2012. március 4. vasárnap

márc. 4
5:51
Néhány száz náci ellen ezrek tüntettek (168 Óra Online)
Neonáci felvonulás ellen tüntettek Németországban - Ezrek tüntettek szombaton a németországi Münsterben egy néhány száz fős neonáci felvonulás ellen, a rendőrség csak könnygáz bevetésével tudta biztosítani a szélsőjobboldaliak számára a gyülekezési jog gyakorlását.
márc. 4
7:36
Hétköznapi India II. (Kitekintő)
Nézzen szét galériánkban és fedezze fel Újdelhi hétköznapi pillanatait!
márc. 4
7:51
Romney újabb győzelmet aratott (Infostart)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli republikánus jelöltállító gyűléseken.
márc. 4
7:53
Két személyvonat frontálisan összeütközött Lengyelországban (Infostart)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
7:54
Így kábítják a lakosságot (Kitekintő)
Bár már a választások kezdetén világos volt, hogy a 1999-2008 között elnöki posztot betöltő Vlagyimir Putyin esélyei jóval magasabbak, mint a választási versenyben induló négy másik jelöltnek, senki nem adta fel, és változatos kampányokkal és technikákkal próbálták elcsábítani az orosz választókat.
márc. 4
8:33
Összeütközött két személyvonat - legalább tizennégyen meghaltak (Kripto Akadémia)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizennégy utas meghalt, csaknem hatvanan megsérültek, közülük 40 személy komoly sérüléseket szenvedett.
márc. 4
8:48
Guatemala: elutasították a diktátor amnesztiakérelmét (Kitekintő)
A hosszú évekig tartó guatemalai polgárháborúban elkövetett kegyetlenkedései miatt a vádlottak padjára került egykori diktátor, Ríos Montt jelen állás szerint nem úszhatja meg egy könnyen. Amnesztiakérelmének elutasítása miatt komoly akadály hárult el elítélése útjából.
márc. 4
9:21
Nemzeti színű zöldségek az olimpián (Infostart)
A londoni olimpia szervezőbizottsága arra kéri a kertészkedő lakosokat, hogy nemzeti színekben ültetett növényekkel és zöldségekkel adjanak erőt a hazai sportolóknak a nyári játékokon.
márc. 4
9:24
Brutális vonatszerencsétlenség Lengyelországban (Kitekintő)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok  szerint legalább tizennégy utas meghalt, csaknem hatvanan megsérültek, közülük 40 személy komoly sérüléseket szenvedett.
márc. 4
9:27
Romney győzött a Washington állambeli jelöltállítón (Metropol)
Mitt Romney győzött a Washington állambeli szombati republikánus jelöltállító gyűléseken (caucusokon) - jelentette az amerikai média leadott szavazatok 83 százaléknak összeszámlálása tán.
márc. 4
9:27
Videókamerák a szavazóhelyiségekben (Kripto Akadémia)
Oroszország egész területén megkezdődött vasárnap az elnökválasztás, amelyen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát.
márc. 4
9:29
Tizenöt halott egy vonatbalesetben (Metropol)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
9:45
Súlyos baleset, félszáz halott Guineában (Metropol)
Ötven ember meghalt és 27 megsérült szombaton Guineában egy közúti balesetben - közölte a belügyminisztérium.
márc. 4
9:47
Megkezdődött az orosz elnökválasztás (Metropol)
Oroszország egész területén megkezdődött vasárnap az elnökválasztás, amelyen 111 millió szavazásra jogosult adhatja le voksát.
márc. 4
9:57
Amerikai tornádók: 36 halott, többszáz sérült (Infostart)
Az Egyesült Államokban 36-an meghaltak és többszázan megsérültek a középnyugati és déli részeken pusztító viharokban és tornádókban.
márc. 4
10:15
Egyre több az influenzás Európában (Infostart)
Európa szerte tovább emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
márc. 4
10:18
Lezárták az ország határait (Kitekintő)
Az 1982-es falklandi-háború harmincadik évfordulójához közeledve továbbra sem csillapodik az a britek és argentinok között kirobbant konfliktus, amelynek a diplomácián túl már gazdasági vonatkozásai is vannak.
márc. 4
10:33
Izrael az USA nélkül is dönthet az Irán elleni lépésekről (Infostart)
Izrael saját maga hozza meg döntéseit Iránnal kapcsolatban, mivel független állam - jelentette ki a közszolgálati rádiónak nyilatkozva vasárnap Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter.
márc. 4
10:51
Harcra buzdító muzulmán egyesületet oszlattak fel (Infostart)
Egy radikális muzulmán egyesület feloszlatását rendelte el a francia belügyminiszter. A Forsane Alizza, magyarul A büszkeség lovagjai nevet viselő szervezet céljai között szerepelt egyebek mellett Franciaország kalifátussá való átalakítása, illetve az iszlám törvénykezés, a saría bevezetése.
márc. 4
10:57
Frontális ütközés: harmonikaként préselődött össze két vonat (168 Óra Online)
Két személyvonat ütközött össze szombat éjszaka Lengyelország déli részén, a hatóságok szerint legalább tizenöt utas meghalt, 54-en megsérültek, közülük negyvenen súlyosan.
márc. 4
11:12
Neonácik ellen tüntettek Németországban (Kitekintő)
Ezrek tüntettek szombaton a németországi Münsterben egy néhány száz fős neonáci felvonulás ellen, a rendőrség csak könnygáz bevetésével tudta biztosítani a szélsőjobboldaliak számára a gyülekezési jog gyakorlását.
márc. 4
11:15
Kína nem kötelezi el magát Európa mellett (Metropol)
A kínai állami befektetési alap tavaly 30 milliárd dollárral gazdagodott, de ettől még nem várható el, hogy automatikusan növekednék az európai állampapírok vásárlására fordítható összeg.
márc. 4
12:06
Fizetéscsökkentéssel spórol a japán kormány (Kitekintő)
Előreláthatólag másfélezer milliárd forintnyi összeggel takarítanak meg.
márc. 4
12:39
Putyin akár a szavazatok szűk kétharmadát is megszerezheti (Infostart)
Oroszország ma választ hat évre elnököt. A szavazásra jogosultak mintegy 110 millió ember öt jelölt közül választhat.
márc. 4
12:41
Újabb tömeges ólommérgezés Kínában (Infostart)
Százhatvan gyereknél állapítottak meg ólommérgezést a dél-kínai Kuangtung tartomány egyik településén a környező gyárakból származó mérgező anyagok miatt - számolt be vasárnap a Hszinhua állami hírügynökség.
márc. 4
12:45
Vona: a Békemenet Egyesület is támogassa a népszavazást! (Metropol)
A Jobbik elnöke arra kéri a januári Békemenet szervezői által létrehozott egyesületet, álljon az élére az europaktumról szóló népszavazási kezdeményezésnek.
márc. 4
13:00
Sorozatban negyedszer nyert Romney (Kitekintő)
A Washington államban szombat este rendezett előválasztást is megnyerte Mitt Romney, ami komoly lélektani előnyt jelent három nappal a március 6-i szuperkedd előtt.
márc. 4
13:03
„Megsértették Magyarország méltóságát” (Metropol)
"Van egy rejtett Európa" címmel interjút közölt Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.
márc. 4
13:36
Kibékül az ország Európával? (Kitekintő)
Hamarosan eldől, ki lesz Oroszország következő elnöke. Vajon mit jelenthet mindez az Európai Unió számára, és mit mondhatunk el az elúlt évek orosz-európai kapcsolatairól? Elemzés.
márc. 4
13:51
Ahmadinezsád hatalma csökkenhet (Infostart)
A szavazatok 90 százalékának összeszámlálása alapján Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetőjének, Ali Hamenei ajatolláhnak a hívei elsöprő győzelmet arattak a pénteken tartott parlamenti választásokon - derült a belügyminisztérium vasárnap nyilvánosságra hozott adataiból.
márc. 4
14:30
A demokráciát tanulják a kínai "lázadó faluban" (Kitekintő)
Falubizottságot és új vezetőt választott a tüntetéseiről elhíresült dél-kínai "lázadó falu", a Kuangtung (Guangdong) tartománybeli Vukan (Wukan) lakossága - jelentette a kínai média szombaton este.
márc. 4
14:33
Berlin tagadja a „konzervatív összeesküvést” (Metropol)
A berlini kormány cáfolta a Der Spiegel német hetilap értesülését, hogy négy európai uniós konzervatív vezető megállapodott abban: nem fogadják Francois Hollande-ot, a francia szocialisták elnökjelöltjét.
márc. 4
14:51
Bejelentett választási csalások Oroszországban (Metropol)
Oroszország-szerte máris számos választási visszaélésről számoltak be. Az ellenzéki Jabloko párt internetes oldalán azt állította, a távol-keleti Vlagyivosztok 155. számú választási irodájában egyes szavazók megérkezésükkor meglepve hallották, hogy ők már leszavaztak.
márc. 4
15:03
150-nél is többen meghaltak, amikor felrobbant egy kongói fegyverraktár (Infostart)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár, kioltva legalább másfélszáz ember életét, és megsebesítve 1500 személyt - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
15:21
Tagesspiegel: Reménytelenség Orbánisztánban (Infostart)
A Tagesspiegel című liberális német lap Reménytelenség Orbánisztánban címmel közölt cikket vasárnap, amelyben beszámolt az Osteuropa című német folyóirat Magyarországgal foglalkozó különszámáról is.
márc. 4
15:24
Már 50 milliót ajándékozgatott el a braunschweigi jótevő (Kitekintő)
Már több mint 50 millió forintnyi eurót ajándékozgatott el segítségként embereknek Németországban valaki, akinek kiléte továbbra sem ismert.
márc. 4
15:39
"Vasárnap inkább stadionba menjél, mint plázába" (Infostart)
Olaszországban egész napos megmozdulással tiltakoznak a szakszervezetek az üzletek vasárnapi nyitvatartása ellen. A kezdeményezést az olasz püspöki konferencia is támogatja.
márc. 4
15:57
Fico: Malina Hedvig nem mondott igazat (Infostart)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
16:03
Felrobbant egy fegyverraktár, száznál több halott (Metropol)
Felrobbant vasárnap a Kongói Köztársaságban egy fegyverraktár, kioltva legalább másfélszáz ember életét, és megsebesítve 1500 személyt - jelentette egy európai diplomáciai forrás.
márc. 4
16:03
Választási kampány: Fico elővette Malina Hedviget (168 Óra Online)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
16:05
Csehország belpolitikai okokból utasította el az europaktumot (Metropol)
A cseh külügyminiszter szerint Petr Necas miniszterelnök belpolitikai okok miatt nem írta alá az Európai Unió új költségvetési felelősséget rögzítő fiskális paktumát.
márc. 4
16:07
Több mint száz menekültet mentettek meg olasz halászok (Metropol)
Több mint száz menekültet, köztük 21 nőt és egy gyereket mentettek ki olasz halászok egy süllyedő bárkáról vasárnap a Földközi-tengeren, az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigettől bő száz kilométerre délre - közölte az olasz parti őrség.
márc. 4
16:18
Teljesen eltörölnék a személyi jövedelemadót (Kitekintő)
A költségvetési hiány lefaragását nem az adók emelésével, hanem a kormányzati kiadások mérséklésével érné el az amerikai lakosság többsége. Obama tovább növelné a gazdagok adóit, a republikánusok mindenkiét csökkentenék.
márc. 4
16:21
Fico szerint hazudott Malina Hedvig (Metropol)
Robert Fico szerint nem történtek meg azok a dolgok, amelyeket Zák-Malina Hedvig a megveretésével kapcsolatban állított - ezt a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt vezetője egy politikai vitaműsorban jelentette ki vasárnap.
márc. 4
16:33
Megkezdődött a segélyek szétosztása Szíriában (Infostart)
Szíriában megkezdte a segélyadományok szétosztását a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága abban a Homsz melletti faluban, ahová a város hetek óta ostromlott Bába-Amr kerületéből menekült a lakók nagy része.
márc. 4
16:39
Orosz elnökválasztás: Nosztalgia és szavazás - helyszíni riport egy moszkvai választókörben (Kripto Akadémia)
Nosztalgikus zene kíséretében és évtizedekkel ezelőtti körülmények közepette zajlott a szavazás az elnökválasztáson vasárnap egy Moszkva déli részén található szavazókörben.
márc. 4
16:51
A demokráciát tanulják egy kínai faluban (Infostart)
Falubizottságot és új vezetőt választott a tüntetéseiről elhíresült dél-kínai "lázadó falu", a Kuangtung tartománybeli Vukan lakossága.
márc. 4
16:54
Kína hat pontban oldaná meg a szíriai válságot (Kitekintő)
Kína hatpontos javaslatot tett  a szíriai kérdés politikai rendezésének elősegítésre, helyi idő szerint vasárnapra virradóra.
márc. 4
17:15
Vérengzés Jemen déli részén (Metropol)
Radikális iszlamisták megtámadtak vasárnap Jemen déli részén egy katonai állást, és megöltek legkevesebb harminc katonát - közölték hivatalos forrásból.
márc. 4
17:17
Tragikus hétvége az Alacsony Tátrában (Metropol)
Tragikus hétvégét tudhatnak maguk mögött az Alacsony Tátra üdülőkörzetei. Két nap alatt több mint egy tucat súlyos balesethez kellett kivonulnia a szlovák hegyi mentőknek.

Keresés