2008. március 26. szerda

márc. 26
5:29
A magyar–lengyel kapcsolatokat tovább kell erősíteni (Kripto Akadémia)
Nagyszerű volt a fogadtatás, fel­emelőek voltak a nemzeti zászlók a hidakon, látszott, hogy kapcsolatainknak vannak további lehetőségei, amelyek azonban jelenleg sajnálatos módon nincsenek kihasználva – értékelte egynapos hivatalos látogatását magyar újságíróknak nyilatkozva kedd este Budapesten Lech Kaczynski lengyel elnök.
márc. 26
7:11
Tragédia Norvégiában (Infostart)
Összeomlott egy hatszintes lakóépület reggel a nyugat-norvégiai tengerparti Aalesund városában, hat személy eltűnt, 15 megsérült - közölte a rendőrség.
márc. 26
7:13
Holttestek a vontatóhajóban (Infostart)
A búvárok két holttestre bukkantak annak az ukrán vontatóhajónak a belsejében, amely a hét végén 18 matrózzal a fedélzetén süllyedt el a hongkongi vizeken - közölték kínai tengerészeti illetékesek.
márc. 26
8:38
Veszélyben vannak az iraki keresztények? (Kitekintő)
Az iraki háború ötéves évfordulója kapcsán egy elrabolt és holtan talált káld püspök esete járta be a világsajtót. Milyen mélyebb összefüggései vannak a halálának?
márc. 26
10:48
Libéria számol, durvul a hadúr pere (Kitekintő)
A véres polgárháborúból kilábalt Libériában népszámlálást tartanak, miközben folyik a libériai ex-elnök és hadúr Charles Taylor pere Hágában.
márc. 26
11:19
A szerbek Moszkvába tartanak segítségért (Kitekintő)
Oroszország a hét elején bejelentette, hogy humanitárius segélyszállítmányt küld a koszovói szerbek részére. A koszovói szerb kisebbség az orosz fegyeres erők közbeavatkozását kéri.
márc. 26
12:06
Magyar katona sérült meg Irakban (Kitekintő)
Feltehetően egy nem irányított rakéta becsapódása következtében megsérült egy magyar katona Irakban - tudatta a szakminisztérium.
márc. 26
12:40
Hazugságát takargatja Hillary Clinton - videóval (Infostart)
Felemlegette elnökjelölt-aspiráns ellenfele, Barack Obama egyik zűrös ismeretségét előválasztási kampánykörútjának egyik állomásán Hillary Clinton. A politikus arról beszélt: az illinois-i szenátor helyében nem akarna többé ahhoz az egyházhoz tartozni, amelynek lelkésze sértő kijelentéseket tett az Egyesült Államokról.
márc. 26
12:53
Oroszország turistacsalogató képessége (Kitekintő)
A Világgazdasági Fórum szakértői 130 ország turistacsalogató képességéről állítottak fel listát Davosban.
márc. 26
14:21
Párizs alatt forrong a radiátor (168 Óra Online)
Távfűtés helyett termálfűtés - így gazdálkodik az energiával a francia főváros. [Dátum: 2008. 03. 26. 12:58]
márc. 26
14:38
Slota megvédi a magyarországi szlovákok jogait (Infostart)
Éles szavakkal ítélte el Ján Slota a pilisszentkereszti polgármester döntését, miszerint egy másik épületbe költöztetik a helyi szlovák házból a szlovák önkormányzat irodáját.
márc. 26
14:47
Interjú Duka-Zólyomi Árpáddal - avagy miért egyre nehezebb Szlovákiában magyarnak lenni (Kitekintő)
A Kitekintő részéről Kis Judit kérdezte az Európai Parlament néppárti képviselőjét, Duka-Zólyomi Árpádot a szlovákiai magyarok helyzetéről, és a Lisszaboni Szerződés ratifikációjának problémájáról.
márc. 26
14:54
Még a vécére is "elkísérte" alkalmazottait az áruházlánc (Infostart)
A Lidl élelmiszerlánc elismerte, hogy az elmúlt évben rendszeres megfigyelés alatt tartotta németországi alkalmazottait és róluk kamera-felvételeket készített. Az üzlethálózat leszögezte, hogy a felvételek kiértékelésével csupán a dolgozók esetleges melléfogásairól akartak értesülni.
márc. 26
15:36
Vér fog folyni…folyt is (Kitekintő)
2007. Az esztendő, mikor háromszorosan is vadnyugatot kaptunk. Neo-western? Vagy csak most jött össze három valamirevaló sztori a Vidékről? Klasszikusok születtek, íme közülük is a legnagyobb….
márc. 26
15:50
Képzett munkaerő árasztja el Nagy-Britanniát (Infostart)
Az Angliába érkező több tízezer szakmunkát kereső száma idén rekordot dönthet. A külföldi munkaerő jelentős mértékben járul hozzá a brit gazdaság termelékenységéhez.
márc. 26
16:22
Nem alkusznak Clinton és Obama hívei (Infostart)
Hillary Clinton, illetve Barack Obama támogatói közül sokan inkább a Republikánus Párt elnökjelöltjére szavaznak a novemberi választáson, ha nem a kedvencük lesz a kiválasztott - derült ki a Gallup legfrissebb felmérésből.
márc. 26
16:39
Clinton rosszul emlékezett (Kitekintő)
Hillary Clinton beismerte: tévedett, amikor arról beszélt, hogy 1996-os boszniai látogatásakor orvlövészek lőttek rá és lányára.
márc. 26
17:31
Tibetben újra megnyitották a Potala-palotát a látogatók előtt (Infostart)
Újra megnyitották a látogatók előtt a lhászai Potala-palotát, a tibeti buddhizmus központját - jelentette szerdán az Újkína hivatalos kínai hírügynökség.
márc. 26
17:55
Elnöktől fügetlen lépés (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államoknak, függetlenül attól, hogy ki lesz a következő elnöke, szüksége lesz azokra a kelet-európai szövetségesekre, amelyek az amerikai vízummentességi program tagjaivá szeretnének válni - állapította meg egy külügyi szakértő a The Washington Times szerdai számában.
márc. 26
18:03
Koszovó emberközeli arca (Kitekintő)
Egy viharos régió központja, ahol Teréz anyától Bill Clintonig sok híresség megtalálható az egyébként szegénység sújtotta városban.
márc. 26
18:25
Ha a külföldiek választanák az amerikai elnököt, földrészenként más győzne (Infostart)
Ha a külföld választana amerikai elnököt, a különböző földrészek eltérő jelöltet támogatnának; Európa és Afrika számára az afro-amerikai Barack Obama demokrata szenátor a legelfogadhatóbb. A mexikóiak és kínaiak körében már inkább az ugyancsak demokrata Hillary Clinton a nyerő, míg a konzervatív John McCainre a Közel-Kelet és Európa több országában tekintenek rokonszenvvel - írta a szerdai The…
márc. 26
18:41
A haditengerészek figyelmezető lövései megöltek egy civilt (Metropol)
Elismerte szerdán az Egyesült Államok kairói nagykövetsége a korábbi cáfolatok után, hogy egy, az amerikai haditengerészet által bérelt teherhajóról leadott figyelmeztető lövések oltották ki egy egyiptomi csónakos életét a Szuezi-csatornán. A Global Patriot amerikai teherhajó legénysége figyelmeztető lövéseket adott le egy felé közelítő egyiptomi motorcsónakra hétfő este.
márc. 26
19:18
Fejreállhatnak az éghajlati övek (168 Óra Online)
Szó sincs pálfordulásról, vagy megvilágosodásról mondta a 168ora.hu-nak adott interjújában Zágoni Miklós éghajlatkutató. A tudós azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy közölte: egy új elmélet szerint nem lesz globális felmelegedés. De senki ne lélegezzen fel: helyette megváltozhatnak például az éghajlati övek. Ami a felmelegedésnél is drámaibb következményekkel járhat.   [Dátum: 2008. 03. 26.…
márc. 26
19:26
Jön a rakétapajzs (Kitekintő)
Úgy tűnik, a múlt héten nyert engedmények fejében Oroszország képes lesz elfogadni az Egyesült Államok európai rakétapajzs telepítési programját.
márc. 26
19:58
Bush felhívta a kínai államfőt Tibet miatt (Infostart)
Felhívta Hu csin-tao kínai államfőt és aggodalmának adott hangot a tibeti tüntetésekkel szembeni fellépés miatt szerdán George Bush - közölte a washingtoni Fehér Ház.
márc. 26
20:20
Nézze meg az Eiffel-torony átépítésének tervét! (Infostart)
Megváltozhat Párizs jelképe, a város ugyanis azt tervezi, hogy az Eiffel-torony megépítésének 120. évfordulójára egy gombafejszerű teraszt épít a toronyra.
márc. 26
22:28
Orosz-amerikai elnöki találkozó lesz a jövő héten Szocsiban (Kripto Akadémia)
Orosz-amerikai elnöki találkozót tartanak a jövő héten Szocsi fekete-tengeri orosz üdülővárosban - közölte szerdán George Bush amerikai elnök. Bush és a posztjáról májusban távozó Vlagyimir Putyin április 6-i megbeszélésének napirendjén a Közép-Európába tervezett amerikai rakétavédelmi rendszer is szerepelni fog - derült ki az amerikai elnök külföldi újságíróknak adott tájékoztatásából. Bush a…
márc. 26
22:35
Bush felhívta a kínai államfőt (Kripto Akadémia)
Felhívta Hu csin-tao (Hu Jintao) kínai államfőt és aggodalmának adott hangot a tibeti tüntetésekkel szembeni fellépés miatt szerdán George Bush - közölte a washingtoni Fehér Ház. Az amerikai elnök arra buzdította Hut, hogy kezdjen "érdemi párbeszédet" a dalai láma képviselőivel. Szorgalmazta azt is, hogy engedélyezze az újságírók és a diplomaták szabad beutazását Tibetbe.

Keresés