2008. március 25. kedd

márc. 25
5:12
Elhunyt a Beatles mindenes producere (Infostart)
Elhunyt Neil Aspinall, Paul McCartney és George Harrison gyerekkori barátja, aki az Apple Corps vezetőjeként, személyi titkárként több mint négy évtizeden át segítette a Beatlest, intézte az együttes ügyeit. Hatvanhat esztendős volt, New Yorkban tüdőrák következtében hunyt el.
márc. 25
6:50
Ingyenes koncerten szólalt meg a világ legdrágább hangszere (Infostart)
A világ legdrágább hegedűje szólalt meg a hétvégén egy ingyenes koncerten Moszkvában: a Makszim Viktorov orosz vállalkozó és gyűjtő által idén vásárolt hangszert Pinchas Zuckerman neves izraeli hegedűművész szólaltathatta meg, aki többek között Bach- és Mozart-műveket játszott rajta.
márc. 25
11:55
Vendégművészekkel lép színpadra a Baltazár Színház (Infostart)
A Baltazár Színház premierje lesz kedden este a Budapesti Kamaraszínház Tivoli játszóhelyén. A Kőválasz című előadásban neves vendégművészek is szerepelnek.
márc. 25
16:57
Ismét ünnep volt a Zeneakadémián (Infostart)
Budapesten, a Zeneakadémián Bartók Béla születésének 127. évfordulóján, adták át az idei Bartók-Pásztory díjakat. Pauk György hegedűművésznek, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tiszteletbeli tanárának, az Amadinda Ütőegyüttesnek és Reményi Attila zeneszerzőnek Batta András, az Egyetem rektora, az elismerést odaítélő kuratórium elnöke nyújtotta át a díjat.
márc. 25
17:20
Bambi, a környezetvédelmi lobbista (Infostart)
A legtöbb ember leginkább szívbemarkolónak tartja a Walt Disney-filmeket, amelyeken immár több generáció nőtt fel. Most azonban kiderült, hogy az érzelmi töltetnél sokkal többet is adnak ezek az alkotások.
márc. 25
17:36
Rinya-parti büszkeségek (Infostart)
Megújult a nagyatádi szoborpark. A Dráva-projekt keretében 134 millió forintból megvalósított látogatóközpontot és bemutatóhelyet ma adták át a Rinya-parti városban.
márc. 25
18:45
Itt van Beatrix csodálatos hozománya (Infostart)
A 4x a reneszánszról című kiállítás-sorozat harmadik eseményeként megnyílt az Iparművészeti Múzeumban a Beatrix hozománya - Az itáliai majolikaművészet és Mátyás király udvara című tárlat, amely a reneszánsz kerámiaművészetet, a majolikát helyezi a középpontba.

Keresés