2012. július 1. vasárnap

júl. 1
6:09
Melegek: "mindenki velünk van" (168 Óra Online)
Az azonos neműek számára a házasság és az örökbefogadás engedélyezésére a francia kormány által előző nap tett ígéretet ünnepelték a szombati párizsi melegfelvonulás résztvevői.
júl. 1
9:27
Kolera fertőz Kubában (Metropol)
A kubai kormány némaságba burkolózott, a lakosságot nem tájékoztatták a kolera felbukkanásáról.
júl. 1
9:29
Ámokfutó egy francia mulatónál (Metropol)
A férfit a kidobó emberek akadályozták meg abban, hogy betérjen. Mire ő később egy puskával tért vissza.
júl. 1
9:45
Az olaszok és a spanyolok a találkozó nyertesei (Kitekintő)
Bejött a déli államok fenyegetőzés taktikája, de úgy tűnik korán örültek, mivel is Berlin akarata látszik teljesülni.
júl. 1
9:45
Átvette Ciprus az EU soros elnökségét (Metropol)
Olyan tagállam veszi át az EU soros elnöki tisztségét, amely rászorul a többiek pénzügyi mentőövére.
júl. 1
10:03
Négy millió háztartás áram nélkül (Metropol)
Szükségállapot Maryland, Nyugat Virginia, Virginia és Ohio államban, valamint Washingtonban.
júl. 1
10:05
Lengyelország átvette a V4-ek elnökségét (Metropol)
Kiemelt feladat a négy ország szorosabb együttműködése.
júl. 1
10:18
Lövöldözés Lille-ben (Infostart)
A franciaországi Lille-ben két ember meghalt, öt megsebesült, közülük ketten súlyosan, amikor egy férfi lövöldözni kezdett hajnalban egy mulatónál.
júl. 1
10:21
Szíria: elvi megállapodás az átmenetről (Metropol)
A szíriai ellenzék elutasítja a genfi rendezési tervet. Közben folytatódnak a harcok Damaszkusznál.
júl. 1
10:39
Vietnamban tüntettek Kína ellen (Metropol)
Tovább éleződött a dél-kínai-tengeri szigetek hovatartozásával kapcsolatos feszültség.
júl. 1
11:12
Ciprus az EU soros elnöke (Infostart)
Mától Ciprus tölti be az elnöki tisztséget az Európai Unió Tanácsában. A hivatalos ceremóniának a Limasszol déli részén fekvő Kourion ókori görög színház ad otthont. A július 5-ei ünnepségen a Ciprusi Szimfonikus Zenekar ad koncertet.
júl. 1
11:33
Robbanások két kenyai templomban (Metropol)
Legkevesebb 10 ember életét vesztette, és több mint 40-en megsebesültek.
júl. 1
12:06
Együttműködés Budapest és Sanghaj között (Infostart)
A Budapest és Sanghaj közötti kulturális és oktatási együttműködésben állapodott meg a hétvégén a kelet-kínai metropolisz vezetőivel Budapest főpolgármestere. Tarlós István elmondta: a dokumentumot augusztus 3-án Budapesten írják alá.
júl. 1
12:09
Kelemen Hunor: Az RMDSZ-t nem lehet megkerülni (Kripto Akadémia)
A Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) nem lehet megkerülni a romániai országos politikában és a magyar nemzetpolitikában - jelentette ki Kelemen Hunor elnök a szövetség döntéshozó szerve, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) vasárnapi marosvásárhelyi ülésén.
júl. 1
12:45
Kereskedelmi szerződést kötött az EU Kolumbiával és Peruval (Kitekintő)
Tovább közeledik egymáshoz Európa és Latin-Amerika, az Európai Unió júniusban Kolumbiával és Peruval is kereskedelmi egyezményt kötött.
júl. 1
13:21
EU-Birodalom - Kint vagy bent? (Kripto Akadémia)
A gazdasági növekedést szolgáló intézkedésektől a további bővítés megerősítéséig számos fontos döntést hozott az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos értekezlete Brüsszelben. A hosszabb távra szóló gazdasági víziót illetően a négy fő építőelemben értettek egyet. Ezek: egységes pénzügyi, költségvetési és összehangolt gazdaságpolitikai keretrendszer, valamint a "megerősített…
júl. 1
14:33
Bővülő ingyenes WiFi hálózat Asztanában (Kitekintő)
Új, a billing-rendszerre alapuló WiFi-hálózat építési projekt indul Kazahsztán fővárosában, amely ingyenes internet-hozzáférést fog biztosítani mindenki számára a város számos pontján.
júl. 1
14:33
Romániai magyarok fenyegetik a magyarokat (Metropol)
Az RMDSZ több politikusa is kezdeményezte egy Magyarországon bejegyzendő határon túli párt létrehozását.
júl. 1
14:33
A németek majdnem fele szeretne egységesebb Európát (Kripto Akadémia)
Németországban a lakosság szűk többsége elutasítja az "Európai Egyesült Államok" gondolatát, de a 82 milliós országban csaknem minden második ember üdvözölné, ha az eddiginél szorosabb politikai és gazdasági egységbe fejlődne Európa.
júl. 1
15:06
Később lép életbe az euróövezeti állandó pénzügyi stabilitási mechanizmus (Infostart)
Az eredeti reményekkel ellentétben nem lépett életbe vasárnap ez euróövezeti állandó pénzügyi stabilitási mechanizmusról (ESM) kötött szerződés, miután az aláíró nemzetek elégséges arányában nem fejeződött be a ratifikációs folyamat.
júl. 1
15:27
RMDSZ-es válasz: pártot jegyeznének be Magyarországon (Kripto Akadémia)
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több politikusa is kezdeményezte vasárnap egy Magyarországon bejegyzendő határon túli párt létrehozását, amelyre a magyarországi parlamenti választásokon a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarok szavazhatnának.
júl. 1
16:39
Óránként 48 nemi erőszak (Kitekintő)
Háborús időkben köztudott a nők elleni szexuális erőszak jelenléte, de mi a helyzet a férfi áldozatokkal?
júl. 1
16:57
Észak-Mali az iszlamistáké (Kitekintő)
Korábbi tuareg szövetségeseik elűzése után az Ansar Dine bejelentette: Mali északi, sivatagos részét teljes mértékben ellenőrzésük alatt tartják.
júl. 1
18:45
"Mindenki harcol mindenki ellen. Borzalmas viszonyok uralkodnak" (168 Óra Online)
A La Stampa értesülése szerint XVI. Benedek pápa a múlt héten kihallgatáson fogadta azt a három bíborost, akit megbízott a Vatileaks néven elhíresült botrány kivizsgálásával. A lap tudni véli, hogy a bíborosok megállapították, kik szivárogtatták ki a dokumentumokat. A pápával folytatott megbeszélés tartalmát és a neveket – a vatikáni gyakorlatnak megfelelően – nem tették közzé. KASZA LÁSZLÓ írása.
júl. 1
20:33
Mexikói választás 700 megfigyelővel (Metropol)
A latin-amerikai ország legrégibb politikai ereje, az Intézményes Forradalmi Párt (PRI) juthat a hatalom csúcsára.

2012. július 2. hétfő

júl. 2
5:51
Annan bizakodó (Kripto Akadémia)
Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár optimistán nyilatkozott a ma Genfben kezdődő külügyminiszteri tanácskozás előtt. Az ENSZ és az Arab Liga különmegbízottja a Biztonsági Tanács öt állandó tagja mellett Irak, Kuvait, Katar, Törökország, az Európai Unió és az Arab Liga képviselőit hívta meg az egyeztetésre, amelyen részt vesz Ban Ki Mun, a jelenlegi ENSZ-főtitkár is.
júl. 2
5:53
Ciprus lett az EU soros elnöke (Kripto Akadémia)
Ciprus lett tegnap az Európai Unió hivatalos soros elnöke, a tisztséget Dániától vette át. Nicosia nehéz belpolitikai és nemzetközi helyzetben vette át a posztot. Mint arra a német Frankfurter Allgemeine Zeitung rámutatott, első ízben van az EU Tanácsának olyan soros vezetője, amely a tagállamok pénzügyi segítségére, mentőcsomagra szorul a poszt betöltése alatt.
júl. 2
6:09
Elutasítja a szír ellenzék a genfi béketervet (Kripto Akadémia)
lutasítja a szombaton, Genfben tartott konferencia rendezési tervét a szíriai ellenzék, s "szabadságharcuk" folytatását ígéri. Az ellenzéket tömörítő Szíriai Nemzeti Tanács elnöke szerint a megállapodás "rossz hír", míg a szóvivő úgy vélte, az túlságosan kétértelmű, mindenki úgy értelmezheti, ahogy neki megfelel, ráadásul nincs benne konkrét forgatókönyv az átmenet lefolytatására sem.
júl. 2
6:11
Vitatott japán újraindítás (Kripto Akadémia)
Tegnap újraindították az első atomreaktort Japánban a tavaly március 11-ei nukleáris tragédia nyomán elrendelt leállás óta. A lakosság igen megosztott a döntés nyomán. Ezrek tüntettek Tokióban az elnöki rezidencia előtt.
júl. 2
6:27
Yasuní-ITT: ökológiai fordulat Ecuadorban (Kitekintő)
Ecuador egy, a nemzeti függetlenséggel, a társadalmi haladással és az ökoszisztéma védelmével összeegyeztethető természtvédelmi tervhez keres támogatókat - egyelőre nem sok sikerrel. Lássuk a buktatókat!
júl. 2
6:42
Pena Nieto nyerte meg a mexikói elnökválasztást (Infostart)
Enrique Pena Nieto nyerte meg a vasárnapi mexikói elnökválasztást a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezése alapján végzett három felmérés szerint is, 40 százalék körüli a támogatottsága, 8-11 százalékpontnyi előnye van a második helyezett, Andrés Manuel López Obrador előtt.
júl. 2
7:03
Egy éve próbálják megtudni, ki befolyásolja a politikusokat (Kitekintő)
Az egy éves az Európai Parlament és az Európai Bizottság mellett működő Átláthatósági nyilvántartás, amelybe immár több mint ötezer érdekvédelmi szervezet regisztrálta magát.
júl. 2
7:03
Pusztító viharok kísérik a rendkívüli hőhullámot (168 Óra Online)
Az Egyesült Államokban a hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy keressen menedéket légkondicionált helyeken, fogyasszon sok vizet és öltözzön világos színű ruhába.
júl. 2
7:57
Érzi már a vesztét a kormánypárt (Kitekintő)
Bizarrabbnál bizarrabb koalíciók formálódnak Délkelet-Európában, szokatlan politikai tandemek állnak össze annak érdekében, hogy hatalomra jussanak.
júl. 2
8:15
Szigorúbban büntetik a trükköző külföldieket (Kitekintő)
Szigorúbb büntetéssel fenyegeti a szabályszegőket az a hétvégén Kínában elfogadott törvény, amely a külföldiek beutazását, az országban tartózkodását és munkavállalásukat szabályozza.
júl. 2
9:09
Kelet felé nyitna, nyugat felé bővítene Matolcsy (Kitekintő)
A nemzetgazdasági miniszter szerint a keleti nyitásra és a nyugati külkereskedelmi kapcsolatok megtartására, lehetőség szerinti bővítésére kell koncentrálni a következő években.
júl. 2
9:09
Kísértetek Magyarországon: bűnös figurák ünnepelhetnek (168 Óra Online)
Dalos György arról ír a Neue Zürcher Zeitungban, hogy Magyarország – a legtöbb kelet-európai sorstársától eltérően - a történelmével és önazonosságával hadakozik. Ahol egykor a kommunisták hirdették az internacionalizmust, ott most negatív előjellel nacionalista revizionizmus megy végbe. Kétes, sőt bűnös történelmi figurák ünneplik visszatérésüket. Az írás címe: Horthy-konjunktúra – kultúra,…
júl. 2
9:27
Vasile Blaga áll a PDL élére (Kitekintő)
Vasile Blagát, a szenátus elnökét, volt belügyminisztert választotta elnökévé szombaton a két hónapja ellenzékbe került PDL.
júl. 2
10:21
Külföldi fegyverek a dél-szudáni konfliktusban (Kitekintő)
Kínai, ukrán és szudáni fegyverek nemzetközi jogsértések eszközéül szolgálhatnak és mélyítik a dél-szudáni konfliktust, figyelmeztet az Amnesty International.
júl. 2
10:39
Enrique Pena Nieto az új mexikói elnök (Metropol)
A 45 éves politikus győzelmének bejelentésekor, "a demokrácia ünnepének" nevezve megválasztását.
júl. 2
10:57
Megvan a döntés: lecserélik a köztársaság elnökét (Kitekintő)
Nyugodt légkörben teltek a mexikói választások, az előzetes eredmény nem hozott meglepetést: Mexikó új elnöke Enrique Peńa Nieto lesz.
júl. 2
10:59
Csúszik az ESM bevezetése (Kitekintő)
Az eredeti tervek szerint július 1-től indult volna az új Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM), mely az átmeneti válságkezelő eszközt, az EFSF-et váltaná.
júl. 2
11:15
Ismét sikerült felbosszantaniuk Ficót a magyar politikusoknak (Kitekintő)
Nem volt korrekt lépés a magyar fél részéről, hogy az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága Komáromban (a Selye János Egyetemen) tartott kihelyezett ülést – véli Robert Fico.
júl. 2
11:15
Kényelmetlenné vált: leváltotta a Vatikán a népszerű érseket (168 Óra Online)
Leváltotta a Szentszék Róbert Bezák nagyszombati érseket. Az érintett mindezt mise közben jelentette be híveinek, vastapssal fejezték ki az együttérzésüket. Bezák nézetei miatt válhatott kényelmetlenné az egyház számára.
júl. 2
12:27
Fico: számunkra nincs alternatívája az eurozónának (Kitekintő)
Az Európai Unióban és az eurozónában való részvételnek Szlovákia számára nincs alternatívája - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök.
júl. 2
12:27
Egyszerre mondanának le a román elnökök (Metropol)
Ponta szerint a közte és Basescu elnök között fennálló konfliktus elbírálását a választókra kellene bízni.
júl. 2
12:27
Trópusi viharok Berlinben, 30 perc alatt 3 ezer villámcsapás (Kripto Akadémia)
Az egyenlítői területekre jellemző hevességű viharok sora csapott le a hét végén Berlinre, a német fővárosban vasárnap hajnalban fél óra alatt háromezerszer villámlott.
júl. 2
12:29
Trópusi viharok Berlinben (Metropol)
A német fővárosban vasárnap hajnalban fél óra alatt háromezerszer villámlott.
júl. 2
12:45
A román miniszterelnök az államfővel egyszerre mondana le (Kripto Akadémia)
Egyidejű, előre hozott parlamenti és államelnök-választást javasol Victor Ponta román miniszterelnök Traian Basescu államfőnek, amit szerinte úgy érhetnek el, ha egyszerre mondanak le hivatalukról - jelentette hétfőn a Mediafax hírügynökség a kormányfő egy televíziós nyilatkozatát idézve.
júl. 2
13:03
Tovább zuhan a kínai feldolgozóipar teljesítménye (Kitekintő)
Hét hónapos mélypontra, azaz 49,8 pontra esett a kínai BMI (feldolgozóipari kilátásokat mérő) index júniusban.

Keresés