2008. március 4. kedd

márc. 4
0:25
Olvasnivaló: Kergesd el a tél végi depressziót! (Mindmegette)
Az orbáncfű évszázadok óta az emberiség egyik kedvelt gyógynövénye. A középkori angolszász hagyományok szerint elűzte az otthonokra leselkedő ártó szellemeket és boszorkányokat. A régi szigetlakók tudhattak valamit, ugyanis az orbáncfű egyik fő hatóanyaga a depresszió és az ideggyengeség elleni hatékony orvosság.
márc. 4
0:29
Olvasnivaló: Régi palack új dugót kíván (Mindmegette)
Bizonyos Dr. Christopher Rawson Penfold - angliai emigráns - vagy 150 évvel ezelőtt borászatot alapított a dél-ausztráliai Adelaide-ben. Ki tudja, a jó doktor miért döntött az akkori fegyenckontinens mellett, de az eltelt emberöltők alatt a lehet, hogy csak hobbiból indított Penfold Pincészet főszereplője lett az Ausztrál kontinens borászatának.
márc. 4
0:40
Soványabbak leszünk, ha minden nap reggelizünk (Vital)
tovább
márc. 4
4:18
A tét immár a nyolc közé kerülés lesz a Bajnokok Ligájában (Behaviour)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mai és holnapi visszavágói normál esetben is páratlannak ígérkeznének, hát még most: tekintettel arra, hogy az AC Milan és az Internazionale ugyanabban a stadionban játssza hazai meccseit, s előbbi gárda kedden az Arsenalt fogadja a San Siróban, utóbbi csak jövő kedden mérkőzik a Liverpoollal.
márc. 4
4:28
Bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást (Adó1százalék)
Bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást Kármán Irén elrablásának ügyében. Az ügyészség ezzel részben helyt adott Kármán jogi képviselője által benyújtott panasznak, és megváltoztatta a rendőrség korábbi nyomozást megszüntető indoklását, amely bűncselekmény hiányára hivatkozott. Mint ismert, az újságírónőt - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - állítása szerint 2007.…
márc. 4
5:00
A Fidesz nem a magántőkét, hanem a konkurenciát akarja kiszorítani? (Alternatív Energia)
A Fidesz nem a magántőke, hanem a konkurencia kiszorítását akarja elérni az egészségügyben - mondta az egri kórház üzemeltetésébe adásáról a szocialista Szabó Zoltán. A honatya azzal érvelt: számos fideszes városban döntöttek már a magántőke bevonása mellett. A Magyar Kórházszövetség elnöke a politikai indulatok miatt nem foglalt állást, de azt mondta, a betegeknek mindegy ki tartja fenn a…
márc. 4
5:12
Magyarország ellátását egyelőre nem érinti az újabb orosz-ukrán gázvita (Kripto Akadémia)
Csökkentette hétfőn reggel az Ukrajnába irányuló gázszállításait 25 százalékkal a Gazprom. Az orosz óriásvállalat azért mérsékelte az ukrán határon betáplált gázmennyiségét mert nem sikerült megegyeznie az ukrajnai állami gázcéggel, a Naftogaz vállalattal a két vállalat közötti pénzügyi vita rendezéséről. A magyar felhasználókat egyelőre nem érinti az ukrán-orosz gázvita ismételt fellángolása.…
márc. 4
5:20
Fej-fej mellett várja a sorsdöntő fordulót Obama és Clinton (Infostart)
Hillary Clinton és Barack Omaba fej-fej mellett várja a mai texasi és ohiói előválasztást. A volt first ladynek létfontosságú a győzelem, ha életben akarja tartani az esélyeit.
márc. 4
5:29
Mily meglepő: hazugságban világbajnokok a nők (Infostart)
A legtöbb nő ügyesebben és sikeresebben hazudik, mint a férfiak, méghozzá mindenben - ezt a régi igazságot támasztja alá egy új könyv, amelyet az Egyesült Államokban adtak ki.
márc. 4
5:33
Japán, svájci és magyar művészek hoznak létre virtuális épületet a Velencei Építészeti Biennáléra (Spa Trend Online)
Egy japán-svájci-magyar építész-képzőművész csapat, a doubleNegatives Architecture építheti meg a 11. Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonja kiállítását. A Corpora című projekt keretében virtuális épületet emelnek nemzeti pavilonunk fölé, melyet a látogatók és a környezeti viszonyok folyamatosan alakítanak. A világ legnagyobb presztizsű építészeti seregszemléje szeptemberben nyitja meg…
márc. 4
5:34
Világszerte gratuláltak az új orosz elnöknek megválasztása alkalmából (Kripto Akadémia)
Dmitrij Medvegyevre 50,4 millió választópolgár adta szavazatát az orosz elnökválasztáson - közölte hétfő reggel a központi választási bizottság; ez abszolút rekord az orosz elnökválasztások történetében. Medvegyev ezzel megdöntötte elődje, Vlagyimir Putyin rekordját, akit 2004-ben 49,6 millió szavazattal választottak meg újra - második ciklusra - orosz elnöknek.
márc. 4
5:39
Kétszer annyi férfinak van orgazmusa, mint nőnek (Infostart)
A görögök, a brazilok és az oroszok szexelnek a legtöbbet, a legkevesebbet pedig az ausztrálok, az amerikaiak és a britek - derült ki a Durex óvszergyártó legújabb globális felméréséből.
márc. 4
5:44
Bizalmatlansági indítványra nem, de kommunikációs csatára készül a Fidesz (Alternatív Energia)
Törvénytervezet-beadási verseny alakulhat ki a kormány és az ellenzék között napokon belül. Ha sikeres lesz a Fidesz által kezdeményezett népszavazás, akkor a vizitdíj, a kórházi napidíj, illetve a tandíj eltörlését mind a két nagy párt kezdeményezni fogja. Március 10-én a Fidesz nem nyújt be bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, ehelyett - mint megtudtuk - kommunikációs csatát indít…
márc. 4
5:50
Tízezrek fertőződhettek meg egyetlen kórházban hepatitisszel (Infostart)
Bezárták Las Vegasban azt a klinikát, ahol akár 40 ezer ember is megfertőződhetett HIV, illetve hepatitis C vírussal a többször használatos fecskendőktől.
márc. 4
6:01
"A cápa összekapcsolja az embert az élelemmel" (Infostart)
Nem hajlandó abbahagyni a cápák közé vezető turistautakról annak az amerikai irodának a vezetője, amelynek egyik utasát halálos cápatámadás érte a Bahamáknál. A 49 éves osztrákok hiába mentették ki a ragadozóktól hemzsegő vízből, belehalt a vérveszteségbe.
márc. 4
6:05
Pokorni nem fogott kezet Hiller Istvánnal, amikor napirenden kívül folytatták a vitát (Alternatív Energia)
Nem fogott kezet az oktatási és kulturális miniszterrel Pokorni Zoltán, élesen bírálta a kormányfőt Navracsics Tibor. Gyurcsány Ferenc országgyűlési vitanapot szorgalmazott a lehetséges adóváltozásokról, és jelezte, a felvetések hatástanulmányait elküldték a frakcióvezetőknek. Közölte, az ő elképzeléseiket is várja.
márc. 4
6:07
A olimpia helyett műtét vár Németh Ivánra (hirado.hu)
A Ferencváros 96 kg-os junior világ- és Európa-bajnoka térdsérülése miatt kénytelen volt feladni mérkőzését a szerb Frankovic ellen
márc. 4
6:09
A franciák garantálják: nem lesz pezsgőhiány (Infostart)
Hamarosan kiterjesztik azt a területet, ahol a francia gazdák pezsgőnek való szőlőt termeszthetnek. A lépésre azért van szükség, mert lassan képtelenek lesznek kielégíteni a keresletet.
márc. 4
6:22
Előzd meg az allergiát! (Blikk)
Kezdődik a tüsszentések szezonja, készülj fel minél hamarabb
márc. 4
6:23
Születése előtt akart végezni gyermekével a rettegő apa (Infostart)
Kisebb csoda, hogy Matan Abraham egyáltalán megszülethetett: a kicsi édesapja annyira tartott a rá háruló felelősségtől, hogy még anyja méhében megpróbálta megölni utódját. A férfinak tettéért három évet és kilenc hónapot kell rács mögött töltenie.
márc. 4
6:23
Halálos buli (Blikk)
Bence lezuhanta harmadikról, társai elhallgatták, Bence meghalt
márc. 4
6:23
Eltűnt a csádi EU-békefenntartók egyik francia katonája (Kripto Akadémia)
Eltűnt az Európai Unió csádi békefenntartóinak (EUFOR) egyik Szudánba tévedt francia katonája; ez az első említésre méltó incidens az EUFOR rövid történetében - jelentette be az EUFOR vezérkara Párizsban.
márc. 4
6:24
Kamarás szemét ember! (Blikk)
A kis Tormás nagyija nem érti, miért hozta magát ilyen helyzetbe a szívtipró színész
márc. 4
6:25
Tekintetével gyógyít a guru? (Blikk)
Újabb hókuszpókuszokkal operáló varázsló tűnt fel a színen
márc. 4
6:25
Ecuador és Venezuela megszakítja diplomáciai kapcsolatait Kolumbiával (Kripto Akadémia)
Ecuador és szintén baloldali vezetésű szövetségese, Venezuela bejelentette, hogy megszakítják diplomáciai kapcsolatait a szomszédos Kolumbiával, tovább mérgesítve ezzel a kolumbiai katonák minapi ecuadori rajtaütése miatt a három ország között kirobbant vitát.
márc. 4
6:26
Kakától retteg az Arsenal (Blikk)
Az esti BL-meccsen a brazil aranylabdás lehet a főszereplő
márc. 4
6:26
Szerednyey a Balatonra esküszik (Blikk)
A színművész a tavat népszerűsítésére vállalkozott
márc. 4
6:27
Zsanett találkozott a megvádolt zsarukkal (Blikk)
Biztonsági szolgálat szállította a lányt a bírósági tárgyalásra
márc. 4
6:28
Majd egy év után kikapott az Inter (Blikk)
319 napos veretlenséget szakított meg a Nápoly
márc. 4
6:28
Párja egyengeti Csézy útját (Blikk)
A producere egyben szerelme is az énekesnőnek
márc. 4
6:29
Az autópálya-kezelőt dobják először piacra (hirado.hu)
Elsőként az ÁAK, jövőre pedig az MVM kerülhet be a kormány Új Tulajdonosi Programjába - értesült a Népszabadság
márc. 4
6:30
A Ferencváros nyerő párosa (Blikk)
Ndjodonak és Lisztesnek köszönhetik a győzelmet
márc. 4
6:30
Meg akarták ölni Jaggert (Blikk)
Egy motorosbanda szerette volna megölni az énekest
márc. 4
6:33
A pirítóssütő fontosabb, mint a lakás? (Infostart)
A lakás- vagy házvásárlás az emberek életében általában a legfontosabb döntések egyike. Ennek ellenére egy brit kutatás szerint az emberek sokkal gondosabbak, amikor háztartási gépeket vásárolnak, mint amikor ingatlant.
márc. 4
6:39
Egerben sütik Közép-Európa legjobb kenyerét (Infostart)
Egerben készül Közép-Európa legjobb kenyere, legalábbis az UKBA Nemzetközi Sütő- és Cukrászipari Kiállítás versenyének zsűrije szerint. A februárban Budapesten rendezett megmérettetésen ugyanis Őzse Zoltán egri péktanuló nyerte az első díjat a Kenyér kategóriában erdélyi krumplis kenyerével.
márc. 4
6:40
Népszavazás: erősödik a bizonytalansági faktor (hirado.hu)
A Fidesz-kampány ellenére nő a bizonytalanok aránya, és a kedvezőtlen időjárás is eltántoríthatja az urnáktól a választókat. Hahn Endre szerint egyáltalán nem lefutott a referendum
márc. 4
6:41
Horn: a koalíció vállalja a döntés összes konzekvenciáját (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivője szerint, ha az igenek lesznek többségben a népszavazáson, akkor a parlamentnek minél hamarabb dönteni kell arról, hogy 2009-től miként szüntesse meg a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.
márc. 4
6:43
Budapesten tárgyal Sali Berisha (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc meghívására ma Budapesten tárgyal Sali Berisha albán miniszterelnök. A két kormányfő a kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett az euroatlanti integrációról és a nyugat-balkáni régió stabilitásáról tárgyal. A függetlenségét február 17-én kikiáltott Koszovó ügye minden bizonnyal kiemelt téma lesz.
márc. 4
6:45
Békaváladék cukorbaj ellen (Adó1százalék)
A Dél-Amerikában őshonos nagy harlekinbéka bőrváladékából hatékony gyógyszer készíthető a 2-es típusú cukorbaj ellen - állítják brit és arab kutatók.
márc. 4
6:51
Ma indul a "polgárosodás" a közoktatásban (hirado.hu)
Ma ismerteti közoktatási programját a kormány. A hívószavak: korszerűbb ismeretek, esélyegyenlőség, bérpótlék a hátrányos helyzetűeket nevelő pedagógusoknak
márc. 4
6:51
Minőségellenőrzött vírusok (Piac és Profit)
A Panda Security jelentése szerint egyre többször fordul elő, hogy a vírusírók komoly tesztelésnek vetik alá a vírusaikat, mielőtt "piacra dobnák" őket.
márc. 4
6:52
A Harvard Egyetem igazodik a muszlimokhoz (Infostart)
Néhány női muzulmán hallgató kifogására a Harvard Egyetem bizonyos órákban kizárólag nőket enged be az egyik sportközpontjába.
márc. 4
7:00
Szupermarketben rendel a háziorvos (Infostart)
Nagy-Britannia egyik nagyvárosának szupermarketében újabban nemcsak a bevásárlást, hanem a háziorvosi vizitet is elintézhetik az emberek a munkaidő után. A boltban ugyanis kialakítottak egy rendelőt.
márc. 4
7:01
Átláthatatlan a kínai haderőfejlesztés (Kripto Akadémia)
Kína olyan fegyvereket fejleszt ki, amelyekkel meggátolhatja, hogy az ellenség konfliktus esetén űreszközeit, például műholdjait használja - állapította meg az amerikai védelmi minisztérium az ázsiai ország haderejéről szóló éves jelentésében.
márc. 4
7:07
Folyt a pisi és a sztriptíz - Brit katonák botránya (hirado.hu)
Az egyenruhások berúgtak, sztriptízt adtak elő, majd levizelték egymást egy norvég bárban
márc. 4
7:09
Gyorsulási verseny a Néprajti Múzeumnál: Vizit- és tandíjeltörlő "sipistopi" indul? (hirado.hu)
A kormány egy sikeres népszavazás esetén megelőzheti az ellenzéket a tandíj és a vizitdíj eltörlését célzó törvényjavaslatával
márc. 4
7:12
Életbiztosítás kutyáknak is (Adó1százalék)
Nemcsak az emberekre, de négylábú barátaikra is kötnek immár életbiztosítást Thaiföldön - közölte hétfőn egy állatorvos.
márc. 4
7:13
Nyugtázza: változik az áfatörvény (Privátbankár)
A január elsejétől hatályos új áfatörvényhez benyújtott pénzügyminisztériumi módosító javaslat egyebek között változtatna az ingatlanok bérbeadására és az ingatlanokhoz köthető fordított adózásra vonatkozó szabályokon
márc. 4
7:16
Babaházak a szentendrei Skanzenben (Spa Trend Online)
"Három a kislány - Babaházak" címmel egyedülálló kiállítás készül a Szentendrei Szabadtéri Múzeumban a Reneszánsz Év 2008 rendezvényeihez csatlakozva - tájékoztatta a Reneszánsz Programiroda közleményben az MTI-t.
márc. 4
7:22
Ótvaros, de sikeres a sztárénekesnő (Infostart)
Pihenésre kényszerítik az orvosok Amy Winehouse-t, akinek a bőrén az ótvar egyik fertőző vállfaját fedezték fel. Közben a zűrzavaros magánéletű énekesnő újabb szakmai sikernek örülhet: első lemeze, a Back to Black deluxe kiadása ismét a slágerlisták élére repítette.

Keresés