2008. március 11. kedd

márc. 11
5:25
Szabó Zoltán: milliárdos adósság maradt a Happy Endnél (Alternatív Energia)
Aligha hihető, hogy a Happy End Kft. egykori tulajdonosa, Vermer András a Fidesz hatalomra kerülése esetén ne nyújtaná be a számlát azokért a tanácsokért, amelyeket – sajtóhírek szerint – a mostani népszavazási kampányban adott a kezdeményezőknek. Erről is beszélt a parlamentben a szocialista Szabó Zoltán, amikor a cég nemrég zárult felszámolásáról szólt. Az Országgyűlés este elfogadta az…
márc. 11
5:27
Kevesebb jut a jövőben ösztöndíjra, diákjóléti szolgáltatásra, csökken a diákok motivációja (Alternatív Energia)
A vizitdíj és a kórházi napidíj ugyan áprilistól megszűnik, ám egyes esetekben továbbra is önrészt kell majd fizetniük a betegeknek az ellátásért. A népszavazás az úgynevezett részleges térítés szabályait nem törölte el, így a betegutakat megkerülő páciensnek akár 100 000 forintba is kerülhet a gyógyítás. Az oktatási tárca közben keresi azokat a megoldásokat, tandíj nélkül hogyan motiválhatók jobb…
márc. 11
5:46
Árt az országnak, ha költségvetési kérdésekről lehet szavazni (Alternatív Energia)
Erős az ingyenesség illúziója, amivel nehéz szembemenni – értékelte a népszavazás eredményét az Országgyűlésben Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint az ország hosszú távon inkább veszített a referendummal. Orbán Viktor napirend előtt ugyanakkor azt mondta, a népszavazással Magyarország győzött, a kormánypártok pedig veszítettek. A parlament döntött arról is, hogy ma megvitatják a népszavazáshoz…
márc. 11
6:21
Stumpf: az antiviktoriánus érzelmeket felülírhatják a tapasztalatok (Infostart)
A Századvég Alapítvány elnöke szerint a vasárnapi népszavazás Orbán Viktor Fidesz-elnök pozíciójának további erősödését hozta. Stumpf István politológus erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
márc. 11
7:04
"Csak annyi időt töltsön Magyarországon, amennyi feltétlenül szükséges" (Infostart)
A Világgazdasági Fórum nem ajánlja a hazánkba érkező üzletembereknek, hogy pihenés céljából, vagy más magánprogram miatt több időt töltsenek Magyarországon, mint amennyit feltétlenül szükséges.
márc. 11
7:40
Többletforrás a sok közcélú munkát szervező önkormányzatoknak (Alternatív Energia)
Az idén ismét lehetőség lesz arra, hogy többletforráshoz jussanak a közcélú munkák szervezésében élenjáró települések - derül ki a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján közölt kormányrendelet- tervezetből.
márc. 11
7:49
Járai '98: Miénk a világ legerősebb gazdasága (168 Óra Online)
Abból az alkalomból, hogy a 168 Óra elkezdte XX. évfolyamát, beleböngésztünk korábbi példányainkba. [Dátum: 2008. 03. 11. 07:08]
márc. 11
8:04
Wéber: Orbán átlépett saját árnyékán (Infostart)
Wéber Attila szociológus szerint a Fidesz népszavazási győzelme annak köszönhető, hogy a pártot vezető Orbán Viktornak most sikerült átlépnie saját árnyékát. A szakértő erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
márc. 11
8:29
Lap, szem, le (Metropol)
Egyértelmű az állami szervek felelőssége a katasztrófába fulladt 2006-os tűzijátékban, csődbe ment a Bábolna Zrt., Magyarországon lehetnek a Seuso-kincs eddig meg nem talált darabjai. Ha nincs ideje minden sajtóterméket végigböngészni, olvassa el nálunk, mit írnak a mai lapok!
márc. 11
8:36
Szerződést bont Sátoraljaújhely a távhőszolgáltatóval (Alternatív Energia)
Egyszerre négyhavi fűtésszámlát kaptak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sátoraljaújhelyi távhős lakásokban élők még tavaly karácsony előtt, az összeg néhány esetben a százezer forintot is meghaladta - írta a keddi Észak-Magyarország.
márc. 11
9:10
Nem életszerűek a vagyonosodási vizsgálatok (Alternatív Energia)
A jelenlegi jogszabályok nem alkalmasak arra, hogy a vagyonosodási vizsgálatok a tavalyihoz hasonló nagyüzemben történjenek: a rendszer tele van gumiszabállyal - írja a Napi gazdaság.
márc. 11
10:10
„Valaki kapja el a fejhúst!” (168 Óra Online)
Ma reggel, valamivel hat előtt végül kinyírtuk a Dezsőt. [Dátum: 2008. 03. 11. 08:59]
márc. 11
10:12
A katolikus püspök szerint a népszavazás a gyógyulási folyamat része (Infostart)
Kiss Rigó László Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke szerint egy beteg társadalom gyógyulásának jele a népszavazás. A püspök a kormánnyal szembeni kritikaként értelmezte a hétvégi voksolást.
márc. 11
10:49
Die Presse: Gyurcsány csattanós pofont kapott a választóitól (Alternatív Energia)
A kormányfő fittyet hány a választóktól elszenvedett pofonra címmel közölte tudósítását keddi számában a Die Presse osztrák konzervatív lap a magyarországi népszavazásról.
márc. 11
11:06
Az értékes kutyákra utaznak a tolvajok (Infostart)
Chihuahuája van? Esetleg west highland white terrierje? Akkor vigyázzon rá, a különleges és drága kutyafajták ugyanis egyre kedveltebbek a tolvajok körében.
márc. 11
11:12
Közúti ellenőrzés: két napig fókuszban a teherautók (Infostart)
Keddtől fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség. A hétnapos akció során elsősorban a tehergépjárművekre összpontosítanak majd - tájékoztatta az InfoRádiót az ORFK közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.
márc. 11
11:32
Kihúzzák-e az aranytollat a csendőr kezéből? (168 Óra Online)
Két Pulitzer-emlékdíjas újságíró arra kérte a MÚOSZ-T, vizsgálja felül Kecskési Tollas Tibor örökös tagságát, mondván: kétes múltja miatt érdemtelen e megtisztelő címre. [Dátum: 2008. 03. 11. 11:26]
márc. 11
11:49
Fidesz: lebukott a kormány (Infostart)
A Fidesz szerint az egészségügyi miniszter egy nyilatkozata "lebuktatta" kormányt, kiderült, hogy az egészségbiztosítási törvény kapcsán tovább akarják folytatni eddigi "hazug" kampányukat, vagyis pénz van, de azt nem az emberek érdekeinek megfelelően költik el - jelentette ki Szijjártó Péter, a párt szóvivője.
márc. 11
11:59
Pártok kampányeszközévé válhat a népszavazás? (Alternatív Energia)
A népszavazás olyan legitim alkotmányos-demokratikus eszköz, amelynek alkalmazása számos problémára világított rá az elmúlt években, ezért a népszavazás intézményének újragondolását és újraszabályozását kezdeményezi a Political Capital és a Századvég Alapítvány - közölte a két szervezet kedden közös sajtóközleményben.
márc. 11
12:25
Nyolc hónap felfüggesztett a postásnak (Alternatív Energia)
A bíróság nyolc hónap börtönre ítélte azt a 21 éves postást, aki kézbesítés helyett elásott 732 választási értesítőt Debrecenben; az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették - ismertette az MTI-vel a hétfőn hozott bírói ítéletet Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar megyei Bíróság szóvivője kedden.
márc. 11
12:27
Eldőlt, hol lesz a Fidesz-rendezvény március 15-én (Infostart)
A Fidesz Budapesten, a Március 15. térnél, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja megemlékező rendezvényét az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulóján, szombaton - közölte Deutsch-Für Tamás elnöki kabinetfőnök.
márc. 11
12:30
Felfüggesztett börtön a választási értesítőket elásó postásnak (Metropol)
A bíróság nyolc hónap börtönre ítélte azt a 21 éves postást, aki kézbesítés helyett elásott 732 választási értesítőt Debrecenben. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették - ismertette a hétfőn hozott bírói ítéletet Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar megyei Bíróság szóvivője kedden.
márc. 11
12:37
Újragondolná a népszavazást a Századvég és a Political Capital (Infostart)
A népszavazás intézményének újragondolását kezdeményezi a Political Capital és a Századvég Alapítvány. Véleményük szerint az eddigi tapasztalatok alapján fennáll a veszélye annak, hogy a népszavazási kezdeményezések a pártok kampányeszközeivé válnak.
márc. 11
12:42
Az Erzsébet hídnál tartja március 15-i megemlékezését a Fidesz (Alternatív Energia)
A Fidesz az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulójára rendezett ünnepi megemlékezését az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Március 15. térnél tartja 2008. március 15-én 15 órai kezdettel.
márc. 11
12:59
Horváth Ágnes: a Fidesz és a cserbenhagyásos gázolás (Infostart)
Szakmai párbeszédet kezdeményez az egészségügyi miniszter a népszavazás eredménye következtében kialakult "károk" enyhítésére. Horváth Ágnes erről az Országgyűlésben, a népszavazáson hozott döntések végrehajtását célzó kormányzati és fideszes törvényjavaslat együttes általános és részletes vitájának kezdetén beszélt.
márc. 11
13:18
Márciusi Ifjak Díjat alapított a kabinet (Metropol)
Márciusi Ifjak Díjat alapított a kormány a 35 évnél fiatalabb, de saját szakterületükön már nagyot alkotó fiatalok számára - jelentette be a kormányszóvivő a Magyar Nemzeti Múzeumban tartott keddi tájékoztatóján.
márc. 11
13:26
Konferencia az egészségügyi reformról (Infostart)
Az egészégügyi reform részleteiről tartanak konferenciát a Népszabadság szervezésében, amelyen több szempontból vizsgálják a reform következményeit és várható eredményeit.
márc. 11
13:52
Harmadával nőtt a bűnözés Nógrád megyében (Alternatív Energia)
Nógrád megyében minden eddiginél nagyobb mértékben nőtt a bűnözés 2007-ben - mondta a Nógrád Megyei Főügyészség évértékelő sajtótájékoztatóján a testület vezetője kedden Balassagyarmaton.
márc. 11
14:03
Magyar "kézi" könyv idegenlégiósoknak (168 Óra Online)
Kézilabdacsapatainkban nem kevés külföldi, vagy az országhatárokon túl született magyar lépett pályára, ám ahhoz, hogy a címeres mezt is magukra ölthessék, gyakorlatilag világsztárnak kellett lenniük. [Dátum: 2008. 03. 11. 13:32]
márc. 11
14:09
Parkolóórák lesznek a vizitdíj-automatákból Miskolcon (Metropol)
Parkolóóraként funkcionálnak áprilistól azok a vizitdíj-automaták, amelyek Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területén találhatóak - mondta Csiba Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa kedden. Az országban elsőként Miskolcon, a megyei kórház bejáratánál állították üzembe a vizitdíj-automatát, amelyből az első nyugtát annak idején Horváth Ágnes, az egészségügyi tárca vezetője, akkor…
márc. 11
14:20
Hiller nem akar engedni a felsőoktatás minőségéből (Infostart)
Kikerül a felsőoktatási törvényből a képzési hozzájárulásról szóló rész, így az egyetemeken és főiskolákon szeptembertől nem kell tandíjat fizetni. Ezt Hiller István oktatási és kulturális miniszter jelentette be az Országgyűlésben kedden, a népszavazáson hozott döntések végrehajtásáról szóló törvényjavaslatok összevont általános és részletes vitájának expozéjában.
márc. 11
14:31
Nem lesz parlamenti határozat a külkapcsolati stratégiáról (Alternatív Energia)
Nem kerül az Országgyűlés plenáris ülésére a külkapcsolati stratégia, a szakbizottságok véleményére azonban kíváncsi a minisztérium - mondta Göncz Kinga külügyminiszter kedden Budapesten az MTI kérdésére.
márc. 11
14:38
A halálbüntetés visszaállítását szeretnék (Alternatív Energia)
Sajóbábony lakosságának közbiztonsággal kapcsolatos panasza alapján egyebek között a halálbüntetés visszaállítását és a rendőrség társadalmi felügyeletének megszüntetését kezdeményezte a helyi képviselő-testület; a témát a házelnök javaslatára az Országgyűlés rendészeti bizottsága tárgyalta kedden.
márc. 11
14:44
Negyvenmilliárdért specializálódnának a fővárosi kórházak (Infostart)
A Fővárosi Közgyűlés hétfőn elfogadott tervezete szerint 4-6 év múlva a fővárosi kórházak nagy része valamilyen speciális ellátásra szakosodik, és a jelenlegi 90 telephely helyett 60 ingatlanon működik majd a 12 kórház. A főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta: természetesen az alapvető ellátások - mint például a szülészet - minden kórházban megmaradnak, a speciális műtéteket viszont…
márc. 11
14:55
"Parlamenti demokráciában nem lehetett volna kiírni a vasárnapi népszavazást" (Infostart)
Lövétei István alkotmányjogász szerint az Albert házaspár által megfogalmazott kérdés nem vonatkoztatható az egészségbiztosítási törvénycsomagra. A kérdés ugyanis a több-biztosítós modellről szól, míg a törvényben egy biztosító és több pénztár szerepel. Az alkotmányjogász úgy véli: a népszavazás intézménye reformra szorul, mert egy parlamentáris demokráciában nem lehetett volna a vasárnapi…
márc. 11
14:55
Folytatódik a Kikelet akció Észak-Magyarországon (Metropol)
Tizennégy üzletre került ideiglenesen lakat, és mintegy hétmillió forint úgynevezett mulasztási bírságot róttak ki az adóellenőrök a Kikelet akció során Észak-Magyarországon - számolt be az adóhatóság kedden a razzia eddigi eredményeiről.
márc. 11
15:00
Menesztik a Magyar Villamos Művek vezérigazgatóját (Infostart)
Menesztik a Magyar Villamos Művek vezérigazgatóját, és a kormányfő utasította a pénzügyminisztert, hogy tegyen intézkedéseket a cég monopolhelyzetének felszámolására.
márc. 11
15:01
Szűr a fül a koktélpartin (168 Óra Online)
Képzeljük el a helyzetet: a céges bulin éppen az új üdvöskével beszélgetünk, akit szeretnénk jobban megismerni, de a háttérzaj miatt alig értjük, amit mond. [Dátum: 2008. 03. 11. 13:50]
márc. 11
15:11
Felfüggesztett börtönt kapott a népszavazási értesítőket elásó postás (Infostart)
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a debreceni postást, aki elásott több száz választási értesítőt. A kézbesítő ellen népszavazás rendje elleni bűntett miatt indult eljárás.
márc. 11
15:21
Lendvai: Az MSZP érti az emberek szavát (Infostart)
Az MSZP vezérszónoka szerint a párt nemcsak tudomásul veszi a népszavazás eredményét, hanem érti is az emberek szavát; a Fidesz felszólalója arról beszélt, hogy "a kormány tovább akarja folytatni azt az ámokfutást, amit elkezdett az egészségügyben". Ez kedden hangzott el az Országgyűlésben, a népszavazáson hozott döntések végrehajtását célzó kormányzati és fideszes törvényjavaslat együttes…
márc. 11
15:44
Anschluss 70 - új időszaki kiállítás a Holokauszt Emlékközpontban (Metropol)
Korabeli politikusokat, felvonulásokat, háborús pillanatokat ábrázoló fényképek, újságrészletek, térképek és egyebek mellett Hitler nyilvános beszédét hirdető plakátok mutatják be az Európában 1938-ban kezdődött háborús borzalmakat az Anschluss 70. évfordulója kapcsán rendezett tárlaton, amelyet Ormos Mária történész nyitott meg a fővárosi Holokauszt Emlékközpontban kedden.
márc. 11
16:10
Bevonási tünetek a rászorulóknál (168 Óra Online)
Sok intézményben még mindig várják a legkisebb címletű érméket az urnák és gyűjtődobozok. [Dátum: 2008. 03. 11. 15:02]
márc. 11
16:12
Ki fizeti meg az igeneket? (168 Óra Online)
A népszavazás választ adott a direkt kérdésekre, de ma még senki nem tudja, hogyan tovább. [Dátum: 2008. 03. 11. 16:07]
márc. 11
16:23
"Lehetetlenné vált, hogy Gyurcsány gazdasági intézkedéseket jelentsen be" (Infostart)
A francia napilapok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök helyzetének és a reformok megvalósíthatóságának szempontjából kommentálták kedden a magyarországi népszavazás eredményét.
márc. 11
16:46
Kiállítás nyílt a budai Sziklakórházban (Metropol)
A budai Sziklakórházban több mint 2 ezer négyzetméteres kiállítás nyílt kedden. A tárlat időutazás a Várhegy múltjába, a háborús orvoslás és polgári védelem mai ember számára ismeretlen világába.
márc. 11
16:50
Megtalálta a kieső források pótlását a Fidesz (Infostart)
A Fidesz benyújtotta a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek. Eszerint április elsejétől az eltörölt befizetések pótlására a Miniszterelnöki Hivataltól, az APEH-től és a Vám és Pénzügyőrségtől vonnának el pénzt.
márc. 11
16:55
Idén 11 milliárdos hitelt vesz fel a főváros (Infostart)
Tizenegy milliárd forintos hitelfelvétellel számol a főváros hétfő este elfogadott költségvetése. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta: a beruházási hiányt idén sikerült eltüntetni, de a 2009-2010-es beruházásokkal problémák lesznek.
márc. 11
17:08
Felmentette a bíróság a Munkáspárt elnökségét (Alternatív Energia)
Felmentette a Munkáspárt elnökségét bűncselekmény hiányában a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége alól kedden a Fejér Megyei Bíróság, az ügyész az írásba foglalt ítélet kézhezvételét követően fellebbezhet. A Magyar Kommunista Munkáspárt teljes, héttagú elnökségét tavaly novemberben nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségéért marasztalta el és két év próbára…
márc. 11
17:10
Pokorni "pontos" javaslata (Alternatív Energia)
A Fidesz hét pontba foglalt javaslatot tesz annak érdekében, hogy javuljon a felsőoktatás minősége - mondta Pokorni Zoltán, a párt alelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
márc. 11
17:33
A Fidesz hét pontja a felsőoktatás színvonalának javítására (Infostart)
A Fidesz hét pontos javaslatot állított össze a felsőoktatás színvonalának javítása érdekében. Pokorni Zoltán szerint sürgősen át kellene tekinteni a kétszintű érettségi rendszerét, valamint törvényben kellene rögzíteni az államilag finanszírozott és költségtérítéses képzés közti átjárhatóság feltételeit.

Keresés