2008. március 5. szerda

márc. 5
1:53
Obama simán megnyerte a vermonti demokrata előválasztást (Infostart)
A demokrata párti indulók közül Barack Obama, a republikánusoknál pedig John McCain győzött Vermontban, azon négy amerikai szövetségi állam egyikében, ahol helyi idő szerint kedden előválasztáson szavaznak az elnökjelölt-aspiránsokra.
márc. 5
6:13
Még a republikánus szavazók is imádják Obamát (Infostart)
A republikánusok majdnem annyira kedvelik Barack Obamát, mint a saját valószínű elnökjelöltjüket, John McCaint - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból. Az összes megkérdezett felnőtt körében pedig népszerűbb, mint McCain és Hillary Clinton együtt.
márc. 5
7:09
Fej fej mellett a két demokrata jelölt (Infostart)
Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben a keddi előválasztások rendkívül szoros eredményt hoztak: Hillary Clinton nyert Ohióban, Texasban és Rhode Islandben, Obama lett a győztes Vermontban.
márc. 5
7:42
Iszonyatos mészárlás nyomaira bukkantak (Infostart)
A mexikói hatóságok 23 holttestet fedeztek fel több csoportos sírban az év eleje óta Ciudad Juarez körzetében. Feltehetően a drogmaffiák közötti leszámolások áldozatairól van szó - közölte a rendőrség.
márc. 5
8:39
Clinton feléledt, McCain kiütéssel győzött (Kitekintő)
Rhode Island-i, ohiói és texasi győzelme után Clinton újra reménykedhet, Huckabee azonban már nem: négyes győzelmével McCain megszerezte a jelöléshez szükséges voksokat.
márc. 5
9:04
Kisebb profitot hozott össze az RTL (Napi)
márc. 5
9:42
Borzasztó negyedév a francia nagybanknál (Napi)
márc. 5
9:46
Nyolc halálos áldozata van a vitatott választásoknak (Kitekintő)
Nem csitulnak a kedélyek Örményországban a február 19-i elnökválasztást követően. Szombaton nyolc halálos áldozata volt a rendőrség és az ellenzéki tüntetők összecsapásának.
márc. 5
9:48
Védelmi árkot ásnak a csádi főváros körül (Infostart)
Három méter mély árkot ásnak a csádi főváros körül, hogy a teherautók csak a megerősített posztoknál hajthassanak be N'Djamena területére.
márc. 5
9:53
Sokaknak ingyen van az áram (Napi)
márc. 5
10:35
Román választási reform - nem lesz magyar képviselet Bukarestben? (Kitekintő)
Elfogadták a román parlamentben az egyéni választókörzetes szavazást, elutasították ugyanakkor az RMDSZ javaslatát.
márc. 5
10:59
Megbénítja a sztrájk Németországot (Infostart)
A közalkalmazottak sztrájkja Németországban ma megbénította a légi forgalmat, de több városban a tömegközlekedés is leállt. Kiváltképpen Berlinben kritikus a helyzet, mert ott ma kezdődik a világ legnagyobb turisztikai vására, az ITB.
márc. 5
11:16
Legendákkal házal a Fiat (Napi)
márc. 5
11:25
A radikális javaslat eltemetné Szerbia uniós csatlakozását (Kitekintő)
A Szerbiai Demokrata Párt (DSS) képviselői támogatják, hogy kerüljön a parlament mai ülésének napirendjére a Szerb Radikális Párt határozati javaslata, amely szerint Szerbia csakis Koszovóval a keretében léphet be az Európai Unióba
márc. 5
11:34
Hegyi hóban fürdik az olimpia delfinje (168 Óra Online)
Egyesek a delfint javasolják az Oroszországban rendezendő téli olimpia szuvenírállatának, mások Gyed Morozt. [Dátum: 2008. 03. 05. 14:05]
márc. 5
11:49
A Toyota fújhat hátszelet a Mitsubishinek (Napi)
márc. 5
11:49
"A két demokrata jelölt kinyírhatja egymást" (Infostart)
Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben a keddi előválasztások rendkívül szoros eredményt hoztak: Hillary Clinton nyert Ohióban, Texasban és Rhode Islanden, míg Barack Obama Vermontban lett a győztes. Mong Attila, az InfoRádió Los Angelesben tartózkodó munkatársa arról számolt be, hogy akár júniusig is folytatódhat a küzdelem a demokrata elnökjelöltek között.
márc. 5
12:37
Sztrájk bénítja a forgalmat a frankfurti repülőtéren (Metropol)
Jelentős fennakadások voltak a frankfurti repülőtéren a kora reggeli órákban a Ver.di szakszervezeti szövetség által a béremelési követelések teljesítéséért indított figyelmeztető sztrájk miatt.
márc. 5
12:38
Mégis lesz Mediterrán Unió (Kitekintő)
Régóta húzódó vita végére került pont Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök hannoveri találkozóján. A két vezető megállapodott a Földközi-tengeri Unió (Mediterrán Unió) létrehozásáról.
márc. 5
13:21
Malina Hedvig mellett szólt egy szlovák ellenzéki politikus (Metropol)
A Nyitrán megvert magyar diáklány mellett állt ki az előző szlovák kormány belügyminisztere egy televíziós vitában.
márc. 5
14:33
Menedékjog az EU-ban a guantanamói foglyoknak? (Kitekintő)
Az EP állampolgári jogi szakbizottsága és emberi jogi albizottsága azt vizsgálta, kaphatnak?e menedékjogot Európában a guantánamói börtöntábor foglyai.
márc. 5
15:03
Irán bekeményített (Infostart)
Irán mostantól csak a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség keretein belül hajlandó tárgyalni nukleáris ügyeiről - jelentette be az iszlám köztársaság elnöke a teheráni kormány ülése után.
márc. 5
15:09
Sólyom: Magyarország civil kezdeményezésekkel segítene a Közel-Keleten (Infostart)
Magyarország a társadalmi megbékélés elősegítésével, civil szerveződések bátorításával kíván hozzájárulni az izraeli-palesztin viszály rendezéséhez - mondta Rámalláhban Sólyom László magyar köztársasági elnök.
márc. 5
15:26
Szerbia megfenyegette az Európai Uniót (Infostart)
Szerbiában a parlament napirendre tűzte azt a határozattervezetet, amely kimondja: Belgrád nem folytatja tovább tárgyalásokat az Európai Unióval, ha Brüsszel nem ismeri el Belgrád fennhatóságát a függetlenségét egyoldalúan kikiáltott Koszovó felett.
márc. 5
16:35
Kiesett a magyar jelölt az EBRD elnökségre (Kitekintő)
A német jelölt elnyerte az EU-támogatását a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöki tisztségének betöltésére.
márc. 5
16:36
A „Cipész” mentheti meg a baloldal becsületét (168 Óra Online)
Egy esetleges szocialista győzelemmel vasárnap az egész európai baloldal kapna kiadós vitamininjekciót Spanyolországból. [Dátum: 2008. 03. 05. 15:57]
márc. 5
17:50
A szlovákiai magyar iskolákban ezentúl idegen nyelv lesz a magyar (Infostart)
Szlovákiában a magyar és a szlovák szakmai szervezetek tiltakozása ellenére jóváhagyta a kormány az új oktatási törvény tervezetét.
márc. 5
18:24
Vita az Unió klímavédelmi programjáról (Kitekintő)
Számos kelet- és közép-európai tagállam fenntartásait hangoztatta a tervezett intézkedésekkel kapcsolatban.
márc. 5
19:13
Örmény választások (Kitekintő)
Képeink még a február 19-ei elnökválasztás napján készültek, ám azóta tudjuk, nem csitulnak a kedélyek Örményországban. A rendőrség és az ellenzéki tüntetők közti összecsapások halálos áldozatainak száma mostanra nyolcra emelkedett.
márc. 5
21:47
"Díjazza" a kormány a lányos családokat (Infostart)
Az indiai kormány félmillió forintnak megfelelő összeget fizet a szegény családoknak, hogy felneveljék a lányaikat is. Így próbálják megakadályozni a lánymagzatok abortuszát, amely ugyan illegális, de általánosan elterjedt a kontinensnyi országban.
márc. 5
21:59
Elnézőbbek a hatóságok a drogozó sztárokkal - figyelmeztet az ENSZ (Infostart)
A hírességek kábítószer-használata arra ösztönzi a fiatalokat, hogy ők is kipróbálják a drogokat - derül ki az ENSZ jelentéséből.
márc. 5
23:05
Megoldás körvonalazódik Ecuador és Kolumbia vitájában (Metropol)
Ecuador és Kolumbia diplomatái több pontban is áldásukat adták szerdán annak a határozati javaslatnak a szövegére, amelynek segítségével az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) szeretné megoldani a két ország háborúskodással fenyegető vitáját.

Keresés