2008. február 21. csütörtök

febr. 21
0:09
(Letöltések) Gears of War 2 Teaser (PC Guru)
A most bejelentett Gears of War 2 első videója. In-game jeleneteket ugyan nem tartalmaz, de azt bizonyítja, hogy igen csak komolyra vették a figurát: Marcus Fenix, az előző rész főhőse ugyan is keményebb, mint valaha. Bárcsak látnánk valamit belőle... (...)
febr. 21
0:18
Védi a vallás a magzatokat (HáziPatika)
A vallásos nők ritkábban választják az abortuszt, mint nem hívő társaik - írja a Social Science Quarterly. Az ok nem a hitből fakadó életvédő magatartás, hanem az, hogy a vallásos nők konzervatívabb szexuális életet élnek.
febr. 21
0:22
Mérgező fémek! (HáziPatika)
Mindennapjaink természetes részesei a fémek, de kevesen tudják milyen súlyos betegségeket okozhatnak. Nézzen csak körül a lakásában és készítse el mérgezési térképét!
febr. 21
0:23
Olvasnivaló: A vékonyak fogyókúráznának inkább (Mindmegette)
A legtöbb normális testsúlyú nő vágya a vékonyabb testalkat, a vékony nők fele elégedett súlyával, másik fele pedig szeretne még soványabb lenni. Eközben a legtöbb túlsúlyos nő nem akar annyival vékonyabb lenni, amivel elérhetné az egészséges határértéket - állapította meg egy amerikai tanulmány.
febr. 21
0:24
NATO erők a szerb-koszovói határon (Kitekintő)
Speciális ENSZ egységek és NATO katonák őrzik a posztokat, a koszovói erők jelenleg nincsenek a körzetben.
febr. 21
0:28
GDC 2008: Top Spin 3 teljes szereplőgárda (Gamekapocs)
A 2K Sports a mai GDC-n eléráulta, milyen nagy teniszezők fogják megtölteni a Top Spin következő, PS3-ra, X360-ra, Wii-re és DS-re igyekvő részét.
febr. 21
0:37
K-1: Kaoklai Kaennorsing - Mighty Mo (video) (Monokli)
A 2004-es K-1 nagydöntő egyik szenzációja volt, hogy a 78 kg-os thai Kaoklai Kaennorsing, dacolva az irdatlan súlykülönbséggel, a negyeddöntőben K.O-val legyőzte Mighty Mo-t (130 kg). Máskülönben ő a K-1 világszéria legfiatalabb, és legkönnyebb harcosa, aki tornagyőzelmet ért el, hisz 2004. július 17-én, még a 21. születésnapja előtt megnyerte a koreai tornát! (Így nem volt mit tenni, 78 kilósan…
febr. 21
0:39
Eredményes az átstrukturált Philips (terminal)
Kedvező éven van túl a Philips, hiszen a várakozásokon felüli negyedik negyedévvel együtt jó eredménnyel zárt a holland elektronikai vállalat tavaly.
febr. 21
0:43
Tőkét emel és átalakul a TvNetWork (terminal)
Az elmúlt viharos időszak (felszámolási kérelem a cég ellen, tőkeemelés és nagytulajdonos bevonása) után újabb rendkívüli közgyűlést hív össze március 20-ára a TvNetWork.
febr. 21
0:47
Külföldön kaszált a Hewlett-Packard (terminal)
Alapvetően az USA-n kívüli eladásainak köszönhetően váratlanul jó első negyedévet zárt január 31-én a Hewlett-Packard Co.
febr. 21
0:51
Etikai kódex a biztonságos mobilhasználatért (terminal)
Közös önszabályozó etikai kódexet írt alá a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone a fiatal tizenévesek és gyermekek biztonságosabb mobiltelefon-használata érdekében.
febr. 21
1:51
Sarkozyné alias Bruni (Hetek)
Hogyan lesz valaki modellbõl elõadómûvész, azután francia elnökné? Egyesek Carla kivételesen szép arcberendezésével magyarázzák, mások az ehhez társuló páratlan arcátlanságát emlegetik. Veleszületett tehetségét nem vonja kétségbe senki, legfeljebb annak valódi természetérõl vitatkoznak.
febr. 21
1:53
Új Opel Agila (Autó-Motor)
Öt ajtajával és öt ülésével nemcsak éppoly praktikus az új Opel Agila, mint 440 ezer vevőre talált elődje, hanem sokkal élénkebb és lendületesebb formájú is lett.
febr. 21
1:57
Teljes hírzárlat az SZDSZ-ben (Hetek)
Az SZDSZ a népszavazási kampányra akar koncentrálni a jövõben, éppen ezért nem foglalkozik érdemben a tavalyi tisztújítás kapcsán felmerült esetleges szabálytalanságokkal, amíg le nem zárul az errõl szóló vizsgálat – olvasható a párt szerdán kiadott, az ügyvivõk és Kóka János pártelnök által jegyzett nyilatkozatában.
febr. 21
1:57
Menetpróba: Mazda5 és Opel Zafira (Autó-Motor)
Nemrégiben két meghatározó kompakt egyterűn is modellfrissítést hajtottak végre – a Mazda5-ös és az Opel Zafira is modernebbé vált. Nézzük a módosításokat!
febr. 21
2:02
Választás életre-halálra (Hetek)
A jövõ legnagyobb kihívása az lesz, hogy meg tudják-e majd oldani a keresztény világ és az iszlám világ közötti feszültséget. A világra nézve a legnagyobb valós veszély, ha az iszlám országoknak tömegpusztító fegyverek kerülnek a kezébe. Mert bármire képesek.
febr. 21
2:13
Álmok és ígéretek (Hetek)
Sok elemzõ próbálja megfejteni, hogy mi az Obama-jelenség titka, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Európában is. A német Der Spiegel hetilap riporterei felkeresték a demokrata elnökjelölt számára az egyik legfontosabb hátteret jelentõ chicagói Trinity United Church elnevezésû protestáns megagyülekezetet, amely több közismert amerikai fekete közéleti személyiség szellemi otthona és az…
febr. 21
2:17
Vélemény: az IT-lapok álságos válsága (SG)
Válságban van az IT-sajtó: vége a nyomtatott lapoknak, kicsi a piac, hiteltelenek a szaklapok, kontárok a szakújságírók. Ezek a felvetések már szinte mindennapossá váltak, nem csoda, hogy az Inforum által szervezett sajtóbeszélgetés sorozat első témája is ez: "merre tovább informatikai újságírás?" A téma a helyén van, a szereplők felhozatala viszont bosszantó. Az egyetlen szerencse, hogy az…
febr. 21
2:19
A fejlesztés maga a válságkezelés (Hetek)
„A hatalomért civakodó, rosszkedvû elit és a társadalmat az állami újraelosztásban való érdekeltség, illetve az öngondoskodásban való érdekeltség szerint kettémetszõ választóvonal bénítja le az országot, ezért nem haladunk ma” – vélekedett lapunknak Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
febr. 21
2:22
Tavaly év végén 13 millió mobil volt Csehországban (SG)
A tízmilliós Csehországban a tavalyi év végén több mint 13 millió mobiltelefon volt üzemben, ami 125 készüléket jelent száz lakosra. A tavalyi év folyamán a működő mobiltelefonok száma mintegy 700 ezerrel emelkedett.
febr. 21
2:23
Koszovói ünnep, nemzetközi aggodalmak (Hetek)
Koszovó február 17-én kikiáltotta és méltósággal megünnepelte függetlenségét – volt tűzijáték és utcai felvonulás, óriástorta, ének és zene. A szuverén Koszovó Köztársaságot máris elismerte számos ország, és az EU tagjai is (néhány kivételtől eltekintve) jelezték, hamarosan követik az amerikai példát.
febr. 21
2:33
GDC '08: Ki lesz a legjobb? (SG)
A Game Developers Conference kezdetén a rendezők máris nyilvánosságra hozták a 8. Game Developers Choice Awards jelöltjeit. Lássuk, kik indulnak a versenyben.
febr. 21
2:37
GDC '08: Microsoft prezentáció (SG)
Megtörtént a Microsoft prezentáció, melyen bizony nagyon érdekes dolgok hangzottak el. "Fellépett" Peter Molyneux, a Team Ninja és az Epic Games is.
febr. 21
2:44
Mobilon már menetjegy is (SG)
Mobiltelefon segítségével megvásárolható közlekedésimenetjegy-alkalmazást jelentett be a Hedz Kft. Barcelonában.
febr. 21
2:48
Triplázódhat az internetes kiskereskedelmi forgalom (SG)
Bár sok mindent akar vásárolni a magyar fogyasztó az interneten, ám a valóság az, hogy szinte semmit nem vesz.
febr. 21
2:55
Hazai sorozatpremier: Slágermájerek (SG)
Az HBO-tól megszokhattuk már, hogy meglehetősen igényes sorozatokat tár az amerikai és magyar nézők elé, nálunk ráadásul más amerikai csatornák termékei közül is sugároznak egyet-egyet.
febr. 21
2:59
Az OTP elnökét zsarolták meg emailben (SG)
Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját zsarolták meg a bankvezérre nézve terhelő dokumentumokkal.
febr. 21
3:03
Mégis van esélye a Jerichónak? (SG)
A CBS csatorna a múlt héten mutatta be a Jericho című posztnukleáris sorozat 2. évadát, de nézettsége alapján még mindig nem egyértelmű, hogy érdemes volt-e az adónak visszahoznia a szériát.
febr. 21
3:17
OTP-bankkártyákkal éltek vissza (SG)
Az OTP Bank VI. kerületi, Andrássy út elején lévő bankfiókjánál elhelyezett ATM-nél illetéktelenek megszerezték az ott használt bankkártyák némelyikének adatait és fel is használták
febr. 21
3:17
Napi Tv műsorajánló: Angyali szemek (Joy)
Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik.
febr. 21
4:59
Orbánnak sikerült ellenfeleit is beleszorítania a túlzott lojalitásba (Népszava)
Ül a közszolgálati műsorvezető (újabban: ”szerkesztő úr”) hajnalban a képernyőn, s a következőket kérdi: Nem értem, amit Orbán Viktor beszél. Mi az, hogy „nemzeti sorskérdésekről dönt a népszavazás”? Meg hogy „az emberek a saját önbecsülésüket állítják vissza, amikor kiállnak a pénzükért”? Mikor állnak ki? Amikor befizetik a háromszáz forintos vizitdíjat? Maga érti?
febr. 21
5:09
Mesterséges agy már évtizedeken belül (Infostart)
A következő fél évszázadban harminckétszer nagyobb technikai fejlődés várható, mint ami a XX. században volt tapasztalható. Az egyik fejlesztés pedig a mesterséges intelligencia lesz, amely csaknem 2020-ra arra lesz képes, amelyre az emberi agy - mondta az egyik amerikai computer guru.
febr. 21
5:15
Néhány elmaradhatatlan kiadás továbbra sem része a mérőszámnak (Népszava)
A teljes hiteldíjmutatóról szóló néhány hete hatályba lépett új rendelet legnagyobb vívmánya, hogy az akciós kamatok vonzó számaival való visszaélést ellehetetlenítette. Ma már egyértelmű: lakáshitel esetében 5 millió forint és 20 év a kalkuláció alapja, folyószámlahitelnél 1 millió forintra és ötéves törlesztési időszakra, hitelkártya esetében pedig a hitelkeret nagyságára és egy éves adósságra…
febr. 21
5:20
Újabb élelmiszer-diszkont hálózat készül Magyarországra (Infostart)
Terjeszkedik a világ egyik legnagyobb élelmiszer-diszkont hálózata, a német ALDI, amely rövidesen Lengyelországban, tavasszal pedig már Magyarországon is megnyitja üzleteit.
febr. 21
5:20
Február 21-én történt (Zene)
Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 21-én! [Dátum: 2008.02.21. 05:00]
febr. 21
5:22
Magyarosrszág jól belehúzott, de minek??? (Népszava)
Ritkán fordul elő, hogy a parlamenti pártok valamiben közös nevezőre jutnak, most kivételesen ez is megtörtént. Egyetértenek ugyanis abban, hogy el kell ismerni Koszovó függetlenségét. Lám, milyen nagyszerű, hogy az amúgy mindig egymásnak ellentmondó pártjaink végre találtak egy témát, amiben sikerül egy véleményt képviselniük. Magyarország ugyan hivatalosan még nem ismerte el az önálló Koszovót,…
febr. 21
5:27
Ifjúsági bűnözés: erőszaktérkép Budapestről (Népszava)
Önálló igazszágszolgáltatási rendszert állítana fel a gyermekbűnözők miatt Gönczöl Katalin kriminológus, Ranschburg Jenő gyermekpszichológus szerint pedig a gyerekeken már három-négy éves korukban észlelni lehet, vannak-e antiszociális vonásaik. Vekerdy Tamás oktatáskutató pedig a versengés helyett leginkább az együttműködés fontosságát hagsúlyozta egy tegnapi, a gyermekbűnözéssel foglalkozó…
febr. 21
5:30
Korai öregedést és betegségeket okoz az oxidációs stressz (Infostart)
A környezetszennyezés és a modern életmód káros hatásai miatt túlságosan rozsdásodik az emberi szervezet, tehát gyakran nem tudja már hatástalanítani az energiatermelő folyamatok melléktermékeként felszabaduló szabadgyököket - hangsúlyozta Bíró György professzor, élelmiszertudós, az Országos Élelmezéstudományi Intézet volt főigazgatója egy, a témáról rendezett tanácskozáson.
febr. 21
5:31
Továbbra sincs remény a megegyezésre a MÁV-val, a követelések változatlanok (Népszava)
Noha már a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke is úgy ítéli, hogy a sztrájkkal olyan falnak próbálnak nekimenni, amely nem dől le, Gaskó István egyelőre nem fújta le a vasutasok jelenleg felfüggesztett munkabeszüntetését. Fenntartják nyomásgyakorló akciójukat, pedig az érdekképviselet pénzügyi követeléseit várhatóan ezután sem teljesíti a MÁV, mert továbbra is alaptalannak tartja…
febr. 21
5:33
Orbán a vörös csillag árnyékában (Népszava)
Izgalmas, reményeket és veszélyeket is tartogató időszaka ez Magyarországnak - jelentette ki sokadszorra hallgatósága előtt Orbán Viktor. A Fidesz elnöke, aki 19 nap alatt 19 megyén száguld végig, hogy híveit a három igenre buzdítsa, tegnap Dunaújvárosban és Székesfehérváron vendégeskedett. Mind a két városban úgy érezhette, már meg is nyerte a népszavazást, hiszen csak a rajongóival találkozott.
febr. 21
5:39
Csodaszer a narancs a bűnözők ellen (Infostart)
Forradalmian új módszerrel teszik kezes báránnyá a veszélyes bűnözőket Hollandiában: narancsot szagoltatnak velük.
febr. 21
5:49
Ilyen még nem volt: "diétás bor" az alakjukért aggódóknak (Infostart)
Megnyugodhatnak azok, akik szeretik a bort, de aggódnak a vonalaik és a másnaposság miatt is: egy spanyol borászatban ugyanis megtalálták számukra az ideális megoldást.
febr. 21
5:56
"Gyermekvonatok" kiállítás a Holland-Flamand Kulturális Fesztiválon (Infostart)
Az I. és a II. világháborút követően több mint 60 ezer, hátrányos helyzetű magyar gyermek üdültetését szervezték meg holland és flamand családoknál protestáns szervezetek. Erről az akcióról emlékezik meg a "Gyermekvonatok" című kiállítás, amit szombaton nyitnak meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában, a Holland-Flamand Kulturális Fesztivál keretében.
febr. 21
5:59
Adó- és járulék csökkentésre 200-250 milliárd forint van (Népszava)
Nem cáfolta tegnap lapunk kérdésére Veres János pénzügyminiszter, hogy a Szerencsejáték Zrt., illetve a Magyar Villamosipari Művek (MVM) Zrt. is bekerülhet a későbbiekben a Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn meghirdetett Új Tulajdonosi Program keretében jegyezhető cégek közé. Az adó- és járulékrendszer átalakításáról tárgyalt tegnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a gazdasági kiáltvány…
febr. 21
6:04
Megzsarolták Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját (Népszava)
Az APEH egykori elnöke, Simicska Lajos informatikai tanácsadója az egyik gyanúsítottja annak az ügynek, amelyben 12,5 milliárd forintot követelt három ember Csányi Sándortól, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójától. Az már korábban kiderült, hogy a tanácsadó adózók százainak adatait töltötte le törvénytelenül. A Defend Kft. révén az MFB-hez is kerültek ilyen akták.
febr. 21
6:06
Kylie Minogue (est.hu)
Az utóbbi hónapok harmadnézőteres (Muse, Gwen Stefani) vagy egyszerűen elmaradt (Smashing Pumpkins) koncertjei után végre jön egy előadó, aki tutira meg fogja tölteni Budapest Sportarénát. Kylie Minogue 2002-es európai turnéja még csak Bécsig ért el, ahogy az Ultimate Kylie slágerválogatáshoz tartozó 2005-2007-es fellépésekről is csak a Showgirl koncertfilm, a Showgirl – Homecoming Live…
febr. 21
6:08
Mennyit fizetünk az egészségügyi ellátásért? (Infostart)
Az egészségügyi ellátás akkor sem lenne ingyenes, ha eltörölnék a vizitdíjat. Alábbi összeállításunkból kiderül, milyen címne és mennyit fizetünk.
febr. 21
6:11
A homoszexualitás földrengéseket okoz? (Híradó)
Egy izraeli képviselő erről egy parlamenti bizottság előtt beszélt, amely azzal foglalkozott: mennyire van felkészülve Izrael a természeti katasztrófára
febr. 21
6:13
Halálos fenyegetés a Chelsea-edzőnek (Híradó)
Halálosan megfenyegették Avram Grantet, a Chelsea labdarúgócsapatának izraeli vezetőedzőjét, valamint feleségét
febr. 21
6:15
Berti Vogts leköszönt (Híradó)
Lemondott posztjáról Berti Vogts, a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Keresés