2008. március 26. szerda

márc. 26
4:58
Huszonöt éves sikerprodukció a Madách Színházban – Este díszelőadással ünnepeltek (Spa Trend Online)
1983. március 25-én mutatta be a Madách Színház T. S. Eliot–A. Lloyd Webber Macskák című musicaljét. A huszonöt éves produkció példátlan sikersorozatot mondhat magáénak. A jubileum alkalmából már tegnap délután elkezdődött az ünneplés. Először a Hősök terén táncolt a Madách Musical Tánciskola négyszáz növendéke, majd az esti díszelőadáson fellépett az összes művész, akik korábban szerepeltek a…
márc. 26
5:44
Nyugat-kiállítás nyílik a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Infostart)
Rippl-Rónai József festőművész íróportréi is megtekinthetők azon a kiállításon, amely a Nyugat című irodalmi folyóirat alapításának századik évfordulója alkalmából nyílik a Petőfi Irodalmi Múzeumban csütörtökön.
márc. 26
6:47
Előkerült és eladó a 160 éve nem látott műkincs (Infostart)
Egy angol vidéki villából került elő Jean-Antoine Watteau francia festő egyik képe, amelynek 160 éve nyoma veszett. A képet júliusban a Christie's aukciós házban elárverezik. Az indulóár 3-5 millió font ami a legmagasabb ár lenne, amit a mester valamelyik műve valaha is elért.
márc. 26
12:38
Elment Rafael Azcona spanyol regényíró (Infostart)
Elhunyt Rafael Azcona spanyol regényíró és forgatókönyvíró, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Oscar-díjas Belle Époque vagy A nagy zabálás.
márc. 26
13:26
Lipcse-jelenség a Műcsarnokban (Infostart)
A lipcsei kortárs képzőművészet nemzetközileg is elismert művészeinek munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön a Műcsarnokban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megnyíló, Lipcse-jelenség című tárlaton 15 művész több mint 80 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
márc. 26
15:11
Síron túli siker (Spa Trend Online)
Shekhar Kapur indiai filmrendező veszi át annak a rövidfilmnek a rendezését, amelyet a tragikus hirtelenséggel elhunyt Anthony Minghella készült leforgatni. Az Elizabeth-filmeposzok rendezője, Shekhar Kapur internetes honlapján jelentette be, hogy Minghella röviddel műtétje előtt megkérte, rendezze meg helyette a New York, I Love You című film általa vállalt epizódját.
márc. 26
15:28
Az igazat nem hamisítom, a hamisat nem igazítom (Spa Trend Online)
Az igazat nem hamisítom, a hamisat nem igazítom címmel dokumentumkönyv jelent meg Horváth Balázsról, az Antall-kormány volt belügyminiszteréről, Veszprém volt országgyűlési képviselőjéről; az ezer példányban megjelent emlékkötet bemutatóját szerdán tartották Veszprémben.
márc. 26
21:07
(Újra) Indul a bakterház (Spa Trend Online)
A veszprémi Petőfi Színházban pénteken este lesz az Indul a bakterház című darab premierje, s a bemutató azzal a meglepetéssel szolgál, hogy két Bendegúz is fellép majd az előadásban - tájékoztatta Varga Róbert, a színház szóvivője szerdán az MTI-t.

Keresés