2008. március 12. szerda

márc. 12
5:09
A fekete sereg a Vér és Becsület sorsára juthat (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a Magyar Gárda feloszlatásának pere. Az eljárás akár évekig is elhúzódhat, ahogy történt korábban a hasonló Vér és Becsület egyesülettel, melyet végül megszűntetett a bíróság. A gárda ügyét a Fővárosi Főügyészség indítványára gyorsított eljárásban tárgyalják, azzal az indokkal, hogy az árpádsávos jelvényekkel, fekete egyenruhában masírozó gárdisták tevékenysége "mások jogait és…
márc. 12
5:20
A kormánypártok nem tartanak az újabb referendumtól (Alternatív Energia)
A koalíció látszólag ugyan kitart az egészségbiztosítás átalakítása mellett, a vasárnapi népszavazás számukra lesújtó eredménye azonban akár veszélybe is sodorhatja annak végrehatását. A Fidesz emiatt arra számít: a kormány visszavonja az átalakítást, ellenkező esetben ősszel újabb referendumra kell készülni. A több biztosítós rendszer bevezetése elleni népszavazás nagy kérdése az lehet: a kabinet…
márc. 12
5:25
Szakmai párbeszéddel enyhítené a népszavazás nyomán kialakult károkat az egészségügyi miniszter (Alternatív Energia)
Nem új pénzt találtak, hanem régi pénzt címkéztek – kommentálta a szocialista Lendvai Ildikó tegnap a parlamentben azokat a javaslatokat, amelyekkel a Fidesz pótolná a népszavazás nyomán kieső díjbevételeket. Az ellenzék szerint életképes a megoldásuk. A népszavazáshoz kapcsolódó kormányzati és fideszes törvénymódosító javaslatokról - amelyekben egyetlen közös pont a díjak áprilisi eltörlése -…
márc. 12
5:27
Magyarország mindenképpen megfizeti a tandíjat (Alternatív Energia)
Molnár Károly, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke szerint a részhozzájárulásból befolyt összeg pótlására nincs szükség, mivel az egyetemek, főiskolák a működésükhöz szükséges összeget a költségvetéstől megkapják. Mivel ezen összeg nélkül is működöképesek, nem is tervezték be a "tandíjat" az intézményi költségvetésbe. A plusz pénzt fejlesztésekre használták volna. Ugyanakkor a rektori…
márc. 12
5:30
Jegyek és bérletek melyek között néha nehéz az eligazodás (Alternatív Energia)
Ismét közeleg egy ünnep és a sokéves tapasztalatok szerint ilyenkor kezdetét veszi az országhatáron belüli népvándorlás. Családok, baráti társaságok tódulnak a temérdek látnivalót kínáló fővárosba. Az alábbi számkavalkádból kibogozhatják, milyen menetjegyet érdemes vásárolniuk, ha keresztül-kasul szeretnék bejárni Budapestet. De a fővárosiaknak és a bérleteseknek is érdemes belemerülniük a…
márc. 12
5:46
A hét végéig nem lesz sztrájk (Alternatív Energia)
Ma folytatódnak a tárgyalások a MÁV és a VDSZSZ között: a szakszervezet fenntartja pénzügyi követeléseit, ám teljesítésükre nem látszik több remény, mint az elmúlt másfél hónapban. Értesüléseink szerint már az érdekképviselet tagsága körében sem egyöntetű a sztrájk támogatottsága. Úgy tudjuk, több területi vezető is aggályát fejezte ki emiatt, de Gaskó István elnök kitart a nyomásgyakorló akciók…
márc. 12
6:13
Húszéves gyilkossági ügyeket porol le a rendőrség (Infostart)
Több mint kétszáz, húsz évvel ezelőtt történt gyilkossági ügyet vesz elő újra a rendőrség. A nyomozók abban bíznak, hogy az idő elteltével a szemtanúk bátrabban szólalnak meg.
márc. 12
6:30
A Magyar Gárda feloszlatásáról tárgyal a bíróság (Alternatív Energia)
Soron kívül kezdi ma tárgyalni a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda feloszlatására irányuló ügyészségi keresetet.
márc. 12
6:36
Lesz-e újabb vasutassztrájk? (Alternatív Energia)
Folytatódik ma az egyeztetés a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között Herczog László közvetítő bevonásával a szakszervezet követeléséről, illetve a sztrájk esetén nyújtandó elégséges szolgáltatásról.
márc. 12
6:57
Rogán rendet tenne a tüntetéseken (Alternatív Energia)
Szigorúan büntetné az V. kerület fideszes polgármestere azokat, akik tüntetés résztvevőjeként rongálást követnek el, mások demonstrációját megzavarják - írta a szerdai Népszabadság.
márc. 12
7:02
Kína lezárta a Mount Everestet - magyar hegymászók is pórul járhatnak (Infostart)
Kína váratlanul bejelentette: a tavaszi hegymászóidényben nem enged be külföldi expedíciókat a Mount Everestre. Kína arra készül, hogy fölvigye az olimpiai lángot az Everestre, és a kínaiak szerint ezt akadályoznák az expedíciók. Klein Dávid és Várkonyi László hegymászók pénteken indultak volna az Everestre, de most engedély nélkül azt fontolgatják, hogy esetleg elhalasztják az expedíciót, vagy a…
márc. 12
7:18
Az SZDSZ vezetőiben is felmerült Horváth Ágnes menesztése (Infostart)
A népszavazás eredménye miatt vita alakult ki Horváth Ágnes menesztéséről az SZDSZ vezetőinek kedd esti ülésén - értesült az index.hu. Az ülésen többen úgy vélték, nem lehet úgy csinálni, mint ha vasárnap nem történt volna semmi sem. Több ügyvivő azt vetette fel, hogy Horváth Ágnes egészségügyi minisztert meneszteni kellene.
márc. 12
7:19
Az SZDSZ vezetőiben is felmerült Horváth Ágnes menesztése (Alternatív Energia)
A népszavazás eredménye miatt vita alakult ki Horváth Ágnes menesztéséről az SZDSZ vezetőinek kedd esti ülésén - értesült az index.hu. Az ülésen többen úgy vélték, nem lehet úgy csinálni, mint ha vasárnap nem történt volna semmi sem - írja az internetes portál. Több ügyvivő azt vetette fel, hogy Horváth Ágnes egészségügyi minisztert meneszteni kellene.
márc. 12
7:20
Lendvai megmagyarázza Gyurcsány kijelentését (Infostart)
A kabinet nem tervezi az adók és járulékok emelését a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Lendvai Ildikó kiemelte: álláspontja szerint a Fidesz javaslata a bevételek pótlására nem megfelelő, hiszen a játékadót eddig is befizették az érintettek.
márc. 12
7:21
Lendvai magyarázza Gyurcsány kijelentését (Alternatív Energia)
A kabinet nem tervezi az adók és járulékok emelését a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső bevételek pótlására - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Lendvai Ildikó kiemelte: álláspontja szerint a Fidesz javaslata a bevételek pótlására nem megfelelő, hiszen a játékadót eddig is befizették az érintettek.
márc. 12
8:39
Gázolt a metró a Határ útnál - helyreállt a forgalom (Infostart)
Helyreállt a metróközlekedés az Újpest-Kőbánya-Kispest vonalon, ahol egy 23 éves férfit sodort el a jármű szerda reggel - közölte Fehérvári Tibor, a BKV fődiszpécsere.
márc. 12
9:34
Illegális húsfeldolgozót találtak Gyálon (Metropol)
A 3 tonnányi hús körül patkányok futkostak, sáros, mocskos, bűzös volt a környék, s két kutya is szabadon kószált az udvaron szétszórt húsos edények között.
márc. 12
9:41
Sikkasztással gyanúsítják a népfőiskola elnökét (Alternatív Energia)
A Majki Népfőiskolai Társaság elnöke saját magára kötött két biztosítónál befektetéshez kapcsolt életbiztosítást és a népfőiskola számlájáról 7,5 millió forintot utalt át a biztosítóknak, ezért sikkasztással gyanúsítja a megyei rendőr-főkapitányság - írta a szerdai 24 Óra, Komárom-Esztergom megye egyik napilapja.
márc. 12
9:46
Tatán pótolják a vizitdíjat az orvosoknak (Alternatív Energia)
Nyolcvanezer forinttal növelték meg a háziorvosok támogatását Tatán. A polgármester a népszavazást követő napon utasítást adott, hogy a korábban negyedévente fizetett pénzt egy összegben fizessék ki az orvosoknak - tudatta a város sajtóreferense.
márc. 12
9:50
Gyurcsány döntött: Sas József nem kap Kossuth-díjat (Infostart)
Kossuth-díjra javasolták idén Sas József humoristát, a Mikroszkóp Színpad vezetőjét azonban adócsalásért nem jogerősen elítélte a bíróság, így Gyurcsány Ferenc a kitüntetési előterjesztés visszavonása mellett döntött - értesült az Index.
márc. 12
10:12
Patkányok, sár és bűz - áldatlan állapotok egy illegális húsüzemben (Infostart)
Illegális húsfeldolgozó-üzemet találtak az ellenőrök Gyálon. A fővárosi és Pest megyei helyettes főállatorvos szerint a családi házban áldatlan állapotokat találtak, az áruk között patkányok futkároztak.
márc. 12
10:23
Jön az újabb vihar: Emma után a Johanna tarolja le Európát (Infostart)
Emma után Johanna tarolja le Európát. Délutántól és az éjjel viharos széllökésekre lehet számítani Magyarországon, főképp a főváros térségében. Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: a vihar akkora pusztítást nem fog végezni, mint az országon két hete végigsöprő ciklon, de 70 km/órás sebességű széllökésekre fel kell készülni. Molnár Anikó kérdezte Bozóki Istvánt.
márc. 12
10:35
Távozik posztjáról a GKM egy szakállamtitkára (Alternatív Energia)
Április végével saját kezdeményezésére távozik Felsmann Balázs, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium infrastruktúráért felelős szakállamtitkára - közölte a szaktárca szerdán, megerősítve az Index internetes portál értesülését. A GKM közleménye szerint Felsmann Balázs döntését a tárca vezetője sajnálattal tudomásul vette.
márc. 12
10:39
Orbán az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezését javasolja (Infostart)
A Fidesz és a KDNP törvényjavaslatot nyújt be az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezése érdekében - jelentette be Orbán Viktor pártelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
márc. 12
10:41
Orbán az egészségbiztosítás privatizációját akarja megakadályozni (Alternatív Energia)
A Fidesz és a KDNP törvényjavaslatot nyújt be az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezése érdekében - jelentette be Orbán Viktor pártelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
márc. 12
10:50
Miért nem kapja meg a Magyar Rádió a hallgatottsági adatokat? (Infostart)
Továbbra sem kapta meg a Magyar Rádió a Szonda Ipsos és a GfK Hungária által készített legfrissebb hallgatottságmérés eredményét, annak ellenére, hogy fizetne érte. Such György, a rádió elnöke szerint a Petőfi Rádió hallgatottsága úgy megnőtt, hogy az már sértheti más országos zenei adók érdekeit. Az InfoRádiónak Gábos Zsuzsa, a Szonda Ipsos médiakutatási igazgatója azt mondta, hogy félreértés…
márc. 12
11:25
Egy kamionos állítja, bántalmazták a pénzügyőrök (Infostart)
Bántalmaztak a vámosok egy román kamionost Nagylaknál - legalábbis egy erről szóló feljelentés érkezett az ügyészséghez. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a szolgálatban lévő pénzügyőröket még keresik.
márc. 12
11:27
Változások lesznek jövő évtől a középiskolai írásbeliknél (Alternatív Energia)
Az oktatási tárca tervei szerint a jövő évtől várhatóan már csak központi írásbeli vizsgát kérhetnek a középiskolák a felvételi eljárásuk során - közölte Szüdi János közoktatási államtitkár egy szakmai konferencián szerdán.
márc. 12
11:29
Új szakállamtitkári poszt a Pénzügyminisztériumban (Alternatív Energia)
Új szakállamtitkári posztot hoznak létre a Pénzügyminisztériumban, amelynek betöltője a minisztériumok közötti együttműködésért és a házon belüli egyeztetésért lesz felelős - erősítették meg a Pénzügyminisztériumban a sajtóértesüléseket.
márc. 12
11:36
A főváros véleménye a BKV-ról: "aki muzsikáltat, az fizessen is" (Infostart)
A fővárosi költségvetésben nincs pénz arra, hogy finanszírozzák a BKV hatmilliárd forintos hiányát - mondta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. Budapest a többi mellett az agglomerációs településektől szeretne pénzt kapni, mert a politikus szerint, "aki muzsikáltat, az fizessen is".
márc. 12
12:06
Szili: "egy igazságtalan társadalomban törékeny jószág a szabadság" (Alternatív Energia)
A média a negyedik hatalmi ággá nőtte ki magát, márpedig a hatalom felelősé tesz, de ugyanakkor meg is részegíthet - emlékeztetett Szili Katalin házelnök szerdán, a Sajtószakszervezet március 15-e alkalmából rendezett ünnepségén.
márc. 12
13:06
Nyakó Orbánra figyel (Alternatív Energia)
Az MSZP várja az Orbán Viktor által bejelentett törvényjavaslatot, és azokat az eddig nem ismert elképzeléseket is, milyen egészségbiztosítást szeretne a Fidesz. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt szerdán Budapesten újságíróknak.
márc. 12
13:17
Továbbra sincs állapodás a MÁV és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Nem született megállapodás szerdán a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet sztrájkköveteléséről és a munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról a Herczog László közvetítő bevonásával tartott egyeztetésen.
márc. 12
13:40
Kicsi az esély az ünnep megzavarására (Metropol)
Egyes szélsőséges csoportok készülődnek csak a március 15-i ünnep megzavarására, ám tisztában vannak vele, hogy minimálisra zsugorodott támogatottságuk, s nem szolidáris velük egyetlen nagy szervezet sem - áll a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének előző napi üléséről szerdán kiadott közleményben.
márc. 12
13:46
"Ha Horváth Ágnes távozna, akkor cserben hagynák a reform támogatóit" (Alternatív Energia)
Az SZDSZ vezető politikusai kiállnak Horváth Ágnes mellett - reagált Kóka János szerdán azokra a sajtóhírekre, amelyek szerint a szabad demokraták kedd esti vezetői ülésén vita alakult ki, mivel többen Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztését követelték. A liberális pártelnök közölte: aki a miniszter menesztéséről gondolkodik, az a "Fidesz forgatókönyvét valósítja meg."
márc. 12
13:48
Pénteken kiderül: történt-e csalás az SZDSZ elnökválsztásán (Alternatív Energia)
Az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán történtek vizsgálata, amelyet Jüttner Csaba vezetett, lezárult, jelenleg a jegyzőkönyvek véglegesítése folyik, péntekre rendkívüli ügyvivői értekezletet hívtam össze az ügyben - mondta szerdán Kóka János. A liberális pártelnök közölte: az ügyvivők is a pénteki ülésen ismerhetik meg a vizsgálat eredményét és ő azt fogja javasolni, hogy még aznap hozzák…
márc. 12
13:56
Már az idén lehet mobillal BKV-jegyet váltani (Infostart)
Jegyeket, bérleteket, mobiltelefonokat kérem felmutatni! - idén nyártól már így kérheti a BKV-ellenőr a menetjegyet, mert a közlekedési cég 2008 második felétől tervezi bevezetni az úgynevezett kísérleti mobiljegyet.
márc. 12
13:58
Kóka pénteken lerántja a leplet (Infostart)
Az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán történtek vizsgálata, amelyet Jüttner Csaba vezetett, lezárult, jelenleg a jegyzőkönyvek véglegesítése folyik, péntekre rendkívüli ügyvivői értekezletet hívtam össze az ügyben - mondta szerdán Kóka János. A pártelnök közölte azt is, hogy az SZDSZ vezető politikusai kiállnak Horváth Ágnes egészségügyi miniszter mellett.
márc. 12
14:29
Kordon és egyenruhás rendőrök a Fővárosi Bíróság Markó utcai épülete előtt (Alternatív Energia)
Több rendőrségi mikrobusz és járőrautó, illetve egyenruhás rendőrök biztosítják a Fővárosi Bíróság Markó utcai épületét, amelynek főbejáratát fémkordonokkal is körbevették. Szerdán délután kezdődik ugyanis a Magyar Gárda feloszlatására irányuló ügyészségi kereset első tárgyalási napja, amelynek idejére radikális csoportok az interneten a szervezet melletti szimpátiatüntetést jelentettek be a…
márc. 12
14:41
"A kormánynak biztosítania kell a vizitdíjbevételek pótlását" (Alternatív Energia)
A kormánynak gondoskodnia kell a megszűnő vizitdíj miatt kieső bevételek pótlásáról a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) álláspontja szerint; a testület szerdán ismertetett határozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzat önként vállalta a vizit- és a napidíj április 1-jei megszüntetését.
márc. 12
14:46
TÖOSZ: ne kapjanak tiszteletdíjat az önkormányzati képviselők! (Infostart)
Eltörölné az önkormányzati képviselők tiszteletdíját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. A szervezet azt javasolja, hogy a politikusok csak a jogos és igazolt költségeik után kapjanak térítést.
márc. 12
15:40
Mérgező gyermekjátékokat vont be az ÁNTSZ (Infostart)
Mérgező gyermekjátékokat vont be az ÁNTSZ a Kikelet Hadművelet ellenőrzései során - közölte a helyettes országos tiszti főorvos. A játékok olyan anyagból tartalmaztak a megengedettnél többet, amely a gyermekek szervezetébe nagy mennyiségben bekerülve allergiát, asztmát, hormonzavarokat és vesekárosodást okozhattak.
márc. 12
15:42
Még márciusban kiírják a digitális műsorszórás pályázatait (Infostart)
Még ebben a hónapban kiírja a pályázatokat a digitális rádiós és televíziós műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzésére a Nemzeti Hírközlési Hatóság - közölte a testület szóvivője, miután az Országgyűlés eseti bizottsága véglegesen jóváhagyta a pályázati kiírás dokumentációját.
márc. 12
15:51
Gárda vs. OCÖ (Alternatív Energia)
A Magyar Gárda több tagja megpróbálta megakadályozni, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselői is bejussanak szerdán délután a gárda feloszlatására kezdeményezett per első napján a Fővárosi Bíróság tárgyalótermébe.
márc. 12
15:53
Fidesz: a kormány a felelős az árampiaci liberalizáció kudarcáért (Alternatív Energia)
Az árampiaci liberalizáció kudarcát a rossz előkészítés okozta, az árak emelkedéséért a kormány a felelős - mondta Fónagy János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 12
15:55
A civil szervezeteket is bevonták a bírák képzésébe (Alternatív Energia)
A civil szervezetek képviselőit is bevonták a bírák Magyar Bíróképző Akadémián folyó oktatásába - közölte Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke szerdán Szegeden. A Magyarországon jelenleg működő több mint 77 ezer civil szervezet között van néhány, amely a bíróságok munkájának ellenőrzésében is fontos szerepet játszik - mondta az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) és a Legfelsőbb…
márc. 12
16:02
"A Btk már nem védi meg a rendezvényen résztvevő, békés polgárokat" (Alternatív Energia)
A gyülekezési jog szigorítását kezdeményezte országgyűlési képviselőként Rogán Antal belvárosi polgármester; a módosító indítványban új mellékbüntetésként a rendezvénytől való eltiltás szerepel - jelentette be az ellenzéki politikus szerdán Budapesten.
márc. 12
16:07
Rogán eltiltaná az utcai rendbontókat (Infostart)
Eltiltaná az utcai rendezvényekről a rongálókat és a rendbontókat Rogán Antal belvárosi polgármester. A fideszes Rogán Antal ennek érdekében kezdeményezi a Büntető-törvénykönyv módosítását.
márc. 12
16:12
Napok kérdése a megállapodás a magyarok amerikai vízummentességéről (Infostart)
Napokon belül aláírhatja Magyarország és az Egyesült Államok az amerikai vízummentességről szóló egyezményt - közölte az igazságügyi és rendészeti miniszter. Közben az Európai Bizottság is tárgyalásokba kezdett.
márc. 12
16:18
Szolgálati visszaéléssel vádolják a volt budapesti rendőrfőkapitányt (Infostart)
Szolgálati visszaéléssel vádolja a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt. Hegedűs Antal, a hivatal vezetője elmondta, Gergényi Péter mellett egy másik volt vezető beosztású rendőr ellen is vádat emeltek.

Keresés