2012. február 1. szerda

febr. 1
0:03
Nap idézete: Berlusconi tárgyalása (Kitekintő)
Silvio Berlusconi, egykori olasz miniszterelnök
febr. 1
6:06
Menni kéne, menni kéne... (Kripto Akadémia)
A múlt pénteki pozsonyi Gorilla-tüntetés szervezői kedden sajtótájékoztatót tartottak a szlovák fővárosban. Az egyes vélemények szerint a több ezres tömeget megmozgató akció résztvevői felszólították Iveta Radičová kormányfőt, menessze azokat a minisztereket, akik neve ott szerepel az internetre még karácsony előtt felkerült állítólagos titkosszolgálati aktában.
febr. 1
6:08
Parlamenti bojkott Romániában (Kripto Akadémia)
Február elsejétől parlamenti sztrájkba kezdett a román ellenzék, a liberális, a konzervatív és a szociáldemokrata párt választási szövetsége, a Szociálliberális Unió. Céljuk az előre hozott választások kikényszerítése.
febr. 1
6:10
Gyász és harag (Kripto Akadémia)
A péntek óta kiújult erőszakhullámban háromszázan veszítették életüket Szíriában. Az ellenzéki Nemzeti tanács tegnapra meghirdette a gyász és a harag napját. Az ENSZ Biztonsági tanácsa (BT) újabb elítélő határozattervezetről tárgyalt, amelyben támogatja az Arab Liga javaslatait és Aszad elnök távozását sürgeti. Damaszkusz ostroma folytatódott.
febr. 1
6:12
Támogatási diktátum a moldvai csángóknak (Kripto Akadémia)
A magyar kormány csak abban az esetben hajlandó tovább támogatni a moldvai csángók magyar oktatási programját, ha az alapító és működtető Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSSZ) átadja az irányítást egy Budapesten létrejövő új alapítványnak, amelybe be kellene vinnie vagyonát is, anélkül, hogy ráhatása, beleszólása lenne a jövőbeli munkára. Az MCSSZ vezetősége testületileg lemondott, a…
febr. 1
6:39
Mitt Romney nyerte a floridai republikánus előválasztást (Infostart)
Mitt Romney győzött a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavaztok szavazatok 82 százalékának összesítése alapján a voksok 46 százalékát kapta. A második helyen Newt Gingrich volt képviselőházi elnök végzett 32 százalékkal, a harmadik messze leszakadva Rick Santorum (13 százalék), a negyedik pedig Ron Paul lett (7 százalék).
febr. 1
7:15
Visszavárják az afgánok a tálibokat? (Infostart)
Egy "szigorúan titkos" NATO-jelentés szerint a pakisztáni titkosszolgálatok közvetlen segítséget nyújtanak a táliboknak. A jelentésről a londoni The Times című napilap és a BBC szerzett tudomást.
febr. 1
7:33
Bulgária VI. - a busójárás őshazája (Kitekintő)
febr. 1
8:09
Megvan: ő a világ legrettegettebb embere (Kitekintő)
Guzmánt az egész amerikai kontinens egyik legbefolyásosabb személyeként tartják számon és a neves Forbes magazin listáján 1 milliárd dollárnyi vagyonával a leggazdagabbak között is helyet kapott.
febr. 1
8:12
Mitt Romney nyert Floridában (Metropol)
Mitt Romney győzött kedden a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavazatoknak csaknem a felét, 46 százalékát kapta meg.
febr. 1
8:27
A szlovák titkosszolgálat elismerte: a Gorilla-ügy megtörtént (Kitekintő)
A Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vezetője, Karol Mitrík, megküldte a parlament honvédelmi bizottságának azokat az információkat, melyekből kitűnik, hogy a Gorilla fedőnevű lehallgatási akcióra valóban sor került.
febr. 1
8:30
Keira Knightleyt Emma Thompson "gyógyította ki" a diszlexiából (Kripto Akadémia)
Keira Knightleyt Emma Thompson gyógyította ki olvasászavarából, pontosabban egy általa írt forgatókönyv.
febr. 1
8:45
Slota koronás álmai (Kitekintő)
A Szlovák Nemzeti Párt azt kéri a választóktól, támogassák azokat a politikai erőket, amelyek képesek Szlovákiát felkészíteni az euróról a koronára való átállásra, amíg nem késő. A pártvezető erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.
febr. 1
9:03
Örvénylő öböl (Kitekintő)
Napjaink feszültsége az Arab (Perzsa-)-Öböl partjainál sok tekintetben emlékeztet az 1961-es Disznó-öböl kapcsán fokozódó hidegháborús szembenállásra. Vajon a kemény retorika, hadgyakorlatok és szankciók a felek részéről csupán blöff?
febr. 1
9:39
A titkosszolgálat védi Mitt Romney-t (Infostart)
Mitt Romney republikánus elnökjelölt-aspiráns csütörtöktől a Secret Service védelme alatt áll - jelentette a politikus kampánystábjára hivatkozva az ABC News televízió.
febr. 1
9:39
Marosvásárhely: nem akar magyar koalíciót az RMDSZ (Kitekintő)
Nem ír alá koalíciós megállapodást és nem fogadja el az előválasztások lehetőségét az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete a polgármesterjelölt ügyében.
febr. 1
9:42
Oroszország messze van még „saját arab tavaszától” (Metropol)
Oroszországban jelentékeny politikai ébredés tapasztalható – erről tanúskodik a közösségi portálokon december óta szervezett tüntetések nagysága is, de messze van még attól, hogy az arab országok mintájára megélje saját forradalmi "tavaszát" – vélik elemzők.
febr. 1
9:57
Sólyom meghiúsult szlovákiai látogatásának ügyét tárgyalják (Kitekintő)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság szerdán tárgyalja azt a magyar-szlovák  peres ügyet, amely Sólyom László 2009. augusztus 21-ére tervezett szlovákiai látogatásának szlovák részről történt meghiúsítása miatt keletkezett.
febr. 1
10:15
Hét halott, legalább harminc sérült (Kitekintő)
Kína ismét kénytelen szembenézni a tibeti függetlenedési törekvésekkel. Az elnyomás ellen küzdő tibetiek a múlt héten többször is összecsaptak a rendfenntartó erőkkel. Az eredmény: hét halott, legalább harminc sérült.
febr. 1
10:33
Jogsegélyszolgálat a vajdasági magyaroknak (Kitekintő)
A Vajdasági Magyar Szövetség jogsegélyszolgálatot indított a restitúciós törvénnyel kapcsolatos kérelmek benyújtásának megkönnyítéséhez.
febr. 1
11:09
Orbán szerint magyar siker a költségvetési paktum (Kitekintő)
Csak 25 uniós tagállam fogja aláírni március elsején a költségvetési paktumról szóló kormányközi szerződést, miután az Európai Tanács hétfői informális ülésén Csehország is úgy döntött, hogy Nagy-Britanniához hasonlóan - legalábbis egyelőre - nem vesz részt a kezdeményezésben.
febr. 1
11:27
Romney tarolt Floridában (Kitekintő)
Mitt Romney győzött kedden a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavazatoknak csaknem a felét, 46 százalékát kapta meg.
febr. 1
11:45
Románia az EU eminense (Kitekintő)
„A politikai osztálynak fel kell mérnie az EU új stabilitási szerződésének fontosságát és ratifikálnia kell a paktumot” – figyelmeztetett Traian Băsescu tegnap délutáni sajtótájékoztatóján.
febr. 1
11:48
Hajótörés a Fekete-tengeren (Metropol)
Kimentette a török parti őrség szerdára virradó éjjel egy teherhajó legénységének három tagját; a hajó kedd este viharba került, és elsüllyedt a Fekete-tengeren - idézte a török hatóságokat szerdán az Anadolu (Anatólia) hírügynökség.
febr. 1
11:48
Hetvenmillió forintos galamb (Kripto Akadémia)
Rekordáron, több mint 70 millió forintnyi összegért kelt el egy holland postagalamb világhálós árverésen.
febr. 1
12:03
Boldoghy Olivér: fegyverszünet van (Kitekintő)
Bár továbbra Révkomáromban él és  dolgozik, a hatóságok nem zaklatják a szlovák állampolgárságától megfosztott Boldoghy Olivért.
febr. 1
12:39
Fico dzsihádot hirdetett a koalíció ellen (Kitekintő)
A Smer az összes képviselői törvényjavaslatról szóló szavazás elhalasztását kérte a parlament mai ülése előtt. Nem jött össze, így többek között a mentelmi jog szűkítéséről is szó esik.
febr. 1
12:57
Olajvállalat éléről a kormányba (Kitekintő)
Az állami olajvállalat vezérigazgatóját nevezték ki a gazdaság irányításáért felelős miniszternek Angolában. Sokak szerint Manuel Vicente az egyik lehetséges utódja az angolai elnöknek, Eduardo Dos Santosnak.
febr. 1
13:15
Szörnyű csapdába került az ország (Kitekintő)
Romano Prodi hosszadalmasnak látja a válságot, amely szerinte a széttöredezett európai politika következménye. Giorgio Napolitano a társadami kohézió mellett megvalósuló reformokat sürgeti, csakúgy, mint az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi.
febr. 1
13:33
Sajnálkozását fejezi ki a szlovák kormány Malina Hedvig ügyében (Infostart)
Sajtónyilatkozatban fejezi ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt a szlovák kormányhivatal - döntött a szlovák kormány szerdai ülésén.
febr. 1
13:51
Teljes jogú részvételt kér az EP elnöke (Kitekintő)
Szkeptikus az Európai Parlament elnöke a költségvetési paktum sikerét illetően. Martin Schulz az Európai Tanács hétfői ülésén az EU egységének fenntartására szólította fel a tagállamok vezetőit, azt kérve, hogy az Európai Parlament mellett a paktum összes részt vevő országa részt vehessen az eurózóna csúcstalálkozókon.
febr. 1
14:09
Levelet küldött Brüsszel (Kitekintő)
José Manuel Barroso kedden levelet küldött annak a nyolc uniós tagállam vezetőjének, ahová a Bizottság speciális akciócsoport kiküldését tervezi a fiatalok aggasztó foglalkoztatási helyzetének gyors javítása érdekében.
febr. 1
14:12
Az afganisztáni tálibok elutasítják a tűzszünetet (Metropol)
Az afganisztáni tálibok közölték szerdán: nem fogadják el azt a követelést, hogy tűzszünetet hirdessenek a béketárgyalások feltételeként, s nem kívánták kommentálni azt a szerdán kiszivárogatott NATO-jelentést, amely szerint ismét az ellenőrzésük alá kívánják vonni az országot a külföldi csapatok távozása után.
febr. 1
14:27
Kitiltotta az al-Shabab a Vöröskeresztet (Kitekintő)
A hírhedten Nyugat-ellenes szomáliai szervezet, az al-Shabab kitiltotta a Vöröskeresztet az álatala ellenőrzött térségből. Az intézkedés tovább súlyosbítja az országban eluralkodott humanitárius katasztrófát.
febr. 1
14:48
Ornitológusokat raboltak el a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Elraboltak egy svájci és egy holland műkedvelő ornitológust, valamint ugyancsak madártannal foglalkozó Fülöp-szigeteki kísérőjüket a szigetország déli részén - közölték szerdán a helyi hatóságok.
febr. 1
15:03
Fel akarták robbantani a londoni tőzsdét (Kitekintő)
A Londoni Értéktőzsde, az amerikai nagykövetség, illetve a londoni polgármester és más közéleti személyiségek ellen tervezett pokolgépes merényleteket négy brit terroristajelölt.
febr. 1
15:06
Közeleg az Irán elleni katonai csapás (168 Óra Online)
A Moszad izraeli hírszerző szolgálat főnöke Washingtonba utazott a hét végén, hogy az iráni atomlétesítmények elleni esetleges támadásról folytasson megbeszélést – jelentette kedden az izraeli sajtó.
febr. 1
15:21
Óriásplakát a kormányfő ellen - ilyen még nem volt (Kitekintő)
Február 1-én reggel a "Szolidaritás" orosz ellenzéki mozgalom egy sikeres akciót hajtott végre: hatalmas Putyin-ellenes plakátot lógattak ki a Kreml közvetlen szomszédságában.
febr. 1
15:24
A Fidesz "a művészet játékterén is elhelyezi bábuit" (Kripto Akadémia)
Külföldi sajtó Magyarországról - Az unióhoz fűződő viszonyról, az állam gazdasági szerepéről, az Új Színházról és a Magyar Filmszemléről
febr. 1
15:57
Hatan fagytak meg az elmúlt 24 órában Romániában (Kitekintő)
Romániában tizennégyre emelkedett a szélsőséges időjárás halálos áldozatainak a száma. Az elmúlt 24 órában hatan fagytak meg.
febr. 1
16:15
Az uniós és a nemzetközi jog "ütközetét" hozta a Sólyom-ügy tárgyalása (Kitekintő)
A magyar fél szerint a minden uniós polgárt megillető szabad mozgás elve, a szlovák kormány álláspontja szerint viszont a diplomáciai kapcsolattartás nemzetközi jogi szabályai alapján kell elbírálni azt a jogvitát, amely Sólyom László 2009. augusztus 21-re tervezett révkomáromi látogatásának szlovák részről történt meghiúsítása miatt keletkezett.
febr. 1
16:33
Külföldi sajtó Magyarországról (Kitekintő)
Az unióhoz fűződő viszonyról, az állam gazdasági szerepéről, az Új Színházról és a Magyar Filmszemléről.
febr. 1
16:51
Elnyomják a fekete mókusok a vörösöket (Kitekintő)
London/Budapest, 2012. február 1., szerda (MTI) - Olyan mértékben elszaporodott Angliában a behurcolt keleti szürkemókus sötét változata, hogy létszáma hamarosan meghaladhatja az őshonos vörös mókusét.
febr. 1
16:54
Sajnálkozik Szlovákia Malina Hedvig miatt (Metropol)
A pozsonyi kabinet elismerte, az ügyben bizonyos körülmények kétségeket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy érvényesültek-e a panaszosnak az általános emberi jogi charta által biztosított jogai.
febr. 1
17:27
Egyre többen halnak meg a hidegtől Lengyelországban (Kitekintő)
Folyamatosan emelkedik a csütörtökön beállt fagyos idő halálos áldozatainak száma Lengyelországban, a belügyminisztérium honlapján szerdán reggel húsz halottról számolt be, később a legnagyobb Mazuri-tavon további két, jéghez fagyott holttestet talált a rendőrség.
febr. 1
17:30
Assange utolsó londoni jogi csatája (Metropol)
Megkezdte Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója utolsó jogi csatáját szerdán a brit legfelsőbb bíróságon, hogy megakadályozza kiadatását Svédországba, ahol szexuális visszaéléssel vádolják.
febr. 1
17:45
Nem hibáztak az Etiópiában megtámadott magyar kutatók (Infostart)
A jelenlegi információk szerint nem hibáztak az Etiópiában megtámadott, részben magyarokból álló turistacsoport tagjai - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 1
17:45
Újvidéki magyar civilek összefogása (Kitekintő)
Szövetségbe tömörült hétfőn több újvidéki központú magyar egyesület, szervezet és fórum , hogy nagyobb nyomatékot adjon az érdekérvényesítésnek.
febr. 1
18:03
A szlovák kormány sajnálkozását fejezi ki Malina Hedvig ügyében (Kitekintő)
Eközben a főügyészség továbbra is hamis tanúzás ügyében vizsgálódik az egykori diáklánnyal szemben.
febr. 1
18:24
Befagyott a Duna és a Fekete-tenger (Metropol)
Bulgáriában szerda hajnalban helyenként mínusz harminc Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet, és 350 kilométeres szakaszon egyes helyeken befagyott a Duna.

Keresés