2008. február 19. kedd

febr. 19
0:01
Kísért a múlt: Vörösök és az Internazionale (Infostart)
Kedden négy nyolcaddöntővel kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2007-2008-as szezonjának tavaszi idénye. Két slágermérkőzés is szerepel a négyben: az AS Roma a Real Madridot, a Liverpool az Intert fogadja. A játéknap további párosítása: Olympiakosz-Chelsea, Schalke-Porto.
febr. 19
0:17
Rákos őssejtek miatt gyógyíthatatlan a myeloma? (HáziPatika)
A Johns Hopkins Egyetem Kimmel Rákkutató Központjának munkatársai bizonyítékot találtak arra, hogy a myeloma multiplex rákos őssejtjei számos, a normál őssejtekhez hasonló tulajdonsággal rendelkeznek.
febr. 19
0:19
Valujev: még jobb is leszek (Monokli)
Szombat este nagyszerű pontozásos győzelmet aratott Nyikolaj Valujev (48 győzelem 1 vereség), a 213 cm magas orosz óriás. A WBA korábbi bajnoka a küzdelem után nyilatkozott: Nagyon elégedett vagyok a produkciómmal. Tényleg akarom a Csagajev elleni visszavágót, és már nagyon várom kezdte. Az edzésprogram nagyon jól sikerült. Köszönetet akarok mondani edzőmnek, Alexander Ziminnek, aki sokat…
febr. 19
0:20
A bontóból vegyünk alkatrészt! (Vezess)
Nem árt, ha ismerjük az autónkat és az árakat a bontós alkatrészvásárláshoz. Ügyesen jól járunk, de baleknak nem jó lenni. Vigyázat: a bontósok majdnem olyan dörzsöltek, mint a használtautó-nepperek.
febr. 19
0:20
Biokozmetikai kezelés - Német precizitással (NLCafé)
Amikor a biokozmetika feliratot látod egy üzleten, akkor ott sok esetben egy, a hagyományostól eltérő filozófia vagy módszer áll a háttérben. Most két híres – itthon is elérhető – német eljárással ismerkedhetsz meg.
febr. 19
0:21
Gázos történet (HáziPatika)
Morog, a gyomra, fel van fúvódva, úgy érzi, mintha egy lufi lenne a hasában? A haspuffadás, a bélgázosság tünete számos betegséghez kapcsolódhat, érdemes megfigyelni, mikor jelentkezik, illetve szakorvosi vizsgálattal tisztázni,...
febr. 19
0:22
Olvasnivaló: Völgyekbe gyűrt borászatok - El Paso de Robles körkép (Mindmegette)
Ritka az egyhangú pillanat a kaliforniai borvidékeken. Az elmúlt másfélszáz év Bordeaux-i minőséget varázsolt valamennyi itt termelt nemes borféleségből. Kilépve az impozáns kő borászat, faux château, vagy a csillogó, modern kóstolótermek ajtaján, nehéz elképzelni, hogy nem is olyan régen a Napa völgy mint borvidék, szinte ismeretlen volt. A gyarmati erődítmények színhelye csak a lódobogástól és a…
febr. 19
0:26
Olvasnivaló: Tiszta vizet a pohárba! (Mindmegette)
A csapvíz nem egészséges, mert a szolgáltatók mindenféle adalékanyagokat juttatnak bele, nem beszélve a kiszűretlen tartalmakról - hallhatjuk az egyik oldalról. Mások meg a palackozott ásványvizek túlzott fogyasztását okolják némely egészségügyi probléma kialakulásáért. Mi az igazság?
febr. 19
0:30
Látogatót lopni (onlinemedia.blog.hu)
Furcsa ötlet, nemigaz? Ellopni más látogatóját. Pedig nem lehetetlen. Szerintem mindenki gépelte már el egy-egy weboldal címét, és például travian.hu helyett travin.hu-t gépelt, vagy kihagyta a www után a pontot.Az ilyen url-ek elvileg üres oldalt adnak - hiszen értelmetlen szóra ki jegyezne be domain-t?Hát, például azok, akik így akarnak látogatót lopni: egy-egy népszerű oldalnak népszerűek az…
febr. 19
0:30
Olvasnivaló: Szoptatás = magasabb IQ? (Mindmegette)
Egy tanulmány szerint tudósok azonosítottak egy gént, mely magasabb IQ-t ereményez azoknál a gyermekeknél, akiket szoptatással táplálnak. A tanulmány egy kicsit tompítja a természeti kontra társadalmi hatások vitáját, kimutatva, hogy az intellektuális fejlődést egyaránt befolyásolják a környezeti és genetikai tényezők.
febr. 19
0:33
Mese meskete (velorexbamako)
febr. 19
0:36
Dübörög a Samsung Szlovákiában (terminal)
A dél-szlovákiai Galántán 2002 óta működő Samsung Electronics Slovakia árbevétele tavaly 3,286 milliárd euró volt - közölte tegnap a cég szóvivője, hozzátéve, idén már 5 milliárd euró feletti forgalommal számolnak.
febr. 19
0:40
Ismét gyártást hoz a Flextronics (terminal)
Májustól újabb gyártási programot telepít Magyarországra és több száz dolgozóval növeli a foglalkoztatottak számát a világ egyik legnagyobb szerződéses gyártója, a Flextronics Ltd. Ezzel párhuzamosan Zalaegerszegen tovább fejlesztik Kelet-Közép-Európa legnagyobb regionális szervizközpontját.
febr. 19
0:49
Ljahovics fegyvertelen volt Valujev ellen (Monokli)
A WBO korábbi nehézsúlyú bajnoka, a fehérorosz Szergej Ljahovics (23 győzelem 3 vereség) szombat este egyhangú mérkőzésen, nagyarányú pontozásos vereséget szenvedett Nyikolaj Valujevtől, ekképp egyelőre lemondhat arról, hogy ismét bajnoki övért léphessen ringbe. Minden elismerésem Nyikolajnak, nem tehettem semmit ellene. mondta csüggedten Ljahovics, akit vállsérülés miatt kórházba vittek a…
febr. 19
0:50
Almás-szezámmagos csirke (Candy's)
Van amihez idő kell meg türelem, van amihez meg nem kell, csak 15 perc. És mivel időből van mindig a legkevesebb, nyilván a főzést kell sokszor minél gyorsabban megoldani annak, aki gyermekei építő fejlesztése elmaradása miatt állandó lelkifurdalással küszködik. Nem is szólva a hétköznapi ebédekről, amikor a tornyosuló munkahegyek valami különös oknál fogva 11 óra körül már semmilyen lenyomatot…
febr. 19
0:53
Nem fél egyedül lenni (NLCafé)
Két legutóbbi kapcsolata a nyilvánosság előtt zajlott, hiszen Létay Dóra mellett színészkolléga, előtte pedig ismert zenész állt. Őszintén beszél arról, hogyan megy át a lelke a szakítás fázisain: a fájdalmon át a megbocsátásig.
febr. 19
0:58
Meghalt Alain Robbe-Grillet (est.hu)
A francia író-forgatókönyvíró-rendező, az új regény jeles képviselője, a Tavaly Marienbadban forgatókönyvírója és a Transzeurópa expressz rendezője nyolcvanöt éves korában távozott.
febr. 19
1:03
Law, Depp és Farrell a "helyettesek" a posztumusz Ledger-filmben (est.hu)
Jude Law, Johnny Depp és Colin Farrell fogják helyettesíteni Heath Ledgert a The Imaginarium of Doctor Parnassus című filmben, melynek forgatását le kellett állítani a színész halála miatt.
febr. 19
1:18
Dübörög a Samsung Szlovákiában (SG)
A dél-szlovákiai Galántán 2002 óta működő Samsung Electronics Slovakia árbevétele tavaly 3,286 milliárd euró volt - közölte a cég szóvivője, hozzátéve, idén már 5 milliárd euró feletti forgalommal számolnak.
febr. 19
1:22
Ismét gyártást hoz a Flextronics (SG)
Májustól újabb gyártási programot telepít Magyarországra és több száz dolgozóval növeli a foglalkoztatottak számát a világ egyik legnagyobb szerződéses gyártója, a Flextronics.
febr. 19
1:26
A szoftver halott - temetés 2011-ben (SG)
Az online szoftverek megölik asztali társaikat? Mennyire igaz vajon ez az állítás? A netes eszközök hatékonysága és kényelme ugyan számos tech-függőt beszippantott már, ugyanakkor a fogyasztók többsége még nem tűnik elszántnak a változtatásra. A Google izgulhat, a Microsoft egy ideig örülhet. Hiába szegelik már az offline szoftverek koporsóját, az utolsó harangszó messze van még.
febr. 19
1:34
Budapest - Hol van Vietnám? - II. (szinhaz.hu)
Hol van Vietnám? címmel a Maladype Színház a Ludwig Múzeummal közösen 2008 januárjától havi rendszerességgel kötetlen beszélgetésre invitálja azokat a független társulatokat, amelyek a változó struktúrán kívüli struktúrában keresik változatlan(ul) helyüket.
febr. 19
1:38
Bevetés (Ilyen a boksz) (szinhaz.hu)
Bevetés (Ilyen a boksz) – Local Global Time címmel debütál hamarosan a Jászai Mari Színház és a Honvéd Színház közös produkciója Telihay Péter rendezésében, Horváth Péter szövegkönyve alapján. A zenés darab ősbemutatója február 22-én lesz Tatabányán, február 29-től pedig rendszeresen látható Budapesten, a Stefánia Palotában.
febr. 19
2:01
SMS mint WC-kulcs (SG)
Finnországban a helyi közútkezelő cég a vandálok ellen létrehozott egy az SMS-t vécékulcsként alkalmazó rendszert, a pisilőket így regisztrálják.
febr. 19
2:04
EU - Hotel Modern: Camp (szinhaz.hu)
A magát színházi kollektívaként meghatározó holland Hotel Modern nem ismeretlen Magyarországon, első világháborús előadásuk (The Great War) néhány éve szerepelt már a Trafó műsorán.
febr. 19
2:12
Megszűnő THQ játékok (SG)
Úgy tűnik nem megy a THQ szekere, hiszen elég komoly franchiseok megszűntetését jelentették be a minap. Hölgyeim és uraim, készítsék a zsepiket!
febr. 19
2:16
Új sorozatokkal a Barátok közt ellen (comment:com)
Virágba öltöznek a fák, meg virágmintásba a csajok, újjáéled a természet és talán a Tv2 is. A csatorna tavaszra beszerzett magának egy meglepően jó és véres akciósorozatot, egy unalmas, de csinos szereplőkkel készített ügyvédeset, és egy kubai bevándorlókról szóló, nagyívű családregényt, a műfajban kihagyhatatlan intrikákkal és sötét titkokkal fűszerezve.Az első darab a Spike TV nevű kisebb…
febr. 19
2:16
A Sony-t díjazták a forgatókönyvírók (SG)
Mint arról már a filmes szekcióban beszámoltunk a WGA befejezte a sztrájkot és az élet kezd visszatérni a régi kerékvágásba Hollywoodban.
febr. 19
2:27
Ezzel indul csatába a Tv2 (comment:com)
A Tv2 támadásba lendül márciustól, meglendítik a katódcsövet, és jó erősen odacsapnak: új műsorstruktúra, ú sorozatok, új saját gyártású napi valóságshow. Megtudtunk pár részletet a Tv2 tavaszi programkínálatáról. Az biztos, hogy a Favorit március 3-tól eltűnik a Tv2 műsoráról, a hivatalos indoklás szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egyenes beszéd, hiszen a múlt héten például a…
febr. 19
4:33
Bilincsben a calabriai maffia egyik legkeresettebb vezetője (Híradó)
Az 57 éves férfit még 1989-ben egy gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélték
febr. 19
4:34
Végh–Stefanovics–Kálmánchelyi-filmek 1. (est.hu)
A legprofibb amatőrfilmesek munkáiból megjelent első válogatás-DVD-n az alkotótrió három rövidfilmjét, az uristen@menny.hu-t, a Legkisebb film a legnagyobb magyarról és az Öszödik pecsét című műveket találjuk.
febr. 19
5:06
Halálos baleset történt Budapesten a Maglódi úton - Egy terhes nő az egyik áldozat (Híradó)
A balesetben az autó mindhárom utasa - köztük egy terhes nő - életét vesztette
febr. 19
5:09
Iszonyú baleset - hárman haltak meg, köztük egy terhes nő (Népszava)
Három halálos áldozattal járó közlekedési baleset történt keddre virradóra Budapesten a X. kerületben, a Maglódi úton - közölte az MTI munkatársa a helyszínről.
febr. 19
5:10
Megdöbbentő felfedezés: a légszennyezés butítja a gyerekeket (Infostart)
A benzingőz miatt szennyezett levegőjű területeken élő gyerekeknek alacsonyabb az intelligencia-hányadosuk, és az intelligencia-, valamint memóriateszteken rosszabbul teljesítenek, mint a tiszta levegőn élő társaik - derült ki egy amerikai kutatásból.
febr. 19
5:13
Fikció vagy valóság: szövetkezett-e Oswald és Ruby az elnök meggyilkolására? (Infostart)
Fura, John F. Kennedy meggyilkolásáról szóló iratokra bukkantak a néhai dallasi kerületi ügyész irodájában. A szövegekből az derül ki, hogy Lee Harvey Oswald és Jack Ruby együtt tervezték meg a 35. amerikai elnök elleni merényletet. A jelenlegi ügyész asszisztense szerint az iratok egy soha le nem forgatott mozifilmhez készültek.
febr. 19
5:15
Gyurcsány megint nekifutott (Népszava)
A látszat ismét csal. Legalábbis, ha valaki azt gondolja, hogy a miniszterelnök megfogadta a Fidesz elnökének intelmeit. Az újjászelidült Orbán Viktor ugyanis újabb interjú-körútjának egyik állomásán arra figyelmeztetett, hogy "tessék jól kormányozni és tessék létrehozni a mindenkori kormányzó politikai elit és az ország polgárai közötti közmegegyezést és összefogást". A köztévé vasárnap esti…
febr. 19
5:16
Elkerülhető a tolószék: biológiai terápiával gyógyítható a sokizületi gyulladás (Infostart)
Magyarországon az 55 év felettiek az izületi gyulladások miatt maradnak ki legtöbbször munkából. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikáján biológiai terápiával gyógyítják a sokizületi gyulladástól szenvedő betegeket - hangsúlyozta az InfoRádióban az intézmény reumatológiai tanszékének vezetője. Szekanecz Zoltán egyetemi docens hozzátette: korábban a betegeket csak fájdalom- és…
febr. 19
5:25
Elfogadták az egészségügyi államtitkár korábban leszavazott válaszát (Népszava)
Kincses Gyula, az egészségügyi tárca államtitkára volt az egyik főszereplő az Országgyűlésben. Az államtitkár egy korábban elutasított interpellációra adott válaszát ugyanis szinte egyhangúlag elfogadta a parlament. Sőt az interpelláló fideszes Áder János és Kincses Gyula kölcsönösen köszönetet mondtak egymásnak. A fideszes Mikola István kritizálta a vizitdíjat, míg Kincses főleg a pozitívumkat…
febr. 19
5:28
GDC 2008: Független fejlesztők a játékiparról (Gamekapocs)
Két független fejlesztőcsapat fejtette ki véleményét a játékiparról az idei GDC keretein belül megrendezett Indie Games Summit alatt.
febr. 19
5:29
Koszovó: a szerb gazdasági blokád kétélű fegyver (Infostart)
Koszovó gazdasága egyelőre nem életképes: az országot a nemzetközi erők működtetik - mondta az InfoRádiónak a Magyar Külügyi Intézet főmunkatársa. Szilágyi Imre szerint ugyanakkor egy esetleges szerb gazdasági blokád kétélű fegyver lenne: akár Nagy Albánia létrejöttét is eredményezhetné. A szakértő arról is beszélt, hogy Koszovó függetlenné válása hivatkozási alap lehet más, kisebbségek lakta…
febr. 19
5:39
Ha sörről van szó, a magyar férfiak lovagiasabbak, mint az európai átlag (Infostart)
A nők akár az első randin is szívesen fogadják, ha a férfi sörözni hívja őket - derül ki egy sörözési szokásokat vizsgáló felmérésből.
febr. 19
5:41
Nyugodtabb kormányzást, nyugodtabb életet ígér a kormányfő (Népszava)
Új Tulajdonosi Programot, társadalmi párbeszédet hirdetett évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc. A kormányfő a parlamentben kijelentette, "ez a program kötheti össze a politikai értelemben ketté szakadt Magyarországot." Nyugodtabb kormányzást, nyugodtabb életet is ígért a kormányfő, aki szerint erre megvan a költségvetési fedezet is.
febr. 19
5:44
GDC 2008: A Microsoft felvásárolja az Epicet? (Gamekapocs)
A pletykák szerint a nyáron a Microsoft egymilliárd dollár fejében felvásárolja a Gears of War- és az Unreal Tournament-sorozatokat is jegyző Epic Games-t.
febr. 19
5:44
Sportbalesete után Guinness-rekord várományosa Czimbalek Tamás (Híradó)
A rekordkísérletre január végén, a türjei sportcsarnokban került sor
febr. 19
5:46
A csajok magabiztos győzelme Kanada ellen is (Híradó)
Kedd délben a kazah válogatott következik az itáliai tornán
febr. 19
5:48
Sokáig rács mögött marad a barátnőjét halálraverő férfi (Népszava)
Első fokon tizenhárom év börtönt kapott az a pécsi férfi, aki az ítélet szerint tavaly nyáron halálra verte barátnőjét Pécsett. Az ügyész és a vádlott is fellebbezett. A lány családja felelősségre vonta a teremből távozó vádlottat, és újságírók előtt úgy nyilatkoztak: további pereket fontolgatnak.
febr. 19
5:48
Oszlopnak rohant egy autó a XVII. kerületben - három súlyos sérült (Híradó)
A baleset a Felső Újlak utcában történt, nem sokkal este fél 10 után
febr. 19
5:50
Titokban ünnepli meg a válást Heather Mills (Infostart)
Nagyszabású partival ünnepli meg a válását Heather Mills, aki a hírek szerint megállapodott az anyagi kérdésekben Paul McCartney-val.
febr. 19
5:53
Három napos ellenőrzési akciót indít a rendőrség (Népszava)
Mától csütörtökig napi nyolc órában kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a biztonsági övek használatának ellenőrzésére Magyarországon és Európa más országaiban is. A rajtakapott szabálytalankodókat akár 30 ezer forintra is büntethetik. Az EU 50 százalékkal csökkentené a halálos balesetek számát 2010-ig
febr. 19
5:56
Újabb magyar misszió indul Koszovóba (Infostart)
Újabb magyar misszió indult Koszovóba, tagjainak feladata a helyi rendvédelmi szervek segítése. A márciusban induló csoportban vannak rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, vámosok és bíró is. Magyarország 1999-től küld rendőröket a térségbe.

Keresés