2008. március 4. kedd

márc. 4
5:00
A Fidesz nem a magántőkét, hanem a konkurenciát akarja kiszorítani? (Alternatív Energia)
A Fidesz nem a magántőke, hanem a konkurencia kiszorítását akarja elérni az egészségügyben - mondta az egri kórház üzemeltetésébe adásáról a szocialista Szabó Zoltán. A honatya azzal érvelt: számos fideszes városban döntöttek már a magántőke bevonása mellett. A Magyar Kórházszövetség elnöke a politikai indulatok miatt nem foglalt állást, de azt mondta, a betegeknek mindegy ki tartja fenn a…
márc. 4
5:44
Bizalmatlansági indítványra nem, de kommunikációs csatára készül a Fidesz (Alternatív Energia)
Törvénytervezet-beadási verseny alakulhat ki a kormány és az ellenzék között napokon belül. Ha sikeres lesz a Fidesz által kezdeményezett népszavazás, akkor a vizitdíj, a kórházi napidíj, illetve a tandíj eltörlését mind a két nagy párt kezdeményezni fogja. Március 10-én a Fidesz nem nyújt be bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, ehelyett - mint megtudtuk - kommunikációs csatát indít…
márc. 4
6:05
Pokorni nem fogott kezet Hiller Istvánnal, amikor napirenden kívül folytatták a vitát (Alternatív Energia)
Nem fogott kezet az oktatási és kulturális miniszterrel Pokorni Zoltán, élesen bírálta a kormányfőt Navracsics Tibor. Gyurcsány Ferenc országgyűlési vitanapot szorgalmazott a lehetséges adóváltozásokról, és jelezte, a felvetések hatástanulmányait elküldték a frakcióvezetőknek. Közölte, az ő elképzeléseiket is várja.
márc. 4
6:41
Horn: a koalíció vállalja a döntés összes konzekvenciáját (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivője szerint, ha az igenek lesznek többségben a népszavazáson, akkor a parlamentnek minél hamarabb dönteni kell arról, hogy 2009-től miként szüntesse meg a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.
márc. 4
6:43
Budapesten tárgyal Sali Berisha (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc meghívására ma Budapesten tárgyal Sali Berisha albán miniszterelnök. A két kormányfő a kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett az euroatlanti integrációról és a nyugat-balkáni régió stabilitásáról tárgyal. A függetlenségét február 17-én kikiáltott Koszovó ügye minden bizonnyal kiemelt téma lesz.
márc. 4
6:52
A Harvard Egyetem igazodik a muszlimokhoz (Infostart)
Néhány női muzulmán hallgató kifogására a Harvard Egyetem bizonyos órákban kizárólag nőket enged be az egyik sportközpontjába.
márc. 4
7:25
Gyurcsány ma újabb bejelentést tesz (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István oktatási és kulturális miniszter ma jelenti be a polgárosodás programjának közoktatást érintő pontjait. A kormányfő szerint a változtatásokra a Pisa-felmérés eredményei miatt van szükség.
márc. 4
8:20
"Semjént ne tessék alulról fotózni!" (168 Óra Online)
Választhattuk volna Navracsics Tibort Hódmezővásárhelyen, Varga Mihályt Kecelen, Tarlós Istvánt Tiszaújvárosban. Mi mégis egy tököli Semjén-estre voksoltunk. Nem bántuk meg. [Dátum: 2008. 03. 04. 17:37]
márc. 4
8:54
Nettó 160 ezres fizetés, négy év múlva főnöki szék (Alternatív Energia)
A diplomás pályakezdők többsége ugródeszkaként tekint az első állásra, háromnegyedük négy éven belül szeretne középvezetői pozícióba kerülni, az elvárt kezdő kereset nagysága meghaladja a havi nettó 161 ezer forintot - derül ki a Világgazdaság által ismertetett felmérésből.
márc. 4
9:04
Lap, szem, le (Metropol)
A Pisa-vizsgálatok eredménye a közoktatás átalakításását teszik szükségessé, több őssejtbank is működhetne Magyarországon, a pályakezdők nettó 160 ezret keresnének, egy kódhiba miatt szünetelt az ellátás a pécsi klinikákon. Olvassa el nálunk, mit írnak a mai lapok!
márc. 4
9:27
A kórházvédők kismalaccal demonstráltak (Alternatív Energia)
Felháborodtak és tiltakozó levél megírására készülnek az egri állatvédő szervezetek amiatt, hogy a "kórházvédők" egy kismalacot használtak fel a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén demonstrációs célokra - tudósít keddi számában a Heves Megyei Hírlap.
márc. 4
11:43
Kevesebb utat újítanak fel a fővárosban, mint tavaly (Infostart)
Forráshiány miatt idén a tavalyinál sokkal kevesebb utat, két részletben mintegy 30 kilométert újíthatnak fel a fővárosban - közölte Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióvezető a Főpolgármesteri Kabinet ülése után.
márc. 4
12:07
Nincs pénz útfelújításra (Alternatív Energia)
Forráshiány miatt idén a tavalyinál sokkal kevesebb utat, két részletben mintegy 30 kilométert újíthatnak fel a fővárosban - közölte Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióvezető a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésén elhangzottakat ismertetve az MTI-vel.
márc. 4
12:18
Fejtágító kiskáté népszavazóknak (168 Óra Online)
Most az a tét, hogy hogy 25 százalék plusz egy fő azonos választ adjon. Tehát például az igenek győzelméhez nem elég, hogy elmenjen 25 százalék plusz egy fő, hanem az kell, hogy 25 százalék plusz egy fő igent mondjon. [Dátum: 2008. 03. 04. 11:47]
márc. 4
12:29
Fidesz: emelkedni fog a gáz és a távhő ára (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a március 9-ei népszavazás után újabb gázáremelésre kell számítani, ami miatt a távhődíjak is növekednek majd - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján.
márc. 4
12:34
Klímapolitika: egyetértés a pártok és a civilek között (Alternatív Energia)
Az ország véglegesedő klímapolitikai stratégiáját méltatták a parlamenti pártok és az egyik legnagyobb zöld szervezet képviselői az Országgyűlés épülete mellett, egy faültetéssel egybekötött környezetvédelmi akció alkalmával kedden.
márc. 4
12:38
A kerületeknek is van javaslatuk a tömegközlekedés átalakítására (Infostart)
Tiltakozik a BKV tervezett járatritkítása ellen négy budai kerület vezetője. Láng Zsolt, II. kerületi polgármester az InfoRádiónak elmondta: a városrészeknek vannak saját javaslataik a racionalizálásra.
márc. 4
12:40
Le kell bontani a XII. kerületi Turul-szobrot (Alternatív Energia)
Le kell bontani a XII. kerületi Turul-szobrot a Fővárosi Bíróság keddi jogerős ítélete szerint, ám a Fővárosi Közgyűlés még teremthet új jogi helyzet az ügyben.
márc. 4
12:43
Jogerős bírósági ítélet a XII. kerületi Turul-szobor ügyében (Infostart)
Le kell bontani a XII. kerületi Turul-szobrot a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete szerint, ám a Fővárosi Közgyűlés még teremthet új jogi helyzet az ügyben.
márc. 4
12:54
Orbán: "A nyugdíjasok készülődnek" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint a kormány önérzetükben sértette meg a nyugdíjasokat az egészségügyi reformokkal.
márc. 4
12:59
Szomszéd Orsolya: A Fidesz már 2010-re tekint (Infostart)
A Fidesz nem volt egyértelmű, az MSZP ügyesen terelte a témát, az SZDSZ pedig a pártelnök-választási botrány miatt inkább nehezebb helyzetbe került - mondta az InfoRádiónak a népszavazási kampányról Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője.
márc. 4
13:19
Horn Gábor nyílt levele Tarlós Istvánnak (Alternatív Energia)
A Fidesz kampányával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz az a nyílt levél, amelyet Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke írt Tarlós Istvánnak, a Fidesz népszavazási kampányfőnökének, és juttatott el az MTI-nek kedden.
márc. 4
13:34
Ágh: "Az SZDSZ eleve sikertelen kampányt kezdett" (Infostart)
Ágh Attila szerint a Fidesz kampányüzenete nem volt egyértelmű, az MSZP pedig ha kevéssel is, de sikeresen csökkentette a népszavazás jelentőségét. Az SZDSZ kapcsán a politológus úgy fogalmazott, hogy a párt rossz témaválasztással és rossz jelszavakkal kezdte kampányát.
márc. 4
13:35
Alkotmánybírósághoz fordul az MDF az egészségbiztosítási törvény kapcsán (Alternatív Energia)
Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Demokrata Fórum (MDF) az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban - jelentette be Herényi Károly, a párt frakcióvezetője kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 4
13:46
MTV: Rövidesen kijelölik az ügyvezető hatáskörét (Alternatív Energia)
Napokon belül kijelöli a köztévé ügyvezetőjének hatáskörét a Magyar Televízió (MTV)Közalapítvány kuratóriumi elnöksége - közölte a testületet vezető Czeglédi László az MTI érdeklődésére kedden.
márc. 4
14:08
Törölték Bozsik Józsefet Nagykáta díszpolgárai sorából (Alternatív Energia)
Törölték a nagykátai díszpolgárok sorából Bozsik József sokszoros fogathajtó bajnokot, aki ezért, mint a sportember az MTI-vel kedden közölte, a közigazgatási hivatalhoz fordul, mert méltánytalannak tartja a döntést.
márc. 4
14:13
Öt budai polgármester tiltakozik a járatritkítás ellen (Alternatív Energia)
Öt budai kerület polgármestere közösen tiltakozik a tervezett BKV-járatritkítás ellen. A városrészek vezetői tárgyalást kezdeményeznek ez ügyben Demszky Gábor főpolgármesterrel.
márc. 4
14:15
Illegális baromfihúsraktár Inárcson (Alternatív Energia)
Illegális baromfihúsraktárra bukkantak az ellenőrök a Pest megyei Inárcson, a megtalált másfél tonnányi darabolt húst a hatóság lefoglalta - közölte a fővárosi és Pest megyei főállatorvos kedden az MTI-vel
márc. 4
14:24
Pokorni: el akarják titkolni a felvételi adatokat (Alternatív Energia)
Az Oktatási Minisztérium el akarja titkolni a felvételi adatokat, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozni a népszavazás előtt, mennyivel kevesebb volt a jelentkező a felsőoktatásban, mint korábban - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
márc. 4
14:30
Világbanki tanulmány a tandíjról (Alternatív Energia)
Mindenkire kiterjedő tandíjat és szigorúan célzott hallgatói támogatásokat javasol tanulmányában Magyarországon a Világbank; a kedden az MTI rendelkezésére bocsátott világbanki dokumentum azt is megállapítja, hogy vegyesek a tandíj hatásai a felsőoktatásba való belépést tekintve.
márc. 4
14:33
Középiskolások bújnak az európai képviselők bőrébe (Infostart)
A Model European Parliament (MEP) elnevezésű nemzetközi projekt az Európai Parlamentet kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztályhoz. A MEP magyarországi ülését 2008. február 28. és március 05. között rendezik meg Budapesten.
márc. 4
14:35
Engedély nélkül működő húsnagykereskedésre csaptak le Inárcson (Infostart)
Illegális húsüzemet találtak Inárcson. A fővárosi és Pest megyei főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: az engedélyek nélkül működő baromfihús-nagykereskedésből 1,5 tonna húst foglaltak le. Hajós Ádám hozzátette: a vállalkozó több üzletbe is szállított a húsból.
márc. 4
14:41
Vita Koszovó elismerésének időpontja körül (Alternatív Energia)
A külügyi bizottság fideszes elnöke szerint eljött az ideje Koszovó diplomáciai elismerésének, a testület szocialista alelnöke ugyanakkor a nyugodtságra, higgadtságra helyezte a hangsúlyt az elismerés időpontjának kiválasztása ügyében. A bizottság előzőleg zárt ajtók mögött hallgatta meg Madarász Károlyt, a Katonai Felderítő Hivatal főigazgatóját a koszovói biztonsági helyzetről.
márc. 4
14:44
Világbanki tanulmány a felsőoktatási tandíj mellett (Infostart)
Mindenkire kiterjedő tandíjat és szigorúan célzott hallgatói támogatásokat javasol a kormány felkérésére készített tanulmányában Magyarországon a Világbank.
márc. 4
14:46
Másfél ezer népszavazási értesítőt égetett el egy postás (Alternatív Energia)
Kecskeméten 1.400 ember népszavazási értesítőjét semmisítette meg egy postás. A posta kivizsgálta és elismerte a jogsértést - közölte Metzinger Éva, Kecskemét jegyzője kedden, a városházán tartott sajtótájékoztatóján.
márc. 4
15:07
Nagy kreatívok találkozása vagy orvul támadt a tudatalatti? (168 Óra Online)
A húsz évvel ezelőtti olasz reklámban nem az étteremben falatozók szenvedik meg a kedvező díjszabású szeretetcunamit, hanem a mama aggódik a számla miatt. [Dátum: 2008. 03. 04. 13:55]
márc. 4
15:16
Elbizonytalanodás vagy higgadt nyugalom? (Infostart)
A külügyi bizottság fideszes elnöke szerint eljött az ideje Koszovó diplomáciai elismerésének, a testület szocialista alelnöke ugyanakkor a nyugodtságra, higgadtságra helyezte a hangsúlyt az elismerés időpontjának kiválasztása ügyében.
márc. 4
15:35
Nem okozott problémát az egy- és kétforintosok kivonása (Alternatív Energia)
A Magyar Nemzeti Bankba (MNB) 45 millió darab egy- és 57 millió darab kétforintos érkezett vissza a múlt év szeptember óta, amikor a jegybank bejelentette, hogy bevonja az egy- és kétforintos pénzérméket, ez megfelel a nemzetközi gyakorlatnak - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten.
márc. 4
15:38
Pokorni: Okkal titkolja a kormány a felsőoktatásba jelentkezők létszámát (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány el akarja titkolni, hogy mennyien jelentkeztek idén a felsőoktatási intézményekbe. Pokorni Zoltán, a párt alelnöke úgy véli: sok család a tandíj miatt nem tudja vállalni, hogy tehetségeses gyerekeiket egyetemre, főiskolára küldje. Az ellenzéki politikus hozzátette: az ezt bizonyító adatot a kormány nem akarja nyilvánosságra hozni a március 9-i népszavazás előtt.
márc. 4
15:46
Több helyen emelkedik a sebességhatár (Metropol)
Felemelik az általános, óránkénti 90 kilométeres sebességhatárt 25, összesen 122 kilométer hosszúságú főútszakaszon: 31 kilométeren 100 kilométer/órára, míg 91 kilométeren 110 kilométer/órára emelkedik a sebességhatár.
márc. 4
16:03
Az SZDSZ nem tartja lefutott versenynek a népszavazást (Alternatív Energia)
Sikeresnek értékelte a szabad demokraták népszavazási kampányát Horn Gábor kampányfőnök keddi, fővárosi sajtótájékoztatóján. Az ügyvivő szerint a jelenlegi adatok azt mutatják, hogy az eredeti állapothoz képest jelentősen nőtt a nemmel szavazni akarók száma és ezzel arányosan csökkent az igent választóké. Hozzátette: nem akarják becsapni önmagukat azzal, hogy a nemek győznek vasárnap, de nem…
márc. 4
16:06
Rakétavetőt, golyószórót, kézigrántokat foglaltak le egy sárvári férfinál (Infostart)
Több éles lőfegyvert, valóságos fegyverarzenált foglalt le a rendőrség egy 37 éves fogtechnikus végzettségű fiatalembertől Sárváron. A helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: a férfi mániákus fegyvergyűjtő.
márc. 4
16:19
Mikola üzleti érdekeket sejt... (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint felvetődik a kérdés, hogy van-e üzleti érdek a kórházi széfprogram mögött. Erről Mikola István, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a kormány több száz millió forintot költ a széfek beszerzésére, miközben a csőd szélén álló kórházaknak kisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy a széfek beszerelésével és működtetésével foglalkozzanak.
márc. 4
16:24
Gyurcsány: 140 milliárd az oktatás fejlesztésére (Alternatív Energia)
Mintegy 130-140 milliárd forintot szán a kormány a következő években az oktatás fejlesztésére, az összeg egy részét a költségvetésből, más részét európai uniós forrásokból biztosítja a kabinet. Erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélt azon a keddi budapesti tanácskozáson, amelyen az Új tudás, új iskola program céljait ismertette.
márc. 4
16:46
"Igen, igen" - Megtévesztő MSZP-s plakátok jelentek meg Miskolcon (Alternatív Energia)
A választókat megtévesztő plakátok jelentek meg Miskolcon a népszavazáshoz kötődően, az MSZP a választási bizottsághoz fordul - mondta Tompa Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő miskolci sajtótájékoztatóján kedden.
márc. 4
16:54
Gyurcsány: 140 milliárd az oktatás fejlesztésére (Infostart)
A kormány 130-140 milliárd forintot szán a következő években az oktatás fejlesztésére - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a korai fejlesztésre, az esélyegyenlőségre, a tehetséggondozásra, a tartalmi kérdésekre, a pedagógusok ösztönzésére, a mérésre-értékelésre és az intézményrendszer fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.
márc. 4
17:02
A Világbank szerint szükség volna a tandíjra – de csak hatékony támogatási rendszerrel együtt (Metropol)
Mindenkire kiterjedő tandíjat és szigorúan célzott hallgatói támogatásokat javasol tanulmányában Magyarországon a Világbank. A világbanki dokumentum azt is megállapítja, hogy vegyesek a tandíj hatásai a felsőoktatásba való belépést tekintve.
márc. 4
17:07
Pokorni a tandíj emelését emlegeti (Alternatív Energia)
Az Oktatási Minisztérium el akarja titkolni a felvételi adatokat, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozni a népszavazás előtt, mennyivel kevesebb volt a jelentkező a felsőoktatásban, mint korábban - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. Kifejtette: reméli, a mostani titkolózás azt jelenti, hogy pusztán meg akarják úszni ezt a hetet, nem pedig azt a szándékot…
márc. 4
17:09
Hiller: öt pillére van az oktatás megújításának (Alternatív Energia)
A korai fejlesztés megerősítését, az esélyegyenlőség megteremtését, a tehetséggondozást, a közoktatás tartalmi fejlesztését és az utóbbi két évtizedben leértékelődött tanári mesterség renoméjának visszaállítását említette a terület megújításának öt fő pilléreként Hiller István oktatási és kulturális miniszter egy keddi budapesti konferencián.
márc. 4
17:22
Sokkoló távhőárak, felháborodott lakók (Infostart)
Megrohamozták a felháborodott fogyasztók a Főtávot, mert a januári távhőszámla a politikusi ígéretek ellenére magasabb összegeket mutatott a korábbiaknál. A Főtáv szerint a hideg és az új tarifaszerkezet okozta az eltérést, de a februári fűtés díja már alacsonyabb lesz. Fónagy János fideszes politikus szerint azonban a kormány a pillanatnyi politikai érdekeihez köti a gáz árát és azon keresztül a…

Keresés