2008. március 7. péntek

márc. 7
5:33
Mount Everest-expedíció a hetes szám jegyében (Infostart)
Várkonyi László és Klein Dávid újra elindul, hogy oxigénpalack nélkül mássza meg a világ legmagasabb hegyét. Oxigén nélkül még nem járt magyar a Mount Everesten, a két hegymászó tavaly 8600 méterig jutott. Az Everesten eddig oxigén nélkül Várkonyi László jutott legmagasabbra, 8750 méterre; szerinte most minden körülmény adott, hogy sikeres legyen az expedíció.
márc. 7
6:00
"...de akkor ebből világbotrány lesz!" (Infostart)
Egy paksi kutyamenhely bezárásáról hozott határozatot a város főjegyzője. Blazsek Balázs az InfoRádiónak elmondta: harminc napot adtak arra, hogy a menhely fenntartója máshova vigye a több mint négyszáz kutyát, a menhely ugyanis egy üdülőövezetben van, és zavarja az ott élőket. A kutyamenhely üzemeltetőjének nincs pénze arra, hogy új helyre költöztesse az állatokat. Gál Tiborné elmondta: ha az…
márc. 7
6:50
Gyurcsány: "Tudom, hogy átkozottul nehéz volt" (Infostart)
Az állampolgári felelősségvállalás fontosságáról beszélt tegnap este a miniszterelnök Kecskeméten a népszavazás előtti utolsó szocialista választási gyűlésen. Gyurcsány Ferenc "Kossuth Lajos reinkarnációjának" nevezte az ellenzék vezetőjét anélkül, hogy a nevét kimondta volna.
márc. 7
6:52
Népszerű a neonácik körében az új üzletlánc (Infostart)
Felháborodást kelt a Thor Steinar-ruhaüzlet Berlinben, mert a márka rendkívül népszerű a neonácik körében.
márc. 7
7:17
Mourinho: "Szívesen visszamennék a Chelsea-hez!" (Infostart)
Szenzációs bejelentést tett José Mourinho, aki nem zárta ki, hogy visszatér a Chelsea csapatához. A portugál szakember az idény elején távozott a londoni labdarúgóklub menedzseri posztjáról, ám most azt nyilatkozta: természetesen szívesen visszatérne.
márc. 7
7:39
Mi lesz a magyarországi lakásárakkal? (Infostart)
Európa öt országában csökkentek idén a lakásárak - állítja egy ingatlanpiaci elemzés. A magyar bankokat még egy 50 százalékos leértékelődés sem rázná meg, de a térségben senki sem számol áreséssel, sőt emelkedésre számítanak.
márc. 7
7:56
Lap, szem, le (Metropol)
Tízmilliárd forinton múlik a fővárosi költségvetés elfogadása. A Fővám téren bukhat a 4-es metró uniós támogatása. Tavaly 5600 számla érkezett az OEP-hez az európai egészségbiztosítási kártyával külföldön igénybe vett ellátások után. Elítélték a milliárdos csalást elkövető volt Erste-s dolgozókat.
márc. 7
8:55
Tölgyessy: "Szinte kizárt, hogy a miniszterelnök nyomban távozzon" (Infostart)
Ha az igenek nagy többségben lesznek a népszavazáson, a jobboldalon alighanem sokan fogják követelni Gyurcsány Ferenc azonnali lemondását. Azonban szinte kizárt, hogy a miniszterelnök nyomban távozzon, ám idővel a szocialisták jól teszik, ha komolyan elgondolkodnak a kormányfőváltáson - mondta Tölgyessy Péter.
márc. 7
10:03
"Kezicsókolom, a cigány a mérleg nyelve" (168 Óra Online)
Nem a Hír TV riportere volt az egyetlen álruhás telefonáló a népszavazási kampányban: Tóth Viktort, Veres János miniszter kampányfőnökét állítólag Tejfel László nyírbogáti roma képviselő akarta hasonlóképpen csőbe húzni. [Dátum: 2008. 03. 07. 09:09]
márc. 7
10:07
A közvélemény-kutatók 40 százalék körüli részvételt várnak (Infostart)
Negyven százalék körüli részvétellel számol a vasárnapi népszavazáson három nagy közvélemény-kutató intézet. A Szonda Ipsos, a Medián és a Századvég-Forsens vezetői is úgy vélik: az előzetesen mértnél valószínűleg kevesebben mennek el szavazni.
márc. 7
10:09
Látogatási tilalom calicivírus-fertőzés miatt (Infostart)
Felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinikáján, miután csütörtökön calicivírus-fertőzés jelent meg az intézményben.
márc. 7
10:56
Az ombudsman nem vár arra, hogy az ügyek berepüljenek az ablakán (Infostart)
A kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtést tartja küldetése egyik legfőbb feladatának a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa. Kállai Ernő azt mondta: a hatékony munkavégzés érdekében bővíteni kellene hatáskörét.
márc. 7
11:12
Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a battonyai határátkelőn (Infostart)
Valószínűleg elektromos zárlat okozott tüzet csütörtök este a battonyai határátkelő egyik épületében - közölte a megyei rendőrség szóvivője. A kár körülbelül 15 millió forint.
márc. 7
11:14
Megmerevedtek a frontvonalak a MÁV és a szakszervezet között (Infostart)
Pénteken sem született megállapodás a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között az érdekképviselet követeléseiről. A tárgyalásokat szerdán délelőtt folytatják.
márc. 7
11:23
Négyes metró: kész a Tétényi út és a Bocskai út közötti szakasz (Infostart)
Elkészült a 4-es metró leghosszabb, Tétényi úti és a Bocskai úti megálló közötti alagútszakaszának déli része - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A fővárosi önkormányzat hatályos tervei szerint a 4-es metró első szakaszát 2011-ben adhatják át.
márc. 7
11:23
Miért beszél Orbán hülyeségeket? (168 Óra Online)
"Utoljára Rákosiék beszéltek így a demokráciáról 1945 és 48 között. Ám merőben mást értettek rajta, s másként is cselekedtek". Debreczeni József írása. [Dátum: 2008. 03. 07. 10:09]
márc. 7
11:34
Fideszes plakátolót vert a szombathelyi alpolgármester öccse (Infostart)
Megverték a Fidesz plakátját kiragasztó önkormányzati képviselőt Szombathelyen, a férfi könnyű sérüléseket szenvedett. Az alpolgármester elismerte: öccse keveredett vitába a képviselővel. A dulakodás azért alakult ki, mert az aktivisták nem a megfelelő helyen plakátoltak. A rendőrség még vizsgálja az indítékot.
márc. 7
12:40
Lövétei: A kormánynak biztosítania kell az állami rendszerek működőképességét (Infostart)
A kormánynak kezelnie kell a vizitdíj, a kórházi napi díj és a tandíj eltörlése miatt keletkező hiányt, amennyiben a népszavazás az igenek győzelme mellett érvényes és eredményes lesz - mondta az InfoRádió által megkérdezett alkotmányjogász. Lövétei István közölte: a kompenzációt csak a költségvetésből tudja biztosítani az állam.
márc. 7
12:50
Lendvai: a kormány folytatja (Infostart)
A kormány a népszavazás után is folytatja az általa megkezdett politikát - mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Lendvai Ildikó szerint nem szabad abbahagyni a változásokat.
márc. 7
12:56
Fidesz: a népszavazás az MSZP-nek is lehetőség (Infostart)
A népszavazással az emberek visszaszerezhetik maguknak a demokráciát, véget vethetnek a hazugság politikájának és eltörölhetnek három értelmetlen sarcot - jelentette ki a Fidesz alelnöke. Varga Mihály hozzátette: az MSZP-nek lehetősége lesz egy új korszakot kezdeni.
márc. 7
13:23
Már viszik a postások a 13. havi nyugdíjat (Infostart)
Ezekben a napokban kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét a márciusi juttatással együtt. Azok, akik idén kerültek nyugállományba, nem számíthatnak többletpénzre. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára cáfolta, hogy a vasárnapi népszavazás az oka a folyósítás időpontjának. Forgó Györgyné közölte: a kézbesítés napjáról már tavaly döntöttek.
márc. 7
13:35
Tandíjjal nyert választásokat a Munkáspárt (168 Óra Online)
Oktatás, oktatás, oktatás e jelszónak is köszönhette a brit Munkáspárt, hogy 1997-ben megnyerte a választásokat. A munkáspárti kormány aztán 98-ban kénytelen volt megszüntetni a felsőoktatás ingyenességét, s bevezetni a tandíjat, ami komoly vitákat váltott ki. [Dátum: 2008. 03. 07. 13:29]
márc. 7
13:39
Ötmilliárdot fordítana a kormány kollégiumfejlesztésre (Infostart)
Mintegy 5 milliárd forintot tervez közoktatási kollégiumfejlesztésekre a tárca a következő két évben - közölte az oktatási miniszter.
márc. 7
14:23
Még több kamera figyeli majd a sztrádákon autózókat (Infostart)
Nőtt a balesetek száma az autópályákon, de összességében továbbra is a sztrádákon a legbiztonságosabb közlekedni. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója közölte: újabb sebességmérő készülékeket helyeznek el a pályákra, elsőként az M0-ásra.
márc. 7
14:24
Újra szül a Margit (168 Óra Online)
A hét végén ismét kinyitott a Margit kórház szülészete. A Margit sebészete már hónapok óta újra üzemel. [Dátum: 2008. 03. 07. 13:09]
márc. 7
14:34
Közgazdasági szemléletváltást sürgetett Csaba László (Infostart)
A gazdság mellett a tudományban is szemléletváltást sürget Csaba László közgazdász.
márc. 7
14:44
Kóka fideszes nagygyűlést szervez? (Infostart)
Az SZDSZ elnöke azzal vádolta meg a Fideszt, hogy már a népszavazás estéjén az utcára viszi az embereket Budapest belvárosában, a Blaha Lujza tér és az Astoria közé. Az ellenzéki párt tagadta a demonstrációt, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője is azt mondta: nem érkezett bejelentés rendezvényről.
márc. 7
14:56
Vasárnapig biztosan nem lesz sztrájk (Metropol)
Nem született megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között a pénteki tárgyaláson, az egyeztetéseket március 12-én, szerdán folytatják, Herczog László közvetítő bevonásával. Mindkét fél a korábbi álláspontjához tartja magát.
márc. 7
15:44
Orbán: a kormánypártiak "olyan vesztes fajtának" tűntek (Infostart)
Március 9-én hatalmas lépést tehetnek az emberek, ami nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik - mondta a Fidesz elnöke Salgótarjánban újságírók előtt.
márc. 7
16:33
Fodor Gábor a jácintot ajánlja nőnapra (Infostart)
A környezetvédelmi miniszter arra kéri a férfiakat, nőnapra jácintot vagy nárciszt ajándékozzanak kedvesüknek, de semmiképpen se hóvirágot, amely védett növény.
márc. 7
17:11
Még mindig nincs megegyezés a Fővám téri metróállomásról (Infostart)
A DBR Metró Projektigazgatóság igazgató-helyettese szerint a Fővám téri állomás októberben vagy novemberben fogadni tudja a fúrópajzsot. Jelenleg arról tárgyalnak a kivitelezővel, hogy a Duna alatti peronrészt milyen technológiával építsék meg úgy, hogy a költségkereten belül maradjanak.
márc. 7
17:23
Kósa Lajos: igazságtalan a panelprogram (Metropol)
Kósa Lajos szerint igazságtalan a panelprogram. Debrecen polgármestere erről pénteken egy debreceni felújítás alatt lévő panelház előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt.
márc. 7
18:47
Aki bukdácsol, fizessen (168 Óra Online)
A Budapesti Corvinus Egyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnökségének tagja azt mondja: ők az intézményeik és hallgatóik érdekeit képviselik. A rektorok pedig támogatták a képzési részhozzájárulás bevezetését. [Dátum: 2008. 03. 07. 12:09]
márc. 7
19:14
Félmázsás bombát hatástalanítottak Esztergomban (Metropol)
Ötvenkilós szovjet rombolóbombát találtak az esztergomi élményfürdővel szemben pénteken. A tűzszerészek a gyújtókészülékét kiszerelték és a helyszínen megsemmisítették, a bombát pedig este fél hétkor felrobbantották Esztergom külterületén - mondta el a bombát hatástalanító tűzszerész.
márc. 7
19:36
Orbán Viktor: a népszavazás közelebb visz a hatalmi változáshoz (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint mindenkinek más-más okból fontos a népszavazás: van, akinek szociális okokból, van, akinek az önbecsülése miatt, és van, akinek a demokrácia miatt.
márc. 7
19:47
Tarlós szerint az otthon maradók a kormányt támogatják (Infostart)
Aki nem megy el a népszavazásra, illetve nem igenekkel voksol, az igazolást ad a kormánynak, hogy folytassa eddigi politikáját - mondta a Fidesz népszavazási kampányának vezetője a párt kampányzáró nagygyűlésén a fővárosban, Csepelen.

Keresés