2008. március 4. kedd

márc. 4
6:41
Horn: a koalíció vállalja a döntés összes konzekvenciáját (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivője szerint, ha az igenek lesznek többségben a népszavazáson, akkor a parlamentnek minél hamarabb dönteni kell arról, hogy 2009-től miként szüntesse meg a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.
márc. 4
6:52
A Harvard Egyetem igazodik a muszlimokhoz (Infostart)
Néhány női muzulmán hallgató kifogására a Harvard Egyetem bizonyos órákban kizárólag nőket enged be az egyik sportközpontjába.
márc. 4
7:25
Gyurcsány ma újabb bejelentést tesz (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hiller István oktatási és kulturális miniszter ma jelenti be a polgárosodás programjának közoktatást érintő pontjait. A kormányfő szerint a változtatásokra a Pisa-felmérés eredményei miatt van szükség.
márc. 4
8:20
"Semjént ne tessék alulról fotózni!" (168 Óra Online)
Választhattuk volna Navracsics Tibort Hódmezővásárhelyen, Varga Mihályt Kecelen, Tarlós Istvánt Tiszaújvárosban. Mi mégis egy tököli Semjén-estre voksoltunk. Nem bántuk meg. [Dátum: 2008. 03. 04. 17:37]
márc. 4
9:04
Lap, szem, le (Metropol)
A Pisa-vizsgálatok eredménye a közoktatás átalakításását teszik szükségessé, több őssejtbank is működhetne Magyarországon, a pályakezdők nettó 160 ezret keresnének, egy kódhiba miatt szünetelt az ellátás a pécsi klinikákon. Olvassa el nálunk, mit írnak a mai lapok!
márc. 4
11:43
Kevesebb utat újítanak fel a fővárosban, mint tavaly (Infostart)
Forráshiány miatt idén a tavalyinál sokkal kevesebb utat, két részletben mintegy 30 kilométert újíthatnak fel a fővárosban - közölte Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióvezető a Főpolgármesteri Kabinet ülése után.
márc. 4
12:18
Fejtágító kiskáté népszavazóknak (168 Óra Online)
Most az a tét, hogy hogy 25 százalék plusz egy fő azonos választ adjon. Tehát például az igenek győzelméhez nem elég, hogy elmenjen 25 százalék plusz egy fő, hanem az kell, hogy 25 százalék plusz egy fő igent mondjon. [Dátum: 2008. 03. 04. 11:47]
márc. 4
12:38
A kerületeknek is van javaslatuk a tömegközlekedés átalakítására (Infostart)
Tiltakozik a BKV tervezett járatritkítása ellen négy budai kerület vezetője. Láng Zsolt, II. kerületi polgármester az InfoRádiónak elmondta: a városrészeknek vannak saját javaslataik a racionalizálásra.
márc. 4
12:43
Jogerős bírósági ítélet a XII. kerületi Turul-szobor ügyében (Infostart)
Le kell bontani a XII. kerületi Turul-szobrot a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete szerint, ám a Fővárosi Közgyűlés még teremthet új jogi helyzet az ügyben.
márc. 4
12:54
Orbán: "A nyugdíjasok készülődnek" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint a kormány önérzetükben sértette meg a nyugdíjasokat az egészségügyi reformokkal.
márc. 4
12:59
Szomszéd Orsolya: A Fidesz már 2010-re tekint (Infostart)
A Fidesz nem volt egyértelmű, az MSZP ügyesen terelte a témát, az SZDSZ pedig a pártelnök-választási botrány miatt inkább nehezebb helyzetbe került - mondta az InfoRádiónak a népszavazási kampányról Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője.
márc. 4
13:34
Ágh: "Az SZDSZ eleve sikertelen kampányt kezdett" (Infostart)
Ágh Attila szerint a Fidesz kampányüzenete nem volt egyértelmű, az MSZP pedig ha kevéssel is, de sikeresen csökkentette a népszavazás jelentőségét. Az SZDSZ kapcsán a politológus úgy fogalmazott, hogy a párt rossz témaválasztással és rossz jelszavakkal kezdte kampányát.
márc. 4
14:33
Középiskolások bújnak az európai képviselők bőrébe (Infostart)
A Model European Parliament (MEP) elnevezésű nemzetközi projekt az Európai Parlamentet kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztályhoz. A MEP magyarországi ülését 2008. február 28. és március 05. között rendezik meg Budapesten.
márc. 4
14:35
Engedély nélkül működő húsnagykereskedésre csaptak le Inárcson (Infostart)
Illegális húsüzemet találtak Inárcson. A fővárosi és Pest megyei főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: az engedélyek nélkül működő baromfihús-nagykereskedésből 1,5 tonna húst foglaltak le. Hajós Ádám hozzátette: a vállalkozó több üzletbe is szállított a húsból.
márc. 4
14:44
Világbanki tanulmány a felsőoktatási tandíj mellett (Infostart)
Mindenkire kiterjedő tandíjat és szigorúan célzott hallgatói támogatásokat javasol a kormány felkérésére készített tanulmányában Magyarországon a Világbank.
márc. 4
15:07
Nagy kreatívok találkozása vagy orvul támadt a tudatalatti? (168 Óra Online)
A húsz évvel ezelőtti olasz reklámban nem az étteremben falatozók szenvedik meg a kedvező díjszabású szeretetcunamit, hanem a mama aggódik a számla miatt. [Dátum: 2008. 03. 04. 13:55]
márc. 4
15:16
Elbizonytalanodás vagy higgadt nyugalom? (Infostart)
A külügyi bizottság fideszes elnöke szerint eljött az ideje Koszovó diplomáciai elismerésének, a testület szocialista alelnöke ugyanakkor a nyugodtságra, higgadtságra helyezte a hangsúlyt az elismerés időpontjának kiválasztása ügyében.
márc. 4
15:38
Pokorni: Okkal titkolja a kormány a felsőoktatásba jelentkezők létszámát (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány el akarja titkolni, hogy mennyien jelentkeztek idén a felsőoktatási intézményekbe. Pokorni Zoltán, a párt alelnöke úgy véli: sok család a tandíj miatt nem tudja vállalni, hogy tehetségeses gyerekeiket egyetemre, főiskolára küldje. Az ellenzéki politikus hozzátette: az ezt bizonyító adatot a kormány nem akarja nyilvánosságra hozni a március 9-i népszavazás előtt.
márc. 4
15:46
Több helyen emelkedik a sebességhatár (Metropol)
Felemelik az általános, óránkénti 90 kilométeres sebességhatárt 25, összesen 122 kilométer hosszúságú főútszakaszon: 31 kilométeren 100 kilométer/órára, míg 91 kilométeren 110 kilométer/órára emelkedik a sebességhatár.
márc. 4
16:06
Rakétavetőt, golyószórót, kézigrántokat foglaltak le egy sárvári férfinál (Infostart)
Több éles lőfegyvert, valóságos fegyverarzenált foglalt le a rendőrség egy 37 éves fogtechnikus végzettségű fiatalembertől Sárváron. A helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: a férfi mániákus fegyvergyűjtő.
márc. 4
16:54
Gyurcsány: 140 milliárd az oktatás fejlesztésére (Infostart)
A kormány 130-140 milliárd forintot szán a következő években az oktatás fejlesztésére - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a korai fejlesztésre, az esélyegyenlőségre, a tehetséggondozásra, a tartalmi kérdésekre, a pedagógusok ösztönzésére, a mérésre-értékelésre és az intézményrendszer fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.
márc. 4
17:02
A Világbank szerint szükség volna a tandíjra – de csak hatékony támogatási rendszerrel együtt (Metropol)
Mindenkire kiterjedő tandíjat és szigorúan célzott hallgatói támogatásokat javasol tanulmányában Magyarországon a Világbank. A világbanki dokumentum azt is megállapítja, hogy vegyesek a tandíj hatásai a felsőoktatásba való belépést tekintve.
márc. 4
17:22
Sokkoló távhőárak, felháborodott lakók (Infostart)
Megrohamozták a felháborodott fogyasztók a Főtávot, mert a januári távhőszámla a politikusi ígéretek ellenére magasabb összegeket mutatott a korábbiaknál. A Főtáv szerint a hideg és az új tarifaszerkezet okozta az eltérést, de a februári fűtés díja már alacsonyabb lesz. Fónagy János fideszes politikus szerint azonban a kormány a pillanatnyi politikai érdekeihez köti a gáz árát és azon keresztül a…
márc. 4
17:24
Régi panaszokkal válaszolnak az új programra a tanárok (168 Óra Online)
Változások várhatók a természettudományos ismeretek átadásában, és újabb szegregációellenes intézkedéseket is hoz majd az  Új tudás, új iskola program. A 168 Óra Online középiskolai tanárokat kérdezett. [Dátum: 2008. 03. 04. 16:21]
márc. 4
17:33
Mikola: teljes az anarchia (Infostart)
Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke szerint a kormány több százmillió forintot költ a széfek beszerzésére, miközben kórházak a csőd szélén állnak. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a kórházakban évente több mint 100 millió forint értékben károsítják meg a betegeket.
márc. 4
18:50
Horváth Ágnes: Gondokat okozna a vizitdíj és a kórházi napidíj megszűnése (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint gondokat okozna az ágazatban, ha a népszavazás miatt megszűnne a vizitdíj és a kórházi napidíj.
márc. 4
18:55
Júniusig megpályáztatják egyes vasútszakaszok működtetését (Infostart)
Még az első félévben kiírja a pályázatokat a kisforgalmú vasútszakaszok új formában való működtetésére a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
márc. 4
19:33
Az orvosok nem szereti a legális drogokat (Infostart)
Magyarországon indokolatlanul szenvednek a betegek, mert orvosaik nem merik felírni az úgynevezett legális kábítószereket. Az ortopédusok, reumatológusok vagy idegsebészek gyakran nem ismerik az ellenőrzött fájdalomcsillapító szereket, ezért sokan, egészségkárosító módon szednek más, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat.
márc. 4
20:12
Eltűnt kétezer ember a XI. kerületből (Infostart)
A helyi választási bizottsághoz fordul két fideszes és egy kereszténydemokrata választókerületi elnök, mert a XI. kerületben több mint kétezer választópolgárnak nyoma veszett, legalábbis a feladóhoz visszaérkezett postai küldemények szerint.
márc. 4
20:34
Még nem láthatók a gázvita következményei - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Egyelőre nem tudni, hogy mennyire befolyásolja az európai gázszállításokat az újabb orosz-ukrán gázvita. A Gazprom ugyan arra tett ígéretet, hogy nem lesz fennakadás, de az ukrán Naftogaz azt közölte: Kijev csökkentheti az Európába irányuló földgázszállításokat, ha az orosz vállalat a jelenleginél is kevesebb energiahordozót szállít Ukrajnának.
márc. 4
21:41
Magukra hagyták a fővárosi kórházakat (Infostart)
Kórházak gyógyítási versenye, koordinált pénzügyi háttér mellett, erről szól az az egészségügyi stratégia - mondta az InfoRádiónak az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes. A tervezet körüli koalíciós viták miatt a fővárosi közgyűlés még mindig nem fogadta el Budapest idei költségvetését.
márc. 4
22:09
Hogyan vezessünk viharban? (Infostart)
Felborított a nagy szél egy kamiont hétvégén, a jármű a bábolnai felüljáróról esett le az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalára. Az Allianz Hungária Vezetéstechnikai Tanpálya vezető instruktora szerint szeles időben oda kell figyelni a kormányzásra, és arra is, hogy helyesen fogjuk a volánt.

Keresés