2008. március 26. szerda

márc. 26
5:21
Az iskolai erőszak ellen lépnek fel civilek és közéleti személyiségek (Alternatív Energia)
A tanárverések elleni tiltakozásul ismert közéleti személyiségek felhívást írtak alá. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a parlament oktatási bizottságához fordult, hogy foglalkozzanak a kérdéssel. Hiller István oktatási miniszter tegnap munkacsoportot hozott létre, melynek feladata az lesz, hogy segítsen az iskolai erőszak megelőzésében. A pedagógus- szakszervezetek aktívan részt kívánnak…
márc. 26
5:52
A minimálbér eltörlésének javaslatával nyitott kapukat dönget a jegybank elnöke (Alternatív Energia)
A minimálbér azonnali eltörlésével nem értettek egyet a lapunk által megkérdezett szakértők, de az kiderült, Simor András, a jegybank elnöke a felvetéssel nyitott kapukat dönget. A Népszabadságban megjelent cikkében arról írt, javasolja a minimálbér intézményének felülvizsgálatát, egyebek mellett azért, mert annak növekedése egész iparágakat űzött el. Szakszervezeti oldalon a felvetést…
márc. 26
5:54
Ma tárgyal a koalíció az egészségbiztosítás átalakításáról (Alternatív Energia)
Sem az SZDSZ-, sem az MSZP-frakció nem döntött arról, milyen javaslatot tesznek az egészségbiztosítás átalakításáról szóló újabb vitában a mai koalíciós egyeztetésen. Úgy tudjuk, Gyurcsány Ferenc kormányfő nem siettetné a döntést, amelyet szerinte az elmúlt két év tapasztalatai alapján kell majd meghozni. Az MSZP állítólag arra vár, hogy rendeződjön az SZDSZ helyzete, s addig nem is szeretne…
márc. 26
5:59
Rendkívüli küldöttgyűlésen dönthetnek az új választások kiírásáról (Alternatív Energia)
Várhatóan teljes körű tisztújítás lesz az SZDSZ-ben, azaz újraválasztják a párt elnökét, az ügyvivőket és az országos tanács tagjait is – ezt javasolta a párt ügyvivői testülete, miután a tavaly tavaszi választásról kiderült: több küldött helyett „álszavazók” voksoltak. A botrány tisztázáshoz két küldöttgyűlést kell összehívni. Kóka János pártelnök felszólította a csalókat, hogy lépjenek ki a…
márc. 26
6:31
Kállai a pártokat okolja (Infostart)
A napokban a kormány elé kerülhet a nemzeti és etnikai jogok biztosának koncepciója a kisebbségek parlamenti képviseletéről. Kállai Ernő ombudsman az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a 13 etnikai kisebbség szervezetei egyetértenek a szabályozás alapjaiban, most a politikusokon a sor.
márc. 26
6:56
A Fidesz átlépte a kétharmados határt (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint a forint hiteleknél már nem nyújt biztonságot az állami támogatás. A devizahitelek már jelenleg is nagyon magas aránya megugorhat, mert növekszik az állami támogatott forinthitelek adósságterhe. Várható, hogy azok, akiknek forint alapú hitelük van, egy kedvezőbb, deviza alapú hitellel váltják ki azt.
márc. 26
6:58
Horváth Ágnes más megoldásra is nyitott (Infostart)
Nincs előrelépés a koalíciós pártok között a már elfogadott pénztártörvény esetleges módosításáról. Az MSZP és az SZDSZ politikusai a miniszterelnök részvételével folyamatosan egyeztetnek, a legfőbb vita a jogszabály egyik kulcskérdéséről, a magántőke bevonásáról folyik.
márc. 26
8:08
„...a politika farka besomfordált...” (168 Óra Online)
Abból az alkalomból, hogy a 168 Óra elkezdte XX. évfolyamát, beleböngésztünk korábbi példányainkba. S bár úgy tartja a tévhit, hogy a tegnapi újságot senki sem olvassa, mi azért úgy láttuk, hogy érdemes felnyitni az archívumot. Hétről hétre, évről évre. [Dátum: 2008. 03. 26. 07:29]
márc. 26
8:31
A rendszerváltás óta még egyetlen pártnak sem volt akkora rokonszenvtábora, mint jelenleg a Fidesznek (Alternatív Energia)
A rendszerváltás óta még egyetlen pártnak sem volt akkora rokonszenvtábora, mint jelenleg a Fidesznek, amely a választókorú népességben 39 százalékon áll, a biztos pártválasztók körében pedig 67 százalékon - derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely a Népszabadságban jelent meg szerdán.
márc. 26
9:30
Súlyos baleset az 49-es úton (Infostart)
Jelentős károkat okozott a 49-es számú főúton a Szamos folyó hídjában egy megcsúszott román kamion - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.
márc. 26
11:35
Egészségügyi bizottság: nem a Fidesz-KDNP javaslatára (Alternatív Energia)
Nem találta általános vitára alkalmasnak a parlament egészségügyi bizottsága szerdán a Fidesz-KDNP törvényjavaslatát, amely az egybiztosítós, nemzeti kockázatközösségen alapuló, szolidaritás elvű egészségbiztosítás visszaállítását célozza.
márc. 26
11:51
Májustól többet kapnak a nyugdíjasok (Alternatív Energia)
Május 1-től átlagosan havi 850 forinttal kaphatnak többet a nyugdíjasok, a kormány ugyanis 1,1 százalékos emelésről tárgyal szerdai ülésén. A távirati iroda információi szerint a kormány nagyjából 31 milliárd forintos kiadással számol a nyugdíjemelés kapcsán.
márc. 26
12:02
Május elsejével megemelik a nyugdíjakat (Infostart)
Májusban 1,1 százalékkal, átlagosan 850 forinttal emelkednek a nyugdíjak - ismertette Budai Bernadett a kabinet szerdai döntését a kormányülés utáni budapesti sajtótájékoztatón.
márc. 26
12:04
PDSZ: a kormányzat verbálisan megalázta a tanárokat (Infostart)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a kormány kommunikációja 2003 óta jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy egyre kevesebb tekintélyük van a pedagógusoknak. Kerpen Gábor úgy véli: a médiatörvényt és az oktatási jogszabályokat is át kell alakítani ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek a pedagógusok fizikai épségét veszélyeztető atrocitások. A Pedagógusok Szakszervezete szerint…
márc. 26
12:13
Május 1-vel korrigálhatják a nyugdíjakat (Metropol)
Május 1-től átlagosan havi 850 forinttal kaphatnak többet a nyugdíjasok, a kormány ugyanis 1,1 százalékos emelésről tárgyal szerdai ülésén. A távirati iroda információi szerint a kormány nagyjából 31 milliárd forintos kiadással számol a nyugdíjemelés kapcsán.
márc. 26
12:14
Megfenyegették az egri szocialistákat (Alternatív Energia)
A Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordul, illetve rendőrségi feljelentést tesz az MSZP egri szervezete, mert fenyegető leveleket kaptak a párt helyi képviselői - jelentette be az egri önkormányzat szocialista képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.
márc. 26
12:45
Fidesz: a kormány kormányozzon (Alternatív Energia)
A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy ne költsön 175 millió forintot az Új Magyarország lakásfelújítási program kommunikációjára, hiszen ebből a pénzből ezer lakás felújítását lehetne elkezdeni - közölte László Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.
márc. 26
12:47
Szétesőben az SZDSZ - elemzők a párt jövőjéről (Infostart)
Többszörös válságban, sőt egyenesen szétesőben van az SZDSZ - vélik az InfoRádió által megkérdezett politikai elemzők. Ágh Attila egyenesen két kis pártról beszél a szabad demokraták kapcsán, Giró-Szász András pedig azt veti fel: egy esetleges koalíciós szakadást image-építésre használhatna a párt.
márc. 26
13:03
Hét állami pénztár rosszabb, mint egy (Infostart)
Hét állami pénztár rosszabb, mint egy - így kommentálta az SZDSZ ügyvivője, Horn Gábor azt a szocialista javaslatot, hogy a törvényben rögzített 22 egészségpénztár helyett csak hetet hozzanak létre, és azok az állam száz százalékos tulajdonában legyenek. A politikus nem tudta megmondani, hogy mikorra egyezik meg a két koalíciós párt az egészségügyi reform, és a törvények átdolgozásáról.
márc. 26
13:48
Horgászati razzia a Balatonon (Infostart)
Horgászati razziát tartanak a Balatonon. Tilos ugyanis süllőt és pontyot kifogni a tóból. Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti kapitányság bűnügyi osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: orvhalászat miatt az elmúlt hetekben három eljárást is indítottak.
márc. 26
14:45
Vidékről rendeltek 300 rendőrt a fővárosba (Infostart)
Túl kevés a rendőr a fővárosban, ezért Nógrád, Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből érkeznek egyenruhások. A rendőröket közterületi feladatok ellátása miatt vezényelték fel Budapestre. Az Országos Rendőr-főkapitányság közterületi és őrszolgálati osztályának vezetőe szerint egy rendőr maximum három hónapig vezényelhető egy másik szolgálati helyre.
márc. 26
15:02
A VDSZSZ folytatja a vasutassztrájkot (Infostart)
A sztrájk folytatásáról döntött a VDSZSZ, de annak konkrét időpontját még nem közölte szerdai közleményében.
márc. 26
15:04
Fidesz-KDNP: újra benyújtják az egészségügy átalakításáról szóló törvényjavaslatukat (Infostart)
A Fidesz-KDNP frakciószövetség harmadszor is benyújtja az Országgyűlésnek a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői által elkészített, az egészségügy megújítását szolgáló törvénytervezetet - közölte a Fidesz szakpolitikusa szerdán Budapesten.
márc. 26
15:20
A változás nem Gyurcsány Ferencről szól (168 Óra Online)
"Nem mondtuk el világosan: ha van száz forintunk, abból aligha lehet tartósan százötvenet költeni" -- mondja Vadai Ágnes, akit pártja, vagyis az MSZP, a koalíció és a kormányfő jövőjéről kérdezett a 168ora.hu.  [Dátum: 2008. 03. 26. 14:45]
márc. 26
15:20
"A halottaktól nem várható viszonzás" (Alternatív Energia)
A Zala Megyei Önkormányzat és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) egy-egy millió forintos hozzájárulásával újították fel a Zala megyei Nagykapornakon az évtizedek óta elhanyagolt zsidó temetőt, amelynek avatásán részt vett Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója is.
márc. 26
15:37
Lehallgatás a szocialistáknál (Alternatív Energia)
Az MSZP egri szervezetének taggyűlésén illegálisan, vélhetően titkosszolgálati eszközökkel készített felvétel felhasználása miatt feljelentést tesz a pártszervezet ismeretlen tettes ellen - jelentette be szerdán Egerben a szocialisták egri elnöke.
márc. 26
15:48
Nem használt a figyelmeztetés, húsvétkor sokan ültek ittasan a volán mögé (Infostart)
Százhuszonhat sofőr jogosítványát vonta vissza a rendőrség a húsvéti ünnepek ideje alatt. Az országos közlekedési akcióban 18 ezer járművezetőt ellenőriztek az egyenruhások. A hosszú hétvége alatt 150 személyi sérüléssel járó baleset történt.
márc. 26
15:50
Kökény: Nemet mondunk az SZDSZ amerikai modelljére (Infostart)
Az MSZP egészségpolitikusának reményei szerint 1-2 héten belül megegyezhetnek a koalíciós pártok az egészségügyi reform folytatásának mikéntjéről. Kökény Mihály az InfoRádiónak ugyanakkor azt mondta: elfogadhatatlan az a szabaddemokrata javaslat, hogy egyaránt legyenek 100 százalékos állami illetve magántulajdonú pénztárak. Szerinte ugyanis ez az amerikai modell. Az InfoRádió úgy tudja: minderről…
márc. 26
15:51
Sikeres volt az M3-ason a fokozott ellenőrzés (Metropol)
Eredményesnek ítélte meg a rendőrség az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán kedden megtartott teljes körű ellenőrzést, több százezer forint bírságot róttak ki a renitenskedőkre - közölte az akció eredményeit összegezve Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 26
16:07
Az a tanár, az mi vagyunk -- meg a gyerek is (168 Óra Online)
Álmomban két tanár voltam, egymás vállára borulva sírtam, miközben körülöttem tizenhat éves srácok vascsővel hadonásztak és néha a fejemre koppintottak, amikor hülyeségeket beszéltem. [Dátum: 2008. 03. 26. 16:00]
márc. 26
16:08
Nagyot bukott a főváros a Schöpf-Merein (Alternatív Energia)
Hozzászólás nélkül, a kormánypártok támogató és az ellenzék elutasító szavazataival fogadta el a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága szerdán a Schöpf-Merei Kórházban végzett revizori vizsgálatról szóló jelentést, amely 2005 januárjáig visszamenőleg szabálytalanságok sorozatát tárta fel egyebek közt a végkielégítések, a felmentések, illetve az épületek és az eszközök jogosulatlan használata…
márc. 26
16:31
Heti Válasz: a megkérdezettek fele szerint Gyurcsánynak távoznia kellene (Alternatív Energia)
Minden második megkérdezett szerint Gyurcsány Ferencnek távoznia kellene a miniszterelnöki székből, ennél valamivel kevesebben gondolják úgy, hogy a szocialista párt elnöki tisztét fel kellene adnia a politikusnak - tudható meg a Nézőpont Intézet által a Heti Válasz című lap megbízásából készített felmérés összegzéséből.
márc. 26
16:36
A lakosság fele szerint Gyurcsány megbukott miniszterelnökként (Infostart)
A választók fele szerint Gyurcsány Ferenc megbukott miniszterelnökként, de a szavazók 43 százaléka szerint a szocialista párt éléről is távoznie kellene. A Heti Válasz című hetilap megbízásából készült felmérésből az derül ki, hogy a megkérdezettek többsége Szili Katalint látná alkalmasnak az MSZP vezetésére.
márc. 26
16:39
Internetes kamerák az alsó Duna-szakasz mentén (Metropol)
Az árvízvédelem hatékonyabbá tételére áprilisban internetre csatlakozó digitális kamerákat szereltet fel a Duna egyik legveszélyeztetettebbnek tekintett alsó szakaszán az Alsó-Duna-Völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ADUKÖVIZIG) - közölte a szervezet szerdán.
márc. 26
16:40
Fidesz: a kormány olyan feladatot teljesít, ami törvény szerint kötelessége (Alternatív Energia)
Májusban 1,1 százalékkal, átlagosan 850 forinttal emelkednek a nyugdíjak - ismertette Budai Bernadett a kabinet szerdai döntését a kormányülés utáni budapesti sajtótájékoztatón. A Fidesz és a KDNP szerint nem nyugdíjemelésről van szó, a kormány csak törvényben előírt kötelességét teljesíti.
márc. 26
17:02
Freestyle Kitti – világszám! (168 Óra Online)
Miért lenne meglepő, ha egy ekkora tömegből sokan érdeklődnek azon labdavirtuózok után, akik végső soron ugyanazt a játékszert bűvölik, mint Ronaldinho, Christiano Ronaldo, vagy a többiek? [Dátum: 2008. 03. 26. 17:00]
márc. 26
17:40
Nem a segély segít (Alternatív Energia)
A segélyezés helyett inkább a munkára való ösztönzést, a munkahelyteremtést kívánja támogatni a miniszterelnök által februárban meghirdetett Út a munkába program - számolt be az elképzelés részleteiről szerdán Zalaegerszegen a kormányfő megbízottja.
márc. 26
17:47
Egy kézbe kerül az élelmiszerbiztonság ellenőrzése (Infostart)
A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter lesz a jövőben az egyedüli felelőse az élelmiszerbiztonsági láncnak - ezt maga Gráf József jelentette be, miután a kormány elfogadta az élelmiszerbiztonsági jogszabályok egységesítését célzó törvényjavaslatot.
márc. 26
17:48
Törvény az élelmiszerlánc-biztonságról és felügyeletéről (Alternatív Energia)
Az élelmiszerláncról és felügyeletéről szóló törvény várhatóan még az első fél évben hatályba lép - jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerdán a kormányülést követő kormányszóvivői tájékoztatón. A kormány szerdai ülésén tárgyalta első olvasatban az élelmiszerláncról és felügyeletéről szóló törvényt. Az új jogszabály négy másikat vált fel, amelyek eddig az…
márc. 26
17:50
Fidesz-KDNP: egészségügyi törvényjavaslat, újra és újra (Alternatív Energia)
A Fidesz-KDNP frakciószövetség harmadszor is benyújtja az Országgyűlésnek a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői által elkészített, az egészségügy megújítását szolgáló törvénytervezetet - közölte a Fidesz szakpolitikusa szerdán Budapesten. "Újra be fogjuk nyújtani a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői által elkészített törvénytervezetet, harmadszor is be fogjuk nyújtani, harmadszor is…
márc. 26
17:52
Újra megbénulhat az ország, de még nem tudni mikor (Alternatív Energia)
A sztrájk folytatásáról döntött a VDSZSZ, de annak konkrét időpontját még nem közölte az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. A közlemény szerint az érdekképviselet országos választmánya az elnökséget hatalmazta fel arra, hogy meghatározza a sztrájk folytatásának időpontját és időtartamát. Az országos választmány érdemi ajánlatot vár a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól a további…
márc. 26
17:55
Több MÁV állomáson helyeznek el vizuális- és hangos utastájékoztatót (Alternatív Energia)
Július végétől csaknem negyven MÁV pályaudvaron, állomáson, illetve vonalszakaszon lehet majd az eddiginél könnyebben tájékozódni a vasúti forgalomról. A MÁV MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a MÁV 2007. szeptember 29-én hirdetett nyílt közbeszerzési eljárást "Vizuális- és hangos utastájékoztató berendezések beszerzése és telepítése" tárgyában, amelyre a MÁV Dunántúli Kft., és a Pro…
márc. 26
18:27
Hiller István az MDF frakcióvezetőjével egyeztet az Új Tudás programról (Alternatív Energia)
Hiller István szakminiszter csütörtökön Herényi Károllyal, az MDF frakcióvezetőjével egyeztet az Új Tudás - Műveltség Mindenkinek programról - közölte az oktatási tárca szerdán az MTI-vel. Az oktatási tárca sajtóosztálya az MTI kérdésére közölte: a miniszter valamennyi parlamenti párt képviselőjével külön-külön egyeztetni kíván az elkövetkező hetekben a programról.
márc. 26
18:42
Megújul csaknem negyven MÁV állomás utastájékoztató rendszere (Metropol)
Július végétől csaknem negyven MÁV pályaudvaron, állomáson, illetve vonalszakaszon lehet majd az eddiginél könnyebben tájékozódni a vasúti forgalomról.
márc. 26
19:03
Tárki: továbbra is stabil a Fidesz támogatottsága (Infostart)
A pártválasztók körében 42, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 49 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt a Tárki legújabb, a népszavazás után készített felmérése alapján. Az utóbbi csoportban a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága jelenleg 69 százalékon áll, míg a szocialistáké 20 százalék. A kispártok közül most csak az MDF tudna bekerülni a parlamentbe, a szabad demokraták már…
márc. 26
19:03
Fővárosi vita a 4-es metró tanácsadói szerződéséről (Metropol)
A BKV működési költségeiből és nem a 4-es metró büdzséjéből finanszírozzák az AAM Kft. által a metróépítés kapcsán adott tanácsokat.
márc. 26
19:11
Május elsejével megemelik a nyugdíjakat - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
November helyett már május 1-től átlagosan havi 850 forinttal többet kapnak a nyugdíjasok, miután a kormány jóváhagyta az 1,1 százalékos korrekciós emelést. A kabinet ülése után a kormányszóvivő elmondta: az öregségi nyugdíj átlagos havi összege így csaknem 86 ezer forintra emelkedik.
márc. 26
19:18
"Több koalíciós javaslat is van az egészségbiztosítási pénztárakról" (Infostart)
Több javaslat is van a koalíciós pártok asztalán az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény módosítására. Erről Kökény Mihály, az MSZP szakpolitikusa beszélt szerdán az MTI-nek a Parlamentben tartott koalíciós egyeztetés után.
márc. 26
20:51
Fidesz: propaganda helyett a kormány költsön a panelprogramra! (Alternatív Energia)
A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy ne költsön 175 millió forintot az Új Magyarország lakásfelújítási program kommunikációjára, hiszen ebből a pénzből ezer lakás felújítását lehetne elkezdeni - közölte László Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten. Az MSZP szerint a program kínálta lehetőségeket meg kell ismertetni a lakossággal.
márc. 26
21:11
Döntetlent játszott az Eger a LEN Kupa-döntőjében (Infostart)
Az Eger hazai környezetben 8-8-as döntetlent ért el az orosz Csehov ellen a férfi vízilabda LEN Kupa fináléjának első mérkőzésén.

Keresés