2012. február 18. szombat

febr. 18
6:06
Sarkozy is elnökjelölt (Kripto Akadémia)
Hivatalosan is megkezdte választási kampányát Nicolas Sarkozy. A francia köztársasági elnök szerda este, a TF1 televízió híradójában jelentette be indulását. Mint fogalmazott, "erős Franciaországot" akar és "minden franciát" meg akar szólítani. Jó hír Sarkozy számára, hogy fogyatkoznak a jobboldali elnökjelöltek.
febr. 18
6:08
Megkezdődött az egymásra mutogatás a kormánykörökben (Kripto Akadémia)
Az Orbán-kormány hatalomra jutása után elvette az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetségtől az összes magyar-magyar kapcsolattartást szolgáló program felügyeleti jogát, és a Magyar igazolvány-igénylést leszámítva, amely az állampolgársággal amúgy is elveszítette fontosságát, mindegyiket kizárólagosan a rivális Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek adta át.
febr. 18
6:10
Nem tudja megállítani Aszadot az ENSZ (Kripto Akadémia)
A szíriai kormányerők még hevesebben bombázzák a napok óta ostromgyűrűben tartott, az Aszad elnök ellenes felkelés központjának tartott Homsz városát. Mindezt néhány órával azután, hogy az ENSZ Közgyűlése nagy többséggel elfogadta azt a határozatot, amely az Arab Liga tervezetével összhangban lemondásra szólítja fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és elítéli a damaszkuszi rezsimet az emberi jogok…
febr. 18
6:12
Drasztikus spanyol megszorítások (Kripto Akadémia)
"Újabb lépést teszünk a takarékossági politika területén. A kormány határozatot fogadott el az állami cégek vezetőinek és alkalmazottainak bérezéséről" - jelentette be tegnap Soraya Sáenz de Santamaría spanyol miniszterelnök-helyettes, kormányszóvivő.
febr. 18
6:14
A vádlottal a vádat sem ismertették (Kripto Akadémia)
Az Orbán-kormány hatalomra jutása után elvette az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetségtől az összes magyar-magyar kapcsolattartást szolgáló program felügyeleti jogát, mindegyiket kizárólagosan a rivális Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek adta át. Az UMDSZ-t visszaéléssel vádolták meg, kivizsgálást rendeltek el, az eredményt titkosították. A vádlottat pedig meg sem kérdezték a vizsgálat…
febr. 18
6:21
Előkészületben: afgán-amerikai-tálib párbeszéd (Kitekintő)
Hamid Karzai elnök Pakisztánba utazott, hogy a szomszédos ország vezetőivel egyeztessen a tervezett háromoldalú afgán-amerikai-tálib béketárgyalások előkészítéséről és támogatást szerezzen a tálib kérdésben stratégiai fontosságú pakisztáni politikusoktól.
febr. 18
6:42
Marokkói férfi akart robbantani a washingtoni kongresszusnál (168 Óra Online)
Letartóztattak az amerikai kongresszus közelében pénteken egy 29 éves marokkói férfit, aki a nála lévő, élesnek hitt robbanóanyaggal öngyilkos merényletre készült - közölték amerikai hatósági források.
febr. 18
7:33
Konvojra támadtak a tuaregek (Kitekintő)
Kormánycsapatok ellátmányt szállító egységeit rohamozták meg a Maliban lázongó tuaregek, a támadást azonban sikeresen visszaverték. A halálos áldozatok száma egyelőre még nem tisztázott.
febr. 18
8:27
Nőtt az MKP támogatottsága (Kitekintő)
Megnőtt és már a szlovák parlamentbe való bejutás határán van a Magyar Koalíció Pártjának támogatottsága egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérés szerint.
febr. 18
9:03
2023-ra csúszik az első lengyel atomerőmű beindítása (Kitekintő)
2020-ról 2023-ra csúszik az első lengyel atomerőmű részleges üzembe helyezése, jelentette be Lengyelország legnagyobb energia szolgáltatója, a Polska Grupa Energetyczna (PGE).
febr. 18
9:21
Sikeres szívműtétet hajtottak végre Akihito japán császáron (Infostart)
Sikeres szívkoszorúér-áthidaló (bypass) műtétet hajtottak végre szombaton Akihito japán császáron - jelentette az NHK japán közszolgálati televízió.
febr. 18
9:21
Egyre nagyobb a baj: akár ma is kitörhet a háború (Kitekintő)
Úgy tűnik, a volt elnök megbuktatásával nem oldódott meg a probléma. Míg több térségben is felkelők veszik át az irányítást, országos éhínségtől tartanak. Az UNICEF humanitárius katasztrófával számol.
febr. 18
9:24
A sípálya mellett találták meg a magyar férfi holttestét (168 Óra Online)
Meghalt egy magyarországi síelő a szlovákiai Kubínská Hola síközpontban péntek délután - adta hírül a TASR állami hírügynökség a hegyi mentőszolgálat információira hivatkozva.
febr. 18
10:00
Túl van a szívműtéten a japán császár (Metropol)
Sikeres szívkoszorúér-áthidaló (bypass) műtétet hajtottak végre szombaton Akihito japán császáron. A 78 éves uralkodót az elmúlt évben szívproblémákkal kezelték, és orvosai a múlt héten úgy döntöttek, szüksége van egy éráthidaló szívműtétre.
febr. 18
10:00
Náci dalszerző is díszpolgára Európa Kulturális Fővárosának (Kripto Akadémia)
Ma is díszpolgára egy náci dal szerzője a szlovéniai Maribornak, amely idén a portugáliai Guimaraessel együtt Európa Kulturális Fővárosa - írta pénteken a Dnevnik című szlovén napilap.
febr. 18
10:15
Berényi az autonómiában látja a megmaradás zálogát (Kitekintő)
Ha nem lesz autonómia Dél-Szlovákiában, 60-70 éven belül a megszűnés határára kerülhet a helyi magyarság.
febr. 18
10:33
Lettországban népszavazás kezdődött arról, hogy hivatalos nyelv legyen-e az orosz is (Infostart)
Lettországban szombaton népszavazást tartanak arról, hogy a lett mellett hivatalos második államnyelv rangjára emeljék-e az oroszt.
febr. 18
11:27
Iráni hadihajók érkeztek a Földközi-tengerre (Infostart)
Iráni hadihajók érkeztek szombaton a Földközi-tengerre a Szuezi-csatornán át - jelentette be az iráni haditengerészet parancsnoka, Habibulla Szajjári tengernagy az IRNA iráni hírügynökség jelentése szerint.
febr. 18
11:27
Nyugdíjba küldenék Dzurindát (Kitekintő)
Az SDKÚ központi tanácsának szombati ülése az utolsó esély arra, hogy megállítsák a párt zuhanórepülését.
febr. 18
11:45
Egyszerűbb és olcsóbb lesz a banki átutalás (Kitekintő)
A videóból az is kiderül, hogy miért.
febr. 18
11:48
Iráni hadihajók érkeztek a Földközi-tengerre (Metropol)
Az iráni haditengerészet parancsnoka, Habibulla Szajjári tengernagy részleteket nem közölt sem a hadihajók számáról, sem a típusáról, sem az úti céljukról. Ez már a második iráni haditengerészeti erőfitogtatás a Földközi-tengeren.
febr. 18
12:06
A parlament előtt szívott füves cigit több politikus (168 Óra Online)
Füves cigit szívtak a marihuána legalizálásért küzdő politikusok és aktivisták a lengyel parlament előtt pénteken; a megmozduláson többek között Janusz Palikot, a baloldali liberális Palikot Mozgalom vezetője és az Új Jobboldal Kongresszusát képviselő Janusz Korwin-Mikke is részt vett.
febr. 18
12:21
Komoly nemzetközi balhét okozott a Magyarországon készült film (Kitekintő)
Újabb gumicsontot kapott a volt Jugoszlávia keleti részének közéleti témák iránt érdeklődő része. A botrány ezúttal onnan jött, ahonnan legkevésbé várták: egyenesen Hollywoodból.
febr. 18
12:42
Központi téma az orosz sajtóban a lett népszavazás (Kripto Akadémia)
Az állami Rosszija 24 hírtelevízió pénteken is folyamatosan sugározta azt a helyszíni tudósítást, amelyben fiatalok olyan transzparensekkel vonultak fel, amelyeken ilyen feliratok szerepelnek: "Nem Lettországban élő oroszok, hanem lettországi oroszok vagyunk".
febr. 18
13:00
Náci dalszerző is díszpolgára Európa Kulturális Fővárosának (168 Óra Online)
Ma is díszpolgára egy náci dal szerzője a szlovéniai Maribornak, amely idén a portugáliai Guimaraessel együtt Európa Kulturális Fővárosa - írta pénteken a Dnevnik című szlovén napilap.
febr. 18
13:00
"Fekete hatalom" a divatban? - Vita az Elle cikkéről (Kripto Akadémia)
Hetek óta zajlik a vita a tekintélyes francia női hetilap, az Elle egyik cikke körül, amely sokak szerint félreérthetően utalt a múlt század kiélezett amerikai belpolitikai harcaira a mai divattal összefüggésben.
febr. 18
13:02
Hague: "Irán nukleáris hidegháborút kockáztat a Közel-Keleten" (Kripto Akadémia)
Irán atomfegyver-fejlesztési törekvései "nukleáris hidegháború" kialakulásának veszélyével járnak a térségben - mondta szombaton közölt nyilatkozatában a brit külügyminiszter, hozzátéve ugyanakkor, hogy London eltanácsolta Izraelt az iráni atomlétesítmények megtámadásától.
febr. 18
13:15
"Irán nukleáris hidegháborút kockáztat" (Infostart)
Irán atomfegyver-fejlesztési törekvései "nukleáris hidegháború" kialakulásának veszélyével járnak a térségben - mondta szombaton közölt nyilatkozatában a brit külügyminiszter, hozzátéve ugyanakkor, hogy London eltanácsolta Izraelt az iráni atomlétesítmények megtámadásától.
febr. 18
13:15
Wilfred Martens: nagyon fontos, hogy az MKP bejusson a parlamentbe (Kitekintő)
Mérhetetlenül fontos, hogy a Magyar Koalíció Pártja (MKP) bejusson a parlamentbe a márciusi parlamenti választásokon Szlovákiában - mondta Wilfried Martens, az Európai Néppárt (EPP) elnöke Pozsonyban.
febr. 18
13:18
Súlyos börtönévek Kínában futballbundáért (Metropol)
Az összesen 39 személyt érintő bűnper ítélethirdetése szerint Yang Yimin, az ázsiai ország labdarúgó-szövetségének volt második embere 10 és fél évet kapott, amellett 200 ezer dollárnak megfelelő pénzbüntetéssel is sújtották.
febr. 18
13:36
Folytatódnak az összecsapások Szíriában (Metropol)
Szíriai kormányerők szombaton folytatták támadásaikat a két hete ostromlott ellenzéki fellegvár, Homsz városa ellen.
febr. 18
14:12
Csúnyán beégette magát a kormány a Berlinalén (Kripto Akadémia)
A Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásról és az EP-állásfoglalásról közölt beszámolót a Die Presse című osztrák konzervatív napilap.
febr. 18
14:27
Erdélyi szobor-ügyek: egy időre félreteszik a terveket az önkormányzatok (Kitekintő)
Jelen állás szerint a Marosvásárhelyre tervezett Sütő-szobor sem készül el az idén.
febr. 18
14:48
Putyin mellett tüntettek az oroszok (Metropol)
Nem hagyjuk, hogy forradalom legyen Oroszországban, hangoztatták a Putyin mellett tartott legnagyobb szombati oroszországi rokonszenvtüntetésen, amely Szentpéterváron zajlott le.
febr. 18
15:03
Oroszország legnagyobb bankja érkezett Magyarországra (Kitekintő)
Az orosz Szberbank, a Magyarországi Volksbank új tulajdonosa komoly fejlesztéseket akar végrehajtani Magyarországon - mondta Valentyin Mihov, a Szberbank stratégiai és fejlesztési területért felelős igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 18
15:21
Óriási lehetőség: így szerezheti vissza tekintélyét az Orbán-kormány (Kitekintő)
A Balkán nélkül nincs egységes Európa, itt az ideje felgyorsítani a kétoldalú egyeztetéseket és véget vetni az európai megosztottságnak.
febr. 18
15:42
Rekord nagyságú alap segíti a kínaiak külföldi befektetéseit (Kripto Akadémia)
A külföldi piacokra igyekvő kínai befektetőket segíti majd az az 50 milliárd jüanos alap, amelyet a héten hoztak létre Sanghajban.
febr. 18
15:44
"Békemenet" Putyinért - tízezrek tüntetnek Szentpéterváron (Kripto Akadémia)
Nem hagyjuk, hogy forradalom legyen Oroszországban - hangoztatták a Putyin mellett tartott legnagyobb szombati oroszországi rokonszenvtüntetésen, amely Szentpéterváron zajlott le.
febr. 18
15:57
Radicová: Nem rendelkezünk jó megoldással a kettős állampolgárságra (Infostart)
Sem a kettős állampolgárságról szóló magyar döntés, sem a Fico-kabinet reakciója nem volt szerencsés - ebben az értelemben nyilatkozott a kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán a szlovák kormányfő, Iveta Radicová a Pátria rádióban szombaton.
febr. 18
16:00
Kettős állampolgárság: "Nem szerencsés és nem standard döntés" (Kripto Akadémia)
Sem a kettős állampolgárságról szóló magyar döntés, sem a Fico-kabinet reakciója nem volt szerencsés - ebben az értelemben nyilatkozott a kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán a szlovák kormányfő, Iveta Radicová a Pátria rádióban szombaton.
febr. 18
16:15
Börtöntámadás Nigériában (Kitekintő)
Újra akcióban a Boko Haram: a Nigériában ténykedő iszlamista terrorszervezet ezúttal egy börtön ellen intézett sikeres támadást.
febr. 18
17:27
Nem sokon múlt az Orbán-kormányt elítélő EP-határozat (Kitekintő)
Svéd, finn és francia néppárti képviselők átszavazásának, és 126 hiányzó képviselőnek köszönhetően kaphatott többséget csütörtökön az Európai Parlamentben a magyar kormányt bíráló határozat.
febr. 18
18:06
Betörők segíthetik a dán rendőröket (Metropol)
Mit tegyen a rendőrség, ha kicsúszik a kezéből a betörő? Dániában a legilletékesebbekhez, a lakásfosztogatókhoz fordul tanácsért.
febr. 18
18:21
Retteghetnek a dolgozók: bárkit csak úgy ki lehet majd rúgni a jövőben (Kitekintő)
Az olasz munkaügyi reformról egyeztet a kormány a szakszervezetekkel és a munkaadók képviselőivel. Az álláspontok közelednek egymáshoz, a munkatörvénykönyv 18. cikkelyével kapcsolatban azonban még mindig ellentétek vannak.
febr. 18
18:42
Orosz elnökválasztás: versenytársa dicsérte Putyint (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin az egyetlen igazi elnökjelölt - jelentette ki Jekatyerinburgban Mihail Prohorov, aki szintén indul Oroszország államfői posztjáért.
febr. 18
19:00
Magyar ügy: Felpiszkálták Neelie Kroes-t, kiakadt (168 Óra Online)
Neelie Kroes, az Európai Bizottság holland alelnöke visszautasította az Európai Parlament néppárti frakciójának bírálatát, és „tiszta pártpolitikának” bélyegezte azt – írta a holland baloldali Volkskrant napilap pénteki száma.
febr. 18
19:15
Ma kezdődik a választási kampány Szlovákiában (Kitekintő)
Három héttel a március 10-ére kitűzött előre hozott parlamenti választások előtt, szombaton megkezdődik Szlovákiában a választási kampány hivatalos része.
febr. 18
19:54
Több mint 200 elefántot öltek meg orvvadászok (Metropol)
Orvvadászok az elmúlt hat hétben legalább kétszáz elefántot öltek meg Kamerunban. Gambo Haman, a nyugat-afrikai ország Északi régiójának kormányzója egy helyi rádióban elmondta, a régió Bouba Ndjida nemzeti parkjában Csádból és Szudánból átjáró fegyveresek tizedelik a vadállományt.
febr. 18
20:27
Jegelik a magyar emlékművek ügyét az erdélyi önkormányzatok (Kitekintő)
Jegelik a magyar személyiségeknek állítandó szobrok ügyét az erdélyi önkormányzatok. Kolozsváron válaszra sem méltatták a Sissi-szobor újraállításának kezdeményezőit, Nagyváradon a magyar honvédemlékmű, Marosvásárhelyen a Sütő-szobor ügye akadozik.
febr. 18
21:03
Magyarország elkerülheti a recessziót (Kitekintő)
Jelentősen javították a közép-kelet-európai gazdaságokra, köztük Magyarországra adott idei és jövő évi növekedési előrejelzésüket pénteken összeállított új prognózisukban londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a magyar gazdaság az idén elkerüli az egész éves recessziót.

Keresés