2008. március 28. péntek

márc. 28
5:32
Sok a halmozottan hátrányos, rossz szociális helyzetben élő gyermek (Alternatív Energia)
Józsefváros önkormányzata mindent megtesz azért, hogy a jövőben ne fordulhasson elő, hogy diák kezet emel a tanárára – szögezte le Kocsis Máté, a VIII. kerületi önkormányzat oktatásért is felelős alpolgármestere. Hogy mi lesz a konkrét intézkedés, arról a tanárverő diák tegnapi fegyelmi tárgyalása, az önkormányzat iskolán belüli vizsgálata után és a rendőrségi nyomozás eredményének ismeretében…
márc. 28
5:54
Hétfőn a Fidesz-frakció vendégei lesznek az új ombudsmanjelöltek (Alternatív Energia)
Továbbra sem tudni, kiket jelölnek a pártok a rövidesen megüresedő két alkotmánybírói posztra, és az sem világos, hogy támogatják-e az államfő két új ombudsmanjelöltjét. Egyelőre a menetrendben egyeztek meg: a két – várhatóan új – alkotmánybíróról három hét múlva tárgyalnak ismét, míg az ombudsmanokról április 14-én szavaznak. Még tavasszal vagy nyár elején egy másik független intézmény, a…
márc. 28
5:55
A nyugdíjreform-javaslat szerint csak a 85 évnél idősebbek kapnának állami ellátást (Alternatív Energia)
Hosszútávon is fenntartható nyugdíjrendszeren dolgoznak a szakemberek. A javaslatok többsége markánsan eltér a jelenleg érvényes formától.
márc. 28
6:02
A fővárosnak sem tetszik Budapest utcaképének átalakulása (Infostart)
Budapest városarculati tanácsnoka sem elégedett azzal, ahogyan a fővárosi utcakép megváltozik a postaládák sokat vitatott cseréjével. Bojár Iván András szabad demokrata fővárosi képviselő elmondta: semmit sem tehetnek a posta döntése ellen. A társaság szóvivője a döntést kizárólag az anyagiakkal indokolta.
márc. 28
6:10
Az MSZP szombati pártértekezletén dönthetnek a reformok folytatásáról (Alternatív Energia)
A kormány új baloldal programjáról szavazhattak a szocialista párt tagjai a holnapi pártértekezletet megelőző két hétben. Többségük kiállt a program mellett. A látszólagos egység azonban nem feledtetheti, hogy sokan elégedetlenek Gyurcsány Ferenccel és a koalíciós partnerrel is. Így a pártelnökre kettős feladat vár: folytatni a reformokat a kormányban az SZDSZ-szel és kifogni a szelet a…
márc. 28
6:26
Új vezető a Zsolnay élén (Infostart)
A pécsi közgyűlés Péterné Marosi Katalint választotta az önkormányzati tulajdonú Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójává. A 23 pályázó közül kiválasztott szakember 3 évig töltheti be a posztot.
márc. 28
6:41
Magánpénztárat vezet több elbocsátott kórházigazgató (Infostart)
A HVG információi szerint a megyei kórházakból távozó igazgatók és az egészségügyi tárcához közel álló személyek is vannak a napokban megalakult egészségpénztárak vezetői között. A 22 egészségbiztosítási pénztár a kormány által tervezett új egészségbiztosítási rendszerben láthatná el feladatait.
márc. 28
7:24
Elektronikus árveréssel a lakásmaffia ellen (Infostart)
Az igazságügyi tárca bevezetné a lefoglalt ingatlanok elektronikus árverésen történő értékesítését, a minisztérium szerint a tervezett változtatások visszaszoríthatnák a lakások eladásakor tapasztalható visszaéléseket - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.
márc. 28
7:31
Újabb szűkös esztendőkre számít az ÁSZ elnöke (Infostart)
Jövőre sem vár életszínvonal-javulást Magyarországon az Állami Számvevőszék elnöke. Kovács Árpád az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: a lakosság szempontjából 2009 és 2010 is az idei évhez hasonlóan nehéz lesz. A gazdaság várható bővüléséről azt mondta: a korábbi 4 százalékos várakozás helyett 3 százalék körüli GDP-növekedést tart reálisnak jövőre.
márc. 28
8:04
Könyörtelen számvetés a koalícióban (168 Óra Online)
Nem tojta meg a nyuszi a koalíciós egyezséget. Az alkudozás függőben maradt a múlt hét végén, és valószínűleg ezekben a napokban is folytatódik a szocialisták és a liberálisok kínkeserves húzd meg-ereszd meg mérkőzése, pedig az idő sürget. [Dátum: 2008. 03. 28. 07:24]
márc. 28
8:04
Újraindítják az FKGP működését (Alternatív Energia)
Újraindítják szombaton a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt (FKGP) elmúlt években zajos utódlási jogviták miatt szünetelő működését, országos nagyválasztmányi ülést hívtak össze Szolnokra - írta a pénteki Magyar Hírlap.
márc. 28
9:29
Horn hiteltelennek tartja a kormányt (Infostart)
A szabad demokrata Horn Gábor szerint se a kormánypártoknak, se a kormánytagoknak, se a miniszterelnöknek nincs elég hitele.
márc. 28
9:39
„Ha Orbán reformál, a baloldal nem fog gyújtogatni!” (168 Óra Online)
Mikor elmondtam, hová megyek ma délután, mindenki drogfüggőt értett blogfüggő helyett. Kuncze Gábor fürdik a népszerűségben. Ezúttal blogolók között lubickolt. [Dátum: 2008. 03. 28. 09:29]
márc. 28
9:47
HM: a Magyar Honvédség nem értékesít lőszert (Alternatív Energia)
A Magyar Honvédség lőszert egyáltalán nem értékesít, az érvényben lévő jogszabályok szerint a feleslegessé vált, lejárt szavatosságú lőszereket megsemmisítteti - hangsúlyozza a Honvédelmi Minisztérium az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
márc. 28
10:14
Kedvezőtlenebb munkanélküliségi adatok (Infostart)
A december és február közötti időszakban 8 százalékos volt a munkanélküliség - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
márc. 28
10:24
Kézigránátot találtak a Lendvai utcai Fidesz-székháznál (Alternatív Energia)
Robbanótöltet nélküli gyakorlógránátot találtak a Fidesz Lendvai utcai székházánál - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére.
márc. 28
10:31
Gránátot találtak a Lendvay utcai Fidesz-székháznál (Infostart)
Robbanótöltet nélküli gyakorlógránátra bukkantak a Fidesz Lendvay utcai székházánál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 28
10:40
Sikeres razzia a józsefvárosi piacon (Infostart)
Budapesten több mint 50 millió forint értékben foglaltak le hamis márkajelzésű ruházati termékeket a pénzügyőrök a józsefvárosi piacon tegnap lezárult ellenőrzések során.
márc. 28
11:07
Kész életveszély Budapesten és környékén élni (Infostart)
A fővárosban és környékén az országos átlagnál több érszűkületes beteg él, akik fokozott szívinfarktus- vagy agyvérzésveszélynek vannak kitéve - összegezte a Magyar Hypertonia Társaság országos felmérésének eredményét a fővárosi Szent Imre Kórház főorvosa. Bár a betegség sokáig tünetmentes, az érszűkületes betegek csaknem egyharmada öt éven belül szív- és érrendszer betegségben meghal.
márc. 28
11:35
Radikális fellépéssel fenyegetnek a fuvarozók (Infostart)
A radikális érdekérvényesítéstől sem riadnak vissza a fuvarozók a főváros által elfogadott behajtási szabályok miatt - mondta az InfoRádióban a Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. alapító tagja. A fővárosi közgyűlés némileg ugyan enyhített a korábbi szigorú előírásokon, az áruszállítók azonban még ezzel is elégedetlenek.
márc. 28
11:53
Ébredjünk fel és változtassunk! (Metropol)
A felébredés és a váltás a két kulcsszó ahhoz, hogy a globális társadalmi és környezeti katasztrófákat elkerülhesse az emberiség - mondta László Ervin a Világváltás című könyvéről tartott csütörtöki beszélgetésen.
márc. 28
11:53
Egy parti sakk Kádárral (168 Óra Online)
Gyermekkorában egyszer sakkozott Kádár Jánossal, ma füvet szív, s azzal dicsekszik, hogy tíz éve használja, mégsem szokott rá. [Dátum: 2008. 03. 28. 11:42]
márc. 28
12:11
A Fideszt is érdekli az olcsó áram (Infostart)
A Fidesz magyarázatot vár Gyurcsány Ferenc kormányfőtől arra, hogy az érdekeltségi körébe tartozó Motim Zrt. milyen körülmények között juthatott a hivatalosnál olcsóbban áramhoz.
márc. 28
12:57
A bécsi nagykövet is egyeztet a behajtani tilos táblákról (Infostart)
Egyeztetést kezdett a bécsi magyar nagykövetség azoknak a magyar településeknek a polgármestereivel, ahol korlátozott a határátlépési lehetőség az osztrák oldalra. Hamarosan Burgenland tartomány vezetőivel is felveszik a kapcsolatot a magyarok.
márc. 28
13:12
BKV-sztrájk lesz április 7-én (Infostart)
Sztrájkba lépnek a BKV-szakszervezetek április 7-én üzemkezdettől délután egyig a tervezett járatritkítások miatt - közölte a közlekedési társaság.
márc. 28
13:14
Sztrájkolnak a BKV-szakszervezetek (Metropol)
Sztrájkba lépnek a BKV-szakszervezetek április 7-én üzemkezdettől 13.00 óráig a tervezett járatritkítások miatt - közölte a BKV Zrt. pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a BKV Zrt. szakszervezetei eljuttatták sztrájkfelhívásukat a társaság megbízott vezérigazgatójához.
márc. 28
13:21
A középmezőnyben végzett a magyar társadalom (Infostart)
A legtöbb kategóriában a középmezőnyben található Magyarország a Tárki Európai Társadalmi Jelentésében, amely egységes társadalomként mutatja be az uniós országok lakosságát. A foglalkoztatásban állunk a legrosszabbul.
márc. 28
13:24
Április 7-én sztrájkol a BKV (Alternatív Energia)
Sztrájkba lépnek a BKV-szakszervezetek április 7-én üzemkezdettől 13.00 óráig a tervezett járatritkítások miatt - közölte a BKV Zrt. pénteken az MTI-vel.
márc. 28
13:54
Visszatérhetnek hivatásosnak a volt rendőrök és határőrök (Alternatív Energia)
A hivatásos állomány utánpótlásának biztosításáért Bencze József országos rendőrfőkapitány lehetőséget teremtett arra, hogy visszatérhessenek a testülethez azok az egykori határőrök és rendőrök, aki nyugdíjba vonulás vagy más ok miatt elhagyták a testületet; az erről szóló felhívás pénteken jelent meg a rendőrség internetes oldalán.
márc. 28
14:00
Gránátokkal fenyegetik a Fideszt - képriport (Infostart)
Csütörtökön fenyegető levelet kapott az V. kerületi Fidesz iroda, péntek reggel pedig robbanótöltet nélküli gyakorlógránátra bukkantak a Lendvai utcai Fidesz-székháznál, és az ellenzéki párt Cukor utcai irodájánál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.
márc. 28
14:17
Vasárnaptól megszűnnek a légi határok (Alternatív Energia)
Vasárnaptól megszűnnek Magyarország légi határai a schengeni államokban élők számára, ez azt jelenti, hogy az úgynevezett belső repülőgépjáratokra útlevél-ellenőrzés nélkül szállhatnak fel a magyar állampolgárok - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság sajtóreferense pénteken az MTI megkeresésére.
márc. 28
14:27
Az SZDSZ felmondta az összes Magyar Hírlap előfizetését (Alternatív Energia)
Az SZDSZ azonnali hatállyal felmondta a párt központi irodaházának valamennyi Magyar Hírlap előfizetését egy, a lapban a múlt héten megjelent Bayer Zsolt-cikk és az azt követő állásfoglalás miatt - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Horn Gábor, a szabad demokraták ügyvivője.
márc. 28
14:33
Felmentették a Magyar Vöröskereszt főigazgatóját (Infostart)
A Magyar Vöröskereszt országos vezetősége csütörtökön felmentette beosztásából Czimbalmos Ágnes főigazgatót. A posztra néhány hónapon belül pályázatot kell kiírni, addig megbízottként a korábbi főmunkatárs, Gyékiss Emil látja el a főigazgatói teendőket.
márc. 28
14:34
Az ügyészség benyújtotta a vádiratot Lengyel Zoltán ellen (Alternatív Energia)
Hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt benyújtotta a vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség Lengyel Zoltán független (korábban fideszes) országgyűlési képviselő ellen - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.
márc. 28
15:02
Sólyom: "Semmilyen áldozatot nem kell sajnálni az oktatás fejlesztésére" (Infostart)
Az államfő szerint semmilyen áldozatot nem kell sajnálni az oktatás fejlesztésére, ugyanis ez lehet az ország kitörési pontja. Sólyom László a XVI. Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén azt mondta: vissza kell szorítani a korrupciót a gazdaságban és a politikában.
márc. 28
15:24
"Csökken a magyarok vágya a konszolidációs folyamat továbbvitelére" (Infostart)
Magyarország, a térség "egykori csodagyereke" ma vánszorog, kormányát kijátssza az ellenzék, gazdasága rossz állapotban van, lakossága pedig dühös. Többek között ez áll a londoni The Economist pénteken megjelent elemzésében.
márc. 28
15:34
Civilek jelentették fel a Magyar Gárdát (Alternatív Energia)
A Magyar Gárda perének idején a Fővárosi Bíróság épületében történtek miatt pénteken feljelentést tett, továbbá az eset kivizsgálást kéri a bíróság vezetőjétől a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány - tudatták a civilszervezetek.
márc. 28
15:41
MSZP: 2500 résztvevő, pártelnöki vitaindító a pártértekezleten (Alternatív Energia)
Az MSZP mintegy 2500 embert vár szombati országos értekezletére, ahol Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök mond vitaindítót - közölte Nyakó István, a párt szóvivője pénteken a párt elnökségi ülése után.
márc. 28
15:43
Júliustól ellenőrzik csak az orvosok gyógyszerfelírását (Alternatív Energia)
Módosul a hatékony gyógyszerrendelést ösztönző törvény életbelépése, az eredeti határidőhöz, április 1-hez képest, a június 30-a után beváltott vényeket vizsgálják majd - tudatta az Egészségügyi Minisztérium (EüM) pénteken.
márc. 28
15:54
Bokros: "Nincs bizalom, mert Magyarországon intézményesedett a korrupció" (Infostart)
A gyógyítást nevezte a rendszerváltás leggyengébb láncszemének Bokros Lajos pénteken Debrecenben, a Jelen a jövő múltja című, a Debreceni Egyetem (DE) Közgazdaságtudományi Karán rendezett gazdaságpolitikai konferencián.
márc. 28
16:04
Megszűnt a Fejér Megyei Hetilap (Alternatív Energia)
A Fejér Megyei Hetilap utolsó száma jelent meg pénteken. Az olvasóknak az újság felelős szerkesztője a lap megszűnését a megjelenés "ellehetetlenülésével" magyarázta.
márc. 28
16:11
Sárga nyomot húzunk magunk után (168 Óra Online)
A számítógép és a mobiltelefon korában bárki utolérhető, sőt, már a nyomtatókban sem bízhatunk. Kifürkésztük, hány helyen, milyen formában kémkednek utánunk. [Dátum: 2008. 03. 28. 15:55]
márc. 28
16:12
SZDSZ: több szavazó, mint jelen lévő? (Alternatív Energia)
Nemcsak álküldöttek szavazhattak az SZDSZ tavaly tavaszi elnökválasztásának második fordulójában, mert 26-tal több szavazólapot találtak az urnákban, mint ahányat a jelenléti ívek szerint felvettek - írta az Index pénteken.
márc. 28
16:33
Elnökválasztási botrány: többen szavaztak, mint ahányan jelen voltak (Infostart)
Az Index értesülése szerint nemcsak álküldöttek szavazhattak az SZDSZ tavaly tavaszi elnökválasztásának második fordulójában, mert 26-tal több szavazólapot találtak az urnákban, mint ahányat a jelenléti ívek szerint felvettek.
márc. 28
17:43
Csalódott az SZDSZ-ben, és a kilépést fontolgatja az "álküldött" (Infostart)
Újabb szabad demokrata álküldöttet talált a Hír TV Célpont című műsora Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Jüttner Csaba körzetében. Bíró Árpádné sem volt ott tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, neve mellett a Fővárosi Bírósághoz eljuttatott jegyzőkönyvben mégis szerepel aláírás. A kemecsei küldött az InfoRádiónak azt mondta: csalódott az SZDSZ-ben, és gondolkozik azon, hogy kilép a pártból.
márc. 28
18:47
Budai: Gyurcsány távol tartja magát az érdekeltségébe tartozó cégek működésétől (Infostart)
A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök távol tartja magát az érdekeltségébe tartozó cégek operatív működésétől. Budai Bernadett ezt annak kapcsán mondta, hogy már a Fidesz is feltette a kérdést: hogyan juthatott a hivatalosnál olcsóbban áramhoz a Motim Zrt.
márc. 28
18:58
A MÚOSZ elnöksége is tiltakozik Bayer Zsolt írása ellen (Alternatív Energia)
A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Elnöksége is tiltakozik Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban megjelent, antiszemita szellemisége miatt bírált írása miatt - közölte a szervezet.
márc. 28
19:11
SZDSZ: többen szavaztak, mint ahányan jelen voltak - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Nemcsak álküldöttek szavazhattak az SZDSZ tavaly tavaszi elnökválasztásának második fordulójában, mert 26-tal több szavazólapot találtak az urnákban, mint ahányat a jelenléti ívek szerint felvettek - derítette ki az Index.
márc. 28
19:52
"Széles Gábor cikkét is Bayer írhatta" (168 Óra Online)
A Bayer Zsolt cikkével kapcsolatos botrány újabb fejezete: Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa Nyílt válasz címen tett közzé írást lapjában. Ebben Ungváry Rudolf Népszabadságban megjelent cikkét, illetve ATV-beli szereplését jelöli meg a cikk egyértelmű okaként. Bayer Zsolttal lehet egyetérteni és nem egyetérteni. Lehet vele vitatkozni, írja Széles, aki az ügy körüli botrányt, a több mint…
márc. 28
20:50
SZDSZ: a Veszprém megyei választmány lemondásra szólította fel az elnökét (Alternatív Energia)
Az SZDSZ Veszprém Megyei Választmánya pénteki esti ülésén lemondásra szólította fel elnökét; a testület ülését az elnök helyett a három alelnök hívta össze - tudatta Molnár Margit veszprémi alelnök az ülést követően. Hangsúlyozta: a párt alapszabályának megfelelően jártak el, s nincs igaza Tihanyi László elnöknek abban, hogy csakis ő hívhatja össze a választmány ülését; ezt az alelnökök is…

Keresés