2008. március 11. kedd

márc. 11
5:50
Támadnak a mamutok - nézze meg! (Infostart)
Egy tízezer évvel időszámításunk előtt játszódó film vezeti az észak-amerikai nézettségi listákat. A 10000 BC című alkotás egy törzse túléléséért harcoló fiatal mamutvadászról szól. A második helyen egy vígjáték, a College Road Trip, a harmadikon a Vantage Point című thriller áll.
márc. 11
10:06
Fesztivál felnőtteknek: LOW, Budapest (hvg.hu)
Lassan bezár a LOW holland-flamand kulturális fesztivál. Kissé rezignáltan mondunk búcsút ennek a február közepe óta tartó eseménysorozatnak. Felhős homlokkal, de reménykedve: a kortárs művészet egyszer teret és közönséget nyer Budapesten is, és majd csak az számít, hogy mit ismersz a világból és mit teremtesz.
márc. 11
11:33
Magyarok a putyinizálódó Szlovákiában (hvg.hu)
Magyarországnak sürgősen növelnie kellene kulturális exportját a szomszédos Szlovákiába, mert csak ez csökkenti az előítéleteket - mondja Öllős László, a szlovákiai Forum Kisebbségkutató Intézet vezetője. Szerinte a putyinizmus felé rohanó országban pozitív jel, hogy az értelmiség kezd nemet mondani a nacionalizmusra. A hvg.hu Pozsonyban interjúvolta a társadalomtudóst. (11 hozzászólás)
márc. 11
13:11
Jön a punk poraiból feltámadt legendája (Infostart)
Idén leginkább évtizedek óta reflektorfényben álló előadók adnak nagykoncerteket Budapesten, de azért az újgeneráció is képviselteti magát. Magyarországra látogat mások mellett a Sex Pistols, az R.E.M, Kylie Minogue, a Blood Sweat and Tears, de látható lesz a Hives, a Good Charlotte és Avril Lavigne is.
márc. 11
14:09
Pálfi György amatőr színészekkel forgat (hvg.hu)
Pálfi György kilenc amatőr színésszel, videókamerával, három részből - Paradicsom, Pokol, Purgatórium - álló dokumentum-, játék-, és természetfilmet forgat, az alkotást valószínűleg a jövő évi magyar filmszemlén mutatják be.
márc. 11
14:34
Látogatókat fogad a Sziklakórház (Infostart)
Ma nyit a Várhegy gyomrában kialakított Sziklakórház múzeum. A létesítmény eredetileg 1944-ben adták át, majd óvóhelyként szolgált a bombázások idején. Később titkos objektumként, atombunkerként működött.
márc. 11
18:03
Leonardo elveszett freskójának rejtélye csaknem megoldódott (Spa Trend Online)
Csaknem megoldódott a Leonardo da Vinci elveszett remekművét, az Anghiari csata című freskót övező rejtély - jelentette be a kutatást irányító Maurizio Seracini művészettörténész, akinek gyanúja szerint az eltűnt festmény egy később festett kép mögött rejtőzik a firenzei Palazzo Vecchióban.
márc. 11
20:13
Madonna is halhatatlan lett, ráadásul átlátszó ruhában - nézze meg! (Infostart)
A New York-i Waldorf Astoria Hotelben 23. alkalommal iktatták be a Rock and Roll halhatatlanjait. Ezúttal Madonnát, Leonard Cohent, a Dave Clark Five együttest, John Mellencampet, a Venturest és Little Waltert érte a megtiszteltetés.

Keresés