2008. március 1. szombat

márc. 1
6:53
Don Carlos a Bárkában, Alföldi Róbert rendezésében (Spa Trend Online)
Schiller Don Carlos című művét mutatják be márcis 21-én a budapesti Bárka Színházban - tájékoztatta a teátrum munkatársa, Kovács Krisztián az MTI-t. A darabot az eddigi igazgató, a Nemzeti Színház élére július 1-jével kinevezett Alföldi Róbert rendezi. Az előadásban, II. Fülöp király szerepében fellép a Bárka Színház új vezetője, Seress Zoltán.
márc. 1
10:40
Beatrix hozománya (Spa Trend Online)
Magyarországon először tekinthetők meg az Iparművészeti Múzeum március 25-én nyíló tárlatán a Hunyadi Mátyás és Aragóniai Beatrix címereivel díszített úgynevezett Corvin-tálak, amelyeket szakértők a 15. századi majolikaművészet csúcspontjának tekintenek - tájékoztatta a Reneszánsz Programiroda az MTI-t.
márc. 1
10:51
Hölgyek palettával (Spa Trend Online)
Különleges tárlatvezetéssel kedveskedik látogatónak március nyolcadikán, nőnapon a Magyar Nemzeti Múzeum. A múzeum két időszaki kiállítása - a Hölgyek palettával és a Rejtett ritkaságaink 4. - Családi ezüst című - szorosan kapcsolódik a hölgyekhez, ez adta az ötletet, hogy a nőnapon ingyenes tárlatvezetéssel lepjék meg a látogatókat, akik nem csak nők lehetnek - tudta meg a távirati iroda.
márc. 1
13:24
Keleti Éva fotóművész szerettei és a múlt (Spa Trend Online)
Mint a mesék kezdő szavai, Volt egyszer... címmel mutat be mintegy 50 év anyagából válogatást Keleti Éva fotóművész a budai Társalgó Galériában. A 90 darab fekete-fehér fotó Keleti Éva három szerelmét tükrözi: legnagyobb szereleme a tánc, az egyik képen a korszak primabalerinája, Lakatos Gabriella szinte úszik a levegőben, A csodálatos mandarin-fotón Róna Viktor a levegőből lecsapni készülő…

Keresés