2008. március 17. hétfő

márc. 17
5:30
Szirtes Ági: "A trottyos korba érkeztem" (Infostart)
Klasszikus és kortárs művekben nyújtott átütő erejű alakításaiért, különösen a társadalom perifériájára szorult emberek hiteles megformálásáért vehette át szombaton a Kossuth-díjat Szirtes Ági, a Katona József Színház színművésze. Az Érdemes Művész az InfoRádiónak kiemelte: egy ilyen díj pozitívan befolyásolja az önértékelést.
márc. 17
5:47
Film készül a legendás orvos életéről (Infostart)
Luther Mártont és Dietrich Bonhoeffert Albert Schweitzer követi: a reformátorról és a lelkészről készült két korábbi film producere most a trópusi orvosról tervez történelmi filmdrámát.
márc. 17
6:25
Szarvas József kapta a Kaszás Attila-díjat (Infostart)
Szarvas József, a Nemzeti Színház tagja kapta a Kaszás Attila-díjat.
márc. 17
6:36
Három milliárdot költenek el a Budapesti Tavaszi Fesztivál külföldi látogatói (Infostart)
Leginkább a magánszektor támogatja a Budapesti Tavaszi Fesztivált, az állami szerepvállalás egyre kisebb - mondta Zimányi Zsófia, a Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
márc. 17
9:17
Színházigazgatók találkozója a miskolci Nemzetiben (Spa Trend Online)
A Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete soron következő tanácsülését március 18-án és 19-én, kedden és szerdán a Miskolci Nemzeti Színházban tartja - közölte az MTI-vel a teátrum szóvivője hétfőn.
márc. 17
16:02
Utassy: "Ne legyen kérdés a nép fogalma" (Infostart)
A magyar költészet nyelvi és formai megújításában elért eredményeiért és műveiért Kossuth-díjjal tüntették ki Utassy József költőt. A Babérkoszorú-díjas művész az InfoRádiónak azt mondta: látni és láttatni akar.
márc. 17
17:55
A romantika arcai a Zeneakadémián (Infostart)
A romantika arcai címmel a 150 évvel ezelőtt született Giacomo Puccini és Dohnányi Ernő egyházi műveit adja elő hétfő este a Budafoki Dohnányi Zenekar a Zenakadémián.
márc. 17
18:09
Az élet tanítható (Spa Trend Online)
Az élet tanítható címmel jelent meg könyv Mezei Éva szellemi örökségéről; az interjúkötetet, amely a család, a barátok, pályatársak, tanítványok vallomásain és dokumentumokon keresztül idézi meg az 1986-ban elhunyt rendező, drámapedagógus életútját, hétfőn mutatták be Budapesten, az Örkény István Színházban.
márc. 17
20:00
Nagyköveti megbízást kap a jövőből érkezett kék macska (Infostart)
Doraemont, a jövőből érkezett híres, macskára emlékeztető japán animációs figurát a manga képregény utazó nagykövetévé nevezik ki, hogy előmozdítsa a japán népi művészetek és általában a szigetország nemzetközi népszerűsítését.
márc. 17
20:36
Legjobb rendezői díjat nyert a Farkas Párizsban (Spa Trend Online)
Tóth Tamás Farkas címe filmje nyerte el a legjobb rendezés díját az Európai Független Film Fesztiválján Párizsban - tájékoztatta a rendező az MTI-t. A Francia Nemzeti Könyvtár (BNF) épületében 28 ország 105 alkotásának részvételével idén harmadszorra rendezték meg március 14. és 16. között az európai független filmes alkotók seregszemléjét, amely a 2003-ban Oscar-díjat nyert Twin Towers…
márc. 17
20:49
Kútvölgyi: "Fontos, hogy a néző ne tudja, éppen milyen zászló alatt vagyunk" (Infostart)
Szuggesztív erővel megformált színpadi alakításaiért, film- és televíziós szerepeiért vehetett át a Kossuth-díjat Kútvölgyi Erzsébet. A Vígszínház színművésze azt mondja: nem a gyávaság tartotta közel 40 évig egy színháznál, hanem az "akol melege", amely csodálatos hátteret biztosít a munkához, és lehetőséget ad a feltöltődésre.
márc. 17
22:20
Ismeretlen Mozart-portrét azonosítottak (Spa Trend Online)
Wolfgang Amadeus Mozart mindeddig ismeretlen portréját azonosította egy brit professzor. A több mint kétszáz éve, 1791-ben 35 éves korában elhunyt zenei géniuszról készült portréról akkor derült ki, hogy mekkora jelentőségű, amikor 2005-ben egy amerikai gyűjtő megvásárolta. A festmény vörös kabátban, profilból ábrázolta a halhatatlan zeneszerzőt. Cliff Eisen, a londoni King's College professzora…

Keresés