet öt éven belül? (HáziPatika.com)
Egy új brit kutatás szerint a demenciával (időskori elbutulással) diagnosztizált betegek átlagosan csak négy és fél évet élnek a betegség felfedezése után.
febr. 11
0:21
(Játéktesztek) Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer (PC Guru)
A Neverwinter Nights második része kevésbé osztotta meg a rajongótábort, mint amennyire az várható volt: szinte mindenki elismerte az összes érdemét, éppen csak negyed akkora tömeghisztéria sem kísérte, mint a több szempontból jóval gyengébb első felvonást. A fejlesztőbrigád, az Obsidian azonban kapott egy második esélyt, hogy felpiszkálja a kedélyeket – ez lett a Mask of the Betrayer, az első…
febr. 11
0:24
Olvasnivaló: Miért túlsúlyosak a szegény családok gyermekei? (Mindmegette)
Az Iowa Állami Egyetem kutatásai új szempontból vizsgálják a szegény családból származó gyermekek elhízásának kérdését.
febr. 11
0:24
Angyal a gyermekünk (HáziPatika.com)
Egy meg nem született gyermek elvesztése hatalmas érzelmi terhet jelent. A vetélés utáni felépülés fizikailag gyors lehet, az érzelmi feldolgozásra viszont időt kell hagyni. Mivel kell számolnunk, ha túl vagyunk egy vetélés utáni...
febr. 11
0:25
Új blog: (SÚLY)VESZTŐHELY (Rossa mela)
Aki figyelemmel kíséri a gasztroblog-szféra eseményeit, tudja, hogy már egy hete elindult a sokszerkesztős GigantikusEgészségGasztroBlog, (SÚLY)VESZTŐHELY címmel. Mától ott is publikálok, köszönöm Mademoiselle-nek és Fűszeres Eszternek a lehetőséget, hogy az egészséges étkezésről vallott gondolataimat ott is közzétehetem, és a társszerkesztők okos gondolatait olvashatom. Találkozzunk ott is!
febr. 11
0:28
Újabb játékos filmtervek (sg)
A jelek szerint Hollywoodban tovább folytatják a játékok feldolgozását. A Hitman és Dungeon Siege után most a Bioshock és a Crysis esélyes egy-egy mozifilmre. A Crytek azonban tanult hibájából és Uwe Bollt nem engedik játékuk közelébe sem.
febr. 11
0:34
Legjobban teljesítő kampányok az ETARGET-en, 6. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az ETARGET hirdetési hálózaton az elmúlt héten az alábbi öt hirdetés teljesített a legjobban, azaz ezeknek a legmagasabb a kattintási aránya (CTR) az aktuális kulcsszóra történő megjelenéskor az ETARGET hálózatában található keresőkben (azaz a tartalom alapján történő megjelenések és a katalógus megjelenések nélkül). [...] Bővebben!
febr. 11
0:38
Amiből nem lett James Bond autó (autohistory.blog.hu)
Rögtön az elején leszögezném: NEM vagyok James Bond rajongó. Valahogy sosem tudtak megragadni a piperkőc Brit titkosügynök kalandjai; hiába a szebbnél szebb nők, mi több, szebbnél szebb autók. A sznobéria csúcsa és nem kicsit röhejes, hogy még akkor is a nyavalyás martinijával foglalkozik, miközben sokadjára buktatja le magát, szinte már a történet elején. A fentiek tükrében magam sem értem, miért…
febr. 11
0:43
MWC: Sony Ericsson G700 és G900 Symbian alapokon (prohardver)
Új széria a G betűvel kezdődő okostelefonok palettája, amely két új készülékkel debütált.
febr. 11
0:53
A szerelem baleset? (NLCafé)
A költők és írók évezredek óta nyavalyognak azon, hogy a szerelem így, meg a szerelem úgy, de soha senki nem teszi fel azt az egyszerű kérdést: tulajdonképpen mi a fene ez a szerelem? De jó-e egyáltalán tudni, mi van a párizsiban?
febr. 11
0:56
G7: nem születtek konkrét intézkedések a Hetek tanácskozásán (gondola.hu)
A világgazdaság irányadó makromutatói még mindig stabilak, de bizonytalanságok mutatkoznak az amerikai konjunktúra gyengülése, az ingatlanpiac további hanyatlása, a pénzügyi piacok nyugtalansága, a...
febr. 11
1:06
MWC: itt az első GPS-szel ellátott Cyber-shot modell (prohardver)
A C702 nevű modellben a W890i-hez hasonlóan aGPS van.
febr. 11
1:07
MDF: nincsenek biztonságban a MÁV utasai (gondola.hu)
Nincsenek biztonságban az utasok, a MÁV Zrt.-nek, mint pályavasúti szolgáltatónak, kilenc hónapja nincs pályavasúti, vontatási és személyszállítási engedélye - mondta Katona Kálmán az MTI-nek az...
febr. 11
1:12
Meghalt A dicsőség zászlaja hőse (est.hu)
Raymond Jacobs, az 1945-ben készült híres Iwo Dzsima-i zászlófelvonást megörökítő fotó utolsó amerikai túlélője január 29-én, 82 éves korában halt meg.
febr. 11
1:22
Reklám a videóban (onlinemedia.blog.hu)
A videómegosztók népszerűsége már a kezdetektől arra ösztönözte a reklámosokat, hogy kitalálják, vajon milyen reklámforma lehet itt a nyerő. A kérdés nem egyszerű, hiszen a YouTube vagy éppen az IndaVideo, Videa szolgáltatások egyik előnye a gyors hozzáférés (letöltés nélküli videónézés), és persze a széles választék.Ha ezt akadályozzuk, akkor a felhasználók elmennek (hiszen mindig lesz olyan…
febr. 11
1:23
Kiderült, melyik az évtized legjobb magyar filmje (est.hu)
Az Országos Diákzsűri Tarr Béla 2000-ben készült alkotását, a Werckmeister harmóniákat választotta az elmúlt évtized legjobb magyar filmjének. A díjat szombat este adták át a budapesti Toldi moziban, a 39. Magyar Filmszemle alkalmából a Diákzsűri által kiosztott többi elismeréssel együtt.
febr. 11
1:38
MWC: vékony 5 megapixeles Cyber-shot modell (prohardver)
A C902 meglehetősen egyedi kialakítást kapott.
febr. 11
1:48
MWC: Sony Ericsson Z770, internetre kihegyezve (prohardver)
Az új modellel elvileg nagy élmény netezni, gyakorlatilag viszont olyan, mint a többivel.
febr. 11
1:51
Civilek levele a képviselőkhöz: Még nem késő… (gondola.hu)
Tisztelt Képviselõ Hölgyem/Uram, Még van egy alkalma meggondolni, hogy részese legyen-e, megszavazzon-e egy törvénytervezetet - melynek példátlan a...
febr. 11
2:55
Családom és egyéb állatfajták (est.hu)
A kosztümös drámák és sorozatok után a BBC berkeiben az 1995-ben elhunyt neves zoológus-természetvédő és remek író, Gerald Durrell humoros önéletrajzi regényéből forgattak tévéfilmet.
febr. 11
3:14
Vágy és vezeklés - Az elmondhatatlan bűn elemészt (sg)
Tavaly Az ember gyermeke, idén a Vágy és vezeklés hozta az év legjobb vágás nélküli jelenetét. Mindkét film elsőrangú csemege, kötelező darabok.
febr. 11
4:24
Mi lesz a tavalyi szabadsággal? (Népszava)
Már nem sokáig tolhatják a tavalyról megmaradt szabadság kiadását a foglalkoztatók, március ­ 31-ig el kell engedniük azokat az alkalmazottaikat pihenni, akik 2007-ről hoztak át szabadságot. A tavaly áprilisban módosult munka törvénykönyve szerint kivételesen fontos gazdasági érdekre hivatkozva a húsz nap alapszabadság egynegyedét lehet az esedékesség évét követő esztendőben kiadni, olyan indokra…
febr. 11
4:46
MSZP: "egy becsületes mondat kellene" (Népszava)
Képviselőket ért sorozatos fenyegetések árnyékában szavaz ma az Országgyűlés az egészségbiztosítási törvényről. Az országos rendőrfőkapitány védelmet ajánlott fel a honatyáknak, miután több kormánypárti képviselő lakására Molotov-koktélokat dobtak, mások ismeretlen port tartalmazó borítékokat kaptak. A Fidesz elképzelhetőnek tartja, hogy csupán kormánypárti provokációról van szó.
febr. 11
5:05
Minden háznak szüksége van őrangyalra (x) (Napi)
febr. 11
5:08
A Népszava fotóriportere „kiűzettetett” ifjabb Hegedűs templomából (Népszava)
A Hősök terén a Várból 1944 feb­ruárjában kitörő német és magyar katonákra emlékezett szombaton mintegy kétezer bőrfejű, a megszüntetett Vér és Becsület szimpatizánsai. Vasárnap pedig Horthy Miklós halálának évfordulóján tisztelgett néhány tucat gárdista a kormányzó emléke előtt. Utóbbi felvonulás ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész templomában ért véget, ahonnan kizavarták lapunk fotósát.
febr. 11
5:11
A Fidesz csak úgy szórja nyilait (Népszava)
Olyan támogatást kapott a Fidesz újabb politikai kampányához, amilyent – a józan ész nevében tegyük fel – maga sem kívánt. Néhány bátor szabadságharcos a tettek mezejére lépett. „A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb” – idézte a Hír Televízió azt a levelet, amelyet az akciók állítólagos szervezői írtak és – hogy-hogy nem – épp e médiumnak küldtek el.
febr. 11
5:16
A szomorú ember mélyebben nyúl a zsebébe (Infostart)
A szomorú, kissé depressziós, önmagukkal elfoglalt emberek óvatosan induljanak vásárolni, mert józan ítélőképességük ilyenkor elpárolog - állítja a Psychological Science című amerikai szaklapban megjelent tanulmány.
febr. 11
5:32
UFO-invázió a szigetország felett (Infostart)
Nagy-Britannia 40 százalékkal több azonosítatlan repülő tárgyról érkezett bejelentés a brit védelmi minisztériumhoz 2007-ben, mint egy évvel korábban.
febr. 11
5:40
Breaking: Vége az írósztrájknak (comment.blog.hu)
Most már bátran kijelenthetjük azt, amit a magyar sajtó nagy többsége - előttünk ismeretlen forrásokra hivatkozva - hónapok óta harsog a képünkbe: igen, vége a sztrájknak, az írók mehetnek írni, a producerek szedhetik össze a stábokat, hívhatják vissza a Balin nyaraló színészeket, és beindulhat a verkli. A WGA vasárnapi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az írók a szerződést hatalmas…
febr. 11
5:44
Kína közelebb jött tíz nappal (Népszava)
Úttörő vállalkozásba fogott a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., amikor a Far East Land Bridge Ltd. nevű ciprusi bejegyzésű szállítmányozóval összefogott, hogy megszervezze a teljes logisztikai láncot Kína és Nyugat-Európa között. A hosszú távú együttműködés nyertese lehet Magyarország, amely egyelőre csak közvetítőként, később talán elosztó- központként is fontos szerepet játszhat a két…
febr. 11
5:48
Naiv szigetlakókra vadásznak a tolvajok (Infostart)
Autóik bezárására kérte fel a brit rendőrség az Orkney-szigetek lakosait, mivel megrögzött szokásuk, hogy nyitva hagyják kocsijukat, és még az indítókulcsot sem húzzák ki a helyéről.
febr. 11
5:52
Még napirenden a vasutassztrájk (Népszava)
Mára várja a vizsgálat eredményét a miniszterelnök arról, hogy a vasutassztrájk idején a MÁV, illetve személyszállító leánycége, a MÁV Start hibázott-e, vagy a munkabeszüntetést szervezető Gaskó István állítása nem igaz. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke ugyanis a február elsején kezdett határozatlan idejű munkabeszüntetés múlt csütörtöki – másodszori – felfüggesztésének…
febr. 11
5:55
Vagyonosodási vizsgálat: megismerheti-e az adózó a róla gyűjtött adatokat? (Adózóna)
Megismerhetem-e egy vagyonosodási vizsgálatban teljes körűen a rám vonatkozó adatokat. Vagyis be lehet-e tekinteni az APEH aktáibe és hogyan? Marosi Andrea, az Adózóna szakértője az iratbetikéntéssel kapcsolatos problémákra figyelmeztet.
febr. 11
5:58
Nyolc tipp, amivel a látogatót vásárlásra bírhatjuk (HVG)
Sok webáruház tulajdonosa számára ismerős a gondolat, hogyan lehetne rávenni minél több látogatót arra, hogy vásároljon. Kevesen tudják, hogy az oldalukra kattintókat mi tartja vissza attól, hogy előkapják a pénztárcájukat. Íme nyolc tipp, ami segíthet! (1 hozzászólás)
febr. 11
5:58
Meg kell akadályozni, hogy unokatestvérek házasodjanak! (Infostart)
A családon belül kötött házasságok miatt jóval több gyermek jön a világra valamilyen születési rendellenességgel a bevándorlók körében. A brit környezetvédelmi miniszter szerint a helyzet a pakisztáni emigránsok esetében a legrosszabb.
febr. 11
6:15
Halálos baleset Budapesten - valószínűleg versenyeztek (Híradó)
Egy fiatal nő meghalt, egy két év körüli kisgyermek és egy férfi pedig súlyosan megsérült egy közlekedési balesetben pénteken éjjel a fővárosban, a Bécsi úton
febr. 11
6:16
Kártevővel tévesztették össze, csaknem belepusztult (Infostart)
Állatvédők és -orvosok küzdenek annak az ausztrál levelibékának az életéért, amelyet néhány gyerek egy aga varanggyal tévesztett össze és csaknem halálra rugdosott.
febr. 11
6:16
Az egészség és betegség gyökere a vastagbélben van (astronet.hu)
Az emberiséget manapság nem nagy járványok tizedelik, hanem az alattomosan kialakuló krónikus betegségek. Egyre nagyobb szerepet játszanak ebben az emésztési zavarok, az ezekből fokozatosan kialakuló anyagcsere-problémák, és végül a fellázadt sejtek burjánzása: a rák.
febr. 11
6:17
Toronymagasan győzött a Fidesz Újbudán (Híradó)
A Fidesz-KDNP támogatta Rétvári Bence 71 százalékot söpört be, míg az MSZP-SZDSZ-es Lakos Imre mindössze 20 százalékot tegnap az újbudai időközi választáson
febr. 11
6:19
Mancini üzent a Real Madridnak (Híradó)
"Aki azt gondolja, hogy a Real a favorit, mert mellette szól a név és a múlt, az hatalmas tévedésben van"
febr. 11
6:21
Bealkonyul az önrész nélküli autólízingnek (Híradó)
Az Európában szokásos 20 százalék lesz a legkisebb önrész az autólízingnél
febr. 11
6:22
Ki a gödörből (totalcar.hu)
Az autó komplett javításáért 75 000 Ft-ot kértek. Hagyományos esetben ennyi pénzből még a küszöbjavítás sem biztos, hogy kifutotta volna.
febr. 11
6:23
Postánkból: Autók minden mennyiségben (szon)
Sokat írunk, beszélünk városaink mennyire túlzsúfoltak. Bevezettük a parkolásidíjat, azt hittük ez megoldja majd. Tévedtünk, ez nem oldott meg semmit, csak ez egy sarc lett.
febr. 11
6:24
Nyírja ki családját ön is! (autozz.blog.hu)
Lehet, hogy kicsit morbid ez a cím egy posztnak, de mérhetetlenül felháborít egyes emberek ilyen nagyfokú felelőtlensége. Hogy lehet ekkora idióta fasz valaki, hogy egy ezeréves, szétrozsdásodott autóval, feleséggel, kétéves gyerekkel együtt nekiáll versenyezni, ráadásul lakott területen?! Inkább nem is fejtegetem a saját véleményemet, megtette ezt helyettem Yeahhh egy e-mail formájában, még…
febr. 11
6:26
Zé Roberto jövőre távozik Münchenből (Híradó)
"A következő lesz az utolsó szezonom a Bayernben, túl régóta vagyok már Európában" - nyilatkozta a Kicker című német lapnak a 33 éves középpályás

Keresés