2008. március 22. szombat

márc. 22
5:39
A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a budapesti döntésről és a szerbiai választásokról (Kripto Akadémia)
Lapunknak adott nyilatkozatában Pásztor István, a legbefolyásosabb vajdasági magyar politikus határozottan leszögezte: a VMSZ-nek is volt szerepe abban, hogy Magyarország nem az elsők között ismerte el Koszovót.
márc. 22
6:17
Tajvanon megkezdődött az elnökválasztás (Kripto Akadémia)
Megkezdődött az elnökválasztás szombaton Tajvan szigetén.
márc. 22
7:21
További ezer francia katona Afganisztánban? (Kripto Akadémia)
Franciaország további ezer katonát vezényel Afganisztánba a The Times című brit lap szombati számában megjelent értesülés szerint.
márc. 22
8:00
A lázadók aknájára futott egy Srí Lanka-i hadihajó (Kripto Akadémia)
Tengeri aknára úszott és elsüllyedt a Srí Lanka-i haditengerészet egy hajója szombaton a szigetország északkeleti partjainál; a robbanószerkezetet feltehetően a tamil lázadók telepítették - közölte a katonaság.
márc. 22
9:37
Peking a dalai lámát vádolja (Kripto Akadémia)
A tibeti tiltakozó mozgalom kíméletlen letörését helyezte kilátásba szombaton a Kínai Kommunista Párt központi lapja.
márc. 22
9:40
A tamil lázadók újabb sikere (Infostart)
Tengeri aknára futott és elsüllyedt a Srí Lanka-i haditengerészet egy hajója a szigetország északkeleti partjainál; a robbanószerkezetet feltehetően a tamil lázadók telepítették.
márc. 22
9:45
Lecsúszott a betonról egy Ryanair-gép (Infostart)
Túlcsúszott a leszállópályán a Ryanair ír légitársaság repülőgépe a közép-franciaországi Limoges-ban; két utas könnyebben megsérült.
márc. 22
9:53
Újabb orosz újságírót gyilkoltak meg (Kripto Akadémia)
Ma kirgiz igazságügyi hatóságok rábukkantak Jurij Alekszandrov újságíró és felesége, Angelina holttestére.
márc. 22
10:52
Újabb erős földrengés Kínában (Infostart)
Kína nyugati részén több mint kétezer ház összedőlt a pénteki földrengéssorozatban. Negyvennégy ember megsérült, de nincs halálos áldozata az elemi csapásnak.
márc. 22
12:04
Tibet stratégiai fontosságú terület a vízkészletek ellenőrzése szempontjából (Metropol)
Szakértők szerint stratégiai szerepe van a tibeti hatalmas vízforrásoknak abban, hogy a kínaiak ragaszkodnak a "világ tetejéhez", a fennsíkon ered ugyanis Ázsia több nagy folyója.
márc. 22
14:38
"Nem szabad feláldozni a tibeti népet" (Infostart)
Indokoltnak tartja a pekingi nyári olimpia bojkottját az Európai Parlament elnöke, ha Kína továbbra is elutasít mindenféle párbeszédet a dalai lámával, a tibetiek szellemi vezetőjével.
márc. 22
14:50
Az ellenzéki jelölt nyert Tajvanon (Infostart)
A nem hivatalos végeredmény szerint az ellenzék jelöltje nyerte a tajvani elnökválasztást.
márc. 22
15:13
Szabálytalanul kerekező politikus (Kripto Akadémia)
Nyilvánosan kért bocsánatot David Cameron, a brit konzervatívok vezére, miután megörökítették, hogy útban a parlament felé kerékpárján szembe haladt a forgalommal egy egyirányú utcában, majd figyelmen kívül hagyta a közlekedési lámpa piros jelzését.
márc. 22
16:35
Kína keményen fellép a tibetiek ellen (Kripto Akadémia)
Letartóztatási hullámmal és csapatok felvonultatásával igyekszik ellenőrzése alá vonni Kína a helyzetet a forrongó Tibetben.
márc. 22
17:02
Az energiapiacok helyzetéről tárgyalt Cheney Szaúd-Arábiában (Kripto Akadémia)
Az energiapiacokon kialakult helyzetről tárgyalt Dick Cheney amerikai alelnök szombaton Abdallah szaúd-arábiai királlyal.
márc. 22
17:12
Az energiapiacok helyzetéről tárgyalt Cheney Szaúd-Arábiában (Metropol)
Az energiapiacokon kialakult helyzetről tárgyalt Dick Cheney amerikai alelnök szombaton Abdallah szaúd-arábiai királlyal. A megbeszéléseken a rövid és a közép távú kilátások egyaránt szóba kerültek - közölték az amerikai alelnököt kísérő delegációhoz tartozó források. Terítékre került Irán, Irak és a közel-keleti békefolyamat is. Cheney és a szaúd-arábiai uralkodó sok témában egyetértett -…
márc. 22
17:24
Vonaton érkeznek az EU-külügyminiszterek Avignonba (Kripto Akadémia)
Valószínűleg vonaton érkeznek az Európai Unió külügyminiszterei következő csúcstalálkozójukra a dél-franciaországi Avignonba - értesült a Le Parisien című francia újság.
márc. 22
18:50
Hétfőn választ miniszterelnököt a pakisztáni nemzetgyűlés (Kripto Akadémia)
Juszuf Raza Gilani egykori házelnököt javasolta a miniszterelnöki posztra szombaton a múlt év decemberében meggyilkolt Benazir Bhutto exkormányfő pártja, a februári választásokon győztes Pakisztáni Néppárt (PPP).
márc. 22
19:01
Beteljesül Sztálin álma (Infostart)
Joszif Sztálinnak nem sikerült megvalósítania, 2010-re azonban megépülhet az orosz állami temető, amelyben a jövőben talán egymás mellett nyugszik majd Lenin, Sztálin és Vlagyimir Putyin leköszönő orosz elnök.
márc. 22
19:18
Koszovó etnikai megosztását javasolta egy szerb miniszter (Kripto Akadémia)
Koszovó etnikai alapon történő, "funkcionális" megosztását javasolta egy szerb miniszter a koszovói ENSZ-közigazgatásnak (UNMIK).
márc. 22
20:03
Kurd zavargások Törökországban, sok sérült (Kripto Akadémia)
A rendőrség vízágyúkkal, könnygázzal és figyelmeztető lövésekkel lépett fel kövekkel dobálózó kurd tüntetők ellen szombaton Törökország több városában. Az összetűzésekben a CNN-Türk televízió jelentése szerint mintegy nyolcvan személy, köztük 15 rendőr megsebesült. Mintegy 130 tüntetőt őrizetbe vettek.
márc. 22
20:27
Háború ellenes megmozdulások Európa-szerte (Kripto Akadémia)
Háborúellenes tüntetéseket tartottak szombaton Németországban, a NATO brüsszeli székháza előtt és a görög fővárosban.
márc. 22
20:50
Cheney: Amerika nem fog nyomást kifejteni Izraelre (Kripto Akadémia)
Dick Cheney amerikai alelnök szerint az Egyesült Államok soha sem fog nyomást gyakorolni Izraelre azért, hogy olyan döntéseket hozzon, amelyek veszélyeztethetik biztonságát.
márc. 22
21:08
Bizalmat kapott Yves Leterme kormánya (Kripto Akadémia)
Bizalmat szavazott a belga képviselőház szombaton az Yves Leterme kereszténydemokrata flamand politikus vezette kormánynak.

Keresés