2008. március 3. hétfő

márc. 3
6:37
Új ember Oroszország élén (Infostart)
Több mint ötvenmillió szavazatot kapott az orosz elnökválasztáson Dmitrij Medvegyev.
márc. 3
6:42
Háborús helyzet Latin-Amerikában (Infostart)
Ecuador bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiutasítja az országból Kolumbia nagykövetét, és katonai alakulatokat vezényel a két állam közös határához.
márc. 3
6:44
Hamász-tagok haltak meg az izraeli csapásban (Infostart)
Életét vesztette négy palesztin fegyveres izraeli légi és tüzérségi támadásban a Gázai övezetben - közölték palesztin biztonsági forrásból.
márc. 3
7:37
Kit szolgál Medvegyev? (Kitekintő)
A tizenegy időzónában Vlagyivosztoktól Kalinyingrádig zajló orosz választásokon Dimitrij Medvegyev – papírforma szerinti – elsöprő győzelmet aratott.
márc. 3
8:53
Új dokumentumok a Kennedy gyilkosságról? (Kitekintő)
Eredeti hangfelvételeket is találtak Ruby tárgyalásáról, valamint egy pisztolytáskát és ruhákat, amelyek valószínűleg a merénylőhöz és annak gyilkosához köthetők
márc. 3
8:58
A lerombolt ikertornyok acéljából épült az új hadihajó (Infostart)
Megtartották a névadó ünnepségét a USS New York hadihajónak, amelybe hét és fél tonnányi acélt építettek bele a 2001. szeptember 11-én lerombolt Világkereskedelmi Központ maradványaiból.
márc. 3
9:00
Hátborzongató felfedezés: befalazott pincék a nevelőotthonban (Infostart)
Egy óriási kőkádat találtak a nyomozók annak a nagy-britanniai nevelőintézetnek a befalazott pincéjében, ahol évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket.
márc. 3
9:32
A gyilkos euró esete Európa koronaékszerével (Napi)
márc. 3
10:00
Gyorsuló antarktiszi gleccserek (Kitekintő)
Aggasztóan gyorsul a gleccserek mozgása az Antarktisz nyugati felén - mutatták ki brit kutatók. A Brit Antarktiszi Kutatóprogram munkatársai az Antarktisz nyugati felének azon vidékén végezték megfigyeléseiket 97 napon át, ahol rendkívül ritkán jár ember.
márc. 3
10:28
Phenjan ellenlépésekkel fenyeget (Metropol)
Észak-Korea hétfőn elítélte a legújabb amerikai-dél-koreai hadgyakorlatot, olyan provokációnak nevezve azt, amely lefékezheti a nukleáris leszerelési tárgyalásokat.
márc. 3
10:30
Ecuador csapatokat mozgósít (Metropol)
Ecuador bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiutasítja az országból Kolumbia nagykövetét, és katonai alakulatokat vezényel a két latin-amerikai állam közös határa mellé.
márc. 3
10:33
A hétvégi orosz választás valódi tétje (Kitekintő)
A tizenegy időzónában Vlagyivosztoktól Kalinyingrádig zajló orosz választásokon Dimitrij Medvegyev – papírforma szerinti – elsöprő győzelmet aratott.
márc. 3
10:48
A Gazprom megint elzárta a gázcsapot (Napi)
márc. 3
11:11
Belgium – útban a megállapodás felé? (Kitekintő)
A belga pártok az elmúlt héten közelebb kerültek a lassan 8 hónapja tartó belpolitikai krízis megoldásához, ám az ország kettészakadásával fenyegető válság még távolról sem ért véget.
márc. 3
11:56
Üsd a boszorkányt! (168 Óra Online)
Hillary Clinton nem érti, hogy ellenállhatatlan gépezete miért mond csődöt Obama ellen. [Dátum: 2008. 03. 03. 11:04]
márc. 3
12:15
Chavez a tűzzel játszik: tankok a határon (Infostart)
Hugo Chavez venezuelai elnök tankokat küldött a kolumbiai határra és készültségbe helyezte a légierőt, miután a kolumbiai hadsereg Ecuadorban megölte a FARC gerillamozgalom egyik vezérét.
márc. 3
12:31
Komám asszony, kié legyen a veszteség? (Napi)
márc. 3
13:05
Újjászületés: hadihajó a World Trade Center romjaiból (Kitekintő)
Március 1-jén rendkívüli keresztelő ünnepség zajlott az Egyesült Államokban: a védelmi miniszter helyettes, Gordon England felesége a New York nevet adta az amerikai flotta legújabb hajójának, amelyhez a World Trade Center maradványait is felhasználták.
márc. 3
13:20
A Volkswagené a Scania (Napi)
márc. 3
13:54
Gyűlöletszítás kenyérosztással (Infostart)
A nacionalista gyűlöletszítás újabb, nem mindennapi formája jelent meg a Vajdaságban: az észak-bácskai Zomborban tizenkét, albán tulajdonban lévő pékség előtt ingyen kenyeret osztogattak, hogy a vevők ne menjenek be az üzletbe.
márc. 3
14:51
Összeurópai az új hamburgi Európa-épület? (Kitekintő)
Európa Árkád - Hamburg legújabb nevezetessége. Európát akarja szimbolizálni, de mit mutat a valóság?
márc. 3
14:56
Európa legnagyobb bankja állta a sarat (Napi)
márc. 3
15:26
Tüntetések a Gázai övezetben végrehajtott izraeli katonai akció ellen (Metropol)
Több ezren tiltakoztak a szíriai fővárosban hétfőn az izraeli hadsereg Gázai övezetben végrehajtott katonai akciója ellen, amely a hét végén több mint száz palesztin halálos áldozatot követelt.
márc. 3
15:30
A Porsche mindent visz (Napi)
márc. 3
15:36
Funar: "Független Székely Köztársaság lesz" (Kitekintő)
Gheorghe Funar szenátor a hétvégén kijelentette: március 15-én - Koszovóhoz hasonlóan - kikiáltják a Független Székely Köztársaságot Románia középső részén.
márc. 3
15:46
Nem adják el a Telekom Slovenijét (Napi)
márc. 3
15:57
Előlépett és kitálalt Diana titokzatos szeretője (Infostart)
Kisebb szenzációval folytatódott a Diana walesi hercegnő 1997-es halálának körülményeit vizsgáló halottkémi meghallgatás. Írásban nyilatkozott ugyanis Hasnat Khan szívsebész, aki 1995 és 1997 között volt Károly volt feleségének szeretője.
márc. 3
16:09
Irakban szólalt fel a külföldi erők ellen az iráni elnök (Infostart)
Bagdadban Irak elhagyására szólította fel az Egyesült Államok vezette külföldi erőket az iráni elnök. Mahmúd Ahmadinezsád szerint nélkülük a régió békében élne.
márc. 3
16:36
Kampánypénz-rekord az USA-ban (Kitekintő)
Nemcsak a voksokért, de az adományokért is folyik az amerikai elnökjelöltek harca. Lássuk, ki áll a legjobban a pénzszerzési versenyben!
márc. 3
17:26
Csángó-oktatás: Nagypatakra látogatott Sógor (Kitekintő)
Nagypatakra látogatott vasárnap Sógor Csaba, az RMDSZ európai parlamenti képviselője azért, hogy tisztázza a faluban múlt héten kirobbant incidenst a magyaroktatás kapcsán.
márc. 3
18:08
Mit tehet Magyarország a klímaváltozás ellen? (Infostart)
Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának döntése értelmében Magyarországnak 2020-ig 18 százalékkal kell csökkentenie a szén-dioxid kibocsátást, és növelni kell a megújuló energiaforrások arányát - mondta a tárgyalás szünetében az InfoRádiónak a magyar környezetvédelmi miniszter.
márc. 3
18:21
A francia nyelvterület irodalmi szemléje - március (Kitekintő)
Francia irodalmi díjak, szakmai elismerések – sokak szerint túl sok (egyre több) van belőlük, és nem igazán vehetők komolyan.
márc. 3
18:52
Klánkapitalizmus a kapuk előtt (Infostart)
Az orosz választások befejeztével feltételezhető, hogy olyan törvénymódosításokra kerül majd sor, ami Vlagyimir Putyin korábbi elnök, esetleges leendő miniszterelnök kezébe további politikai jogköröket juttat - mondta az InfoRádiónak Sz. Bíró Zoltán, a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. A külpolitikai szakértő hozzáfűzte: jót tenne az orosz demokráciának, ha a következő elnök nem csak egy…
márc. 3
19:11
Populista büdzsé a választások megnyeréséért (Kitekintő)
Az indiai kormány bemutatta a 2008. évi költségvetés tervezetét, amely populista engedményeket tesz a szegényeknek. Elemzők szerint a jövőre esedékes választásokat szeretnék megnyerni.
márc. 3
20:32
Örülnek a bűnözők: kevés a képzett nyomozó (Infostart)
Gyilkosok, szexuális erőszaktevők és csalók ússzák meg a felelősségre vonást, mert nincs elég szakképzett és tapasztalt nyomozó Nagy-Britanniában - derült ki egy kiszivárogtatott rendőrségi jelentésből. A teljesítménykényszer és a rengeteg papírmunka miatt a rendőrök elsősorban a kisebb bűncselekmények megoldására koncentrálnak.
márc. 3
20:59
Egész Európa légiközlekedését megbéníthatja a német sztrájk (Infostart)
Folytatódik a közalkalmazottak és a munkaadók közötti bérvita Németországban. A szakszervezetek ezen a héten a repülőterek megbénításával akarnak nagyobb nyomatékot biztosítani bérkövetelésüknek.
márc. 3
21:59
Lezuhant egy ENSZ-alkalmazottakat szállító helikopter Nepálban, tíz halott (Metropol)
Lezuhant egy ENSZ-alkalmazottakat szállító helikopter Nepálban. A balesetben tízen meghaltak - közölte a rendőrség és a repülőtér illetékesei.
márc. 3
22:09
Az internet veszélyei Kínában (Infostart)
A kínai gyermekek sokkal több, számukra veszélyes tartalommal találkoznak az interneten, mint más országban élő kortársaik - derült ki egy vizsgálatból.

Keresés