2008. március 24. hétfő

márc. 24
8:02
Tudja mi az a türkölés? És a berzselés? (Infostart)
Türkölés, kiszebáb-égetés, berzselés, márványozás - csak néhány azok közül a húsvéti hagyományok közül, amelyek a múlt században igen népszerűek voltak Magyarországon.
márc. 24
8:36
Fokozott közúti ellenőrzések várhatóak húsvétkor (Infostart)
Nem lesz több rendőr szolgálatban húsvétkor, de az ittas vezetésre és a passzív biztonsági eszközök használatára kiemelten figyelnek majd - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.
márc. 24
8:59
Ferihegy is csatlakozik Schengenhez a jövő héten (Alternatív Energia)
A ferihegyi repülőtér március 30-án csatlakozik a schengeni rendszerhez, ettől a naptól kezdve megszűnik a határellenőrzés az övezeten belül közlekedő utasok számára - mondta el Szollár Domokos. A repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője beszámolt arról, hogy az útlevélellenőrző pultokat hamarosan lebontják, hogy nagyobb hely álljon rendelkezésre az utasbiztonsági ellenőrzések számára. A nem…
márc. 24
9:04
"Medgyessy javaslatai egytől egyig hülyeségek voltak" (168 Óra Online)
Politikai válság nincs, ám a miniszterelnök próbaidőt kapott. Fél esztendeje maradt arra, hogy pártja népszerűségét növelje. Legalábbis így látja a Political Capital igazgatója. Interjú Szabados Krisztiánnal. [Dátum: 2008. 03. 24. 09:00]
márc. 24
9:34
Több tízezer polgárőr ellenőriz húsvétkor (Infostart)
A polgárőrség is segíti a rendőrség húsvéti ellenőrzési munkáját, és közreműködik a körmenetek biztosításában is - mondta az InfoRádiónak az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.
márc. 24
9:58
Maratoni futólánc a kisiskolákért (Alternatív Energia)
Maratoni futóláncot indít csütörtökön a kisiskolákért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete és az Élőlánc Magyarországért Mozgalom: a résztvevők Telkibányától Budapestig futnak váltásban, hogy a Parlament előtt adják át a kistelepülések üzeneteit és az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom szakpolitikai ajánlásait Szili Katalin házelnöknek - közölte…
márc. 24
10:04
Sokan már nem akarnak részt venni a húsvéti teljesítményjátékban (Infostart)
A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, pontos iránymutatásokkal a hívők számára. De tudnak-e még ünnepelni általában az emberek, akik közül sokan pusztán pihenési lehetőségnek tekintik, vagy éppen tehernek érzik a rítusokat?
márc. 24
10:15
Módosított menetrend szerint járnak a vonatok és az autóbuszok (Infostart)
Módosított menetrend szerint járnak a vonatok és az autóbuszok a húsvéti ünnepek idején.
márc. 24
10:21
Eddig közel ötszáz esetben riasztották a tűzoltókat a hétvégén (Infostart)
A hosszú hétvége első felében mintegy ötszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat országszerte - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
márc. 24
10:23
Felborult egy román kisbusz Zalában (Infostart)
Zala megyében felborult egy román rendszámú kisbusz az M7-es autópályán.
márc. 24
10:27
Ferihegy vasárnap csatlakozik Schengenhez (Metropol)
A ferihegyi repülőtér március 30-án csatlakozik a schengeni rendszerhez: ettől a naptól kezdve megszűnik a határellenőrzés az övezeten belül közlekedő utasok számára, ám az utasbiztonsági- és poggyászellenőrzések megmaradnak. A 2A és 2B terminálok forgalma részben megváltozik.
márc. 24
10:33
Gyurcsány menlevelet kapott 2009 közepéig (Infostart)
A jövő évi európai parlamenti választásokig az MSZP biztosan nem váltja le Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, és a szombati pártértekezleten sem lesz bizalmi szavazás a kormányfőről - értesült az InfoRádió. Ez a szocialista párt balatonszemesi elnökségi ülése után derült ki, ahol az MSZP helyzetével és az egészségügyi reformmal is foglalkoztak a pártvezetők.
márc. 24
11:36
A BKV cáfolta, hogy szabálytalanul dolgoztat (Infostart)
Közleményben cáfolta a BKV a szabálytalan ünnepi foglalkoztatásról szóló sajtóinformációkat.
márc. 24
12:11
Maratoni futólánc a kisiskolákért (Metropol)
Maratoni futólánc indul csütörtökön a kisiskolákért: a résztvevők Telkibányától Budapestig futnak váltásban, hogy a Parlament előtt adják át a kistelepülések üzeneteit és az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom szakpolitikai ajánlásait Szili Katalin házelnöknek.
márc. 24
12:39
Ittzés: A Húsvét nem önmagában álló ünnep (Infostart)
A Húsvét nem önmagában álló ünnep, hiszen Nagypéntekre következik, a kettő pedig csak együtt értelmezhető - mondta Ittzés János püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
márc. 24
12:41
Hózáporok Húsvét után (Infostart)
Marad a hideg idő a következő napokban, de szombaton már napsütés és 15 fok várható.
márc. 24
13:07
Már hét március 15-i rendbontót keres a rendőrség (Infostart)
Két újabb, a március 15-én elkövetett jogsértések miatt keresett személyről került fel fotó a rendőrség honlapjára. Egy férfi önként jelentkezett. A nyomravezetőknek továbbra is bruttó félmillió forintos jutalom jár - közölte a BRFK sajtóügyeletese.
márc. 24
13:21
Szili az oktatási bizottság elnökéhez fordul a tanárverések ügyében (Alternatív Energia)
Szili Katalin az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökéhez fordul az elmúlt hetek tanárverései miatt. A házelnök elmondta: azt kéri Szabó Zoltántól, a testület elnökétől, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, tekintsék át, megfelelőek-e a jogszabályok, valamint szükséges-e és ha igen, akkor miként lehet javítani a diákok erkölcsi nevelésén. Szili Katalin azt is javasolja, hogy az oktatási…
márc. 24
13:55
Kóka maga kezdeményez tisztújítást? (Alternatív Energia)
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter, John Emese és feltehetően Szent-Iványi István sem vesz részt az SZDSZ keddi összevont ügyvivő testületi és frakcióülésén. Az ünnepek alatt nyilatkozó John Emese azzal indokolta távolmaradását, hogy miután a múlt héten felfüggesztette ügyvivő testületi tagságát, az országgyűlési frakciónak pedig nem tagja, ezért nincs értelme részt vennie a megbeszélésen.
márc. 24
14:05
Szili az oktatási bizottság elnökéhez fordul a tanárverések ügyében (Infostart)
Az oktatási bizottság elnökéhez fordul az elmúlt hetek tanárokat ért támadásai miatt az Országgyűlés elnöke.
márc. 24
14:22
Nem tüntethetnek az egri Megyeháza előtt (Infostart)
Nem demonstrálhatnak Egerben a Markhot Ferenc kórház működtetésbe adása ellen tiltakozók. A Heves megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén, amelyen kihirdették az intézmény működtetésére kiírt pályázat eredményét, botrányos jelenetek játszódtak le, a rendőrség ezért megtiltotta a keddi ülés idejére bejelentett demonstrációt. A közgyűlés arról a szerződéséről tárgyal, amelynek alapján a következő 20 évben…
márc. 24
14:34
Maratoni futás a kisiskolákért (Infostart)
Maratoni futóláncot indít a kisiskolák megmentéséért több szervezet, mert ezzel akarják felhívni a figyelmet az intézmények nehéz helyzetére.
márc. 24
15:18
Tizennégy éve szerepel az SZDSZ tagnyilvántartásában Gulács polgármestere (Infostart)
Tizennégy éve szerepel az SZDSZ megyei szervezetének tagnyilvántartásában Vass Albert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulács polgármestere - tudatta Lövei Csaba, a párt megyei irodavezetője azt követően, hogy Vass Albert előző nap azt közölte: nem tudott arról, hogy az SZDSZ-ben párttagként nyilvántartják, és nem volt ott a tavalyi elnökválasztó küldöttgyűlésen.
márc. 24
15:20
Viharkárok Kelet-Magyarországon (Infostart)
Az elmúlt órákban csaknem száz riasztást kaptak a tűzoltók az ország keleti felében, ahol az erűs szél épületekben is kárt tett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
márc. 24
15:22
Vass Albert mégiscsak SZDSZ-tag (Alternatív Energia)
Tizennégy éve szerepel az SZDSZ megyei szervezetének tagnyilvántartásában Vass Albert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gulács polgármestere - tudatta közleményben Lövei Csaba, a párt megyei irodavezetője hétfőn, azt követően, hogy Vass Albert előző nap azt írta: nem tudott arról, hogy az SZDSZ-ben párttagként nyilvántartják, és nem volt ott a tavalyi elnökválasztó küldöttgyűlésen.
márc. 24
16:14
Váratlan téltől szenved Európa (Metropol)
A jéghideg sarki levegő beáramlása visszahozta húsvétra a telet Európába. Havazás, lavinaomlások, esőzések és szélviharok keserítették a húsvéti ünnepeket utazással töltő európaiak életét több országban. Itthon hétfőre több helyre havazást jósoltak, Debrecenben szélvihar pusztított. Moszkvában viszont rekordmelegre számítanak.
márc. 24
17:23
Még nincs döntés arról, hogy Gyurcsány elutazik-e az olimpiára (Alternatív Energia)
A kormányszóvivő szerint nemhogy döntés nincs, de még a kérdés sem került napirendre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök olimpiai rendezvényeken való részvételéről; Daróczi Dávid ezt annak kapcsán közölte, hogy Kóka János hétfőn arra kért minden magyar politikust és állami tisztviselőt, hogy a közvetlenül sporthoz nem kapcsolódó olimpiai eseményeken ne vegyen részt, és ezzel ne legitimálja az emberi…
márc. 24
18:34
Ferihegy is csatlakozik Schengenhez (Infostart)
Vasárnap lépnek érvénybe az új határőrizeti szabályok a schengeni rendszerhez tavaly csatlakozott országok repülőterein, így Ferihegyen is megszűnik a határellenőrzés az övezeten belül közlekedő utasok számára - közölte a Budapest Airport szóvivője.
márc. 24
19:50
Internet Fiesta a gyermekek helyes internethasználatáért (Infostart)
Ne csak lógj a neten - ez a címe az internetkultúra népszerűsítéséért életre hívott Internet Fiesta rendezvénysorozat idei programjainak. Az országos programbizottság elnöke az InfoRádiónak elmondta, az idei rendezvénysorozat középpontjában a gyermekek és a helyes internethasználat áll.
márc. 24
20:07
VEKE: Demszky utasítsa el a BKV trükközését! (Infostart)
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információi szerint nem változtat érdemben a BKV menetrendjét tartalmazó paraméterkönyvön a közlekedési vállalat, de a 10 százalékos járatritkítást két ütemben valósítaná meg.
márc. 24
21:07
"Védjük meg a pedagógusokat! Védjük meg a gyerekeket!" (Alternatív Energia)
Ismert közéleti személyiségek és civilek követelik, hogy a mindenkori kormányzat biztosítsa a pedagógusi hivatás korszerű anyagi és erkölcsi feltételeit; a Védjük meg a pedagógusokat! Védjük meg a gyerekeket! című felhívást a napokban történt tanárverések elleni tiltakozásul harmincnyolcan írták alá, nevükben egyikük, Galló Béla politológus juttatta el a dokumentumot hétfőn a sajtónak.

Keresés