2008. március 1. szombat

márc. 1
0:00
Lorenzo szárnyalt az utolsó tesztnapon Katarban (F1világ)
A negyedliteres kategória kétszeres világbajnoka, Jorge Lorenzo állt az élre a téli tesztek utolsó napján Katarban, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a kivilágított pályán.
márc. 1
0:11
(Letöltések) Age of Conan - Onyx Chamber trailer [HD] (PC Guru)
A trailer az Onyx termet mutatja be a Funcom MMORPG-jéből, az Age of Conanból. Amint láthatjátok a játék sokkal szebb lesz, mint a mai online szerepjátékok és a hírek alapján a játékmenetben sem kell majd csalódnunk. (...)
márc. 1
0:13
Doktor House zsaru lett (est.hu)
Jó érzés kibújni a skatulyából. A legtöbb színész szereti, ha szokásos figurájához képest valami egészen mást játszhat. Hugh Laurie angol vígjátékokban lett népszerű, Doktor House-ként jutott a világhírig, most viszont tökéletesen átalakult.
márc. 1
0:16
Dimitri Kirilov megvédte címét (Monokli)
A nagylégsúly IBF bajnoka, az orosz Dimitri Kirilov (29 győzelem 3 vereség 1 döntetlen) péntek hajnalban, New Yorkban védte meg övét, éspedig a Cecilio Santos (22 győzelem 8 vereség 3 döntetlen) ellen elért döntetlen eredménnyel. A nagyszerű küzdelemben leütés nem történt, ám Santos mindkét szeme felrepedt, és a végén közel állt a leléptetéshez. A pontozás többségi döntés (114-114, 114-114,…
márc. 1
0:19
Paraphiliák avagy a szexuális eltérések kóros tárháza (HáziPatika)
Paraphilia összetett, két kifejezésből álló szó. Az antik görög philia szó hangsúlya az emberek közti kapcsolat jelentősége az egyén és közösség viszonyán van. A philia fogalma nem azonos jelentésű a mi barátság-fogalmunkkal.
márc. 1
0:24
A Szabadság, Szerelem londoni sikere (est.hu)
A Szabadság, szerelem újabb sikert aratott – ezúttal Londonban. Andy Vajna filmjét néhány nappal ezelőtt a Brit Filmakadémia, a BAFTA tagjai számára vetítették. Sőt: az 56-os művet hamarosan egész Nagy-Britannia mozijaiban játszani fogják.
márc. 1
0:38
Internetbiztonság: tavaly is romlott a helyzet (terminal)
Az elmúlt évet a rosszindulatú támadások, adathalász-akciók és spamkitörések professzionális tervezése és kivitelezése jellemezte. Egyre inkább olyan csatatérre hasonlít az internet, ahol az internetbiztonsági cégek csak a vereség késleltetésére és a hullák boncolására képesek.
márc. 1
0:38
Angola először Dániába megy (handball.hu)
Március végén az angolaiak is megkezdik az olimpiára való felkészülésüket Dániá ban. A tornán a hazaiak mellett a svédek kel és az oroszok kal is megmérkőznek.
márc. 1
0:39
Jövőre Párizs adhat otthont a Francia Nagydíjnak (F1világ)
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone bízik benne, hogy már a jövő évben a francia főváros, Párizs adhat otthont a Francia Nagydíjnak.
márc. 1
0:42
Bizakodók az ERP-szállítók (terminal)
A vállalatirányítási szoftverek gyártói, forgalmazói bizakodva tekintenek az előttük álló évre. Bíznak az uniós pályázatok beindulásában, az ország gazdasági helyzetének stabilizálódásában, ám tudják, a piac szereplői közötti verseny éleződni fog.
márc. 1
0:56
Álmaim zöldségese (Totalcar)
A végtelenbe nyúló étkezőasztal végén egy büszke csillag. '98-ban ez volt a leghőbb vágyam.
márc. 1
1:17
Vazquez 122, Marquez 121.5 (Monokli)
Mérlegeltek a szombat éjjeli kispehelysúlyú WBC bajnoki küzdelem résztvevői, Israel Vazquez (42 győzelem 4 vereség) és Rafael Marquez (37 győzelem 4 vereség). A kaliforniai Carsonban megrendezésre kerülő profiboksz gálán már harmadjára küzdenek meg a kiváló mexikói ökölvívók, akiknek párharca pillanatnyilag eldöntetlen, hisz az első meccset Marquez, a másodikat Vazquez nyerte a kiírt menetszám…
márc. 1
4:41
A HospInvest üzemeltetheti az összes Heves megyei fekvőbeteg-intézményt (Népszava)
Dulakodás, tüntetés, útlezárás közepette döntött a Heves megyei közgyűlés arról: a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a jövőben az egri Markhot Ferenc kórházat. A városban kampányoló Orbán Viktor lapunknak azt mondta: szeretnék, ha a köztulajdonban lévő kórházak országszerte így is maradnának. Ennek ellenére számos ellenzéki vezetésű település döntött másképp.
márc. 1
4:41
Az oroszok azt a gázt akarják eladni, amelyre Európának is szüksége van (Népszava)
Képzeljünk el Európában egy ellenzéki vezetőt, amint a nyilvánosság előtt kijelenti: a hivatalban lévő kormány - tekintve, hogy gazdasági szerződést kötött valamely másik kormánnyal - valójában puccsot hajtott végre a parlament, mi több, a népe ellen. Ezt a politikust azért nehéz elképzelni, mert a kontinens demokráciáiban ilyen nem létezik.
márc. 1
4:51
Javulhat a biztonság, 2010-ig egységes, korszerű megjelenést ígérnek (Népszava)
Golyóálló mellények beszerzését tervezi a hatóság, miután múlt hónapban lelőttek egy intézkedő rendőrt. Tavaly már komoly fejlesztések voltak, főként a tömegoszlatási eszközök terén. A tervek szerint 2010-ig a rendőrségi egyenruhákat is lecserélnék, ezzel egységes arculata lenne az új, integrált rendőrségnek.
márc. 1
5:02
Nem a pénzen, hanem a politikai szándékon múlik, hányan élnek az utcán (Népszava)
Az elmúlt tél fedél nélküli áldozataira emlékeztek tegnap a fővárosban. Az Utca embere önkéntes hálózat szerint a hajléktalanság megszüntetéséhez jobb szociális bérlakás-hálózatra és az elhelyezés nélküli kilakoltatások tilalmára lenne szükség.
márc. 1
5:25
Az ügyészség megerősítette a Simon Miklóst vádló férfi állítását (Népszava)
Valóban elítélték szavazatvásárlás miatt azt a nyírbogáti férfit, aki Simon Miklós fideszes képviselőnek segített a 2002-es kampányban. Ez derül ki a lapunk birtokába került bírósági ítéletből. Az ügyészség a férfi másik állításának valódiságát is igazolta; eszerint jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének a gyanúja miatt nyomoznak abban az ügyben, melyben Simon is érintett.
márc. 1
5:30
Karcsúsított állami protokoll lesz 15-én (Népszava)
Gyurcsány Ferenc nem mond szabadtéri beszédet a március 15-i ünnepségsorozaton - erősítette meg a Népszava korábbi információját tegnap a Kormányszóvivői Iroda.
márc. 1
5:36
Újraindulhat a Fidesz-képviselők elleni per (Népszava)
Heteken belül újraindulhat a Kossuth-téri kordont tavaly februárban elbontó fideszes országgyűlési képviselők pere; az első tárgyalást akár még a nyári szünet előtt, vagy ősszel megtarthatják. A kordonbontók ellen indult szabálysértési ügyet tavaly júliusban felfüggesztették a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az Orbán Viktor és társai ellen rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárás azért…
márc. 1
5:46
Késelés borzolja a kedélyeket a Sporting és a Benfica csatája előtt (Népszava)
A hét vége egyik, ha nem a legnagyobb rangadójára Lisszabonban kerül sor, ahol a portugál klubfutball legősibb riválisai - a Sporting és a Benfica - találkoznak egymással. A két gárda az élvonal 73 bajnoki címéből összesen 49-et söpört be, ám ezúttal a fővárosi derbi biztosan nem befolyásolja az aranyérem sorsát, tekintve, hogy a lisszaboniak sorozatos bukdácsolása mellett a Porto 10 fordulóval a…
márc. 1
5:57
Vlagyimir Putyin jelöltjének, Dmitrij Medvegyevnek nincs esélyes kihívója (Népszava)
Elnököt választ vasárnap Oroszország. 96 ezer választókörzetben járulhat az urnákhoz 108 millió ember. A hivatalos végeredményt március hetedikén teszik közzé, de már hétfőn reggel ismertetik a százszázalékos feldolgozás mellett kialakult sorrendet. Nagy meglepetés nem várható.
márc. 1
6:03
Egereknek kedvence menü (HarmoNet)
Ezen a héten úgy döntöttem,hogy az egerek kedvencének, a sajtnak szentelem a menüt! Tökéletes sajtszerető felnőttnek és gyereknek egyaránt!
márc. 1
6:03
A szélsőségesek támogatói is büntetőjogi következményekre számíthatnak (Népszava)
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok továbbra is mindent megtesznek, hogy keresztülhúzzák az olyan szélsőséges tényezők számítását, amelyek fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással és politikai zsarolással próbálkoznak – jelentette ki Szilvásy György a szolgálatok ünnepnapján tegnap. Ugyanis akik házilag készített Molotov-koktélokkal kezdik, gyakran sokszorosan pusztító eszközökkel…
márc. 1
6:05
Egereknek kedvence menü (HarmoNet)
Ezen a héten úgy döntöttem,hogy az egerek kedvencének, a sajtnak szentelem a menüt! Tökéletes sajtszerető felnőttnek és gyereknek egyaránt!
márc. 1
6:13
Nyilvános a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló megállapodás (Népszava)
Törvényi garanciát követel a Fidesz arra, hogy nem csökken 50 százalék alá a magyar részesedés a Déli Áramlat gázvezetékben. Az SZDSZ a Fidesszel egyeztetne egy Nabucco melletti határozati javaslatról, miközben a kabinet "felgyorsítja" az uniós gázvezetékről folyó egyeztetést. Eközben nyilvánosságra hozták a csütörtökön Moszkvában megkötött egyezményt, amelyről a Fidesz azt állította, titokban…
márc. 1
6:19
Ajándék Google AdWords kupon a PC Worldben! (PCWorld)
Páratlan meglepetést találhatnak az olvasók a márciusi számunkban: 13 000 forint értékű kupont adunk ajándékba, amellyel a Google hirdetési rendszerén, az AdWords-ön hirdethetik honlapjukat, internetes üzletüket.
márc. 1
6:22
Görbicz és Tóth gólpárbaja (Blikk)
Magyar különmeccs zajlik a női kézilabda-Bajnokok Ligájában
márc. 1
6:22
Tóbiásné, a magyar Carla Bruni (Blikk)
A szépségkirálynő és az MSZP-s politikus
márc. 1
6:23
Több nyugdíj a megrögzött dohányosoknak (Népszava)
A megrögzött dohányosok számára magasabb juttatást helyez kilátásba a Paerel Leven holland önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztár, tekintettel arra, hogy várható élettartamuk rövidebb.
márc. 1
6:24
Ússzon Cseh Lászlóval! (Blikk)
A világbajnok edzője edzi a szerencsés győztest
márc. 1
6:24
Koltai Róbert titkos kapcsolata (Blikk)
Lajos, a szukakutya a mindene
márc. 1
6:24
Képviselői költségtérítés továbbra is bemondásra (Blikk)
Adategyeztetés bemondásra, számlát továbbra sem kell adniuk a honatyáknak
márc. 1
6:26
Zöld jelzés Lisztesnek (Blikk)
Játszhat az NB II. tavaszi rajtján
márc. 1
6:26
Renée Zellwegert átkutatták a reptéren (Blikk)
Egy nemzetközi sztár sem élvez különleges előjogokat, ha reptéri biztonsági ellenőrzésről van szó
márc. 1
6:26
A miniszter új frizurája (Blikk)
Éveket fiatalodott a távozó miniszter
márc. 1
6:28
800 ezerért keltek el a Puskás-ereklyék (Blikk)
A legendás játékos egy barátja árvereztette el a tárgyakat
márc. 1
6:28
Orlando Bloom Bruce Willis lányának udvarol (Blikk)
A pár az Oscar-díj-kiosztó után rendezett partin „bukott le”
márc. 1
6:30
Meghalt Mumba (Blikk)
Maláriás volt a Pápa egykori játékosa
márc. 1
6:30
Ízi rájder, Klárikám! (Blikk)
Kordáék csak egyszer mondtak nemet a Viasatnak
márc. 1
6:32
Havas hajlamos az öngyilkosságra? (Blikk)
Nem ismer hozzá hasonlóan jó és képzett riportert
márc. 1
6:34
Szakadékbe zuhant egy busz (Népszava)
Legkevesebb 30 ember meghalt és 15 megsebesült helyi idő szerint péntek este egy autóbusz balesetében Guatemala keleti részén - jelentette a guatemalai rádió. A Guatemala és Salvador között közlekedő autóbusz egy szakadékba zuhant. Egyes szemtanúk szerint a halálos áldozatok száma elérheti a 37-et is.
márc. 1
6:38
Eloltották a dunakeszi tüzet (Klubrádió)
Tizenegy vízsugárral sikerült eloltani szombat hajnalra azt a tüzet Dunakeszin, mely előző este lobbant lángra egy családi házban. A tetőtér-beépítéses családi ház teljes területén pusztító tüzet, 80 tűzoltó oltotta, akik 22 gépjárművel érkeztek a helyszínre. Azért volt szükség ilyen nagy erőkre, mert a ház vízhiányos környezetben található.
márc. 1
6:45
Fischer jótékonysági mérkőzése (Népszava)
Egy saját maga által szervezett jótékonysági jégkorong-mérkőzésen ismét pályára lép Jiri Fischer, a Detroit Red Wings korábbi hátvédje, aki két és fél évvel ezelőtt kis híján életét vesztette egy találkozó alatt. Az aktív játéktól visszavonult cseh hátvéd egy egészségügyi szűréseket, megelőzéseket segítő alapítványt hozott létre.
márc. 1
6:53
Don Carlos a Bárkában, Alföldi Róbert rendezésében (Népszava)
Schiller Don Carlos című művét mutatják be márcis 21-én a budapesti Bárka Színházban - tájékoztatta a teátrum munkatársa, Kovács Krisztián az MTI-t. A darabot az eddigi igazgató, a Nemzeti Színház élére július 1-jével kinevezett Alföldi Róbert rendezi. Az előadásban, II. Fülöp király szerepében fellép a Bárka Színház új vezetője, Seress Zoltán.
márc. 1
7:02
A Tour de France-ra készül el az új kerékpáros doppingigazolvány (Népszava)
A júliusi Tour de France-ra készül el minden kerékpáros új doppingigazolványa, amely tartalmazza majd a profik biológiai adatait.
márc. 1
7:23
Pénteki kenószámok (orientpress)
A 2008. 9. hét ötödik napi kenó számsorsoláson a következő nyerőszámok kerültek kisorsolásra: 1, 3, 5, 9, 11, 14, 17, 18, 23, 32, 33, 52, 53, 60, 63, 64, 65, 68, 69, 74.
márc. 1
7:24
"Cigarettaszünet" a német stadionokban (Népszava)
Száműzné a cigarettát a válogatott mérkőzésekre és kupadöntőkre a stadionokból a Német Labdarúgó Szövetség (DFB). "Már a 2006-os világbajnokság alatt javasoltuk a szurkolóknak, hogy mellőzzék a füstölgést a lelátókon, nem is eredménytelenül. Szeretnénk a jövőben is megkímélni a káros égéstermékektől a passzív dohányosokat" - jelentette ki Wolfgang Niersbach, a DFB főtitkára.
márc. 1
7:30
A rendőrség feloszlatja a jereváni ellenzéki tüntetést (Népszava)
Az örmény rendőrség péntek hajnalban megkezdte a Jereván központjában napok óta tüntető és sátrazó több száz ellenzéki feloszlatását. Jelentések szerint a rendőrök összefogdossák és buszokba tuszkolják az embereket. Az örmény ellenzék a február 19-i elnökválasztás szerinte meghamisított eredménye ellen tüntetett, új választásokat követelve. Az elnökválasztást Szerzs Szargszján nyerte meg, de az…
márc. 1
7:44
Kérdések a tengerimalacok útlevelétől a külföldi pornószínésznői állásig (Népszava)
A tengerimalacok útlevelétől a külföldi pornószínésznői állásig a legkülönbözőbb témákban adtak választ az EUvonal munkatársai az elmúlt öt év alatt. A munkavállalás, az egészségügyi szolgáltatás és az áru ki- és behozatal után érdeklődtek a legtöbben - tudta meg az MTI munkatársa Kátai-Nagy Krisztinától, az EUvonal főszerkesztőjétől.
márc. 1
7:56
Népszavazás - a közvélemény-kutatási adatok a kampánycsendig nyilvánosságra hozhatók (Népszava)
Mivel az Alkotmánybíróság 2007 februárjában eltörölte a választások előtti közvélemény-kutatási adatok nyilvánosságra hozatalát tiltó törvényi rendelkezést, így egészen a választást megelőző napig nyilvánosságra lehet hozni ilyen felméréseket.

Keresés