2012. február 25. szombat

febr. 25
4:15
Újabb plágiumbotrány a láthatáron (Kripto Akadémia)
Plágiummal vádolja a cseh miniszterelnök kabinetvezetőjét a prágai sajtó.
febr. 25
6:03
Meddig élhet egy cica? (Kripto Akadémia)
Az állatorvoslás történetének egyik legnagyobb bakiját követte el az a svájci orvos, aki véletlenül végzett egy 33 éves macskával Tagerwilen városkában. Sokan kacsának minősítették a hírt a macska életkorát illetően, de a lapunknak nyilatkozó állatorvos szerint a gondos állattartás jelentősen javítja az esélyét annak, hogy a házi kedvenc minél nagyobb kort érjen meg.
febr. 25
8:45
Újabb ólommérgezés, több tucat gyerek érintett (Kripto Akadémia)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
9:03
Obama: ideje véget vetni a szíriai öldöklésnek (Metropol)
A nemzetközi közösségnek egységbe kell tömörülnie, hogy így gyakoroljon nyomást Bassár el-Aszad szíriai elnökre - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök pénteken, miközben segélymunkások megkezdték a sebesültek kimenekítését az ostromlott Homsz városból.
febr. 25
9:21
Az ukrán államfő kegyelmet adhat Timosenkónak (Metropol)
Az ukrán államfő jelezte, hogy a parlament előtt fekvő új büntető törvénykönyv lehetővé teszi Julija Timosenko volt kormányfő ügyének felülvizsgálatát.
febr. 25
9:23
Újabb ólommérgezés Kínában (Metropol)
Hatvannégy gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány egy községében; a felelős minden valószínűség szerint egy közeli olvasztóüzem.
febr. 25
10:15
A legkisebb brit borjú közepes ebnagyságú (Kripto Akadémia)
Egy közepes kutyához hasonló méretű Nagy-Britannia legkisebb borja.
febr. 25
10:33
Díszmarha miatt riasztották a rendőrséget (Kripto Akadémia)
Műtehénhez riasztották a rendőrséget Németországban - feltehetően a mesterséges marha tolvajai.
febr. 25
10:51
Folytatódtak a tüntetések Afganisztánban a Korán-égetés miatt (Infostart)
Afganisztánban szombaton folytatódtak az ötödik napja tartó tömeges tüntetések amiatt, hogy a hét elején egy amerikai katonai támaszponton a muzulmánok szent könyvének, a Koránnak a példányait égették el. Az összecsapásokban többen meghaltak.
febr. 25
10:51
Fellőtték Kína saját navigációs rendszerének 11. műholdját (Kripto Akadémia)
Kínában szombatra virradóra sikeresen Föld körüli pályára állították az ország saját fejlesztésű globális navigációs és helymeghatározó rendszerét szolgáló 11. műholdat.
febr. 25
11:09
Phenjan óva inti Amerikát (Infostart)
Észak-Korea szombaton "szent háború" megindításával fenyegette meg az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, ha a jövő héten megkezdik tervezett közös hadgyakorlatukat.
febr. 25
11:27
Első országos küldöttgyűlését tartja az Erdélyi Magyar Néppárt (Infostart)
Erdély-központú politizálásra biztatta az első országos küldöttgyűlését tartó Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) a párt védnöke, Tőkés László. A tanácskozáson részt vesz Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Répás Zsuzsanna, a nemzetpolitikai ügyekkel megbízott helyettes államtitkár, Orbán Viktor kormányfő pedig videóüzenetben köszöntötte a küldöttgyűlést.
febr. 25
11:27
Orbán ismét durván bírálta az Uniót (Kripto Akadémia)
Illegálisnak nevezte Orbán Viktor a kohéziós támogatások befagyasztására tett brüsszeli javaslatot a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerkesztőségében tett látogatásakor, amelyről a német konzervatív újság a címoldalon kezdődő írásban számolt be szombaton.
febr. 25
11:45
Amerikai szenátorokkal tárgyalt a kubai elnök (Infostart)
Amerikai szenátorok meglátogatták a havannai börtönkórházban Alan Gross amerikai állampolgárt, majd megbeszélést folytattak Raúl Castro kubai elnökkel egyebek között a kémkedés vádjával elítélt Gross ügyéről.
febr. 25
12:03
Kórházba szállították Nelson Mandelát (Metropol)
Kórházba szállították Nelson Mandelát, Dél-Afrika 93 éves volt elnökét. Hasfájdalmai vannak. Jacob Zuma elnök hivatala tette a bejelentést azzal, hogy szombaton vették fel a kórházba Mandelát.
febr. 25
12:21
Ellenzi Magyarország megbüntetését a cseh kormányfő (Metropol)
Bár Orbán Viktor biztos nem egy "álompartner", nagyon jó, hogy Prága most kiállt mellette. Nem kizárt azonban, hogy Petr Necas cseh miniszterelnök az igazság melletti kiállásával belpolitikai célokat is követett - véli a Lidové Noviny című cseh napilap szombati szerkesztőségi jegyzetében.
febr. 25
13:51
Letette hivatali esküjét az új jemeni elnök (Metropol)
Letette hivatali esküjét szombaton a parlament előtt Abed Rabbo Manszúr Hádi, Jemen új elnöke, elkötelezve magát az ország egysége, függetlensége és területi integritása mellett - jelentette a jemeni közszolgálati televízió.
febr. 25
14:09
Kemény üzenet Oroszországnak (Kripto Akadémia)
Nem tartja kizártnak a Kirgizisztánban lévő orosz katonai bázis bezárását, a manaszi amerikai légi bázis felszámolásának időpontját pedig 2014-re tette Almazbek Atambajev államfő, aki a Golosz Rossziji rádiónak nyilatkozott szombaton.
febr. 25
14:27
Chuck Norris lehet a híd névadója (Metropol)
Soha nem látott voksolási láz indult a Dévényújfaluban épülő kerékpáros hídnak a jövendő nevéről.
febr. 25
14:45
Putyin nélküli Oroszországért tüntetnek (Metropol)
"Oroszországot Putyin nélkül" jelszóval vonultak az utcára szombaton Szentpéterváron a tisztességes választásokért különböző ellenzéki mozgalmak támogatói.
febr. 25
15:03
Németh Zsolt: Megérett az idő a román-magyar stratégiai szövetségre (Infostart)
Az Erdélyi Magyar Néppárt csíkszeredai országos közgyűlésén részt vevő Németh Zsolt egy rögtönzött sajtótájékoztatón kijelentette, megérett az idő a román-magyar stratégiai szövetségre.
febr. 25
15:05
Toró T. Tibort választotta elnökévé az Erdélyi Magyar Néppárt (Infostart)
A korábbi ideiglenes elnököt, Toró T. Tibort választotta elnökévé szombaton, első országos küldöttgyűlésén az Erdélyi Magyar Néppárt.
febr. 25
15:21
Elfogadta az RMDSZ az önkormányzati választásokra vonatkozó jelölési szabályzatát (Infostart)
Elfogadta szombaton a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) második legfontosabb döntéshozó testülete az önkormányzati választásokra vonatkozó jelölési szabályzatát, amely meghatározza, hogy a szövetség területi szervezetei milyen szempontok és szabályok szerint választják meg az önkormányzati választásokra jelölt személyeket.
febr. 25
15:21
Öngyilkos merénylet Dél-Jemenben (Metropol)
A köztársasági gárda legalább 26 katonája vesztette életét szombaton egy öngyilkos merényletben a dél-jemeni Mukallában, az elnöki palota bejárata előtt - közölték egészségügyi források.
febr. 25
17:27
"Így gondolkodik és viselkedik a hatalom" (Infostart)
"Letartóztatásom, majd szabadon bocsátásom sok mindent megmutatott számomra a Kínában folyó küzdelemről. Ezúttal nagyon közelről láthattam, miként gondolkodik és hogyan viselkedik a hatalom" - jelentette ki a párizsi Le Figarónak adott interjújában Aj Vej-vej, a sokoldalú kortárs képzőművész és a világszerte ismert emberjogi harcos, akinek fotókiállítása nyílt a francia fővárosban, a Jeu de Paume…
febr. 25
17:45
Elévültnek ítélték a Berlusconi elleni vádat (Metropol)
Elévültnek találta szombaton a milánói bíróság a Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen felhozott vádat, amely szerint dollárszázezrekkel megvesztegette két ellene zajló perben volt ügyvédjét.
febr. 25
18:03
Visszahívták az afgán NATO-alkalmazottakat (Metropol)
Visszarendelte az afgán minisztériumokban dolgozó teljes ISAF-személyzetet John Allen tábornok, a NATO afganisztáni erejének, az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők főparancsnoka, miután lelőttek két amerikai tanácsadót a kabuli belügyminisztériumban.
febr. 25
18:57
Népirtás Szíriában? (Kripto Akadémia)
Folyamatos fegyverropogás, szétlőtt házak, víz- és élelemhiány, örökös veszély - ezek a szíriai Homsz városában élők hétköznapjai. Az immár 22 napja, a kormányerők által körbekerített Baba Amr negyedben rekedt lakók számára élhetetlenné vált a kerület. Hétvégén népszavazást rendeznek az országban, ez azonban csak a rezsim legitimizálását szolgálná.
febr. 25
19:51
Nem akarnak demokráciát a líbiaiak? (Infostart)
Moammer Kadhafi négy évtizedes uralma után sem akarnak demokráciát a líbiaiak egy friss kutatás szerint. A többség egy erőskezű vezető vagy vezetői csoport irányítását reméli.
febr. 25
20:09
Síbalesetben meghalt egy 12 éves magyar kislány (Metropol)
Szörnyű síbaleset történt szombaton Ausztriában, Gerlitze-n. Egy 12 éves magyar kislány nem tudott lefékezni a lejtő végén, és nagy sebességgel a kassza faépületének csapódott. A gyermeket helikopterrel a klangenfurti kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni - írja a sielok.hu.

Keresés