2008. március 7. péntek

márc. 7
4:57
MTV: újabb csontváz a került elő (Alternatív Energia)
Rudi Zoltán kedden távozott tévéelnök saját igazgatói posztját létrehozó döntése mellett újabb intézkedésére derült fény: április 4-ével felmondta a debreceni és a soproni regionális stúdió szerződését – értesült a Népszava. Két hónap felmondási időt kaptak a műsorkészítő egységek, miközben az MTV hirdetéssel keresi a partnereit Magyarország első regio­nális közéleti csatornájához.
márc. 7
5:08
Az oktatási tárca támogatja, hogy legyen kötelező érettségi a természettudományi tárgyakból (Alternatív Energia)
Az Új Iskola, Új Tudás programja évente mintegy 130-140 milliárd forint uniós és költségvetési többletforrást hoz a közoktatásba, közművelődésbe. Öt pillérből áll, kimunkálása szeptemberben kezdődött, a szakspecialisták heti megbeszélésein ott voltak a koalíciós pártok frakcióinak szakemberei. Megkezdődött a program társadalmi egyeztetése is. A Pedagógusok Szakszervezete elfogadta a programot.
márc. 7
5:33
Mount Everest-expedíció a hetes szám jegyében (Infostart)
Várkonyi László és Klein Dávid újra elindul, hogy oxigénpalack nélkül mássza meg a világ legmagasabb hegyét. Oxigén nélkül még nem járt magyar a Mount Everesten, a két hegymászó tavaly 8600 méterig jutott. Az Everesten eddig oxigén nélkül Várkonyi László jutott legmagasabbra, 8750 méterre; szerinte most minden körülmény adott, hogy sikeres legyen az expedíció.
márc. 7
5:35
Kampányban semmi sem drága, és a jelek szerint minden felhasználható – avagy a Fidesz-gépezet működése (Alternatív Energia)
A cél érdekében semmi sem drága – jól példázza ezt a Fidesz népszavazási kampánya. Gyurcsány Ferenc blogbejegyzésében nem is rejtette véka alá véleményét, miszerint a legnagyobb ellenzéki párt „a politikai csalás folytatólagosan elkövetett bűnébe esett”. A miniszterelnök mindenesetre úgy véli, a Fidesz hiába bízik az emberek hiszékenységében, az ország többsége nem hisz a csalóknak.
márc. 7
5:40
A választók többsége az eredményesség kritériumával sincs tisztában (Alternatív Energia)
A Fideszben ugyan sikerre készülnek, de órákkal a népszavazás előtt sem lehet biztosan tudni, eredményes lesz-e a vasárnapi népszavazás. A közvélemény-kutatók különböző részvételi szándékot jeleznek előre. Az viszont biztosnak látszik, hogy eredményesség esetén senki sem akar várni január elsejére, hanem a lehető leghamarabb törvénymódosítást kezdeményeznek. A kormány és a Fidesz is erre készül.
márc. 7
6:00
"...de akkor ebből világbotrány lesz!" (Infostart)
Egy paksi kutyamenhely bezárásáról hozott határozatot a város főjegyzője. Blazsek Balázs az InfoRádiónak elmondta: harminc napot adtak arra, hogy a menhely fenntartója máshova vigye a több mint négyszáz kutyát, a menhely ugyanis egy üdülőövezetben van, és zavarja az ott élőket. A kutyamenhely üzemeltetőjének nincs pénze arra, hogy új helyre költöztesse az állatokat. Gál Tiborné elmondta: ha az…
márc. 7
6:46
KO a kormányra? (Alternatív Energia)
Három igennel a neoliberalizmus ellen szavazhatnak a választók a Fidesz népszavazási kampányának vezetője szerint, akivel pénteken a Magyar Nemzet közölt interjút. Tarlós István szerint ha nagyon sikeres lesz a népszavazás, akkor a miniszterelnökre és a kormányra, sporthasonlattal élve, nyolcat számoltak. Mint mondta, azért csak nyolcat, és nem tízet, mert a miniszterelnöktől függ, hogy mennyit…
márc. 7
6:50
Gyurcsány: "Tudom, hogy átkozottul nehéz volt" (Infostart)
Az állampolgári felelősségvállalás fontosságáról beszélt tegnap este a miniszterelnök Kecskeméten a népszavazás előtti utolsó szocialista választási gyűlésen. Gyurcsány Ferenc "Kossuth Lajos reinkarnációjának" nevezte az ellenzék vezetőjét anélkül, hogy a nevét kimondta volna.
márc. 7
6:52
Népszerű a neonácik körében az új üzletlánc (Infostart)
Felháborodást kelt a Thor Steinar-ruhaüzlet Berlinben, mert a márka rendkívül népszerű a neonácik körében.
márc. 7
7:02
A Fővám téren bukhat a metró uniós támogatása (Alternatív Energia)
Akár a 4-es metró remélt uniós támogatására is kihatással lehet, ha a főváros kitart amellett, hogy mégis a Hídépítővel fejezteti be a több hónapos csúszásban lévő Fővám téri állomást - írta a Népszabadság pénteki számában. Ebben az esetben úgy kell módosítani a terveket, hogy az állomást nem bányászati módszerrel építik meg ahogy eredetileg tervezték, hanem egy, a pesti oldalon kialakított…
márc. 7
7:17
Mourinho: "Szívesen visszamennék a Chelsea-hez!" (Infostart)
Szenzációs bejelentést tett José Mourinho, aki nem zárta ki, hogy visszatér a Chelsea csapatához. A portugál szakember az idény elején távozott a londoni labdarúgóklub menedzseri posztjáról, ám most azt nyilatkozta: természetesen szívesen visszatérne.
márc. 7
7:29
MTV: 24 órás regionális csatornát indítanak (Alternatív Energia)
Éjjel-nappal sugárzó regionális csatorna indítását tervezi a Magyar Televízió (MTV) - derül ki a köztévének az MTI érdeklődésére adott válaszaiból, amelyekből az is megtudható: legkorábban jövőre debütálhat az új adó.
márc. 7
7:35
Hiller: Új Tudás, Új Iskola a szegregáció visszaszorításáért (Alternatív Energia)
Az esélyegyenlőség és integráció biztosítására, a szegregáció visszaszorítására az oktatási intézményekben uniós forrásból szeptembertől 12 milliárdot, 2009-ben 5,7 milliárdot, rákövetkező évben 6,3 milliárd forintot különítenek el az Új Tudás, Új Iskola program keretében - közölte Hiller István szakminiszter egy sajtóbeszélgetésen.
márc. 7
7:39
Mi lesz a magyarországi lakásárakkal? (Infostart)
Európa öt országában csökkentek idén a lakásárak - állítja egy ingatlanpiaci elemzés. A magyar bankokat még egy 50 százalékos leértékelődés sem rázná meg, de a térségben senki sem számol áreséssel, sőt emelkedésre számítanak.
márc. 7
7:56
Lap, szem, le (Metropol)
Tízmilliárd forinton múlik a fővárosi költségvetés elfogadása. A Fővám téren bukhat a 4-es metró uniós támogatása. Tavaly 5600 számla érkezett az OEP-hez az európai egészségbiztosítási kártyával külföldön igénybe vett ellátások után. Elítélték a milliárdos csalást elkövető volt Erste-s dolgozókat.
márc. 7
8:02
Tízmilliárdon múlik a fővárosi költségvetés hétfői elfogadása (Alternatív Energia)
A szocialisták eltökélten ragaszkodnak egészségügyi elképzelésükhöz, ám a liberálisok hallani sem akarnak róla; három napjuk maradt a fővárosi kormánypárti frakcióknak a megegyezésre - írta pénteki számában a Magyar Hírlap.
márc. 7
8:55
Tölgyessy: "Szinte kizárt, hogy a miniszterelnök nyomban távozzon" (Infostart)
Ha az igenek nagy többségben lesznek a népszavazáson, a jobboldalon alighanem sokan fogják követelni Gyurcsány Ferenc azonnali lemondását. Azonban szinte kizárt, hogy a miniszterelnök nyomban távozzon, ám idővel a szocialisták jól teszik, ha komolyan elgondolkodnak a kormányfőváltáson - mondta Tölgyessy Péter.
márc. 7
9:42
Megverték a Fidesz plakátját kiragasztó önkormányzati képviselőt Szombathelyen (Alternatív Energia)
Egy szocialista aktivista megtámadott és megvert egy népszavazási plakátot kiragasztó fideszes önkormányzati képviselőt péntekre virradó éjszaka Szombathelyen - közölte Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője az MTI-vel.
márc. 7
10:03
"Kezicsókolom, a cigány a mérleg nyelve" (168 Óra Online)
Nem a Hír TV riportere volt az egyetlen álruhás telefonáló a népszavazási kampányban: Tóth Viktort, Veres János miniszter kampányfőnökét állítólag Tejfel László nyírbogáti roma képviselő akarta hasonlóképpen csőbe húzni. [Dátum: 2008. 03. 07. 09:09]
márc. 7
10:07
A közvélemény-kutatók 40 százalék körüli részvételt várnak (Infostart)
Negyven százalék körüli részvétellel számol a vasárnapi népszavazáson három nagy közvélemény-kutató intézet. A Szonda Ipsos, a Medián és a Századvég-Forsens vezetői is úgy vélik: az előzetesen mértnél valószínűleg kevesebben mennek el szavazni.
márc. 7
10:09
Látogatási tilalom calicivírus-fertőzés miatt (Infostart)
Felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinikáján, miután csütörtökön calicivírus-fertőzés jelent meg az intézményben.
márc. 7
10:56
Az ombudsman nem vár arra, hogy az ügyek berepüljenek az ablakán (Infostart)
A kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtést tartja küldetése egyik legfőbb feladatának a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa. Kállai Ernő azt mondta: a hatékony munkavégzés érdekében bővíteni kellene hatáskörét.
márc. 7
11:12
Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a battonyai határátkelőn (Infostart)
Valószínűleg elektromos zárlat okozott tüzet csütörtök este a battonyai határátkelő egyik épületében - közölte a megyei rendőrség szóvivője. A kár körülbelül 15 millió forint.
márc. 7
11:14
Megmerevedtek a frontvonalak a MÁV és a szakszervezet között (Infostart)
Pénteken sem született megállapodás a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között az érdekképviselet követeléseiről. A tárgyalásokat szerdán délelőtt folytatják.
márc. 7
11:23
Négyes metró: kész a Tétényi út és a Bocskai út közötti szakasz (Infostart)
Elkészült a 4-es metró leghosszabb, Tétényi úti és a Bocskai úti megálló közötti alagútszakaszának déli része - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A fővárosi önkormányzat hatályos tervei szerint a 4-es metró első szakaszát 2011-ben adhatják át.
márc. 7
11:23
Miért beszél Orbán hülyeségeket? (168 Óra Online)
"Utoljára Rákosiék beszéltek így a demokráciáról 1945 és 48 között. Ám merőben mást értettek rajta, s másként is cselekedtek". Debreczeni József írása. [Dátum: 2008. 03. 07. 10:09]
márc. 7
11:34
Fideszes plakátolót vert a szombathelyi alpolgármester öccse (Infostart)
Megverték a Fidesz plakátját kiragasztó önkormányzati képviselőt Szombathelyen, a férfi könnyű sérüléseket szenvedett. Az alpolgármester elismerte: öccse keveredett vitába a képviselővel. A dulakodás azért alakult ki, mert az aktivisták nem a megfelelő helyen plakátoltak. A rendőrség még vizsgálja az indítékot.
márc. 7
12:21
Továbbra sincs megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Nem született megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között a pénteki tárgyaláson, az egyeztetéseket március 12-én, szerdán folytatják, Herczog László közvetítő bevonásával.
márc. 7
12:40
Lövétei: A kormánynak biztosítania kell az állami rendszerek működőképességét (Infostart)
A kormánynak kezelnie kell a vizitdíj, a kórházi napi díj és a tandíj eltörlése miatt keletkező hiányt, amennyiben a népszavazás az igenek győzelme mellett érvényes és eredményes lesz - mondta az InfoRádió által megkérdezett alkotmányjogász. Lövétei István közölte: a kompenzációt csak a költségvetésből tudja biztosítani az állam.
márc. 7
12:50
Lendvai: a kormány folytatja (Infostart)
A kormány a népszavazás után is folytatja az általa megkezdett politikát - mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője. Lendvai Ildikó szerint nem szabad abbahagyni a változásokat.
márc. 7
12:53
Fidesz: a népszavazás az MSZP-nek is lehetőség (Alternatív Energia)
A népszavazással az emberek visszaszerezhetik maguknak a demokráciát, véget vethetnek a hazugság politikájának és eltörölhetnek három értelmetlen sarcot, az MSZP-nek pedig lehetősége lesz egy új korszakot kezdeni - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
márc. 7
12:56
Fidesz: a népszavazás az MSZP-nek is lehetőség (Infostart)
A népszavazással az emberek visszaszerezhetik maguknak a demokráciát, véget vethetnek a hazugság politikájának és eltörölhetnek három értelmetlen sarcot - jelentette ki a Fidesz alelnöke. Varga Mihály hozzátette: az MSZP-nek lehetősége lesz egy új korszakot kezdeni.
márc. 7
13:23
Már viszik a postások a 13. havi nyugdíjat (Infostart)
Ezekben a napokban kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét a márciusi juttatással együtt. Azok, akik idén kerültek nyugállományba, nem számíthatnak többletpénzre. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára cáfolta, hogy a vasárnapi népszavazás az oka a folyósítás időpontjának. Forgó Györgyné közölte: a kézbesítés napjáról már tavaly döntöttek.
márc. 7
13:35
Tandíjjal nyert választásokat a Munkáspárt (168 Óra Online)
Oktatás, oktatás, oktatás e jelszónak is köszönhette a brit Munkáspárt, hogy 1997-ben megnyerte a választásokat. A munkáspárti kormány aztán 98-ban kénytelen volt megszüntetni a felsőoktatás ingyenességét, s bevezetni a tandíjat, ami komoly vitákat váltott ki. [Dátum: 2008. 03. 07. 13:29]
márc. 7
13:39
Ötmilliárdot fordítana a kormány kollégiumfejlesztésre (Infostart)
Mintegy 5 milliárd forintot tervez közoktatási kollégiumfejlesztésekre a tárca a következő két évben - közölte az oktatási miniszter.
márc. 7
14:19
Lendvai: a kormány folytatni fogja politikáját (Alternatív Energia)
A kormány a népszavazás után is folytatni fogja az általa megkezdett politikát - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Bármi a népszavazás eredménye, politikája lényegét a kormánynak folytatnia kell, és nem szabad megállítani azokat a változásokat, amelyek nélkül összeomlik az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjrendszer - közölte a…
márc. 7
14:23
Még több kamera figyeli majd a sztrádákon autózókat (Infostart)
Nőtt a balesetek száma az autópályákon, de összességében továbbra is a sztrádákon a legbiztonságosabb közlekedni. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetési és hálózatkezelési igazgatója közölte: újabb sebességmérő készülékeket helyeznek el a pályákra, elsőként az M0-ásra.
márc. 7
14:24
Újra szül a Margit (168 Óra Online)
A hét végén ismét kinyitott a Margit kórház szülészete. A Margit sebészete már hónapok óta újra üzemel. [Dátum: 2008. 03. 07. 13:09]
márc. 7
14:24
Újabb balhékra számíthatunk a népszavazás éjszakáján? (Alternatív Energia)
Orbán Viktor már a népszavazás éjszakáján az utcára viszi az embereket; a liberális párt úgy tudja, a Fidesz területfoglalási engedélyt kért vasárnap estére a Blaha Lujza tér és az Astoria közé - mondta a Kóka János pénteki, fővárosi sajtótájékoztatóján.
márc. 7
14:26
"Nem elég a pénzosztás" (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum szerint fontos a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása, de a kormányfő által bejelentett oktatási csomagból hiányzik a minőségi közoktatás garanciája, amelynek fontos része a pedagógusok közötti szakmai versenyen és teljesítményelven alapuló javadalmazás - mondta Almássy Kornél pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus kiemelte: az MDF üdvözli,…
márc. 7
14:30
Már 16 gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek (Alternatív Energia)
A Zuschlag János és társai ellen folyó bűnügyben pénteken újabb gyanúsítottat hallgatott ki az ügyészség; a 16. gyanúsított kihallgatásával az ügyészség a nyomozást befejezte - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes.
márc. 7
14:34
Közgazdasági szemléletváltást sürgetett Csaba László (Infostart)
A gazdság mellett a tudományban is szemléletváltást sürget Csaba László közgazdász.
márc. 7
14:35
Fodor befogná a szelet, Magyarország vitorlájába (Alternatív Energia)
A megújuló energiák felhasználásában Magyarország a jelenlegi 4,5 százalékos részesedését 13 százalékra szeretné emelni, s ennek a célnak az eléréséhez szükség van a kutatóműhelyek segítségére - jelentette ki Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter pénteken Kecskeméten, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) helyi intézetében tartott sajtótájékoztatón.
márc. 7
14:44
Kóka fideszes nagygyűlést szervez? (Infostart)
Az SZDSZ elnöke azzal vádolta meg a Fideszt, hogy már a népszavazás estéjén az utcára viszi az embereket Budapest belvárosában, a Blaha Lujza tér és az Astoria közé. Az ellenzéki párt tagadta a demonstrációt, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője is azt mondta: nem érkezett bejelentés rendezvényről.
márc. 7
14:46
Irodát nyitott Budapesten Tőkés László (Alternatív Energia)
Irodát nyitott pénteken Budapesten Tőkés László, független romániai magyar európai parlamenti (EP) képviselő, erdélyi református püspök; az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón jelen volt Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi és határon túli magyarok bizottságának fideszes elnöke és Erdélyi Géza, a szlovákiai református egyház püspöke is.
márc. 7
14:56
Vasárnapig biztosan nem lesz sztrájk (Metropol)
Nem született megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között a pénteki tárgyaláson, az egyeztetéseket március 12-én, szerdán folytatják, Herczog László közvetítő bevonásával. Mindkét fél a korábbi álláspontjához tartja magát.
márc. 7
15:13
OVI: minden adott a népszavazás megkezdéséhez (Alternatív Energia)
Az Országos Választási Iroda minden előkészületet megtett ahhoz, hogy vasárnap reggel 6 órakor megkezdődhessen a magyarországi népszavazás.
márc. 7
15:24
MSZP: a hosszú kések éjszakája kezdődött el a Fideszben (Alternatív Energia)
Ha a Fidesz komolyan gondolja, hogy kizárja tagjai sorából azokat, akik részt vesznek valamely egészségügyi intézmény magánkézbe adásában, akkor a hosszú kések éjszakája kezdődött el az ellenzéki pártban. Ezt Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője mondta az MTI-nek pénteken.
márc. 7
15:41
Megsértették a választás tisztaságát Balassagyarmaton (Alternatív Energia)
A Nógrád Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) az MSZP kifogásának helyt adva megállapította, hogy megsértették a választás tisztaságát Balassagyarmaton, mert egy, a napokban alkalmazott kampányeszköz alkalmas volt a választók megtévesztésére - közölte az MTI-vel az iroda munkatársa pénteken.
márc. 7
15:44
Orbán: a kormánypártiak "olyan vesztes fajtának" tűntek (Infostart)
Március 9-én hatalmas lépést tehetnek az emberek, ami nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik - mondta a Fidesz elnöke Salgótarjánban újságírók előtt.

Keresés