2012. február 27. hétfő

febr. 27
5:27
Őrizetben a drogdíler polgármester (168 Óra Online)
A Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal drogellenes akcióján, Kassán őrizetbe vették Dionýz S.-t, a Luník IX. lakótelep polgármesterét – számolt be a JOJ televízió.
febr. 27
6:03
Azt hiszik az amerikaiak, hogy szeretik őket (Infostart)
Tízből hat amerikai elégedetlen hazája nemzetközi politikai és gazdasági helyzetével - derült ki a Gallup friss felmérésének eredményéből. Körülbelül minden második válaszadó véli úgy, a világ más országai pozitívan tekintenek az Egyesült Államokra.
febr. 27
6:03
Elmenekült a NATO tisztek gyilkosa (Kripto Akadémia)
Bár a tálibok magukra vállalták az afganisztáni NATO tisztek meggyilkolását, az elsőrendű vádlott a kabuli belügyminisztérium egyik hírszerző tisztje lett. A távol-keleti országban szolgáló nemzetközi biztonsági erők (ISAF) főparancsnoka visszarendelte az afgán minisztériumokban dolgozó teljes ISAF személyzetet.
febr. 27
6:05
Saját szélsőségesei tehetnek keresztbe Belgrádnak (Kripto Akadémia)
Miután pénteken, háromnapos maratoni egyeztetés után a szerb és koszovói tárgyalócsoportnak sikerült közös nevezőre jutni a brüsszeli tárgyaláson, Belgrád megtette a legfontosabb lépést a Európai Uniós tagjelölti státus felé.
febr. 27
6:07
Megmérettetésre készül Tőkés pártja (Kripto Akadémia)
Első küldöttgyűlését tartotta hétvégén az Erdélyi Magyar Néppárt. A Tőkés nevével fémjelzett formáció elnököt választott és programot hirdetett. Megmérettetésre készülnek a közelgő választásokon és elutasítják az RMDSz "lelki terrorját", azt, hogy a parlamenti képviselet elvesztésével riogatják a magyar lakosságot. Tőkés brüsszeli Magyarország-ellenes lejárató kampányról beszélt és javasolta, hogy…
febr. 27
6:09
Buldózerek rombolták le Bin-Laden házát (Kripto Akadémia)
Rendőrségi körgyűrűben kezdték el lebontatni szombaton a pakisztáni hatóságok azt az abbotabadi erődítményszerű épületkomplexumot, amelyben az amerikai kommandósok rajtaütésszerűen likvidálták tavaly május 2-án a világ első számú terroristáját, Oszama bin-Ladent.
febr. 27
6:11
Berlusconi ismét megúszta (Kripto Akadémia)
Szombaton újabb kő eshetett le Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő szívéről szombaton, amikor a milánói bíróság megszüntette az eljárást az évek óta zajló Mills ügyben. A botrányhős politikus azonban nem örülhet sokáig: március 15-én újra vádlottként kell megjelennie a bíróságon egy másik ügyben.
febr. 27
6:13
Otthon lábadozhat a polgárjogi harcos legenda (Kripto Akadémia)
Tegnap délután hazaengedték a kórházból Nelson Mandela a Dél-Afrikai Köztársaság első színes bőrű, az apartheid utáni korszak úttörő elnökét, a legendás polgárjogi harcost.
febr. 27
6:15
Putyin gyorsabb tempót diktál (Kripto Akadémia)
A hivatalosan március 4.-re kiírt orosz elnökválasztás a gyakorlatban már megkezdődött. Nemcsak a médiában, hanem az urnáknál is. Oroszprszág nehezenmegközelíthető végein máris leadhatták voksaikat az ott élők. Szombaton Moszkvában ún. próbaválasztást tartottak, amelyen fölényesen Nagy Péter cár nyert. A valóság ennél egyszerűbb: Vlagyir Putyin napról-napra közelebb kerül harmadik elnöki…
febr. 27
6:21
Öngyilkos merénylet egy afganisztáni repülőtérnél (Infostart)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát gépkocsijával hétfő reggel a kelet-afganisztáni Dzsalálábád város repülőterének bejáratánál, a támadásnak legalább kilenc halottja van - közölték afgán illetékesek.
febr. 27
6:21
Toró T. Tibort választotta elnökévé az Erdélyi Magyar Néppárt (Kitekintő)
A korábbi ideiglenes elnököt, Toró T. Tibort választotta elnökévé szombaton, első országos küldöttgyűlésén az Erdélyi Magyar Néppárt.
febr. 27
6:57
Kevin Ruddnak nem sikerült visszaszereznie a kormányfői tisztséget (Infostart)
Elsöprő győzelmet aratott hétfőn Julia Gillard ausztrál miniszterelnök elődjével és riválisával, Kevin Ruddal szemben a kormányzó munkáspárt vezetéséért folyó versenyben, s így megtarthatja a miniszterelnöki széket is.
febr. 27
7:15
Prága ellenzi a magyarok elleni büntetést (Kitekintő)
A cseh miniszterelnök arra kérte az Unió kormányait, hogy egy újabb tanácsi ajánlás előtt ne döntsenek a Bizottságnak arról a javaslatáról, hogy függesszék fel a Magyarországnak a kohéziós alapból járó támogatások egy részét.
febr. 27
7:15
Menesztik a kettős állampolgárságúakat (168 Óra Online)
Az új ukrajnai közigazgatási törvény értelmében a jövő évtől nem tölthetnek be állami köztisztviselői hivatalt azok, akik egy másik ország állampolgárai is.
febr. 27
7:17
Újabb szakmai elismerés az MKP programjának (Kitekintő)
Újabb szakmai elismerést kapott a Magyar Koalíció Pártjának választási programja, ezúttal a Szlovák Szegénységellenes Hálózat (SSPCH) nevű civil szervezettől.
febr. 27
8:09
Merényletet terveztek Putyin ellen (Infostart)
Az orosz és az ukrán titkosszolgálatok meghiúsítottak egy merényletet, amelynek célpontja Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök volt: az ukrajnai Odesszában letartóztattak több, nemzetközi körözés alatt álló személyt, akik a gyanú szerint merényletre készültek közvetlenül a március 4-i elnökválasztás után - jelentette hétfőn az orosz állami tévé.
febr. 27
8:09
Pont a legjobbkor: óriási pénzekhez juthat a kormány (Kitekintő)
Az iráni atomprogram miatt kialakulóban lévő "közel-keleti hidegháború" és az ezzel járó geopolitikai történések az energiaszektort alapvetően negatívan érintik - ám ez nem igaz Oroszországgal kapcsolatban.
febr. 27
8:27
Vajdaság: Beadhatók a kárpótlási kérelmek (Kitekintő)
A bejelentések szerint március 1-jétől a kijelölt postákon fogadják az igényléseket
febr. 27
9:03
Nem változott jelentősen a forint árfolyama (Kitekintő)
Valamennyi fontosabb nemzetközi devizával szemben tartotta pozícióját hétfő reggel a forint a bankközi piacon.
febr. 27
9:03
Nyugdíjasok tüntettek (Kripto Akadémia)
Hat napon át tüntettek nyugdíjasok a közép-kínai Jicsang (Yichang) városban, mert a Három Szoros vízerőmű főberuházójának egykori dolgozóiként nyugdíjemelést követeltek - adta hírül a kínai média hétfőn.
febr. 27
9:21
Új lapot indít a legnagyobb médiamágnás (Kitekintő)
Megkezdte pályafutását Rupert Murdoch új lapja, a Sun on Sunday. A vasárnapi hetilap minden bizonnyal a 2011 júliusában botrányos körülmények közt megszűnt News of the World által hátrahagyott űrt kívánja betölteni.
febr. 27
9:21
Megmozdult az egész vezérkar: parlament, elnök, miniszterelnök (168 Óra Online)
Szívesen mondanánk, hogy az Európai Uniót hajszál választotta el az orosz nyelv hivatalosként való elismerésétől, de ez csak akkor történhetett volna meg, ha Lettországban „második államnyelvként” fogadják be az oroszt. Az idevonatkozó, múlt hét végi népszavazáson azonban három, orosz anyanyelvűek, illetve orosz ajkúak által támogatott politikai szervezet kezdeményezése megbukott, de nagyon. ACZÉL…
febr. 27
9:39
Várhatóan megszavazza a német parlament az újabb görög mentőcsomagot (Kripto Akadémia)
Németországban a lakosság csaknem kétharmados arányban elutasítja Görögország támogatását, a parlament azonban várhatóan nagy többséggel megszavazza hétfőn az újabb mentőakcióról szóló kormányzati előterjesztést.
febr. 27
9:41
Újabb olasz város akar hercegség lenni (Kripto Akadémia)
Hercegségi címre pályázik a közép-olaszországi Cerveteri városa. Nem ez az első olasz önkormányzat, amely koronás címerrel akarja fellendíteni idegenforgalmát.
febr. 27
10:15
Budapesten megünnepelték a Magyarországi Ukrán Kultúra Napját (Kitekintő)
Február 25-én szombaton ünnepelték meg Budapesten a Magyarországi Ukrán Kultúra Napját. Az ünnepségen koszorúztak, kiállítás megnyitó volt, illetve egy könyvet is bemutattak.
febr. 27
10:15
Csecsen hadúr akarta megöletni Putyint (Metropol)
Doku Umarov csecsen lázadóvezér akarta megöletni Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnököt. A politikus elleni merénylet tervéről, valamint az ukrán és az orosz titkosszolgálatok közös munkájáról hétfőn számolt be a Pervij kanal nevű orosz tévécsatorna.
febr. 27
10:15
Az Európa Tanács aggasztónak találja a romák emberi jogi helyzetét (Kripto Akadémia)
Egyetlen európai kormányzat sem tud felmutatni teljes sikert a romák emberi jogainak megvédése terén - hangsúlyozta hétfőn közzétett átfogó jelentésében Thomas Hammarberg, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa.
febr. 27
10:51
Látványos akció: tízezrek tüntettek a kormány ellen a fővárosban (Kitekintő)
Egy héttel a március 4-i elnökválasztások előtt Putyin-ellenes tüntetők ezrei élőláncot alkotva körbezárták Moszkva belvárosát.
febr. 27
11:09
A válság kezdete óta most érte el a legjobb eredményt a tőzsde (Kitekintő)
1366 pont fölé emelkedett pénteken az S&P500, ami a 2008-as válság óta mért legmagasabb záró érték.
febr. 27
11:09
Idén 231 jelölt van a Nobel-békedíjra (Metropol)
Majdnem rekordszámú nevezés érkezett az idei Nobel-békedíjra: a hétfői oslói bejelentés szerint 188 személy és 43 szervezet közül választják majd ki az idei győztest.
febr. 27
11:27
Moszkva lehet, hogy kisegíti az euróövezetet (Infostart)
Nem zárja ki az euróövezet egyes országai számára a közvetlen pénzügyi segítséget az orosz kormányfő. Vlagyimir Putyin egy orosz lap számára írt cikkben - amelyet saját honlapján is közzétett - fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontját.
febr. 27
11:27
Deficit itt, hiány ott (Kitekintő)
Erősödik a tüzelés, durvul a helyzet az Európai Unióban. A Himalájával vetekedő adóssághegyek, az óceáni árkok mélységével egybevethető költségvetési hiányok láttán – német unszolásra – Brüsszel bekeményít.
febr. 27
11:29
A Mol horvát leányvállalata felfüggeszti tevékenységét Szíriában (Infostart)
Felfüggeszti tevékenységét Szíriában a Mol Nyrt. horvátországi leányvállalata, az INA - közölte a Mol hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 27
11:29
Hat napon át tüntettek a nyugdíjasok a kormány ellen (Kitekintő)
Hat napon át tüntettek nyugdíjasok a közép-kínai Jicsang (Yichang) városban, mert a Három Szoros vízerőmű főberuházójának egykori dolgozóiként nyugdíjemelést követeltek - adta hírül a kínai média hétfőn.
febr. 27
11:45
Moody's: "Bonyolultabbá teszi" az IMF/EU-tárgyalásokat a kohéziós alapok lehetséges felfüggesztése (Infostart)
Magyarország adósmegítélési szempontjából "negatív" fejleménynek nevezte az uniós kohéziós juttatások részleges felfüggesztésének kilátásba helyezését hétfői értékelésében a Moody's Investors Service.
febr. 27
11:45
Uniós szankciószigorítás Szíriával szemben (Metropol)
A Szíriával szembeni szankciós intézkedések megszigorításáról döntöttek hétfői ülésükön az EU-országok diplomáciai irányítói - közölték Brüsszelben.
febr. 27
11:45
Markó Béla a kormányból való kilépéssel fenyeget (Kripto Akadémia)
Markó Béla miniszterelnök-helyettes a kormányból való kilépését helyezte kilátásba, ha az elkövetkező hetekben nem rendeződik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) magyar tagozatának az ügye.
febr. 27
12:21
Ötnyelvű feliratok a kolozsvári műemlék épületeken (Kitekintő)
Az RMDSZ frakciójának kezdeményezésére pénteken hagyta jóvá a Kolozs megyei tanács azt a határozatot, amelynek értelmében 60 ezer lejt különítenek el arra a célra, hogy Kolozsvár műemléképületeire ötnyelvű - román, magyar, angol, francia, német - ismertető táblák kerüljenek.
febr. 27
12:39
148 frankfurti járatot törölnek a sztrájk miatt (Metropol)
A frankfurti reptéren az újabb többnapos sztrájk miatt hétfőn minden kilencedik járatot, a napi 1.286-ból 148-at kellett törölni.
febr. 27
12:57
Nem tartogat komoly meglepetést a holnapi kamatdöntés (Kitekintő)
A holnapi napon tartandó kamatdöntés alkalmával a piaci szereplőkkel egyetértésben véleményünk szerint is 7%-on fog maradni az irányadó ráta.
febr. 27
13:15
Orbán Viktor "antidemokratikus intézkedései" - Külföldi sajtó a magyar politikáról (Kripto Akadémia)
A The Washington Post a magyar sajtószabadság helyzetéről, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökéről, egy másik írásában az Osteuropa című német folyóirat Magyarországgal foglalkozó számáról írt, az Uwazam Rze lengyel hetilap a magyarok melletti kiállásról, a cseh Lidové Noviny a kohéziós támogatás megvonásáról, a felvidéki Szabad Újság a brüsszeli kettős…
febr. 27
13:33
Magyarságot sértő emléktábla a nagyváradi városháza épületén (Kitekintő)
A magyarságot sértő emléktábla virít a száz évvel ezelőtt épített nagyváradi városháza épületén.
febr. 27
13:51
Hatalmas felháborodást okozott a kormány legújabb döntése (Kitekintő)
Albánia privatizálná műemlékeit. A helyi régészek és szakemberek kikeltek magkból a döntést követően. Állagmegóvás vagy elherdálás?
febr. 27
14:27
A Csemadok nemzetösszetartó küldetéséről tanácskoztak (Kitekintő)
A Csemadok tisztségviselői kétnapos munkaértekezletet tartottak Búcson, melyen a legnagyobb felvidéki magyar szervezet ez évi programjáról, feladatiról tárgyaltak.
febr. 27
15:03
Jó hírt kapott a Richter (Kitekintő)
Az Európai Bizottság áldását adta a Richter és a PregLem közös gyógyszerére, az Esmya-ra.
febr. 27
15:03
Négy év börtön Timosenko volt belügyminiszterének (Metropol)
Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt négy évnyi szabadságvesztésre ítélte egy ukrán bíróság hétfőn Jurij Lucenko volt belügyminisztert, Julija Timosenko exkormányfő szövetségesét.
febr. 27
15:21
Egyedül marad a szabadságharcban Orbán Viktor? (Kitekintő)
Bár a magyar kormány fontos szerepet szán a regionális együttműködésnek, az ütköző érdekek és a kölcsönös gyanakvás miatt idáig nem tehetett szert gyakorlati jelentőségre a V4 kooperáció. Most azonban szaporodnak a közös kihívások.
febr. 27
15:21
Rossz helyen kopogtatnak a Gorilla-tüntetések szervezői (Metropol)
A márciusi előre hozott parlamenti választások megszüntetésére felszólító követelést juttattak el Ivan Gasparovic szlovák államfőhöz a Gorilla-tüntetések szervezői hétfőn - közölte a TASR szlovák állami hírügynökség.
febr. 27
15:23
Letiltotta a magyar párt a gúnyvideót (Kitekintő)
Kivágta a biztosítékot a Magyar Koalíció Pártjánál (MKP) a Buzera.com.
febr. 27
15:39
Uniós eredetvédelmet kapott az Alföldi kamillavirágzat (Metropol)
Felvették a védett eredetű európai uniós termékek listájára az Alföldi kamillavirágzatot - jelentette be az Európai Bizottság hétfőn Brüsszel.

Keresés