2008. március 29. szombat

márc. 29
4:58
"Lehet esélye a következő választáson az MSZP-nek" (Alternatív Energia)
Ha a szocialista párt megtalálja a helyes középutat, folytatja a reformokat és sikeresebb lesz a párbeszédben, akkor lehet esélye a következő választáson. Így vélekedik Vitányi Iván szociológus, az MSZP országgyűlési képviselője, aki a mai pártértekezlet előtt adott interjút lapunknak. Szerinte a kormány a szigorú költségvetéssel megtette az első lépést a fenyegető hiány mérséklésére, baj azonban,…
márc. 29
5:43
Április 7-én hétfőn akár tízezer dolgozó is sztrájkba léphet a BKV-nál (Alternatív Energia)
Április első felében nemcsak a főváros tömegközlekedése, hanem az ország vasúti forgalma is megbénulhat. A BKV szakszervezetei és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) egyaránt a hónap első napjaiban tervezik megtartani nyomásgyakorló akcióikat. Csak a célok mások.
márc. 29
5:50
Vitáztak is a pártértekezletet előkészítő elnökségi ülésen (Alternatív Energia)
Országos pártértekezletet tart ma az MSZP. Ezen bizalmi szavazás várható a pártelnök-miniszterelnök programjáról, ami kiállást jelenthet Gyurcsány Ferenc mellett. Az előkészítő elnökségi ülésen viták is voltak, de egyelőre nem tudni, hogy a kulcskérdések - főleg a reformok folytatása és a koalíció jövője - milyen hangsúllyal szerepelnek a mai tanácskozáson.
márc. 29
5:57
Százak lépnek be ismét a Magyar Gárdába (Alternatív Energia)
Harmadik országos avatóját tartja ma a szélsőséges nézetei miatt elhíresült Magyar Gárda. Az egyesületbe belépett több száz új tag esküt tesz a korona másolata előtt a fővárosban a Hősök terén, ahol ellen-demonstráció is lesz. A gárda jogszerűen eskethet egyébként új tagokat, mert bár "jogállamisággal összeegyeztethetetlen" tevékenysége miatt folyamatban van ellene a feloszlatására irányuló…
márc. 29
8:01
Új könyvekkel küzdenének a diszlexia ellen (Infostart)
Ötéves kortól már az iskolára kellene készíteni az óvodásokat, és új olvasást tanító tankönyvekre is szükség lenne - véli Bujdosó Éva, a Dyslexiás Gyerekekért Egyesület alapító tagja. Magyarországon körülbelül 90 ezer diszlexiás gyerek van, az iskoláskorúak 10 százaléka küzd olvasási nehézségekkel.
márc. 29
8:38
Vörössel kenték rá: "Rohadt fasiszta!" (168 Óra Online)
Nemrég ledöntötték a néhai miniszterelnök, Antall József miskolci szobrát. Bár az esetből többen egyértelmű politikai üzenetet olvastak ki, kiderült, hogy egy fiatal srác illuminált állapotban nekidőlt az egyébként is ingó alkotásnak. Pár hete Wass Albert mellszobrát öntötték le vörös festékkel. Mindig kérdés, hogy az akciók hátterében vad politikai indulat, tájékozatlanság, vandalizmus vagy…
márc. 29
9:09
Vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás (Metropol)
Vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hajnali kettőkor három órára igazítják előre. A nyári időszámítást 1976-ban, három évvel az egész világot megrázó első olajárrobbanás után vezették be Franciaországban.
márc. 29
9:31
Az árokban végezte a kamion - képek (Infostart)
Egy sávon megindult a forgalom az M0-ás autóúton Szeged felé, ahol reggel négy kamion ütközött össze; a balesetben egy személy súlyosan megsérült - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
márc. 29
9:32
A parlament előtt az Országos Területrendezési Terv módosítása (Alternatív Energia)
Településtől szélerőművet a magassága tízszeresének megfelelő távolságra lehet csak építeni, változott a gyorsforgalmi utak felsorolása - egyebek mellett ezt tartalmazza a Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter által a parlament elé terjesztett Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítása, amelynek szövege péntektől olvasható az Országgyűlés honlapján.
márc. 29
9:39
Tudományos alapú szőnyegbombázás (168 Óra Online)
Tudástársadalom. Csuda okosan hangzik, divatos is nagyon, csak kár, hogy máris tartalmatlan szólammá koptatták. Emlegetik unos-untalan a derék politikusok: nemzeti nagylétünk érdeke az új tudás teremtése-teremtetése. Eközben pedig a hazai kultúra valóságos szőnyegbombázást szenved végig. Ne áltassuk magunkat: teljesen függetlenül pártszínektől, egymást váltó kormányoktól. [Dátum: 2008. 03. 29.…
márc. 29
10:03
Lázadásra tüzelik az MSZP vezetőit? (Infostart)
A Magyar Nemzethez eljuttatott, az MSZP békéscsabai szervezetének e-mail-címéről küldött elektronikus levél szerzője szerint válságos állapotban van a párt, ugyanakkor elképzelhető a kisebbségi kormányzás.
márc. 29
10:28
Szinte minden alku tárgya az egészségügyben (Infostart)
A 22 egészségpénztár már megalakult, de azt még nem lehet tudni, hogy a magántőkének lesz-e szerepe, és ha igen, mekkora a pénztárak működésében. A koalíciós tárgyalásokon egyelőre nincs megegyezés. A szocialisták szerint már egy-két héten belül lehet megállapodás, a szabaddemokraták szerint azonban a megegyezéshez jóval tovább idő kell.
márc. 29
10:59
Hamarosan kiderül, milyen cégekben szerezhetünk tulajdont (Infostart)
Hétfőig kell javaslatot tennie a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek arra, hogy mely cégek, milyen feltételekkel és mikor kerülhetnek be az Új Tulajdonosi Programba.
márc. 29
11:00
Késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon (Metropol)
Akár hatvan percet is késhetnek a Budapest, Hatvan és Miskolc vonalon közlekedő vonatok, miután szombat délelőtt egy felsővezeték megrongálódott - közölte a MÁV a távirati irodával.
márc. 29
11:01
Késnek a vonatok a főváros és Miskolc között (Infostart)
Ismét járnak a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, de kisebb-nagyobb késésekre még számítani kell.
márc. 29
11:32
Aáry-Tamás: Be kell vonni a rendőrséget a diákok fegyelmezésébe (Infostart)
Nem kell a pedagógusoknak több eszköz a diákok fegyelmezéséhez, ehelyett más megoldásokat kell bevonni az iskolai erőszak kezelése érdekében - mondta Aáry-Tamás Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában. Az oktatási jogok biztosa szerint a rendőrségnek nagyobb szerepet kell kapnia az iskolák működésében.
márc. 29
12:14
Gyurcsány: "Szálljanak le a magas lóról!" (Infostart)
Új egészségügyi miniszter jelölését javasolta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP országos pártértekezletén.
márc. 29
12:23
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás (168 Óra Online)
Vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás, az órákat hajnali 2-kor 3 órára igazítják előre. [Dátum: 2008. 03. 29. 12:13]
márc. 29
12:38
Gyurcsány Ferenc új egészségügyi miniszter jelölését javasolja (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc az MSZP országos pártértekezletének vitaindítójában szombaton azt javasolta, hogy a két koalíciós partner közösen jelöljön egy új egészségügyi minisztert.
márc. 29
12:40
Gyurcsány: a koalíciós szerződés nem szentírás (Alternatív Energia)
A koalíciós megállapodás nem szentírás, én is úgy gondolom, hogy két év elmúltával újra kell gondolni. A koalícióval nem lehet játszani, a koalícióval nem lehet zsarolni - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a szocialista párt szombati budapesti országos pártértekezletén.
márc. 29
12:42
Tóth Károly: vállalom a levelem minden sorát (Alternatív Energia)
Vállalom az MSZP elnökségének küldött levelem minden sorát - közölte Tóth Károly szocialista országgyűlési képviselő szombaton az MTI-vel annak kapcsán, hogy pénteken - az országos pártértekezlet előtt egy nappal - elküldött emailje nyilvánosságra került.
márc. 29
12:46
Gyurcsány meneszteni akarja Horváth Ágnest (168 Óra Online)
A kormányfő szerint az egészségügyi reformpolitika mögött elfogyott a támogatás, új megoldásokra van szükség. Ezért új tárcavezetőt javasol Horváth Ágnes helyére, amit már közölt az SZDSZ vezetőjével. A liberális párt délután közleményében az egyeztetés tényét tagadta, s kiállt Horváth Ágnes mellett. [Dátum: 2008. 03. 29. 12:15]
márc. 29
12:55
MSZP országos pártértekezlet - megkezdődött az ülés (Alternatív Energia)
A Himnusz eléneklésével, egy, a gyerekek jövőről alkotott elképzeléseiről szóló kisfilmmel és Mandur László elnökségi tag köszöntőjével kezdődött szombaton Budapesten az MSZP országos pártértekezlete. A SYMA-csarnokban tartott rendezvény elején Mandur László a tanácskozás menetrendjét ismertette, majd külön köszöntötte a 85. születésnapját ünneplő Nyers Rezsőt, a szocialista párt első elnökét. (A…
márc. 29
13:21
Százezer forint a BKV-rongálók kézre kerítéséért (Infostart)
Nyomravezetői díjat ajánlott fel a BKV azoknak, akik segítenek megtalálni a cég járműveinek megrongálóit.
márc. 29
14:04
Gyurcsány: új egészségügyi miniszter kell (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint az egészségügyi reformpolitika mögött elfogyott a támogatás, új megoldásokra és nyugalomra van szükség, amelyeket egy új miniszter hitelesíthet, ezért az MSZP országos pártértekezletén szombaton azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.
márc. 29
14:06
Navracsics: Gyurcsány saját túlélése érdekében feláldoz mindenkit (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy biztosítsa saját túlélését - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szombaton, a párt országos választmányának ülésén annak kapcsán, hogy a miniszterelnök, az MSZP elnöke azt javasolta: jelöljenek másik egészségügyi minisztert Horváth Ágnes helyére.
márc. 29
14:13
SZDSZ: Horváth Ágnes kiválóan végzi a munkáját (Alternatív Energia)
Először lássuk a programokat, mert az SZDSZ azok alapján dönti el, hogy részt tud-e venni a további közös munkában - reagált Gyurcsány Ferenc kormányfő szavaira szombaton Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője hozzátette, hogy hétfőn a párt frakciója és ügyvivő testülete összevont ülést tart, míg jövő hét szombaton országos tanácsülést tartanak. Ezeken a fórumokon meg tudják tárgyalni majd a teendőket -…
márc. 29
14:36
Gyurcsány: a nemzeti progresszió vesztésre áll (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint vesztésre áll a nemzeti progresszió ügye a szociális populizmussal szemben. A szocialista párt elnöke az MSZP szombati budapesti országos pártértekezletén úgy fogalmazott, legsúlyosabb személyes felelősségének azt tartja: 2006 tavaszán-nyarán nem közölte az országgal, hogy több dologban tévedtek a kormányzás során, több dolgon változtatni kell, és ehhez…
márc. 29
14:42
Az első eredetvédett körtepálinka (Infostart)
A Dunántúlon elsőként a göcseji körtepálinka kapta meg az eredetvédettséget - jelentette be a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója.
márc. 29
14:44
Elkezdik leereszteni a Balatont (Infostart)
Hétfő reggel megkezdik a víz leeresztését a Balatonból - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.
márc. 29
15:08
Orbán új egyezségeket keres - elfogadták a programot (Infostart)
Új egyezségekre van szükség ahhoz, hogy a népszavazáson megmutatkozó új többség egy kormányzati munka hátteréül szolgálhasson, ezek kiindulópontja pedig a Fidesz Erős Magyarország programja lesz - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a 20. születésnapját ünneplő párt országos választmányának ülésén.
márc. 29
15:17
Koszovó függetlenségének magyar elismerése ellen tiltakoztak Budapesten (Alternatív Energia)
Koszovó függetlenségének Magyarország általi elismerése ellen tiltakoztak szombaton Budapesten a Külügyminisztérium előtt. Csánics Sándor, az érdi szerb kisebbségi önkormányzat elnöke, a demonstráció szervezője tiltakozó levelet adott át a Külügyminisztérium kommunikációs főosztálya munkatársának, amelyben felhívják a magyar kormányt, hogy "minden olyan lépéstől tartózkodjon, mely ellentétes a…
márc. 29
15:33
Az SZDSZ fityiszt mutat Gyurcsánynak - mi lesz a koalícióval? (Infostart)
Az SZDSZ számára nem fogadható el a miniszterelnök Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését kérő javaslata - közölte a kisebbik koalíciós párt.
márc. 29
15:58
Felszentelték II. János Pál pápa budapesti szobrát (Infostart)
A Magyar-Lengyel Barátság Hete keretében felszentelte II. János Pál pápa budapesti szobrát Erdő Péter bíboros, prímás.
márc. 29
15:58
Magyarország is csatlakozik a kóbor kutyákért indított kampányhoz (Metropol)
Magyarország is csatlakozik a kóbor kutyák védelméért indított európai kampányhoz - jelentette be az akció magyar felelőse, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke szombaton Pécsett.
márc. 29
16:30
SZDSZ: Gyurcsány nem egyeztetett Horváth Ágnes leváltásáról (Alternatív Energia)
Az SZDSZ szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "egyoldalúan, egyeztetés nélkül" jelentette be, hogy nem kíván Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel együtt dolgozni. A kisebbik koalíciós párt ezt szombaton közleményben tudatta az MTI-vel.
márc. 29
16:32
Zéró tolerancia a zöld bűnözéssel szemben (Alternatív Energia)
Zéró toleranciát hirdetett a zöld tárca a zöld bűnözés ellen, s kezdetét vette az idei Zöld kommandó akciósorozat - jelentette be a környezetvédelmi- és vízügyi miniszter szombaton Székesfehérváron. Fodor Gábor elmondta: az akció fő "célcsoportja" ezúttal az illegális szemét- és hulladéklerakók felszámolása mellett az autóbontók és a színesfémbegyűjtők ellenőrzése, s az illegális tevékenységet…
márc. 29
16:34
Az MDF semmilyen támogatást nem ad a jelenlegi kormánykoalíciónak (Alternatív Energia)
Az MDF semmilyen módon nem kíván támogatást adni a jelenlegi kormánykoalíciónak, illetve az azt alkotó pártoknak - közölte az MDF országos választmányának döntését a párt elnökhelyettese szombaton Budapesten.
márc. 29
16:36
MDF: Horváth Ágnes leváltása Gyurcsány Ferenc kudarca (Alternatív Energia)
Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc kudarca Horváth Ágnes leváltása, s elsősorban Gyurcsány Ferencnek kellene távoznia posztjáról - mondta az MDF elnökhelyettese az MTI-nek azt követően, hogy szombaton a miniszterelnök bejelentette: javasolja, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek új minisztert Horváth Ágnes helyére.
márc. 29
16:46
Semjén Zsolt: legfőbb ideje, hogy távozzon Horváth Ágnes (Alternatív Energia)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli Horváth Ágnes menesztését a kormányból - erről Semjén Zsolt, a párt elnöke beszélt az MTI-nek azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP országos pártértekezletén szombaton bejelentette: már tárgyalt Kóka Jánossal Horváth Ágnes távozásáról.
márc. 29
17:02
Elkezdték az idei ellenőrzéseket a "zöld kommandósok" (Infostart)
Megkezdődött az idei Zöld kommandó akciósorozat - jelentette be a környezetvédelmi- és vízügyi miniszter Székesfehérváron.
márc. 29
17:28
Gyurcsány Ferenccel kell folytatni a reformokat (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenccel kell folytatni a reformokat; ha az MSZP vissza tudja szerezni a társadalom bizalmát, meg tudja nyerni a 2010-es választásokat. Többek között erről beszéltek a szocialista párt szombati budapesti országos pártértekezletének felszólalói.
márc. 29
18:21
Gyurcsány újragondolná a kormányprogramot és a koalíciós megállapodást (Alternatív Energia)
A koalíciós megállapodást és kormányprogramot is újragondolná a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc az MSZP országos pártértekezletén arról beszélt, hogy a következő két-három hónapban a szocialistáknak meg kell állniuk, és a közösen kell eldönteniük, hogy merre menjenek tovább. "Messzebbre és mélyebbre kell menni" - fogalmazott.
márc. 29
18:28
Orbán: új többség - új egyezségek (Alternatív Energia)
Új egyezségekre van szükség ahhoz, hogy a népszavazáson megmutatkozó új többség egy kormányzati munka hátteréül szolgálhasson, ezek kiindulópontja pedig a Fidesz Erős Magyarország programja lesz - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt szombati országos választmányának ülésén. Orbán Viktor arról beszélt, hogy egy évvel ezelőtt mondta a Fidesz először, hogy a kormánnyal szemben új többség jött…
márc. 29
18:49
Éjszaka elveszítünk egy órát (Infostart)
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás; hajnali kettőkor 3 órára kell igazítani az órák mutatóit. A változás a MÁV négy belföldi és két nemzetközi járatát érinti.
márc. 29
19:31
Kamuti Jenő maradt az elnök (Infostart)
További négy évre, 2012-ig Kamuti Jenőt választotta meg elnökévé a Nemzetközi Fair Play Bizottság, amely Budapesten tartja tisztújító közgyűlését.
márc. 29
19:41
Tettlegességig fajult a Magyar Gárda ellen szervezett flashmob (Alternatív Energia)
Leköpdösték, megrugdosták és szidalmazták azt a mintegy tíz fiatalt, akik a Magyar Gárda és a szélsőségek elleni tiltakozásul takarítóeszközökkel a kezükben jelentek meg a Hősök terén a gárdista avatás után szombaton. A tiltakozó flashmob (villámgyülekezés) résztvevőit kikergették a térről.
márc. 29
19:43
Elektronikus levélben fenyegették meg Orbán Viktort (Alternatív Energia)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke elleni merénylettel fenyegető e-mail érkezett szombaton a főkapitányságra, s erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatta a Fidesz elnöki kabinetét - közölte a párt helyettes szóvivője az MTI-vel.
márc. 29
19:48
Újabb több száz gárdistát avattak a Hősök terén (Alternatív Energia)
Több száz gárdista tett esküt szombat délután a fővárosi Hősök terén; a Magyar Gárda parancsnoka és a Jobbik elnöke azt mondta: megduplázták létszámukat, tagjaik most már több mint ezren vannak. A rendezvény idejére a rendőrség kordonokkal teljesen körbezárta a Hősök terét, az érdeklődők, akiknek száma meghaladta a félezret, scak a gárdisták által megnyitott kapukon mehettek be az elzárt…
márc. 29
20:21
A Fidesz elítéli a kínai rezsim tibeti megtorló akcióit (Alternatív Energia)
A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országos választmánya határozottan elítéli a kínai kommunista rezsim tibeti megtorló akcióit, és a szabad világ felhívásához csatlakozva követeli azok azonnali beszüntetését - írja a tibeti jogsértésekről szombaton kiadott és az MTI-nek megküldött nyilatkozatában a párt. A Fidesz szerint magát demokratának valló politikai erő nem tűrheti el az emberi és…

Keresés