2012. március 4. vasárnap

márc. 4
7:51
Romney újabb győzelmet aratott (Infostart)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli republikánus jelöltállító gyűléseken.
márc. 4
7:53
Két személyvonat frontálisan összeütközött Lengyelországban (Infostart)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
8:33
Összeütközött két személyvonat - legalább tizennégyen meghaltak (Kripto Akadémia)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizennégy utas meghalt, csaknem hatvanan megsérültek, közülük 40 személy komoly sérüléseket szenvedett.
márc. 4
9:21
Nemzeti színű zöldségek az olimpián (Infostart)
A londoni olimpia szervezőbizottsága arra kéri a kertészkedő lakosokat, hogy nemzeti színekben ültetett növényekkel és zöldségekkel adjanak erőt a hazai sportolóknak a nyári játékokon.
márc. 4
9:27
Romney győzött a Washington állambeli jelöltállítón (Metropol)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli szombati republikánus jelöltállító gyűléseken (caucusokon) - jelentette az amerikai média leadott szavazatok 83 százaléknak összeszámlálása tán.
márc. 4
9:27
Videókamerák a szavazóhelyiségekben (Kripto Akadémia)
Oroszország egész területén megkezdődött vasárnap az elnökválasztás, amelyen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát.
márc. 4
9:29
Tizenöt halott egy vonatbalesetben (Metropol)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
9:45
Súlyos baleset, félszáz halott Guineában (Metropol)
Ötven ember meghalt és 27 megsérült szombaton Guineában egy közúti balesetben - közölte a belügyminisztérium.
márc. 4
9:47
Megkezdődött az orosz elnökválasztás (Metropol)
Oroszország egész területén megkezdődött vasárnap az elnökválasztás, amelyen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát.
márc. 4
9:57
Amerikai tornádók: 36 halott, többszáz sérült (Infostart)
Az Egyesült Államokban 36-an meghaltak és többszázan megsérültek a középnyugati és déli részeken pusztító viharokban és tornádókban.
márc. 4
10:15
Egyre több az influenzás Európában (Infostart)
Európa szerte tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
márc. 4
10:33
Izrael az USA nélkül is dönthet az Irán elleni lépésekről (Infostart)
Izrael saját maga hozza meg döntéseit Iránnal kapcsolatban, mivel független állam - jelentette ki a közszolgálati rádiónak nyilatkozva vasárnap Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter.
márc. 4
10:51
Harcra buzdító muzulmán egyesületet oszlattak fel (Infostart)
Egy radikális muzulmán egyesület feloszlatását rendelte el a francia belügyminiszter. A Forsane Alizza, magyarul A büszkeség lovagjai nevet viselő szervezet céljai között szerepelt egyebek mellett Franciaország kalifátussá való átalakítása, illetve az iszlám törvénykezés, a saría bevezetése.
márc. 4
11:15
Kína nem kötelezi el magát Európa mellett (Metropol)
A kínai állami befektetési alap tavaly 30 milliárd dollárral gazdagodott, de ettől még nem várható el, hogy automatikusan növekednék az európai állampapírok vásárlására fordítható összeg.
márc. 4
12:39
Putyin akár a szavazatok szűk kétharmadát is megszerezheti (Infostart)
Oroszország ma választ hat évre elnököt. A szavazásra jogosultak mintegy 110 millió ember öt jelölt közül választhat.
márc. 4
12:41
Újabb tömeges ólommérgezés Kínában (Infostart)
Százhatvan gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung tartomány egyik településén a környező gyárakból származó mérgező anyagok miatt - számolt be vasárnap a Hszinhua állami hírügynökség.
márc. 4
12:45
Vona: a Békemenet Egyesület is támogassa a népszavazást! (Metropol)
A Jobbik elnöke arra kéri a januári Békemenet szervezői által létrehozott egyesületet, álljon az élére az europaktumról szóló népszavazási kezdeményezésnek.
márc. 4
13:03
„Megsértették Magyarország méltóságát” (Metropol)
"Van egy rejtett Európa" címmel interjút közölt Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.
márc. 4
13:51
Ahmadinezsád hatalma csökkenhet (Infostart)
A szavazatok 90 százalékának összeszámlálása alapján Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjének, Ali Hamenei ajatolláhnak a hívei elsöprő győzelmet arattak a pénteken tartott parlamenti választásokon - derült a belügyminisztérium vasárnap nyilvánosságra hozott adataiból.
márc. 4
14:33
Berlin tagadja a „konzervatív összeesküvést” (Metropol)
A berlini kormány cáfolta a Der Spiegel német hetilap értesülését, hogy négy európai uniós konzervatív vezető megállapodott abban: nem fogadják Francois Hollande-ot, a francia szocialisták elnökjelöltjét.
márc. 4
14:51
Bejelentett választási csalások Oroszországban (Metropol)
Oroszország-szerte máris számos választási visszaélésről számoltak be. Az ellenzéki Jabloko párt internetes oldalán azt állította, a távol-keleti Vlagyivosztok 155. számú választási irodájában egyes szavazók megérkezésükkor meglepve hallották, hogy ők már leszavaztak.
márc. 4
15:03
150-nél is többen meghaltak, amikor felrobbant egy kongói fegyverraktár (Infostart)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár, kioltva legalább másfélszáz ember életét, és megsebesítve 1500 személyt - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
15:21
Tagesspiegel: Reménytelenség Orbánisztánban (Infostart)
A Tagesspiegel című liberális német lap Reménytelenség Orbánisztánban címmel közölt cikket vasárnap, amelyben beszámolt az Osteuropa című német folyóirat Magyarországgal foglalkozó különszámáról is.
márc. 4
15:39
"Vasárnap inkább stadionba menjél, mint plázába" (Infostart)
Olaszországban egész napos megmozdulással tiltakoznak a szakszervezetek az üzletek vasárnapi nyitvatartása ellen. A kezdeményezést az olasz püspöki konferencia is támogatja.
márc. 4
15:57
Fico: Malina Hedvig nem mondott igazat (Infostart)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
16:03
Felrobbant egy fegyverraktár, száznál több halott (Metropol)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár, kioltva legalább másfélszáz ember életét, és megsebesítve 1500 személyt - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
16:05
Csehország belpolitikai okokból utasította el az europaktumot (Metropol)
A cseh külügyminiszter szerint Petr Necas miniszterelnök belpolitikai okok miatt nem írta alá az Európai Unió új költségvetési felelősséget rögzítő fiskális paktumát.
márc. 4
16:07
Több mint száz menekültet mentettek meg olasz halászok (Metropol)
Több mint száz menekültet, köztük 21 nőt és egy gyereket mentettek ki olasz halászok egy süllyedő bárkáról vasárnap a Földközi-tengeren, az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigettől bő száz kilométerre délre - közölte az olasz parti őrség.
márc. 4
16:21
Fico szerint hazudott Malina Hedvig (Metropol)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
16:33
Megkezdődött a segélyek szétosztása Szíriában (Infostart)
Szíriában megkezdte a segélyadományok szétosztását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága abban a Homsz melletti faluban, ahová a város hetek óta ostromlott Bába-Amr kerületéből menekült a lakók nagy része.
márc. 4
16:39
Orosz elnökválasztás: Nosztalgia és szavazás - helyszíni riport egy moszkvai választókörben (Kripto Akadémia)
Nosztalgikus zene kíséretében és évtizedekkel ezelőtti körülmények közepette zajlott a szavazás az elnökválasztáson vasárnap egy Moszkva déli részén található szavazókörben.
márc. 4
16:51
A demokráciát tanulják egy kínai faluban (Infostart)
Falubizottságot és új vezetőt választott a tüntetéseiről elhíresült dél-kínai "lázadó falu", a Kuangtung tartománybeli Vukan lakossága.
márc. 4
17:15
Vérengzés Jemen déli részén (Metropol)
Radikális iszlamisták megtámadtak vasárnap Jemen déli részén egy katonai állást, és megöltek legkevesebb harminc katonát - közölték hivatalos forrásból.
márc. 4
17:17
Tragikus hétvége az Alacsony Tátrában (Metropol)
Tragikus hétvégét tudhatnak maguk mögött az Alacsony Tátra üdülőkörzetei. Két nap alatt több mint egy tucat súlyos balesethez kellett kivonulnia a szlovák hegyi mentőknek.
márc. 4
18:39
Exit-pollok: Putyin simán győzött (Infostart)
Az exit-pollok szerint Vlagyimir Putyin kormányfő már az első fordulóban győzött a vasárnapi oroszországi elnökválasztáson. Az ellenzék máris közölte, hogy nem ismeri el az elnökválasztás eredményét.
márc. 4
18:45
Putyin már az első fordulóban győzött (Metropol)
Vlagyimir Putyin kormányfő már az első fordulóban megnyerte az orosz elnökválasztást - ezt mutatják a szavazóhelyiségek bezárását követően közzétett első exit-pollok. A központi választási bizottság közép-európai idő szerint 20 órás adatai szerint Vlagyimir Putyin 63,57 százalékkal vezet az államfőválasztáson.
márc. 4
18:45
Putyin már az első fordulóban nyert (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin egykori elnök, majd miniszterelnök már az első fordulóban győzött az orosz államfőválasztáson: az exit poll alapján a leadott szavazatok mintegy hatvan százalékát szerezte meg. Putyin nagyarányú győzelmét mutatták az első eredmények is. Moszkvában Putyint tízezrek éltették, holnapre azonban az ellenzék szervez tömegtüntetést a fővárosba.
márc. 4
18:57
Kína jelentősen növeli védelmi kiadásait (Infostart)
Kína az idén 11,2 százalékkal növeli védelmi kiadásait - közölte vasárnap sajtótájékoztatóján a kínai parlament szóvivője.
márc. 4
19:03
Obama: Amerika erőt alkalmaz Irán ellen, ha kell (Metropol)
A diplomáciának van még rá ideje, hogy eltérítse Iránt a nukleáris fegyver beszerzésének szándékától, ám ha szükség lesz rá, az Egyesült Államok tétovázás nélkül az erő alkalmazásához nyúl majd - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök az USA legjelentősebb Izrael-barát lobbiszervezetének tanácskozásán.
márc. 4
19:05
Újabb sztrájk lehet a frankfurti repülőtéren (Metropol)
A repülőgépek földi mozgását tervező és irányító dolgozók szakszervezete vasárnap a sztrájkmozgalom újrakezdésével fenyegetett a frankfurti repülőtéren.
márc. 4
19:51
Rákos daganatot távolítottak el Chávez medencéjéből (Infostart)
Hugo Chávez venezuelai elnök egy vasárnap sugárzott televíziós felvételen elmondta, hogy a medencéjéből eltávolított új daganat is rákos volt, de a vizsgálatok szerint nincs áttét más szervekre.
márc. 4
20:33
Rákos daganatot távolítottak el Chávezből (Metropol)
Hugo Chávez venezuelai elnök egy vasárnap sugárzott televíziós felvételen elmondta, hogy a medencéjéből eltávolított új daganat is rákos volt, de a vizsgálatok szerint nincs áttét más szervekre.
márc. 4
21:45
Obama meggyilkolásával fenyegetőzött egy férfi (Metropol)
New York államban letartóztattak egy férfit, aki Barack Obama elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölték vasárnap amerikai médiaforrások.

Keresés