2008. február 22. péntek

febr. 22
0:20
Főangyal az Angyalok konyhájában (NLCafé)
Kata sikertörténete, ahogy ő fogalmaz, a lehető legbanálisabb. Mivel „saját bőrén” gyűjtötte élete vállalkozásához a tapasztalatokat, hiteles és jó, amit csinál. Persze, az már más kérdés, hogy ehhez a megtapasztaláson kívül még megannyi pozitív tulajdonságra volt szüksége.
febr. 22
0:21
Rákdiagnosztika biopszia nélkül? (HáziPatika)
Jelenleg edzőtermekben alkalmazzák azt a technológiát, melyre alapozva Jey Smith kifejlesztette a legújabb módszert, mely alkalmas a rák kimutatására a költséges, időigényes és olykor veszélyes biopszia (szövetmintavétel) nélkül...
febr. 22
0:21
Olvasnivaló: Elhanyagolt jótevő a konyhakertből (Mindmegette)
A régmúlt idők nagy kedvence, a zeller ízfokozókkal dúsított világunk egyik leginkább elfeledett zöldsége lett. Ha eddig te sem használtad ki jól variálható, különleges ízét, itt az idő, hogy beleszeress a kis gumóba! Viszonzásul jótékony hatást gyakorol majd a szervezetedre is.
febr. 22
0:25
Az ugrálás okosabbá tesz (HáziPatika)
Kisgyermekkorban készül fel az agy számos olyan feladatra, amelyet majd iskoláskorban kell elvégeznie. Nem is gondolná az ember, hogy a kúszás, a mászás, a pörgés, hintázás hiánya évekkel később milyen komoly tanulási és...
febr. 22
0:25
Olvasnivaló: Új ízek az anyatejben (Mindmegette)
A Monell Központ új kutatása szerint, a szoptatással táplált csecsemőkkel könnyebb megszerettetni a gyümölcsöket, zöldségeket. A zöldség és gyümölcsfogyasztás csökkenti az elhízásra és a rákos betegségre való hajlamot - tudhatjuk meg Julie A. Mennella professzortól. A tanulmány, mely a korai íztapasztalatok befolyását vizsgálta, a Pediatrics című lapban jelent meg.
febr. 22
0:35
Globális vízügyi tudásközpont létesül Hollandiában (terminal)
Az éghajlatváltozással kapcsolatos, világszerte fokozódó aggodalmak hatására globális vízügyi kiválósági központot hoz létre Amszterdamban az IBM.
febr. 22
0:49
vkf 13: Kuszkusz (Áfonyás borjú)
Jézusmária, három hónapja nem írtam ide semmit. Pedig anno úgy indult ez a blog, hogy legalább hetente egyszer publikálok bele... aztán, aztán pedig bedaráltak a hétköznapok. Az nem igaz, hogy nem főztem. Igenis főztem, sőt a legtöbbjét le is fényképeztem. De a recept megírására, feltevésére, már nem maradt erőm. A legbosszatóbb az egészben, hogy a "Vigyázz, kész, főzz!" tizenegyedik,…
febr. 22
0:57
NHH: tavaly is csökkentek a távközlési árak (SG)
Tavaly folytatódott a távközlési árak csökkenése, 2007-ben több mint 3,5 százalékkal mérséklődtek nominálisan 8 százalékos infláció mellett - mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.
febr. 22
1:01
Romániai magyar színházportál született (SG)
Kulturális híreket, kortárs magyar drámákat és írásokat kíván közkinccsé tenni a mostantól megújult formában, közszolgálati internetes oldalként működő romániai magyar hírportál.
febr. 22
1:08
Levadászták a műholdat (SG)
Még az űrben, a Csendes-óceán fölött 247 kilométeres magasságban lelőtték azt a kémműholdat, amely 2006. december 14-ei fellövése után órákkal irányíthatatlanná vált, és számítások szerint március elején a Földre zuhant volna.
febr. 22
1:13
GDC '08: bejelentették a Champions Online-t (SG)
A City of Heroes fejlesztői nem tudtak nyugton ülni, és új kihívások után néztek. Így született meg a Champions Online.
febr. 22
1:25
Tarolt a Knight Rider (SG)
Jött, látott és győzött az új Knight Rider-film, tehát az új köntösbe bújtatott retrónak mégiscsak van létjogosultsága. Mese nincs, sorozat következik.
febr. 22
1:36
Terápiás célokra használják a Wii-t (SG)
A Nintendo konzolja a tengerentúlon nem csak kikapcsolódást nyújtó játékgépként, hanem terápiás készülékként is nagy sikereket arat.
febr. 22
1:47
Vevők lennénk egy hálózati médiaszerverre (SG)
A Cisco kutatása szerint az európai szélessávú internet-felhasználók kilencven százaléka felkészült a "hálózati életmódra".
febr. 22
2:32
És az Oscart adja... (est.hu)
Mivel szerencsére a hollywoodi írók és producerek is úgy akarták, vasárnap sor kerülhet az ünnepélyes Oscar-díjátadóra. A kis arany szobrocskákat átadók között a legnagyobb sztárokat találjuk.
febr. 22
2:38
Jön az élőszereplős Akira DiCaprióval! (est.hu)
Leonardo DiCaprio a producere annak a projektnek, melynek lényege, hogy élőszereplős verzióban készítik el Otomo Katsuhiro legendás animéjét, az Akirát.
febr. 22
3:20
Vásárolj a JOY-jal! (Joy)
Április 4-5-én kitör a vásárlási láz! Már most írd be a naptáradba, hogy a JOY segítségével a legnagyobb kedvezményekkel szerezheted be a legújabb tavaszi ruhákat!
febr. 22
3:21
Kérdés Chris Bangle aláírásért (Totalcar)
" miluman 2008.
febr. 22
4:56
Bánó kabátját újra lopják (Népszava)
Az egyáltalán nem meglepő, hogy 1993 októbere után most újra letiltották a képernyőről Bánó Andrást. Bár most nincs médiaháború, mint akkor és nincs hatalmon olyan jobboldali kormány sem, amely a közmédiumok bekebelezésével igyekszik majd (és sikertelenül) választást nyerni, azért a közállapotok sokban hasonlítanak a rendszerváltás utáni feszült évekéhez. És úgy látszik az is tény, hogy a köztévé…
febr. 22
5:16
"Mit szeretek Obamában? Azt, ahogy tálalják" (Infostart)
Az egész világon figyelemmel kísérik Hillary Clinton és Barack Obama párharcát a demokrata párt elnökjelöltségéért, de Kenyában, ahonnan az illinoisi szenátor édesapja származik, egy másik Obama is hasznot húz az izgalmas csatából. Ezt az Obamát azonban barna üvegben árulják, a neve pedig Szenátor sör.
febr. 22
5:18
Eltűnt az ügyfelek pénze, mintegy 700 millió forint (Népszava)
Az Il Ferro Kft. volt igazgatóját őrizetbe vette a Vám és Pénzügyőrség Bűnüldözési Parancsnoksága tegnap. Olyan bizonyítékok is napvilágra kerültek, amelyek alapján a nyomozást kiterjesztették a rendőrség hatáskörébe tartozó bűncselekményekre is. Nyomozás korábban már volt a rendőrségnél, ám akkor megszüntették azt.
febr. 22
5:23
Bolgár György: "Aztán ránk zuhan az egész..." (Népszava)
Akárhányszor átmegyek a Petőfi vagy a Lágymányosi hídon, rosszul vagyok, ha meglátom a Nemzeti Színházat és mellette a repülőtéri hangárhoz vagy óriás raktáráruházhoz hasonló Művészetek Palotáját (hadd tegyem mindjárt hozzá, hogy belül viszont annál szebb a koncert- és a kiállítóterem). És akárhányszor átmegyek a hidakon, azon gondolkodom, hogyan tudnám meggyőzni (tipikus újságíró-betegség)…
febr. 22
5:26
Február 22-én történt (Zene)
Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 22-én! [Dátum: 2008.02.22. 05:05]
febr. 22
5:26
Rudi után a gazdasági igazgató lehet az MTV irányítója (Népszava)
Bírálja a Nap-kelte producere az MTV közéleti igazgatójának döntését, mellyel Dobos Menyhért letiltotta a képernyőről Bánó Andrást. Az MTV etikai bizottságának elnökét is meglepte a döntés, miután ők csak a műsorvezető figyelmeztetését javasolták. Azok a politikusok pedig, akikkel Bánó az indoklás szerint etikátlanul járt el, semmi kivetnivalót nem találtak a viselkedésében.
febr. 22
5:27
Olyan hatásokkal járhat a globális felmelegedés, amelyekre nem is gondoltunk (Infostart)
Már negyven millió év is elmúlt azóta, hogy a cápák a Déli-sarkvidék vizeiben kutattak préda után. A globális felmelegedés következtében azonban melegszik az óceánok vize, így a tenger csúcsragadozói visszatérhetnek a sarkvidékre - derül ki egy új tanulmányból.
febr. 22
5:31
Súlyos jogsértések lehetőségével gyanúsít köztisztviselőket a Fidesz kampányának politikai vezetője (Népszava)
Választási szakértők és a köztisztviselők szakszervezete is károsnak tartja Tarlós István kijelentését a választói névjegyzék manipulálásáról. Többen arra is felhívták a figyelmet, hogy az új szabályozást konszenzussal, tehát a Fidesz egyetértésével fogadták el. Az állampolgároknak máig kellett értesítést kapniuk a névjegyzékbe vételről, ha mégsem, még van idő a kifogásokra.
febr. 22
5:39
Madonna, Marilyn Monroe és egy meztelen kép - nézze meg! (Infostart)
Ami az utóbbi évek egyik legszenzációsabb felfedezése lehetett volna, az az utóbbi idők egyik legnagyobb bukása lett. A mozibolond amerikai Lawrence Nicastro ugyanis hatalmas hírverés közepette mutatott be egy eddig ismeretlen képet a meztelen Marilyn Monroe-ról, ám gyorsan kiderült, hogy az alkotás valójában Madonnát ábrázolja.
febr. 22
5:39
A bíróság megfelezte a terrorcselekményért járó 10 éves büntetést a ügyében (Népszava)
Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a 2006-os zuglói túszejtés elkövetőjét. A bíróság több enyhítő körülményt is figyelembe vett az ítélet meghozatalakor, ugyanakkor példáut is akart statuálni. Radványi István akár már 2009. őszén szabadulhat. "A lelkiismeretnél nincs nagyobb büntetés" - mondta az elítélt.
febr. 22
5:47
Juhász Gábor lett a tüzijátékfelelős (Népszava)
Juhász Gábort, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szocialista államtitkárát jelölte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő az idei március 15-i illetve az ezt követő állami ünnepek lebonyolításának biztonságáért felelős operatív irányítónak - értesült lapunk.
febr. 22
5:49
A só miatt hízunk el? (Infostart)
A sós rágcsálnivalókat és sós ételeket kedvelő gyerekek gyakran nyúlnak a kalóriadús cukros üdítők után, ezért esetükben a sófogyasztás visszaszorításával sikeresen lehet küzdeni a fölösleges kilók ellen - állapította meg egy brit tanulmány.
febr. 22
5:53
Kósa Lajos Fidesz-alelnök nem ránt kardot a minszterelenökségért (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök is a vidéket járja: az ellenzéki pártvezető a népszavazás miatt utazza körbe az országot, az MSZP elnöke pedig azért indult roadshow-ra, hogy a megismertesse a választókkal a polgárosodó Magyarországról szóló programot. Gyurcsány tegnap Kaposvárott járt, Orbán pedig Debrecenben. A Fidesz első emberét Kósa Lajos Fidesz-alelnök, a város…
febr. 22
5:58
Százmillós sikkasztás miatt évek óta büntetőper folyik Simicska egykori tanácsadója ellen (Népszava)
A Bankcenter építésével kapcsolatban próbálták megzsarolni Csányi Sándor OTP-vezért. A letartóztatott gyanúsítottak egyike - Simicska Lajos tanácsadója - ellen százmilliós sikkasztás miatt már büntetőeljárás folyik. Állítólag nem csupán adatlopás, hanem a "megfigyeltek" elektronikus levelezésének feltörése is a számlájukra írható. Lapunk úgy tudja, csütörtökön újabb őrizetbevétel várható.
febr. 22
6:01
14 dolog, ami jobbá tenné az életet (Infostart)
A legtöbb embernek egyszerű kívánságai vannak: egy új autó, vagy nyaralás a tengerparton. A kutatók azonban összeállították azoknak a kívánságoknak a listáját, amelyek mindenkinek az életét jobbá tennék.
febr. 22
6:06
Megérkezett a gyilkos (Infostart)
Már Skóciában is felfedezték a "halálos" katicabogarat, amely súlyos veszélyt jelent a helyi rovarvilágra. Az eredetileg Kelet-Ázsiában honos Harlequin katicát valószínűleg véletlenül hurcolták be a turisták Angliából.
febr. 22
6:07
London sem tudott a titkos CIA-járatokról, pedig érintettek benne (Népszava)
Érzékelhető feszültség okozott a két legszorosabb NATO-szövetséges, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között, hogy - amint azt London igen kínos magyarázkodások közepette elismerte - a korábbi hivatalos brit cáfolatok ellenére mégis érintettek brit felségterületet terrorgyanúsítottakat szállító titkos amerikai repülőjáratok. Az ügyet a brit kormányfő "szerencsétlennek" nevezte.
febr. 22
6:13
Komp és gőzös ütközött az Amazonason (Népszava)
Tíz ember életét vesztette, ugyanennyien eltűntek, miután balesetet szenvedett, és elsüllyedt egy utasszállító gőzös az Amazonason Brazília északi részén - közölték csütörtökön hivatalos forrásból.
febr. 22
6:17
Csótány a híradóban - harminc embert rúgtak ki (Infostart)
Harminc ember állása bánja egy csótánynak a vakmerő bátorságát a türkmén állami televízióban. Az állat az esti híradó idején a műsorvezetőnő asztalán mászkált.
febr. 22
6:19
Draskovics Tibor bekeményít (Blikk)
Sürgeti a bíróságot a Magyar Gárda halasztódó betiltása miatt
febr. 22
6:20
Fának csapódott egy Opel az 5-ös főúton (Lánglovagok)
Az Opel egy Fiattal ütközött, majd az árokban egy fát is kidöntött.
febr. 22
6:20
Halálos áldozata is van a belgrádi pokolnak? (Híradó)
Állítólag egy elégett holttestet találtak az amerikai követségen
febr. 22
6:21
594 milliós csalással gyanúsítják Cage-et (Blikk)
Ekkora összeget írt le jogtalanul tavalyi adóbevallásakor
febr. 22
6:21
Orbán Viktor kontra Kósa Lajos (Blikk)
Elvállalná a kormányfői posztot Kósa Lajos 2010-ben
febr. 22
6:22
Őrizetbe vették a pénzügyőrök az Il Ferro Kft. volt tulajdonosát (Híradó)
A rendelkezésre álló adatok szerint a kft. vezetői tevékenységük során az ügyfeleik által befizetett összegek egy jelentős részét különböző módszerekkel kivonták a gazdasági társaság vagyonából
febr. 22
6:22
Messi megmentette Rijkaardot (Blikk)
Frank Rijkaard (45) hálát rebeghet Lionel Messinek
febr. 22
6:23
Nem vigyáztak Ljubára! (Blikk)
Nem érti Nyertes Zsuzsa, hogy miért nem vigyáztak jobban kedvenc masszőrére
febr. 22
6:23
72 éve házasodtak! (Blikk)
Mi a titkuk? Türelem, szeretet, megbecsülés
febr. 22
6:24
Az új 308 SW fedélzetén (Híradó)
Alkalmi ülések a harmadik sorban...
febr. 22
6:24
Kemény dilemmák (Blikk)
Megnyerte idei első meccsét a férfi vízilabda-válogatott
febr. 22
6:25
Veszprémben készül Utasi Árpi (Blikk)
A kis mesemondó azonban kitartó, hiszen a színpadon is sztár akar lenni
febr. 22
6:25
Adományok a lelőtt rendőr családjának (Blikk)
Katonai tiszteletadás mellett ma temetik el Borbély Zoltánt

Keresés