2008. március 1. szombat

márc. 1
0:00
Lorenzo szárnyalt az utolsó tesztnapon Katarban (F1világ)
A negyedliteres kategória kétszeres világbajnoka, Jorge Lorenzo állt az élre a téli tesztek utolsó napján Katarban, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a kivilágított pályán.
márc. 1
0:19
Paraphiliák avagy a szexuális eltérések kóros tárháza (HáziPatika)
Paraphilia összetett, két kifejezésből álló szó. Az antik görög philia szó hangsúlya az emberek közti kapcsolat jelentősége az egyén és közösség viszonyán van. A philia fogalma nem azonos jelentésű a mi barátság-fogalmunkkal.
márc. 1
0:39
Jövőre Párizs adhat otthont a Francia Nagydíjnak (F1világ)
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone bízik benne, hogy már a jövő évben a francia főváros, Párizs adhat otthont a Francia Nagydíjnak.
márc. 1
4:41
A HospInvest üzemeltetheti az összes Heves megyei fekvőbeteg-intézményt (Alternatív Energia)
Dulakodás, tüntetés, útlezárás közepette döntött a Heves megyei közgyűlés arról: a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a jövőben az egri Markhot Ferenc kórházat. A városban kampányoló Orbán Viktor lapunknak azt mondta: szeretnék, ha a köztulajdonban lévő kórházak országszerte így is maradnának. Ennek ellenére számos ellenzéki vezetésű település döntött másképp.
márc. 1
4:41
Az oroszok azt a gázt akarják eladni, amelyre Európának is szüksége van (Grill Receptek)
Képzeljünk el Európában egy ellenzéki vezetőt, amint a nyilvánosság előtt kijelenti: a hivatalban lévő kormány - tekintve, hogy gazdasági szerződést kötött valamely másik kormánnyal - valójában puccsot hajtott végre a parlament, mi több, a népe ellen. Ezt a politikust azért nehéz elképzelni, mert a kontinens demokráciáiban ilyen nem létezik.
márc. 1
4:51
Javulhat a biztonság, 2010-ig egységes, korszerű megjelenést ígérnek (Adó1százalék)
Golyóálló mellények beszerzését tervezi a hatóság, miután múlt hónapban lelőttek egy intézkedő rendőrt. Tavaly már komoly fejlesztések voltak, főként a tömegoszlatási eszközök terén. A tervek szerint 2010-ig a rendőrségi egyenruhákat is lecserélnék, ezzel egységes arculata lenne az új, integrált rendőrségnek.
márc. 1
5:02
Nem a pénzen, hanem a politikai szándékon múlik, hányan élnek az utcán (Adó1százalék)
Az elmúlt tél fedél nélküli áldozataira emlékeztek tegnap a fővárosban. Az Utca embere önkéntes hálózat szerint a hajléktalanság megszüntetéséhez jobb szociális bérlakás-hálózatra és az elhelyezés nélküli kilakoltatások tilalmára lenne szükség.
márc. 1
5:25
Az ügyészség megerősítette a Simon Miklóst vádló férfi állítását (Alternatív Energia)
Valóban elítélték szavazatvásárlás miatt azt a nyírbogáti férfit, aki Simon Miklós fideszes képviselőnek segített a 2002-es kampányban. Ez derül ki a lapunk birtokába került bírósági ítéletből. Az ügyészség a férfi másik állításának valódiságát is igazolta; eszerint jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének a gyanúja miatt nyomoznak abban az ügyben, melyben Simon is érintett.
márc. 1
5:30
Karcsúsított állami protokoll lesz 15-én (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc nem mond szabadtéri beszédet a március 15-i ünnepségsorozaton - erősítette meg a Népszava korábbi információját tegnap a Kormányszóvivői Iroda.
márc. 1
5:36
Újraindulhat a Fidesz-képviselők elleni per (Alternatív Energia)
Heteken belül újraindulhat a Kossuth-téri kordont tavaly februárban elbontó fideszes országgyűlési képviselők pere; az első tárgyalást akár még a nyári szünet előtt, vagy ősszel megtarthatják. A kordonbontók ellen indult szabálysértési ügyet tavaly júliusban felfüggesztették a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az Orbán Viktor és társai ellen rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárás azért…
márc. 1
5:46
Késelés borzolja a kedélyeket a Sporting és a Benfica csatája előtt (Behaviour)
A hét vége egyik, ha nem a legnagyobb rangadójára Lisszabonban kerül sor, ahol a portugál klubfutball legősibb riválisai - a Sporting és a Benfica - találkoznak egymással. A két gárda az élvonal 73 bajnoki címéből összesen 49-et söpört be, ám ezúttal a fővárosi derbi biztosan nem befolyásolja az aranyérem sorsát, tekintve, hogy a lisszaboniak sorozatos bukdácsolása mellett a Porto 10 fordulóval a…
márc. 1
5:57
Vlagyimir Putyin jelöltjének, Dmitrij Medvegyevnek nincs esélyes kihívója (Kripto Akadémia)
Elnököt választ vasárnap Oroszország. 96 ezer választókörzetben járulhat az urnákhoz 108 millió ember. A hivatalos végeredményt március hetedikén teszik közzé, de már hétfőn reggel ismertetik a százszázalékos feldolgozás mellett kialakult sorrendet. Nagy meglepetés nem várható.
márc. 1
6:03
A szélsőségesek támogatói is büntetőjogi következményekre számíthatnak (Alternatív Energia)
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok továbbra is mindent megtesznek, hogy keresztülhúzzák az olyan szélsőséges tényezők számítását, amelyek fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással és politikai zsarolással próbálkoznak – jelentette ki Szilvásy György a szolgálatok ünnepnapján tegnap. Ugyanis akik házilag készített Molotov-koktélokkal kezdik, gyakran sokszorosan pusztító eszközökkel…
márc. 1
6:13
Nyilvános a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló megállapodás (Alternatív Energia)
Törvényi garanciát követel a Fidesz arra, hogy nem csökken 50 százalék alá a magyar részesedés a Déli Áramlat gázvezetékben. Az SZDSZ a Fidesszel egyeztetne egy Nabucco melletti határozati javaslatról, miközben a kabinet "felgyorsítja" az uniós gázvezetékről folyó egyeztetést. Eközben nyilvánosságra hozták a csütörtökön Moszkvában megkötött egyezményt, amelyről a Fidesz azt állította, titokban…
márc. 1
6:22
Görbicz és Tóth gólpárbaja (Blikk)
Magyar különmeccs zajlik a női kézilabda-Bajnokok Ligájában
márc. 1
6:22
Tóbiásné, a magyar Carla Bruni (Blikk)
A szépségkirálynő és az MSZP-s politikus
márc. 1
6:23
Több nyugdíj a megrögzött dohányosoknak (Adó1százalék)
A megrögzött dohányosok számára magasabb juttatást helyez kilátásba a Paerel Leven holland önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztár, tekintettel arra, hogy várható élettartamuk rövidebb.
márc. 1
6:24
Ússzon Cseh Lászlóval! (Blikk)
A világbajnok edzője edzi a szerencsés győztest
márc. 1
6:24
Koltai Róbert titkos kapcsolata (Blikk)
Lajos, a szukakutya a mindene
márc. 1
6:24
Képviselői költségtérítés továbbra is bemondásra (Blikk)
Adategyeztetés bemondásra, számlát továbbra sem kell adniuk a honatyáknak
márc. 1
6:26
Zöld jelzés Lisztesnek (Blikk)
Játszhat az NB II. tavaszi rajtján
márc. 1
6:26
Renée Zellwegert átkutatták a reptéren (Blikk)
Egy nemzetközi sztár sem élvez különleges előjogokat, ha reptéri biztonsági ellenőrzésről van szó
márc. 1
6:26
A miniszter új frizurája (Blikk)
Éveket fiatalodott a távozó miniszter
márc. 1
6:28
800 ezerért keltek el a Puskás-ereklyék (Blikk)
A legendás játékos egy barátja árvereztette el a tárgyakat
márc. 1
6:28
Orlando Bloom Bruce Willis lányának udvarol (Blikk)
A pár az Oscar-díj-kiosztó után rendezett partin „bukott le”
márc. 1
6:30
Meghalt Mumba (Blikk)
Maláriás volt a Pápa egykori játékosa
márc. 1
6:30
Ízi rájder, Klárikám! (Blikk)
Kordáék csak egyszer mondtak nemet a Viasatnak
márc. 1
6:32
Havas hajlamos az öngyilkosságra? (Blikk)
Nem ismer hozzá hasonlóan jó és képzett riportert
márc. 1
6:34
Szakadékbe zuhant egy busz (Adó1százalék)
Legkevesebb 30 ember meghalt és 15 megsebesült helyi idő szerint péntek este egy autóbusz balesetében Guatemala keleti részén - jelentette a guatemalai rádió. A Guatemala és Salvador között közlekedő autóbusz egy szakadékba zuhant. Egyes szemtanúk szerint a halálos áldozatok száma elérheti a 37-et is.
márc. 1
6:45
Fischer jótékonysági mérkőzése (Adó1százalék)
Egy saját maga által szervezett jótékonysági jégkorong-mérkőzésen ismét pályára lép Jiri Fischer, a Detroit Red Wings korábbi hátvédje, aki két és fél évvel ezelőtt kis híján életét vesztette egy találkozó alatt. Az aktív játéktól visszavonult cseh hátvéd egy egészségügyi szűréseket, megelőzéseket segítő alapítványt hozott létre.
márc. 1
6:53
Don Carlos a Bárkában, Alföldi Róbert rendezésében (Spa Trend Online)
Schiller Don Carlos című művét mutatják be márcis 21-én a budapesti Bárka Színházban - tájékoztatta a teátrum munkatársa, Kovács Krisztián az MTI-t. A darabot az eddigi igazgató, a Nemzeti Színház élére július 1-jével kinevezett Alföldi Róbert rendezi. Az előadásban, II. Fülöp király szerepében fellép a Bárka Színház új vezetője, Seress Zoltán.
márc. 1
7:02
A Tour de France-ra készül el az új kerékpáros doppingigazolvány (Behaviour)
A júliusi Tour de France-ra készül el minden kerékpáros új doppingigazolványa, amely tartalmazza majd a profik biológiai adatait.
márc. 1
7:24
"Cigarettaszünet" a német stadionokban (Behaviour)
Száműzné a cigarettát a válogatott mérkőzésekre és kupadöntőkre a stadionokból a Német Labdarúgó Szövetség (DFB). "Már a 2006-os világbajnokság alatt javasoltuk a szurkolóknak, hogy mellőzzék a füstölgést a lelátókon, nem is eredménytelenül. Szeretnénk a jövőben is megkímélni a káros égéstermékektől a passzív dohányosokat" - jelentette ki Wolfgang Niersbach, a DFB főtitkára.
márc. 1
7:30
A rendőrség feloszlatja a jereváni ellenzéki tüntetést (Kripto Akadémia)
Az örmény rendőrség péntek hajnalban megkezdte a Jereván központjában napok óta tüntető és sátrazó több száz ellenzéki feloszlatását. Jelentések szerint a rendőrök összefogdossák és buszokba tuszkolják az embereket. Az örmény ellenzék a február 19-i elnökválasztás szerinte meghamisított eredménye ellen tüntetett, új választásokat követelve. Az elnökválasztást Szerzs Szargszján nyerte meg, de az…
márc. 1
7:44
Kérdések a tengerimalacok útlevelétől a külföldi pornószínésznői állásig (Adó1százalék)
A tengerimalacok útlevelétől a külföldi pornószínésznői állásig a legkülönbözőbb témákban adtak választ az EUvonal munkatársai az elmúlt öt év alatt. A munkavállalás, az egészségügyi szolgáltatás és az áru ki- és behozatal után érdeklődtek a legtöbben - tudta meg az MTI munkatársa Kátai-Nagy Krisztinától, az EUvonal főszerkesztőjétől.
márc. 1
7:55
Hamilton majdnem Williams-pilóta lett (Formula)
Patrick Head Räikkönen-Hamilton csatára számít 2008-ban
márc. 1
7:56
Népszavazás - a közvélemény-kutatási adatok a kampánycsendig nyilvánosságra hozhatók (Alternatív Energia)
Mivel az Alkotmánybíróság 2007 februárjában eltörölte a választások előtti közvélemény-kutatási adatok nyilvánosságra hozatalát tiltó törvényi rendelkezést, így egészen a választást megelőző napig nyilvánosságra lehet hozni ilyen felméréseket.
márc. 1
8:07
Népszavazás Döbröközön az óvodáért (Alternatív Energia)
Helyi népszavazást tartanak ma a Tolna megyei Döbröközön, ahol az óvoda bezárása miatt kezdeményeztek referendumot a szülők. Az úgynevezett Hegyi Óvoda megszüntetéséről először 2005-ben döntött a település önkormányzata, akkor az érintett harminc család egy közhasznú alapítvány támogatásával elérte, hogy további két tanévig működhetett az intézmény, majd tavaly ismét a bezárásáról határozott a…
márc. 1
8:09
MSZP-nagygyűlés a Millenáris parkban (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke lesz a fő szónoka a szocialista párt Új Magyarország és új polgárosodás című nagygyűlésének ma Budapesten, a Millenáris parkban. A rendezvényen a pártelnök mellett felszólal Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke és Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese is.
márc. 1
8:22
NHL: hazai pályán kapott ki a ligaelső Detroit a San Josétól (She)
Hosszabbításban nyert a Columbus Blue Jackets és a Tampa Bay Lighning együttese az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 141. játéknapján. Hazai pályán szenvedett nagy különbségű vereséget a New Jersey és a Buffalo.
márc. 1
8:22
Csőtörés miatt ki kellett menekíteni hét családot a XXII. kerületben (Blikk)
márc. 1
8:25
Ne fenekelje el a gyereket - tönkreteheti a szexuális életét! (Infostart)
Súlyos hosszú távú gondokat okoznak azok a szülők, akik elfenekelik, vagy verik a gyereküket. A fizikailag bántalmazott gyerekek ugyanis nagyobb valószínűséggel küszködnek majd szexuális problémákkal felnőttkorukban - állítja egy amerikai szakértő.
márc. 1
8:35
Többszörösére nőtt a memóriakártyák piaca (Üzlet és Utazás)
Tavaly összesen 720 ezer memóriakártyát értékesítettek Magyarországon, több mint ötszörösét az egy évvel korábbinak - derül ki a GfK Hungária piackutató intézet éves felméréséből. A piacot 31 százalékos részesedéssel a Hama forgalmazásában lévő SanDisk uralja.
márc. 1
8:39
Az orvoslás jövője a virtuális világban (Adó1százalék)
Március 4-én rendezik meg az idei Web 2.2 Symposiumot Budapesten a Millenárison: az egynapos nemzetközi tanácskozáson az érdeklődők a web kettő fogalomköreiből felhasználói, üzleti és marketing témákról hallhatnak előadásokat.
márc. 1
8:48
Nagyautós babérok (Piac és Profit)
A 207-es modellcsalád egyik legvonzóbb tagja a 207 SW kombi, s belül nagyobb, mint amilyennek kívülről látszik. Kisautó, mégis rengeteg minden belefér, a babakocsitól kezdve a szörfdeszkáig. Dízelmotorral és felextrázva viszont mi, magyarok nem tudjuk megfizetni.
márc. 1
8:55
Szép romantikus történet, csak egy szó sem igaz belőle (Adó1százalék)
Túlélni a farkasokkal: az egyik legromantikusabb holokauszt-történet volt Misha Defonseca 1997-ben megjelent, világsikert aratott és nemrég meg is filmesített könyve, amelyben azt mesélte el, hogy hétéves zsidó kislányként, akinek szüleit a nácik letartóztatták, hogyan tett meg 1941-től háromezer kilométert deportált szülei nyomában, miként bolyongott egyedül Európában, erdőkben rejtőzködve,…
márc. 1
8:57
Csak a jó szagúak maradhatnak! (Adó1százalék)
Egy szerb vállalat főnöke eltiltotta beosztottait attól, hogy piszkos, kétes illatú fehérneműben menjenek munkába. Mint Milomir Gligorijevic mondta: "elegem van a személyi higiéniára nem ügyelő alkalmazottakból. Kirúgással fenyegettem meg azokat, akik zuhanyozás nélkül vagy kétes tisztaságú alsóruházatban indulnak dolgozni".
márc. 1
8:57
Új eszköz az alkoholizmus elleni harcban: legyen kisebb az üveg! (Infostart)
Meglepő magyarázatot talált a brit orvosi szaklap szerkesztője arra, miért isszák le magukat a szigetországban a borbarátok. Szerinte az lehet a probléma fő oka, hogy a nemes italt túlságosan nagy üvegben árulják.
márc. 1
9:01
A McLaren kiáll az igaza mellett (Formula)
Az olasz hatóságok félrevezették a nyilvánosságot?
márc. 1
9:01
Baloldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel Madridban (Metropol)
Súlyos összecsapások törtek ki pénteken Madrid központjában baloldali fiatalok és rendőrök között, hét tűntetőt előállítottak - jelentette a spanyol rádió.

Keresés