2008. március 13. csütörtök

márc. 13
5:09
Lánykereskedelemmel, embercsempészet minden, ami kommersz filmhez kell... (Spa Trend Online)
Amikor egy majdnem kultfilmrendező átmegy majdnem kommerszbe, akkor alábbhagy az öröm. A meghökkenteni mindig kész horror-filozófus, David Cronenberg új filmjében, az Eastern Promisis - Gyilkos igéretekben továbbra is meghökkentően jól adja a horrort (mármint a horrorisztikusan kegyetlen jeleneteket), ám útközben, úgy az utolsó harmadnál elveszíti magából a gondolkodót. S akkor elkezd rém gyanus…
márc. 13
5:14
Kordáék jobbak, mint Győzikéék (Spa Trend Online)
Elhiszem, hogy közel a hetvenhez, kis pocakkal, nem olyan felhőtlen élmény egy feszes búvárruhába bújni és beleugrani a tengerbe. Tapasztalatból tudom, hogy csak látszólag olyan kényelmes teveháton hintázni a sivatagban. A magam, részéről jóval bizalmatlanabb lettem volna a helyi ételekkel szemben, még ha szállodákban használatos melegítőkből lehet kivenni azokat a szabadban./ A kockás fejkendő,…
márc. 13
11:37
Matematikailag levezethető a zenetörténet (hvg.hu)
A zeneelmélet kutatóit kavarta fel Dmitri Tymoczko, a Princeton University zeneszerzője hullámelméletre alapozott tanulmányával. Szerinte a nyugati zenei hangzásvilág összes akkordját ábrázolni lehet egy térben, igaz, a komplexebb összhangzatokhoz már több dimenzióban kell látnunk.
márc. 13
12:37
Ausztrál író kapja a világ legjelentősebb ifjúság irodalmi elismerését (Infostart)
Sonya Hartnett ausztrál író kapja az idén az Astrid Lindgren Emlékdíjat, a világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi elismerését. Az írónak magyarul még nem jelent meg kötete.
márc. 13
13:34
Az utolsó Potter-könyvből kétrészes film készül (Spa Trend Online)
Harry Potter, a varázslótanonc kalandjait hét könyvben örökítette meg J. K. Rowling, ám a Los Angeles Times jelentése szerint nyolc film készül belőlük, ugyanis az utolsó kötetet kétrészes filmben dolgozzák fel.
márc. 13
13:36
Analitikus és zsidó (hvg.hu)
Az 1907-ben született és 1999-ben meghalt Székács-Schönberger Istvánról többnyire csak a szakmabeliek, illetve a pszichológia iránt érdeklődők hallottak.
márc. 13
15:19
Balaton Sound-fellépők: Fatboy Slim, Massive Attack, Armin van Buuren (hvg.hu)
A tavaly debütált Balaton Sound idén július 10-én nyitja meg kapuit Zamárdi szabadstrandján. A fellépők közül egyelőre 13 nevet hoztak nyilvánosságra a szervezők. Elsőként lép a hazai közönség elé Fatboy Slim, itt lesz többek között a Massive Attack, valamint Armin van Buuren és David Guetta, DJ-k is.
márc. 13
17:14
Művészetek Völgye helyett Bűvészetek Völgye lesz (hvg.hu)
A huszadik Művészetek Völgye fesztivált a huszonegyedik évben tartják meg: 2009. július 3-tól augusztus 2-ig, idén nyáron a Bűvészetek Völgyébe, azaz a Valley of Magic elnevezésű rendezvényre várják majd a közönséget - jelentette be Márta István, a kulturális rendezvény főigazgatója csütörtökön Budapesten.
márc. 13
17:49
Művészetek Völgye helyett Bűvészetek Völgye lesz (Infostart)
Idén elmarad a Művészetek Völgye, ám helyette bizonytalan finanszírozással egy performance jellegű "Bűvészetek Völgyét" terveznek a szervezők. A rendezvény főszervezője elmondta: állami támogatás hiányában nem tudják megtartani a hagyományos fesztivált.
márc. 13
20:04
Harmadszor is Budapest Fringe Fesztivál! (Infostart)
Az eddigi legtöbb résztvevővel és programmal zajlik a 3. Fringe Fesztivál Budapesten, március 28-a és 30-a között, a Tavaszi Fesztivál keretében - mondta az InfoRádiónak Zimányi Zsófia, a rendezvény igazgatója.

Keresés