2008. március 6. csütörtök

márc. 6
5:43
Orbán: "Olyan fog velünk történni, mint még soha" (Infostart)
A vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megszüntetése a népszavazás minimális követelménye - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz elnöke. Orbán Viktor közölte: március 9-én estére összehívta a párt elnökségének ülését, amin azonnal döntenek a teendőkről, így a már 95 százalékban kész törvényjavaslataikról is. A volt miniszterelnök beszélt a Déli Áramlat gázvezetékről aláírt…
márc. 6
6:31
Bizonytalanná válhat több kórház sorsa (Infostart)
Több, a közelmúltban privatizált kórház sorsa válhat bizonytalanná, ha a bíróság jogerősen is kimondja, hogy a közbeszerzési törvény megsértésével adták át a működtetési jogukat.
márc. 6
9:20
Horváth Ágnes: a vizitdíj nem szüntette meg a hálapénzt (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint a vizitdíj bevezetése 30 százalékkal csökkentette a hálapénz összegét, de nem szüntette azt meg. A miniszter hangsúlyozta, ha a népszavazáson az igenek kerülnek többségbe, akkor a kieső bevételt csak úgy lehet pótolni, ha valahonnan elvesznek.
márc. 6
9:59
Árvízvédelmi készültség a Tiszán (Infostart)
A Tiszán 131 kilométer hosszan van elsőfokú árvízvédelmi készültség - mondta az InfoRádiónak a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság főmérnöke. Dajka István hozzátette: nem számítanak nagy árvízre, mert néhány szakaszon már megkezdődött az apadás.
márc. 6
10:02
"Nem szeretem a kókista-fodorista- szembeállítást" (168 Óra Online)
Nehéz helyzetben viszi a nemekért folytatott kampányát az SZDSZ. Az egy év után napfényre került tisztújítási szabályszegés nem könnyítette meg a liberálisok dolgát. [Dátum: 2008. 03. 06. 07:19]
márc. 6
10:26
Amit nem tehetnek a politikusok péntek éjféltől (Infostart)
Péntek éjfélkor kampánycsend lép életbe a vasárnapi népszavazás miatt; a korlátozás a választási eljárási törvény értelmében a szavazóhelyiségek bezárásáig tart.
márc. 6
10:31
Péntek délutánig még kérhetik (Infostart)
Péntek délutánig kérhetnek igazolást a lakóhelyük szerint illetékes jegyzőtől azok a választópolgárok, akik a vasárnapi népszavazáson nem a lakóhelyükön akarnak voksolni.
márc. 6
11:04
Rosszkedvünk tavasza: "rendkívül rosszul mennek a dolgok Magyarországon" (Infostart)
Többéves mélyponton van a magyar lakosság általános közérzete - derül ki a Forsense és a Századvég közös felméréséből. A megkérdezettek úgy vélik: néhány hónapja "rendkívül rosszul mennek a dolgok Magyarországon". A megoldandó problémák között első helyre sorolják a gazdaság rendbetételét, a politikai konfliktusok kérdése pedig a lista végére szorult.
márc. 6
11:47
Hiller: "ebben nincs gondolkodási lehetőség" (Infostart)
Ha a népszavazáson az igenek kerülnek többségbe, kikerül a felsőoktatási törvényből a fejlesztési részhozzájárulás, ha a referendum nem lesz eredményes, akkor a tárca úgy vezeti be azt, ahogy a jogszabályban szerepel - közölte az oktatási tárca vezetője.
márc. 6
11:52
Újabb visszásságok a népszavazás kapcsán (Infostart)
Az Országos Választási Bizottság szerint szabálytalanságot követett el a VIII. kerületi képviselőtestület, amikor egy telefonos kampány során a jegyzővel olvastatott fel egy népszavazási részvételre buzdító szöveget, holott a jegyző semlegessége alapelv. A VIII. kerület fideszes alpolgármestere szerint az OVB politikai döntést hozott. Kocsis Máté azt mondta: a bírósághoz fordulnak az ügyben. Az…
márc. 6
12:24
Újra van szülészet a Szent Margit Kórházban (Infostart)
A III. kerületi önkormányzat üdvözli, hogy a Szent Margit Kórházban március elsejétől ismét van szülészeti osztály - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs polgármester. A kerület szeretné, ha a sebészeti osztályt is visszakapná az intézmény.
márc. 6
12:58
Megtámadta a kormányszóvivő Orbán Viktort (Infostart)
A kormányszóvivő szerint a Fidesz elnöke "tisztességtelen módszerekkel próbálja megtéveszteni az embereket", amikor az InfoRádió Aréna című műsorában azt nyilatkozta, nem tekinti "alkotmányjogi értelemben legitimnek" azt a szerződést, amelyet a magyar és az orosz kormány képviselői írtak alá a Déli Áramlat gázvezetékről. A Fidesz fenntartja, hogy jogilag és politikailag is aggályos a megállapodás.
márc. 6
13:03
A rendőrség felkészült március 15-re (Infostart)
Eddig 231 rendezvényt jelentettek be a népszavazás, és a március 15-i nemzeti ünnep hétvégéire - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány. Az erről szóló tájékoztatón részt vett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is, aki a fokozott közúti ellenőrzések fontosságát hangsúlyozta.
márc. 6
13:05
Várgarázs: a beruházók és régészek együttműködése (Infostart)
A Zsigmond-kori leletek megóvásával indul a Várgarázs beruházás. Molnár Ferenc, a Raiffeisen Ingatlan Zrt. üzletág igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a 290 férőhelyes létesítmény jövő nyárra készül el.
márc. 6
13:14
Több mint egymilliárdot követel a főváros 12 útépítő cégtől (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint több mint egymilliárd forintos kártérítési pert indított a főváros 12 útépítő cég ellen, akiket korábban a budapesti útfelújítási pályázatok kapcsán kartellezésen ért a Gazdasági Versenyhivatal.
márc. 6
13:19
Újabb gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek (Infostart)
Bűnpártolással gyanúsít az ügyészség egy kiskunhalasi férfit a Zuschlag-üggyel összefüggésben. A gyanúsítottak száma így tizenötre emelkedett.
márc. 6
13:55
Koncepciótlan és hiteltelen volt a népszavazási kampány (Napi)
márc. 6
14:36
Két év alatt tíz helyet zuhantunk az európai egészségügyi rangsorban (Infostart)
Magyarország 10 helyet zuhant a nemzeti egészségügyi rendszereket összehasonlító európai rangsorban - jelentette ki az InfoRádió kérdésére az egészségügyi rendszereket évek óta vizsgáló svéd tudományos intézet, a Healthconsumer Powerhouse kutatási igazgatója. Arne Björnberg szerint a hagyományosan jól teljesítő nyugat-európaiak mellé mára felsorakozott Észtország és jól halad Csehország és…
márc. 6
14:53
Mégsem számít majd idegen nyelvnek a magyar a szlovákiai magyar iskolákban (Metropol)
Korábbi értesülésekkel ellentétben a szlovák kormány által szerdán jóváhagyott oktatási törvénytervezet értelmében a jövőben sem minősül majd idegen nyelvnek a szlovákiai magyar iskolákban a diákok anyanyelveként oktatott magyar nyelv és irodalom.
márc. 6
15:14
Medián: 30 százalékkal kevesebb hálapénzt kapnak az orvosok (Infostart)
Tavaly április óta mintegy 30 százalékkal csökkent a hálapénz mértéke - derül ki a Medián felméréséből, amelyet a HVG számára készített. A becslések szerint tavaly évi 28 milliárd forintot fizettek a betegek illegálisan az orvosoknak, míg idén mintegy 21 milliárd forintot adnak át paraszolvenciaként. A csökkenés egyik fő oka a vizitdíj bevezetése lehet - vélte a Medián kutatási igazgatója.
márc. 6
15:19
Érvek a tandíj ellen és mellett (Infostart)
A magyarok többsége ellenzi a tandíjat, ám ez a népszavazási kérdés érdekli legkevésbé az embereket. Az InfoRádió összefoglalta a fejlesztési részhozzájárulás mellett és ellen szóló érveket.
márc. 6
15:25
Világbanki tanulmány a magyarországi egészségügyi költségmegosztásról (Metropol)
Az egészségügyben fizetendő önrész csökkenti a szükségtelen kezeléseket, visszaszorítja a hálapénzt, és hozzájárul a pénzügyi fenntarthatósághoz - állapította meg a Világbank tanulmánya, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
márc. 6
15:51
Az oktatási tárca: támogatás az érettségit érintő módosításnak (Infostart)
A pályakezdő-, a hátrányos helyzetű diákokat tanító- és a minőségi oktatást végző pedagógusok többlettámogatása a kabinet Új Tudás Programjának egyik legfontosabb pillére - mondta az oktatási és kulturális miniszter azon a háttérbeszélgetésen, amelyen Hiller István a 2009-től induló közoktatási fejlesztési terv részleteit ismertette.
márc. 6
16:14
Gyurcsány Ferenc: nem tűrjük a kirekesztést! (Metropol)
Nem tűrjük a kirekesztést, a megbélyegzést, a romaellenességet és az antiszemitizmust - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön, miután a Parlamentben átvette az Országos Cigány Önkormányzat a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek elleni petícióját.
márc. 6
16:19
Akár hétfőtől megszűnhet a vizitdíj? (Infostart)
Sikeres népszavazás esetén az Egészségügyi Minisztérium nem 2009-től tesz javaslatot a vizit- és a kórházi napidíj megszüntetésére, hanem a lehető legkorábbi időponttól. Erről a tárca vezetője beszélt.
márc. 6
16:41
Keserű szavak Gyurcsánytól: marad a narancsbőr (Infostart)
Csalással vádolta meg blogjában a Fideszt Gyurcsány Ferenc kormányfő.
márc. 6
17:24
Martonyi szerint "lezárul a végjáték" (Infostart)
A népszavazáson való részvételre és három igenre bíztat a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöksége.
márc. 6
17:30
Az Új Magyarország-víziók és a kijózanító valóság (Infostart)
A Heti Válasz arról ír, hogy nemcsak a vizitdíj és a tandíj ügyében állított valótlanságot a kormány a 2006-os kampányban: a helyi szinten beígért fejlesztések java része sem fog megvalósulni négy év alatt. Hetilapszemle.
márc. 6
17:36
Törvénymódosítást kezdeményez a minisztérium, ha a lakosság a vizitdíj eltörlésére szavaz (Metropol)
Az Egészségügyi Minisztérium a lehető leghamarabb törvénymódosítást kezdeményez a vizitdíj eltörlésére, amennyiben a március 9-i népszavazáson a lakosság többsége a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése mellett voksolna - közölte Horváth Ágnes tárcavezető csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 6
18:07
Elég sok pénznek mondanak búcsút az orvosok (Infostart)
Az emberek többsége ellenzi a vizit- és a kórházi napidíjat, a közvélemény-kutatások szerint az utóbbi eltörlését támogatják a legtöbben. A vizitdíj - a háziorvosok szerint - bevételük mintegy negyedét teszi ki, a kórházak esetében viszont csupán a költségvetés egy százaléka.
márc. 6
19:24
Vandál robbanthatott New Yorkban (Infostart)
Feltehetően nem terrorista, hanem egy vandál hajtott végre kisebb robbantást a New York-i Times Square-en. A robbantásban senki nem sérült meg, az anyagi kár sem jelentős.
márc. 6
19:46
Kóka: nehogy visszajöjjön a szocializmus (Infostart)
A szabad demokrata pártelnök szerint a felelős SZDSZ-szimpatizánsok elmennek szavazni vasárnap.
márc. 6
21:08
Megtört Zuschlag János (Infostart)
Elismerte büntetőjogi felelősségét az ügyészségen Zuschlag János volt szocialista képviselő - írta az Index. A különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított volt MSZP-s képviselő annyi közölt, hogy a pénzt nem magáncélra, hanem a Fiatal Baloldal különböző rendezvényeire költötték.

Keresés