2008. március 12. szerda

márc. 12
6:13
Obama magabiztosan nyert Mississippiben (Infostart)
Barack Obama szenátor magabiztosan nyerte a keddi előválasztást a demokrata párti elnökjelöltségért folyó versenyben a déli Mississippi államban. A papírforma érvényesült: az illinoisi szenátornak az összes közvélemény-kutató intézet nagyarányú győzelmet jósolt a Mexikói-öböl partján fekvő államban, ahol az országban legmagasabb, 37 százalékos a fekete lakosság aránya.
márc. 12
6:24
Szerbia nem fog embargót bevezetni Koszovó ellen (Infostart)
Szerbiának nem áll szándékában kereskedelmi blokádot bevezetni Koszovó ellen - jelentette ki a szerb külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt.
márc. 12
7:50
Egy amerikai vallomása: mi öltük meg Aldo Morót (Infostart)
Aldo Morót "feláldozták" Olaszország stabilitásáért cserében - állítja Steve Pieczenik amerikai megbízott, aki saját bevallása szerint kulcsszerepet játszott az 1978-ban, terroristák által meggyilkolt olasz kormányfő sorsának alakulásában.
márc. 12
8:40
Mégsem ér véget a gázai vérfürdő (Kitekintő)
A hír valótlannak bizonyult, azt később mindkét fél cáfolta, az öldöklés valószínűleg folytatódik.
márc. 12
9:07
Bíróság nem használhatja fel az átadott bűnügyi adatokat (Infostart)
Az amerikai és a német belügyi, valamint igazságügyi miniszter Berlinben átfogó szerződést írt alá a terrorizmus, illetve a szervezett bűnözés ellenes küzdelem fokozottabb összehangolására. Ennek keretében a jövőben kölcsönösen kicserélik a gyanús személyekre vonatkozó adatokat, biometriai jegyeket és más értesüléseket.
márc. 12
9:23
A titkosszolgálatot is aggasztja a Clinton-Obama párharc (Infostart)
Az első lehetséges fekete, illetve női elnökjelölt közötti éles politikai párharc komolyan aggasztja az amerikai titkosszolgálatot is, amelynek garantálnia kell a Fehér házért induló valamennyi politikus biztonságát. A felfokozott érzelmek alaposan megnehezítik a dolgukat.
márc. 12
9:40
Obama megállíthatatlan marad? (Kitekintő)
Az illinois-i szenátor papírforma-győzelmet aratott Mississipiben is. A jelöltek már Pennsylvaniára koncentrálnak.
márc. 12
9:44
Másfél milliárd euró sorsa függ a szerbiai választásoktól (Infostart)
Másfél milliárd euró külföldi beruházás várja a szerbiai előrehozott választások kimenetelét. Politikai értékelések szerint Szerbia még sohasem állt ilyen távol az európai integrációról. Eközben Koszovóban hadgyakorlatot tartanak a nemzetközi fegyveres erők.
márc. 12
10:33
Lerombolta a kormány szépen felépített mítoszát a véreskezű milicista (Infostart)
Egyetlen nyilatkozattal tönkretette a szudáni kormány gondosan felépített mítoszát a darfúri lázadók vezetője, aki elismerte: Khartum fegyverezte fel őket. A lázadókat súlyos atrocitások elkövetésével vádolják a nemzetközi emberjogi szervezetek.
márc. 12
10:46
Belebukhat a prostituált-ügybe a kormányzó (Kitekintő)
New York állam kormányzója hínáros ügybe keveredett, amely könnyen a posztjába kerülhet.
márc. 12
10:46
Százegy évesen tanult meg írni-olvasni (Kripto Akadémia)
Ami késik nem múlik - lehet a jelszava a brazil Sebastiao Oliveirának. A 101 esztendős brazil bácsi ugyanis ennyi idősen tanult meg írni-olvasni - közölte az Estado de Sao Paulo napilap. Az Ambere nevű településen élő idős bácsi minden nap 800 métert zarándokolt el a felnőttek iskolájáig, ahol mellesleg az átlagéletkor húsz esztendő volt. Tanítója, Dilmar Savagnago roppant büszke zöldfülűnek nem…
márc. 12
11:36
Szerbia nem fog embargót bevezetni Koszovó ellen (Metropol)
Szerbiának nem áll szándékában kereskedelmi blokádot bevezetni Koszovó ellen – jelentette ki a szerb külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt.
márc. 12
11:48
No básztá (168 Óra Online)
Egy kissé morózus Mézga Géza járta protokollkeringőjét mikrofonkábelekbe gabalyodva a pályaudvar forgatagában. [Dátum: 2008. 03. 12. 10:42]
márc. 12
11:52
"Település nem szedhet parkolási díjat, mert az nem adó és nem illeték" (Infostart)
Szlovákiában csak magáncégek szedhetnek pénzt a közterületeken való parkolásért - de csak akkor, ha nyújtanak is érte valamiféle szolgáltatást.
márc. 12
11:58
Tőkés: az új választási törvény még diszkriminatívabb a kisebbségekkel szemben (Kitekintő)
Éles hangnemben kritizálta Tőkés László, független európai képviselő mai hozzászólásában az új választási törvényt.
márc. 12
12:03
Két napot kapott a lemondásra a szexbotrányba keveredett politikus (Infostart)
Vádeljárást kezdeményezhetnek a szexbotrányba keveredett Eliot Spitzer New York-i kormányzó ellen az amerikai szövetségi állam republikánus politikusai. Spitzernek 48 órát adtak, hogy távozzon posztjáról.
márc. 12
12:13
Árkertellel gyanúsítják a nagy európai légitársaságokat (Infostart)
Több nagy nemzetközi légitársaság irodáiban is házkutatást tartottak az Európai Unió ellenőrei. Azzal gyanúsítják őket, hogy árkartellbe tömörülve határozták meg az Európa és Japán közötti jegyárakat.
márc. 12
13:37
Megkapta a végleges jóváhagyást a technológiai intézet (Kitekintő)
Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet felállításához szükséges jogszabályról döntött keddi strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament.
márc. 12
14:27
Már könnygázzal a tibeti szerzetesek ellen (Kitekintő)
Tibettel egyre nehezebb dolga van Kínának az olimpia közelsége miatt: a hétfői tüntetés kedden is folytatódott.
márc. 12
14:48
Pályázatot írtak ki a koszovói himnuszra (Metropol)
A koszovói parlament szerdán a helyi médiában nyílt pályázatot írt ki az ország himnuszának megalkotására. Az alkotóknak húsz napjuk van arra, hogy „eredeti, önálló” művet alkossanak zenével és szöveggel.
márc. 12
15:13
Lemondott a szexbotrányba keveredett politikus (Infostart)
New York szexbotrányba keveredett kormányzója bejelentette, hogy távozik a hivatalából - állítják amerikai lapok. Korábban az állam kongresszusának republikánus frakcióvezetője kedden 48 órát adott a Eliot Spitzernek a lemondásra. Ellenkező esetben vádeljárást indítottak volna ellene.
márc. 12
15:29
Elsöprő tiltakozás a nyugdíjreform tervezete ellen (Infostart)
Athénban több ezren tiltakoztak a görög kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. A megmozduláshoz több foglalkozási ág képviselői, köztük a bankalkalmazottak és a tanárok is csatlakoztak, akik három óra hosszat szüneteltették a munkát.
márc. 12
15:53
Nacionalistákat importáltak Ungvárra (Kripto Akadémia)
A kárpátaljai megyei tanács (közgyűlés) szerdai ungvári ülésén nyilatkozatot fogadott el, amelyben visszautasítja és minden alapot nélkülözőknek minősíti az ukrán nacionalista szervezetek vádjait. E vádak szerint a képviselő-testület támogatná a régióban a ruszin szeparatizmust és magyar állami jelképek állítását - közölte az MTI-vel Brenzovics László, a kárpátaljai megyei tanács elnökhelyettese.
márc. 12
15:55
Tiltakozások a nyugdíjreform ellen (Kripto Akadémia)
Több ezer dolgozó fejezte ki tiltakozását szerdán Athénban a tervezett nyugdíjreform ellen. Több foglalkozási ág képviselői, köztük a bankalkalmazottak, tanárok is csatlakoztak az állami és a magánszektorban dolgozók megmozdulásához, dél tájban három óra hosszat szüneteltették a munkát. Ebben az időben megbénult Görögországban a forgalom, leálltak a vasutak, a buszok, és kimaradások voltak a…
márc. 12
16:04
Válasz a gyengébb nemzeti iskolákra? - Európai lépték (Kitekintő)
Olyan európai iskola nyílik Strasbourgban, amelyet az egyes tagállamok tartanak fenn, nem az EU. A PISA-felmérés riasztó adatai is közrejátszanak létrehozásában.
márc. 12
16:09
Nyomdában az első Medvegyev-portrék (Kripto Akadémia)
A szentpétervári Ljubavics nyomdában elkészült az első 5000 Medvegyev-portré - jelentette szerdán a Moszkovszkij Komszomolec című lap.
márc. 12
16:23
A szuperdelegátusok mondhatják ki a döntő szót (Infostart)
Az amerikai elemzők szerint elképzelhető, hogy az úgynevezett szuperdelegátusok dönthetik el augusztusban azt, hogy Barack Obama vagy Hilary Clinton lesz a demokrata elnökjelölt - mondta Mong Attila, az InfoRádió Egyesült Államokban tartózkodó munkatársa. Az elemzők úgy vélik, a demokratáknak nem kedvez, hogy augusztusig húzódik a két jelölt versenye, mert az így elköltött kampánypénzek hiányozni…
márc. 12
16:51
EU: Tilos a gyermekekre veszélyes öngyújtók értékesítése (Kitekintő)
A hatályba lépő határozat szerint a kormányoknak meg kell bizonyosodniuk arról, hogy az EU piacára bocsátott közönséges öngyújtók a gyermekek számára biztonságosak.
márc. 12
17:44
Nemzetközi elfogatóparancs az adócsalási botrányban (Infostart)
Liechtenstein nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az ellen a banki alkalmazott ellen, aki pénzért adatokat szolgáltatott ki a német titkosszolgálatnak a német adózók pénzintézeténél elhelyezett betéteiről.
márc. 12
18:22
"Ami soha nem ismétlődhet meg" (Infostart)
Ausztriában intézetet hoznak létre a nácivadász Simon Wiesenthal emlékére, mely egyben a holokauszt kutatásának világközpontja is lesz - jelentette be az osztrák kancellár.
márc. 12
18:40
Lemondott a szexbotrányba keveredett New York-i kormányzó (Metropol)
Lemondott Eliot Spitzer, a szexbotrányba keveredett New York-i kormányzó, aki korábban, főügyészként a fehér galléros bűnözéssel szembeni kemény fellépésével szerzett magának hírnevet.
márc. 12
18:42
Zoran Djindjicre emlékeztek Belgrádban (Metropol)
Zoran Djindjicre, Szerbia öt évvel ezelőtt meggyilkolt miniszterelnökére emlékeztek szerdán Belgrádban. A megemlékezésen már a májusi választásokra is előre tekintettek.
márc. 12
18:56
Türingia, Németország zöld szíve II. (Kitekintő)
márc. 12
19:23
Lemondott a szexbotrányba keveredett politikus (Kripto Akadémia)
Lemondott Eliot Spitzer, a szexbotrányba keveredett New York-i kormányzó, aki korábban, főügyészként a fehér galléros bűnözéssel szembeni kemény fellépésével szerzett magának hírnevet.
márc. 12
20:18
Megrázó panteon az 1848-as katonaportrékból (Infostart)
1848-as honvédek fél évszázaddal később készített portréfotóiból látható kiállítás március 28-ig a Pataky Művelődési Központban - mondta Buzás Kálmán igazgatóhelyettes.
márc. 12
20:24
Még soha nem volt ilyen kicsi az élelmiszer-tartalék (Infostart)
Azonnali fellépést sürget az éhínség ellen az ENSZ főtitkára, aki egyúttal emlékeztetett arra, hogy az élelmiszertartalékok mindenhol történelmi minimumra süllyedtek.
márc. 12
20:46
Hitler terve megvalósult - bár csak kicsiben (Infostart)
Makett formájában megtekinthető Germania, azaz a gigantikus város, amelyet Adolf Hitler álmodott meg birodalmi főépítészével közösen, és amelyet nemcsak a Harmadik Birodalom, hanem az egész világ központjának szánt. A terv Berlinben, a holokauszt emlékhelytől nem messze kapott helyet. A maketten látható a Führer gigantikus diadalíve, valamint a Dicsőség Csarnoka, amelyhez képest a római Szent…
márc. 12
21:17
Kompenzálja a kormány az euró bevezetésének negatív hatásait (Infostart)
Kompenzálni fogja a kormány az alacsony jövedelmű szlovákiai lakosok számára az euró bevezetés negatív hatásait - állítja a Vladimir Meciar volt kormányfő, aki erről egy tévés vitaműsorban beszélt.
márc. 12
21:35
Bono: "Németország-rajongó vagyok" (Infostart)
"Az új Németország nem szégyelli megmutatni a világnak, hogy miért érdemes küzdeni" - dicsérte meg a fejlődő országokat támogató németeket Bono, a rocksztár.

Keresés