2008. március 15. szombat

márc. 15
7:35
Koncerttel emlékeznek Kaszás Attilára (Infostart)
Kaszás Attila március 16-án lenne 48 éves. Ez alkalomból barátai és pályatársai koncerttel emlékeznek a fiatalon elhunyt színművészre. A Nemzeti Színházban vasárnap este hét órakor kezdődik az emlékest, amelyen első alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat.
márc. 15
10:46
Új rendező-generációk a maffiáról (Spa Trend Online)
Francesco Rosi, Elio Petri, Damiano Damiani után új olasz filmes generáció veszi magára a maffia leleplezésének kötelességét. Májusban kerül a mozikba a Gomorra, Roberto Saviano bestsellerének adaptációja. A rendező Matteo Garrone, A balzsamozó és az Első szerelem alkotója. A film a nápolyi szervezett alvilág, a camorra terjeszkedését, a perifériáról a nemzetközi tőke és gazdaság magaslataira…
márc. 15
17:35
Kossuth-díj - Fischer Ádám karmester, főzeneigazgató (Spa Trend Online)
A Kossuth-díjjal járó összeget a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarára akarja fordítani Fischer Ádám karmester, mivel az elmúlt nyolc évben ezt az együttest dirigálta, művészi munkáját irányította. A Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója a több évtizedes nagy sikerű külföldi és hazai karmesteri működéséért, valamint zenekarvezetői munkásságáért odaítélt kitüntetést szombaton vette át a…
márc. 15
17:40
Kossuth-díj - Pogány Judit színművész (Spa Trend Online)
"Tudtam, hogy felterjesztettek a Kossuth-díjra, ilyenkor az ember, ha nem akarja, akkor is várja, hogy megkapja. De aztán mindig eszembe jutott, hány színészkollégámnak nem ítélték meg elsőre ezt az elismerést, ezért én sem mertem rá számítani" - mondta az MTI-nek Pogány Judit, aki szombaton vehette át a Parlamentben az elismerést.
márc. 15
18:00
Képek a Kossuth-díjak átadásáról (Infostart)
Több mint félszázan vehettek át Kossuth- és, Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseit március 15. alkalmából a Parlamentben. Többek között Fischer Ádám karmester, Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgató-rendezője, Kertész Ákos író, Koncz Zsuzsa előadóművész, valamint Kútvölgyi Erzsébet és Pogány Judit is átvehette a művészeknek járó legrangosabb…
márc. 15
18:13
Kossuth-díj - Varga Levente építész (Spa Trend Online)
Nem tudott a felterjesztésről, és meglepődött a Kossuth-díjon Varga Levente. Az Ybl Miklós-díjas építészmérnök erről azt követően beszélt az MTI-nek, hogy átvette a kitüntetést szombaton a Parlamentben.
márc. 15
18:24
Kossuth-díj - Utassy József költő (Spa Trend Online)
Utassy József költő, aki a magyar költészet nyelvi és formai megújításában elért eredményeiért és műveiért vehette át szombaton a Parlamentben a Kossuth-díjat, az MTI-nek elmondta: tudomása szerint már tizenharmadszor terjesztették fel az állami kitüntetésre, amely így a József Attila-díj és a Babérkoszorú társaságában alkotja számára a "Szentháromságot".
márc. 15
18:54
Koncz Zsuzsa: Nem tűröm a korlátokat (Infostart)
Komolyan veszi saját dalait, amelyek mindig üzenetet hordoznak magukban. Nem tűri a korlátokat, de a szabadság számára igen bonyolult dolog, még a demokráciában is. Koncz Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas előadóművész idén a Kossuth-díjat is megkapta, a népszerű zene progresszív formáit a magyar és nemzetközi kultúra legjobb hagyományaival sikerrel ötvöző, és maradandó értékeket létrehozó munkásságáért.
márc. 15
21:01
Sokkoló jelenetekkel akarnak harcolni (Infostart)
Francesco Rosi, Elio Petri, Damiano Damiani után új olasz filmes generáció veszi magára a maffia leleplezésének kötelességét. Az egyik leginkább várt film Roberto Saviano sikerkönyvének, a Gomorrának a feldolgozása.
márc. 15
21:25
Átadták a kiváló és az érdemes művész díjakat (Infostart)
Új kiváló és érdemes művészek vették át díjukat, és két Babérkoszorút is átadott a Művészetek Palotájában megrendezett ünnepi díszelőadás keretében szombat este Budapesten Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

Keresés