2012. február 5. vasárnap

febr. 5
5:30
Kirabolták a képviselőt (168 Óra Online)
Ismeretlenek törtek be az épület pincéjébe, ahonnan mindent elloptak, amit értek.
febr. 5
6:06
Hét embert állítottak elő, négy rendőr sérült meg (168 Óra Online)
Hét embert állított elő a rendőrség a Gorilla-ügy miatti pénteki tüntetések során - tájékoztatott szombati sajtóértekezletén a belügyminiszter.
febr. 5
8:27
Az USA elítélte Szudán légitámadásait (Kitekintő)
A vád szerint Kartúm légi úton bombázta a határon fekvő két állam civil lakosságát.
febr. 5
8:45
Benes is meg nem is (Kitekintő)
"Az eredmény megerősíti a független szlovák igazságszolgáltatásban való hitemet. A szlovák bíró ugyanis erős szakmaisággal, tiszta fejjel döntött az ügyben, s ez példaértékű lehet mindannyiunk számára."
febr. 5
9:24
Az egész gyermekrablást csak az édesanya találta ki (168 Óra Online)
Egész Lengyelország több mint 10 napja keres egy fél éves kislányt, Magdát, akit állítólag a gyerekkocsiból rabolt el valaki a sziléziai Sosnowiec városában, amikor édesanyjával este a rokonokhoz mentek. A kutatásban több száz rendőr, nyomkövető kutyák, több ezer önkéntes, és mindenki részt vett, aki csak segíteni tudott. Néhány napja egy mesterdetektív is csatlakozott a nyomozásba, aki miután egy…
febr. 5
9:39
Így meg ez az IMF-fel (Kitekintő)
A globális recesszió a posztszovjet térség és Európa országai közül is Ukrajnát érintette a talán legerőteljesebben. 2009-ben még államcsődöt jósoltak az országnak, 2010-től azonban folyamatosan fejlődik az ukrán gazdaság.
febr. 5
9:42
Életfogytiglan a WilkiLeaksnek „súgó” katonának (Metropol)
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik Bradley Manning amerikai közlegényt, akit hadbíróság elé állítanak, mert azzal vádolják, hogy több százezer titkos iratot szolgáltatott ki a WikiLeaks kiszivárogtató weboldalnak - közölték szombaton amerikai napilapok az amerikai hadsereg közleményére hivatkozva.
febr. 5
9:44
Egyiptom: ég az adóhivatal és egy gázvezeték (Metropol)
Robbantás rongálta meg és borította lángba vasárnapra virradóra az Izraelt és Jordániát tápláló egyiptomi gázvezetéket, az elmúlt egy évben ez már a tizenkettedik ilyen támadás a csővezeték ellen - közölték egyiptomi biztonsági forrásból. Kairóban tüntetők felgyújtották az adóhivatalt.
febr. 5
9:46
Romney győzött a nevadai gyűléseken (Metropol)
Fölényesen győzött Mitt Romney az amerikai Republikánus Párt szombati elnökjelölt-állító gyűlésein (caucusain); a volt massachusettsi kormányzó szavazatok 43 százalékának összeszámlálása alapján a voksok 44 százalékát kapta.
febr. 5
10:18
Merénylet a kandahári rendőrkapitányság ellen (Metropol)
Nagy erejű robbanás rázta meg a dél-afganisztáni Kandahár városának rendőrkapitányságát vasárnap. A merényletben legalább hét ember vesztette életét - közölte a tartományi kormányzat szóvivője.
febr. 5
10:33
Fico erős kétpárti koalíciót akar (Kitekintő)
A politika jellege és a várható politikai fejlemények szűkítik azon pártok körét, amelyek a következő kormányba kerülhetnek - nyilatkozta Robert Fico.
febr. 5
10:54
Alkotmányellenes a választások összevonásáról szóló törvény (168 Óra Online)
Az önkormányzati és parlamenti választások összevonásáról szóló törvény több pontja is ellenkezik az alaptörvény előírásaival – derül ki a román alkotmánybíróság január 25-i döntésének indoklásából.
febr. 5
11:09
Fölényesen győzött Romney Nevadában (Infostart)
Fölényesen győzött Mitt Romney az amerikai Republikánus Párt szombati elnökjelölt-állító gyűlésein; a volt massachusettsi kormányzó szavazatok 43 százalékának összeszámlálása alapján a voksok 44 százalékát kapta.
febr. 5
12:24
Árvíz Ausztráliában: több ezer kitelepített (Metropol)
Egy ember életét vesztette az Ausztrália északkeleti részén pusztító árvízben, s több ezer embernek kellett elhagynia áradás fenyegette otthonát.
febr. 5
12:26
Ukrajna: 131 a fagy áldozatainak száma (Metropol)
Ukrajnában vasárnapra 131-re nőtt a kemény tél halálos áldozatainak száma.
febr. 5
12:39
Aláírásgyűjtés indult a csángó oktatásért (Kitekintő)
Az akcióhoz csatlakozók úgy vélik, a moldvai csángók magyar nyelvű oktatása nem lehet politikai játszmák vagy személyi érdekek tárgya.
febr. 5
12:42
Szíria: több katona vesztette életét (Metropol)
Kilenc szíriai katona vesztette életét vasárnapra virradóra, amikor összetűzött a rendszerellenes tüntetőkhöz átállt dezertőrökkel - közölte az Emberi Jogokat Figyelő Csoport (OSDH).
febr. 5
13:00
Újabb összecsapások Kairóban (Metropol)
Ismét összecsaptak tüntetők a rohamrendőrökkel Kairóban vasárnap, ahol immár negyedik napja tartanak a zavargások.
febr. 5
13:33
Kemény kérdések és kellemes szórakozás államfőknek (Kitekintő)
Igen fontos esemény zajlik péntek reggel óta Bosznia-Hercegovinában. A három, alig több, mint egy évtizede egymással még véres polgárháborút vívó állam, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Horvátország vezetői nem hivatalos találkozóra gyűltek össze.
febr. 5
14:45
Tovább szedi áldozatait a tél Európában (Infostart)
Több mint ötven ember fagyott meg tíz nap alatt Lengyelországban; a belügyminisztérium vasárnapi jelentése újabb nyolc áldozatról értesített, a tűzoltóság adatai szerint pedig további két személy szénmonoxid-mérgezésben vesztette életét. Szerbiában kilencre, Ukrajnában pedig 131-re emelkedett a halálos áldozatok száma.
febr. 5
14:45
Torockó lehet a következő az UNESCO Világörökségi Listáján? (Kitekintő)
Torockó, a Kárpát-medence legépebben és ugyanakkor leghitelesebben fennmaradt népi építészeti együttese felkerült az UNESCO Világörökségi jegyzék várólistájára.
febr. 5
14:48
Tízezrek vonultak utcára a fővárosban (168 Óra Online)
A mínusz 20 fokos hidegben új parlamenti választásokat és Putyin távozását, illetve az ellenzék „országromboló” tevékenységének beszüntetését követelték szombaton, február 4-kén Moszkvában tízezrek. A tisztességes választásokért megtartott menetben és Bolotnaja téri tömeggyűlésen a rendőrség harmincnyolc ezer résztvevőt számolt meg, a szervezők szerint száz-százhúszezren voltak. A Poklonnaja…
febr. 5
15:39
Folytatódnak a Gorilla-tüntetések (Kitekintő)
Az egyik szervező szerint pénteken több mint 30 ezren vonultak utcára.
febr. 5
16:00
Filmesek haltak meg helikopterbalesetben (Metropol)
A díjnyertes amerikai Mike deGruy dokumentumfilmes és Andrew Wight ausztrál forgatókönyvíró-producer vesztette életét egy Kelet-Ausztráliában bekövetkezett helikopterbalesetben szombaton - közölte az elhunytak megbízója, a National Geographic vasárnap.
febr. 5
16:15
Újabb tüntetések a kormány ellen (Kitekintő)
Egy hónappal az orosz elnökválasztások előtt újabb ellenzéki megmozdulást szerveztek Moszkvában, de ezúttal a kormánypárti szimpatizánsok is az utcára vonultak. A belügyminisztérium vitatható adatai szerint Putyint 138 ezer ember biztosította támogatásáról a tüntetésen.
febr. 5
16:33
Öllös: a szlovák pártok programjában marginális szerepet kapnak a magyarok (Kitekintő)
A politológus szerint a magyarokat többen külpolitikai kérdésként kezelik Szlovákiában.
febr. 5
16:36
Megbékélésről tárgyal Abbász és Mesaal (Metropol)
Egyetértett Mahmúd Abbász palesztin elnök és Háled Mesaal, a Hamász vezetője abban, hogy gyorsan meg kell tartani az elnök- és parlamenti választást.
febr. 5
16:54
Szíriai ellenzékiek hatoltak be a varsói nagykövetségre (Metropol)
Szíriai ellenzékiek hatoltak be hazájuk varsói nagykövetségének területére, és az állami zászló helyett a forradalom lobogóját húzták fel a zászlórúdra.
febr. 5
17:12
Egyiptom: 19 amerikait állítanak bíróság elé (Metropol)
Negyvennégy személyt, köztük 19 amerikait és más külföldieket, állítanak büntető bíróság elé Kairóban azzal a váddal, hogy illegálisan finanszíroztak Egyiptomban működő nem kormányzati szervezeteket.
febr. 5
17:27
A francia belügyminiszter szerint "nem minden civilizáció egyenértékű" (Infostart)
Heves politikai vitát váltott ki vasárnap Franciaországban az illegális bevándorlókat és "a román bűnözőket" rendszeresen ostorozó belügyminiszter újabb kijelentése, miszerint "nem minden civilizáció egyenértékű".
febr. 5
17:27
Lemond a román kormányfő? (Kitekintő)
Kormányátalakítás várható, de akár a teljes Boc-kormány lemondhat. Lapértesülések szerint egy technokrata kerülhet a kormányfői székbe.
febr. 5
18:03
Tőkés: esélyeinket rontjuk, ha széthúzunk (Kitekintő)
Polgári kezdeményezést készül indítani a KMAT a kisebbségben élő nemzeti közösségek jogállásáról szóló Európai Uniós jogszabályhoz, Magyarország csak egy egységes elképzelést hajlandó támogatni.
febr. 5
18:24
Botrány: a dolgozók minden mozdulatát rögzítették (168 Óra Online)
Minden egyes alkalmazottját külön videokamerával és mikrofonnal figyeltette egy vállalkozó. A voyeurködés annyira szenvedélyévé vált, hogy egy távkapcsolati rendszer segítségével otthonában is egyenes adásban követte nyomon beosztottjai minden mozdulatát és minden szavát. A dolgozóknak egy szép napon elegük lett a folyamatos ellenőrzésből és feljelentették főnöküket. Az illetékes hatóság egyelőre…
febr. 5
19:15
Így tartják a brit rabszolgákat (Infostart)
A brit nagyvárosok utcáin csellengő hajléktalanok közül verbuválnak svédországi, norvégiai és belgiumi munkákra csicskáztatók, aki áldozataikat kíméletlenül kizsákmányolják.
febr. 5
19:54
Szerbia: 70 ezren elzárva a külvilágtól (Metropol)
A nagy hideg és havazás miatt kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma vasárnap Szerbiában; egy eltűntet még keresnek, és az előző napi 27 helyett immár 32 községben van rendkívüli állapot.
febr. 5
20:12
Sauli Niinistö vezet a finn elnökválasztáson (Metropol)
A konzervatív Sauli Niinistö, a legfőbb kormányzó erő, a Nemzeti Koalíciós Párt jelöltje vezet a finn elnökválasztás vasárnapi második fordulójában.
febr. 5
20:27
Erőszakba torkollott egy dél-szudáni békéltetés (Kitekintő)
Többen életüket vesztették, és egy ENSZ-rendőr is megsebesült, mikor fegyveresek kezdtek el vaktában lövöldözni egy békéltető tárgyaláson Dél-Szudánban.
febr. 5
20:30
Lapértesülések szerint lemond a kormányfő (168 Óra Online)
A jövő héten távozhat a miniszterelnöki tisztségből Emil Boc. Bukaresti lapok úgy értesültek demokrata-liberális párti (PDL) forrásokból, hogy a kormányfő a hét közepén lemond. A kormányhoz közeli Evenimentul Zilei úgy tudja, Boc lemondását több kormánypárton belüli csoport sürgeti.
febr. 5
20:45
Paradoxon a francia elnökválasztáson (Infostart)
Minél intenzívebbé válik az elnökválasztási kampány Franciaországban, annál meglepőbb eredményeket mutatnak a közvélemény-kutatások. Egy friss felmérésből például az derül ki, hogy a franciák többsége szerint Nicolas Sarkozy hitelesebben látja el az államfői teendőket, mint azt legfőbb riválisa, Francois Hollande tenné, ha megválasztanák. A paradoxon az, hogy mindeközben a szocialista jelölt…
febr. 5
21:24
Hideg idő: rendkívüli helyzet Szerbiában (Metropol)
A havazás és a nagy hideg miatt egész Szerbia területén rendkívüli helyzetet hirdetett ki a belgrádi kormány vasárnap este.

Keresés