2008. március 10. hétfő

márc. 10
8:31
Hanyatlás előtt? (vol. 2) (Kitekintő)
Cikksorozatunk második részében megvizsgáljuk, hogy tényleg tragikus hanyatlás előtt áll-e a Nyugat, vagy inkább egyfajta történelmi igazságtétel tanúi lehetünk.
márc. 10
9:35
Második ciklusát kezdheti Vacláv Klaus Csehországban (Kitekintő)
Február 15-én tartották a köztársasági elnökválasztás második körét, ahol Klaus igen szoros versenyben, de felülkerekedett ellenfelén, Jan Švejnar cseh-amerikai közgazdászon, így egy következő ciklusban is ő maradhat az államfő.
márc. 10
9:58
Megindult a nyomozás - Csalt-e a bank? (Napi)
márc. 10
10:15
Lecsapott a vihar Nagy-Britanniára (Infostart)
Az érkezése utáni első órákban már jelentős károkat okozott Anglia és Wales délnyugati vidékein a napokkal ezelőtt beharangozott vihar.
márc. 10
10:17
"Koszovó segíti a demokrácia fejlődését Szerbiában" (Infostart)
Szerbia várhatóan hétfőn kormány és parlament nélkül marad, az előrehozott választásokat május 11-ére írja ki a szerb köztársasági elnök. Véglegesnek tűnik tehát a szakítás a kormányfő és a köztársasági elnök között.
márc. 10
10:44
Kijev: csak 10 év múlva kerülhet sor a NATO-referendumra (Kitekintő)
Ivan Kirilenko, a BJUT frakció elnöke kijelentette, hogy minimum 10 év múlva kerülhet csak sor a NATO-referendum kiírására.
márc. 10
11:05
Szlovák lapok: tovább gyengül Gyurcsány pozíciója (Infostart)
A szlovák sajtó is nagy figyelemmel kísérte a magyarországi népszavazást. Az első értékelések szerint a referendum egyértelmű eredménye a miniszterelnök súlyos vereségét jelenti.
márc. 10
11:50
Plusz vevőket hozott az autószalonokba február 29. (Napi)
márc. 10
11:50
Német nyelvterületen is Orbán győzelmeként fogadták a népszavazást (Infostart)
A német nyelvű média egyelőre csak hírszolgálati szinten foglalkozik a vasárnapi magyarországi népszavazás kimenetelével.
márc. 10
11:52
Élesedik a görög-macedón névvita (Kitekintő)
Tovább mérgesedik a Görögország és Macedónia közötti vita, amely a nyugat-balkáni ország NATO- és európai uniós csatlakozását is megnehezítheti.
márc. 10
12:55
50 éves lett az Európai Parlament (Kitekintő)
Születésnap, Terrorizmus elleni európai nap, légi utasok védelme, benzinárak, tejkvóta és Tabajdi-jelentés a biogázról – brüsszeli parlamenti és elnöki események március második hetében.
márc. 10
12:55
Lakások tízezreiben okozott áramkimaradást egy hóvihar Kanadában (Metropol)
Több mint fél méteres hótorlaszokat emelt a viharos szél hétfőre Kanada keleti részén és mintegy nyolcvanezer háztartásban okozott áramszünetet.
márc. 10
13:45
Vesékkel gyűjtenek vérdíjra (Infostart)
Egymillió dolláros vérdíjat tűztek három izraeli vezetőre iráni egyetemisták, bosszúból a Gázai övezetben végrehajtott izraeli hadműveletért.
márc. 10
13:51
Új fejezet kezdődik Malajzia történelmében (Kitekintő)
A miniszterelnök bukását követelők között van elődje, és az ország harmadát alkotó nemzetiségek is.
márc. 10
14:36
Előre hozott parlamenti választásokat akar a szerb kormány (Infostart)
Előre hozott parlamenti választások kiírását javasolta a szerb kormány hétfőn Boris Tadic elnöknek, s azt is megmondta, hogy a voksolást május 11-én, a helyhatósági és területi választásokkal együtt kellene megtartani.
márc. 10
15:36
Olasz lázadás a maffia ellen (Kitekintő)
A maffia őshazájának lakói fellázadtak a bűnszervezetek ellen. Palermo szívében megszületett az első “Punto pizzo free”, vagyis védelmi pénz mentes üzlet.
márc. 10
15:36
Felségjel nélküli CIA-gép a pozsonyi repülőtéren? (Metropol)
Felségjel nélküli Boeing 737-es parkol hetek óta a pozsonyi repülőtéren - fedezte fel az egyik szlovák kereskedelmi televízió, amely szerint "nyílt titok", hogy az ilyen gépekkel az Egyesült Államok titkosszolgálatának emberei szoktak repülni.
márc. 10
15:50
Olmert: Izrael nem kötött fegyverszünetet a Hamásszal (Infostart)
Izrael nem kötött fegyverszünetet a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezettel, és nem is folynak erről tárgyalások - jelentette ki Ehud Olmert izraeli miniszterelnök hétfőn Jeruzsálemben.
márc. 10
16:14
Újabb bírósági nem Wass Albert perújrafelvételére (Infostart)
Elutasította a Kolozsvári Táblabíróság a Wass Albert rehabilitációját célzó perújrafelvételi kérelmet. Az ítélet nem jogerős.
márc. 10
16:20
Franciaországot is elérte a vihar: egy halálos áldozat és jelentős károk (Infostart)
Anglia és Wales után Franciaországot is elérte hétfőn az északnyugati irányból óránként 120-150 kilométeres széllökésekkel érkező vihar, amelynek következtében egy fiatalember a tengerbe veszett, egy holland teherhajót pedig Bretagne partjainál ért baleset.
márc. 10
19:54
Az al-Kaida vállalta magára két osztrák turista tunéziai elrablását (Metropol)
Az al-Kaida észak-afrikai szervezete vállalta magára két osztrák turista tunéziai elrablását egy videofelvételen, amelyet hétfőn juttattak el az al-Dzsazíra katari hírtelevíziónak.
márc. 10
22:20
Obama nem állna be Clinton mögé (Infostart)
Az amerikai demokrata párti elnökjelöltség megszerzésére törekvő Barack Obama hétfőn kijelentette: esze ágában sincs mostani vetélytársa, Hillary Clinton mellett alelnökjelölt lenni.

Keresés