2012. január 1. vasárnap

jan. 1
8:06
Kaviárraktár hullaházban (Infostart)
Hullaházban bukkantak titkos kaviárraktárra Szentpétervárott.
jan. 1
9:39
Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt (Metropol)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.
jan. 1
9:57
Mostantól Dánia az EU soros elnöke (Metropol)
Vasárnaptól Dánia vette át Lengyelországtól fél évre az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet immár hetedszer tölt be.
jan. 1
10:48
Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt (Infostart)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az újév első napján, de szökőárat nem okozott.
jan. 1
11:06
Visszafogottan búcsúztatták az óévet Európában és Ázsiában (Infostart)
Inkább a visszafogottság, mintsem az önfeledt vigalom jellemezte az óévbúcsúztatót Európa és Ázsia országaiban.
jan. 1
12:54
"Az ifjúság nevelése a jövő záloga" (Infostart)
A fiatalságnak az alapvető értékekre és erényekre való nevelése kulcsfontosságú a reményteljes jövő biztosítása érdekében - hangsúlyozta vasárnap újévi misén elhangzott beszédében a pápa.
jan. 1
13:15
Külföldi lapok: veszélyben a magyar demokrácia (Kripto Akadémia)
A Der Tagesspiegel című német liberális lap az új alkotmányról közölt rövid beszámolót hétvégi számában, vasárnap a dpa német hírügynökség az ellenzéki Német Szociáldemokrata Párt (SPD) külpolitikai szakértőjével közölt interjút a jogszabályról, míg Szapáry György washingtoni magyar nagykövetnek a The New York Timesban közölt levelére válaszolt Kim Lane Scheppele professzor az amerikai…
jan. 1
13:33
A pápa szerint az ifjúság nevelése a jövő záloga (Metropol)
A fiatalságnak az alapvető értékekre és erényekre való nevelése kulcsfontosságú a reményteljes jövő biztosítása érdekében - hangsúlyozta vasárnap újévi misén elhangzott beszédében a pápa.
jan. 1
14:27
"A kormánynak kedvez a BBC" a brit Munkáspárt szerint (Kripto Akadémia)
"Politikailag kiegyensúlyozatlannak" és a kormánypártok felé hajlónak minősítette a BBC hírműsorait az ellenzéki brit Munkáspárt.
jan. 1
14:45
Gasparovic: nehéz év vár Szlovákiára (Kripto Akadémia)
Szlovákiára nem vár könnyű év, de meg lehet birkózni a helyzettel, ha a politikusok nem hárítanak át minden gondot az állampolgárokra - hangsúlyozta Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.
jan. 1
15:03
Klaus: romlik a társadalmi légkör Csehországban (Kripto Akadémia)
Csehországban megromlott a társadalmi légkör és mélyül az egyes társadalmi rétegek közti bizalmatlanság - jelentette ki Václav Klaus cseh köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.
jan. 1
17:09
Az MSZP a demokratikus erők összefogását sürgeti (Metropol)
Az MSZP szerint 2012 minden eddiginél rosszabb éve lesz a magyaroknak, ezért a párt minden támogatást megad azoknak a demokratáknak, akiknek "nem tetszik a rendszer" - hangzott el a szocialista párt vasárnapi sajtótájékoztatóján.
jan. 1
17:11
Irán szerint hatástalan az új amerikai szankció (Metropol)
Az iráni államfő szerint az iráni központi bank "szembeszáll az ellenség nyomásával", az iráni kereskedelmi kamara elnöke szerint pedig az Irán ellen meghirdetett új amerikai szankció "igazolhatatlan" és hatástalan.
jan. 1
18:21
Lengyelországban is új jogszabályok léptek életbe januárban (Kripto Akadémia)
Lengyelországban is új jogszabályok léptek életbe újén napján, egyebek közt módosították a térített gyógyszerek listáját és a tömegrendezvényekre vonatkozó rendelkezéseket, illetve engedményeket adtak az illegális bevándorlók meghatározott köre számára az országban való tartózkodásuk törvényesítéséhez.
jan. 1
18:36
Nem baj, ha hangosak a turisták, csak fizessenek (Infostart)
A szlovákiai Magas Tátrában megkezdődött az úgynevezett aranyhét, amikor a szállodákat és a sípályákat az orosz turisták ezrei lepik el.
jan. 1
19:15
Először jelent meg a nyilvánosság előtt betegsége óta Fülöp herceg (Kripto Akadémia)
Az idős herceget mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából vitték karácsony előestéjén a királyi légierő helikopterével az onnan száz kilométerre lévő, Cambridgeshire megyei Papworth kórházába, Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjába, ahol szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak.
jan. 1
20:09
Dánia, a "konszenzus specialistája" az EU soros elnöke (Metropol)
Vasárnap Dánia átvette az Európai Unió soros elnökségét Lengyelországtól fél évre. Dánia nem tagja az euróövezetnek, sőt, a belépés hosszabb távon sem áll szándékában, éppen ezért fő feladatának tartja az együttműködés és a közös megegyezés támogatását mind a 27 EU-tagország között.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
1:33
Ötszáz ember bontotta az úttorlaszokat New Yorkban (Metropol)
Őrizetbe vette a rendőrség az amerikai Occupy mozgalom 68 tagját, mert szilveszter éjjelén a tüntetők ledöntötték a Wall Street-i tőzsdéhez közeli Zucotti Parkot körülvevő úttorlaszokat - közölték a hatóságok helyi idő szerint vasárnap.
jan. 2
6:03
Nehéz szerepben a brit munkáspárti vezér (Kripto Akadémia)
Keresi a hangját az ellenzékbe szorult brit Munkáspárt. Az évet sikeresen zárta David Cameron, a tory kormányfő, annak ellenére, hogy a december EU-csúcs után válság robbant ki a konzervatív-liberális demokrata koalíción belül. A Munkáspárt új vezérének, Ed Milibandnek viszont még nem sikerült meggyőzni a baloldali párthíveket, hogy nem inkább a bátyját, Tony Blair egykori külügyminiszterét, David…
jan. 2
6:05
Megcélozták a szenátusi többséget a republikánusok (Kripto Akadémia)
Mitt Romney volt massachusetts-i kormányzó áll az élen az amerikai republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben két nappal az első megmérettetés, az iowai caucus előtt.
jan. 2
6:07
Új szankciók Teherán ellen (Kripto Akadémia)
Egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok új szankciókat léptetett életbe Irán ellen, Teheránban bejelentették, hogy az iráni nukleáris ipar immár képes saját nukleáris fűtőelemeket előállítani. Az iráni haditengerészet az év végén is folytatta hadgyakorlatát a Perzsa-öbölben, tegnap közepes hatótávolságú, radarkerülő rakétát teszteltek. Teherán mindeközben a hathatalmi tárgyalások felújítására…
jan. 2
6:36
Őrizetben az Occupy több tucat tagja New Yorkban (Infostart)
New Yorkban őrizetbe vették az Occupy mozgalom 68 tagját, mert szilveszter éjjelén ledöntötték a Wall Street-i tőzsdéhez közeli Zucotti Parkot körülvevő úttorlaszokat.
jan. 2
9:21
Dél-Korea kész a párbeszédre (Metropol)
Ri Mjong Bak dél-koreai elnök hétfőn országa nevében készségét fejezte ki arra, hogy tárgyalásokat folytassanak a rivális Észak-Korea atomprogramjának leszereléséről, de figyelmeztetett, hogy Szöul minden provokatív lépésre kemény választ ad.
jan. 2
12:18
Sztrájkolnak a görög orvosok és patikusok (Infostart)
Görögországban hétfőn megkezdődött az újévi "sztrájkszezon": az orvosok és gyógyszerészek szüntették be a munkát, hogy így tiltakozzanak a kormány egészségügyi reformlépései ellen.
jan. 2
12:39
Bulvárlapot fenyegetett meg a német államfő (Metropol)
A német államfő megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy reá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.
jan. 2
13:48
Elérte a Déli-sarkot két ausztrál férfi (Infostart)
Két ausztrál sarkjáró elérte a Déli-sarkot szilveszter napján.
jan. 2
14:06
Keresztényeket fenyeget egy iszlamista terrorszervezet (Infostart)
Megfenyegette a Nigéria északi részén élő keresztényeket és távozásra szólította fel őket hétfőn a Boko Haram nevű iszlamista csoport, az Al-Kaida egyik afrikai hajtása.
jan. 2
14:24
"Magyarországon veszélyben a demokrácia" - Így látnak minket külföldön (Infostart)
A Financial Times Deutschland című német üzleti lap a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló új törvényről és az új alkotmányról írt hétfői számában. A The Times tekintélyes konzervatív brit napilap jegyzetben foglalkozik az új alaptörvénnyel, amely az alapvető szabadságjogok "rendkívüli mértékű sérelmét" jelenti. A Kurier osztrák vállalatok és EP-képviselők Magyarországgal kapcsolatos aggodalmairól…
jan. 2
15:39
Iráni rakétakísérlet: nagyon rossz jel (Metropol)
A Hormuzi-szorosban tartott iráni flottagyakorlat során végrehajtott rakétakísérlet nagyon rossz jel a nemzetközi közösség számára — közölte a francia külügyminisztérium.
jan. 2
15:41
Folytatódik az erőszak Szíriában (Metropol)
Nem szűnik az erőszak Szíriában, de a katonákat kivonták a lakott területekről - mondta Nabil al-Arabi, az Arab Liga főtitkára egy hétfői sajtótájékoztatón Kairóban.
jan. 2
18:21
Letartóztattak egy volt orosz ügyészt (Metropol)
Lengyelországban hétfőn letartóztattak egy volt orosz ügyészt, akit hazájában bűnpártolással és kenőpénzek elfogadásával gyanúsítanak.
jan. 2
20:09
Bírálják az MNB-törvényt a szocialisták (Metropol)
Bírálta a Magyar Nemzeti Bankra vonatkozó új törvényt hétfőn Martin Schulz német politikus, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője.
jan. 2
21:57
Gyújtogatás-sorozat New York-ban (Metropol)
A New York-i rendőrség bejelentette hétfőn, hogy az előző éjjel Queens városrészben négy gyújtópalackos támadás is volt vallási közösségekhez kapcsolódó helyek ellen.

2012. január 3. kedd

jan. 3
0:39
Nincs Magyarország az Európai Bizottság ülésének hivatalos napirendjén (Kripto Akadémia)
Nem szerepel Magyarország a következő, január 11-i európai bizottsági ülés hivatalos napirendjén - közölte hétfőn az MTI-vel Joe Hennon, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének ügyeletes szóvivője.
jan. 3
6:03
Színpompás évbúcsúztatás világszerte (Kripto Akadémia)
Válság ide vagy oda, a világ számos országában hatalmas tüzijátékkal búcsúztatták 2011-et és ünnepelték a 2012. év beköszöntét. A hírtelevíziók élőben tudósítottak a leglátványosabb szilveszteri mulatságokról. A dél-csendes-óceáni Szamoa és Tokelau idén elsőként szilveszterezhetett, mivel december 30-át kihagyva "átugrották" a dátumvonalat. Korábban a kis szigetek utolsók között köszöntötték az új…
jan. 3
6:05
Utolsó ütésváltások az iowai caucus előtt (Kripto Akadémia)
Iowa államban az utolsó ütésváltások zajlottak hétfőn a republikánus elnökaspiránsok között a keddi caucus előtt. Ma - helyi idő szerint este héttől - tartják a jelölőgyűléseket, amelyeken a bejegyzett republikánus szavazók véleményt nyilvánítanak, hogy kit akarnak indítani Barack Obama kihívójaként.
jan. 3
6:07
Wulff magyarázkodhat (Kripto Akadémia)
Egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül Christian Wulff német elnök. Lapértesülések szerint nyomást gyakorolt az egyes médiumokra, hogy ne hozzák nyilvánosságra a hitelfelvételével kapcsolatos híreket. Wulff karácsony előtt kért bocsánatot az elhallgatott hitelfelvétel miatt.
jan. 3
6:18
Több mint 12 ezer emberéletet követelt a szervezett bűnözés Mexikóban (Infostart)
Több mint 12 ezer ember vesztette életét tavaly Mexikóban a szervezett bűnözéssel összefüggő erőszakos cselekményekben - közölte hétfőn több mexikói napilap.
jan. 3
6:54
Észak-Korea nem akarja fejleszteni kapcsolatait Japánnal (Infostart)
Észak-Korea nem lát lehetőséget arra, hogy fejlessze kapcsolatait Japánnal - közölte kedden a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség.
jan. 3
7:12
Kárpótlást fizet a török hadsereg a kurd civilek családjainak (Infostart)
Kárpótlást fizet a török hadsereg a bombázásban meghalt kurd civilek családjainak
jan. 3
7:48
Észak-koreai katonák lelőttek három szökevényt (Infostart)
Észak-koreai katonák lelőtték három honfitársukat, aki Kínába próbált szökni a phenjani hatalomváltás miatt a szokásosnál is szigorúbban őrzött határon - mondta el egy dél-koreai aktivista.
jan. 3
7:51
Többen megsebesültek egy ciprusi tüntetésen (Metropol)
Legalább öt ember megsebesült, kettőt pedig őrizetbe vettek a hatóságok hétfő este Cipruson a brit katonai támaszpontok jelenléte ellen tartott tüntetésen.
jan. 3
8:45
Legionárius baktériumok a hongkongi kormányépületben (Metropol)
Több helyen is a legionárius betegséget okozó baktériumra bukkantak a hongkongi kormány 670 millió dollárból megépített vadonatúj épületegyüttesében - közölték a helyi hatóságok.
jan. 3
9:03
Egyiptomi választás: utolsó szakasz (Metropol)
Megkezdődött kedd reggel - helyi idő szerint 8 órakor - az egyiptomi parlamenti választások harmadik, utolsó szakasza az ország területének mintegy harmadán.
jan. 3
10:12
Svájcban nőtt a vállalati csődök száma (Infostart)
Svájcban tavaly három százalékkal, 4.379-re nőtt azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek fizetésképtelenné váltak - tette közzé kedden a Dun&Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő.
jan. 3
11:24
Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban (Infostart)
Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.
jan. 3
13:30
Tilos volt sapkát és kesztyűt viselni Kim Dzsong Il temetésén (Infostart)
Bár a hőmérséklet fagypont alatt volt, nem viselhettek sapkát, kesztyűt sőt még sálat sem az észak-koreaiak elhunyt vezetőjük, Kim Dzsong Il temetésén, mivel az örökös - és az ország új vezetője - is fedetlen fővel és kézzel vonult a halottaskocsi mellett - írta egy szöuli lap, a Daily NK kedden.
jan. 3
15:18
"Európa akár hagyhatja is csődbe menni Magyarországot" - külföldi lapok Magyarországról (Infostart)
A Financial Times, a The New York Times, a BBC és a Der Spiegel az ellenzéki tiltakozásokról, a Wall Street Journal az adósságszámítási módszer körüli vitáról, a Le Figaro a magyar államadósságról, az Neue Zürcher Zeitung az alkotmányról és a bírálatokról, a NYT, román és cseh lapok az új magyar alaptörvényről és a magyar kormányról közöltek cikket.
jan. 3
15:39
Brüsszel ragaszkodik a magyar jegybank függetlenségéhez (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy őrizzék meg Magyarországon a nemzeti bank függetlenségét - hangsúlyozta kedden újságíróknak Olivier Bailly, a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.
jan. 3
15:57
Húsz éve kapott új szívet Schwartz Sándor (Metropol)
Éppen húsz évvel ezelőtt, 1992. január 3-án végezték el Magyarországon az első szívátültetést, a budapesti Semmelweis Egyetem városmajori klinikáján. Az elmúlt húsz évben összesen 206 szívtranszplantáció volt az országban.

Keresés