2008. március 22. szombat

márc. 22
5:07
Mélyül az SZDSZ válsága - Fodor sms-ben beszélt Kókával (Alternatív Energia)
Fodor Gábor volt a TV2-n a Tények vendége péntek éjszaka, miután három társával tegnap felfüggesztette ügyvivőtestületi tagságát az SZDSZ-ben. Lépésüket azzal indokolták, hogy a testület többsége a tavalyi tisztújítás szabálytalanságai ellenére sem pártolta a küldöttgyűlés összehívását.
márc. 22
5:50
Soltész: 2002-ben valódi nyugdíjemelés történt (Alternatív Energia)
A Fidesz–KDNP népjóléti kabinetjének vezetője blöffnek és szakmaiatlannak nevezte az előrehozott nyugdíjkorrekciót, noha a Fidesz 2002-ben, közvetlenül a választások előtt négy százalékot meghaladó növelésről döntött. Soltész Miklós elsősorban azt kifogásolta, hogy szerinte a miniszterelnök emelésről beszélt, miközben csak a törvényi előírásnak megfelelő kiigazításnak tett eleget. A valóságban…
márc. 22
6:07
Sárközy „megfigyeli” a közigazgatási egyeztetést és az államtitkárok munkáját (Alternatív Energia)
A kormányfő és környezete nem „feszültségoldó” tárcacseréket vizio­nál, hanem a kormány és a kormányzás szerkezetének módosítására készül. A tapasztalatok alapján erősíteni kell a közigazgatási egyeztetést, korrigálni néhány miniszter feladatkörét s integrálni a kormányfő új programját a kormány szerkezetébe.
márc. 22
6:23
"Ritka, sőt egyedülálló dolog, hogy az ünnepelt százharmincöt esztendős legyen" (Alternatív Energia)
Jó lenne olyan korban élni, amikor nincs szükség Radnóti-díjra. De most, amikor hömpölyög a „szellemi mocsok”, sajnos el kell ismerni azok tevékenységét, akik nem hajlandók kirekeszteni másokat – mondta Gálvölgyi János. A színész azok nevében beszélt, akiket tegnap a Parlamentben a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) a Radnóti Miklós nevét viselő antirasszista díjjal tüntetett…
márc. 22
6:44
Fodor Gábor és több ügyvivő is felfüggesztette tagságát a vezető testületben (Alternatív Energia)
Pártszakadás küszöbén áll az SZDSZ az elnökválasztási botrány miatt. Az ügyet vizsgáló Jüttner-bizottság jelentéséből Kóka János pártelnök arra következtetett: ő legitim elnök, hiszen a mások helyett szavazó küldöttek valószínűleg Fodor Gáborra voksoltak. Fodor és az ügyvivői testület több tagja ugyanakkor felfüggesztette tagságát a testületben.
márc. 22
7:15
Fokozatosan drágulhat az ivóvíz (Infostart)
A Magyar Vízközmű Szövetség főtitkára szerint fokozatosan drágul a víz a következő években Magyarországon.
márc. 22
8:33
Labancos párlatok, kurucos indulatok (168 Óra Online)
Azok pálinkáznak, akik nem a fociról beszélgetnek, hanem eszmei és talán politikai dolgokról. Igen terjed a pálinkaivászat például a közgázhallgatók között, és ott is a lányok körében, de lehet, hogy ebbe Budapesten belejátszik a Zwack-ház közelsége is. [Dátum: 2008. 03. 22. 11:00]
márc. 22
8:35
Nem csak a járatait ritkítja a BKV (Infostart)
Egy hónapban csupán tíz napig tart nyitva a BKV tizenöt jegypénztára, amelyek közül a legtöbb a HÉV és a 3-as metró vonalán található. A közlekedési cég ezt azzal indokolja, hogy a pénztárak alacsony forgalmúak, ezért minden 11-én a hó végéig érdemes bezárni őket. Akinek nincs bérlete, keresheti a legközelebbi pénztárat vagy viszonteladó helyet.
márc. 22
8:44
Verjük szívcsakra! (168 Óra Online)
"Több különleges bolygóegyüttállás mellett, a Tavaszi NAPFORDULÓ is célkeresztünkben vagyon." A helyi kocsmában viszont mit sem tudnak arról, hogy mi folyik a fejük felett. [Dátum: 2008. 03. 22. 06:50]
márc. 22
9:00
Vörös a Gárda vére (168 Óra Online)
Gárdás istentisztelettel kezdődött, Demszky-dobálással folytatódott, majd Orbán megragadta a korábban eleresztett gyeplőt, mondván: nem hagyjuk el a törvényesség útját, ám az intelmet túlharsogta a Blahán a nemzeti rock. Ünnepnek itt már nincs helye. Eltűnt valahol a Blaha és a Petőfi híd között. [Dátum: 2008. 03. 22. 09:00]
márc. 22
9:02
Amikor az APEH is teljesen tehetetlen (Infostart)
Előfordul, hogy az adóhatóság sem képes behajtani a diákhitel-tartozásokat - mondta az InfoRádiónak az APEH felszámolási és végrehajtási főosztályvezető-helyettese. Joóné Molnár Ildikó hozzátette: jelenleg több mint 4 ezer egykori diák ügye tartozik az adóhatósághoz, mivel azok nem fizették idejében a törlesztőrészleteket a Diákhitel Központnak.
márc. 22
10:00
Erős havazás Zalában (Metropol)
Erős havazás kezdődött szombaton a kora reggeli órákban Zalában; munkába álltak a közútkezelők szórógépei is.
márc. 22
10:14
"Virágzó korrupció torzítja a gazdasági döntéseket" (Infostart)
Egyre elkerülhetetlenebbnek tartja a jegybanki alapkamat emelését a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki szerint csak a költségvetési kiadások jelentős lefaragása után gyorsulhat fel jelentősen a gazdaság növekedése.
márc. 22
10:30
Trükkös módszerekkel lopják a kórházi vagyont (Infostart)
Több büntetőfeljelentés is született a megszüntetett kórházak eszközeinek eltűnése miatt, a leltárba vett eszközök száma több tízezer - írja a Népszabadság. Lapszemle.
márc. 22
11:33
Szilágyi: Valószínű a telekspekuláció Lipótmező ügyében (Infostart)
Szilágyi Júlia, a megszüntetett Országos Pszichátriai és Neurológiai Intézet pszichiátere szerint az intézmény bezárása mögött nagy valószínűséggel ingatlanspekuláció húzódik meg.
márc. 22
11:45
Feljelentés és újabb vizsgálat az SZDSZ-ben (Infostart)
Vizsgálatot indított, egyúttal okirat hamisítás gyanúja miatt rendőrségi bejelentést tett az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, miután kiderült, hogy az egyik megyei küldött nem volt jelen a párt tavaly tisztújító küldöttgyűlésén.
márc. 22
12:19
Tízcentis hó a Kékestetőn, délnyugaton is havazik (Infostart)
Tízcentis hótakaró alakult ki Kékestetőn, ahol hajnal óta intenzíven havazik.
márc. 22
12:21
SZDSZ-elnökválasztás: belső vizsgálat Szabolcs-Szatmár megyében (Alternatív Energia)
Belső vizsgálatot kezdeményezett az SZDSZ Szabolcs-Szatmár megyei elnöke, Jüttner Csaba, miután meggyőződött arról, hogy Vass Albert gulácsi küldött valóban nem volt jelen a párt tavalyi tisztújító küldöttgyűlésén - tájékoztatta maga a politikus szombaton az MTI-t.
márc. 22
12:50
Többórás várakozás a záhonyi határállomáson (Metropol)
A nagy forgalom miatt várakozásra kényszerültek az átkelők a záhony-csapi, magyar-ukrán határállomáson szombat délelőtt; a személyforgalomban befelé érkezők két órát, míg a teherforgalomban kilépők négy órát vesztegeltek.
márc. 22
13:22
Hosszú várakozás Záhonynál is (Infostart)
Négyórás várakozásra kényszerülnek a záhonyi határállomáson az Ukrajna felé kilépő kamionosok, míg a személyforgalomban a befelé érkezők két órát vesztegelnek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 22
14:10
Zsarolók a koalícióban (168 Óra Online)
A koalíciós pókerben az új választás lehetősége inkább az MSZP-nek igazi ütőkártya, hiszen az SZDSZ jelenleg be sem jutna a parlamentbe. [Dátum: 2008. 03. 22. 13:06]
márc. 22
14:27
A havazás ellenére mindenütt jól járhatóak az utak az országban (Metropol)
A havazás ellenére az ország útjai mindenütt jól járhatók - tájékoztatta az Útinform ügyelete szombaton az MTI-t.
márc. 22
14:29
Balaton: megkezdődött az idei hajózási szezon (Metropol)
Megkezdődött a Balatonon a 162. hajózási szezon; az idei első hajót, a 117 éves Helka motorost hóesésben fogadták szombaton Balatonfüreden.
márc. 22
15:18
Szemetet foglaltak le a vámosok (Infostart)
Csaknem húsz tonna hulladékot foglaltak le a pénzügyőrök Hegyeshalom térségében - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.
márc. 22
15:24
Helyreigazítás (Infostart)
2008. március 14-én megjelent, "Sikkasztással gyanúsítanak egy tatabányai fideszes politikust" című cikkünkkel kapcsolatban az alábbi helyreigazítást tesszük közzé.
márc. 22
19:21
Az ünnepi menetrend (Infostart)
Módosított menetrend szerint járnak a vonatok és az autóbuszok a húsvéti ünnepek idején. A MÁV-nál vasárnap az ünnepi menetrend lesz érvényben, hétfőn a vasárnapi, március 25-én, kedden pedig a hétfői közlekedési rendnek megfelelően indulnak a vonatok.
márc. 22
21:57
Feltámadási körmeneteket tartottak Budapesten - a nap hírei (Infostart)
Feltámadási körmeneteket tartottak Budapesten, húsvétvasárnap előtt. Egyre elkerülhetetlenebbnek tartja a jegybanki alapkamat emelését a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Újabb SZDSZ-es küldöttről derült ki, hogy nem volt ott a tavalyi tisztújító küldöttgyűlésen. A nap hírei március 22-én, szombaton.

Keresés