2012. február 1. szerda

febr. 1
6:06
Menni kéne, menni kéne... (Kripto Akadémia)
A múlt pénteki pozsonyi Gorilla-tüntetés szervezői kedden sajtótájékoztatót tartottak a szlovák fővárosban. Az egyes vélemények szerint a több ezres tömeget megmozgató akció résztvevői felszólították Iveta Radičová kormányfőt, menessze azokat a minisztereket, akik neve ott szerepel az internetre még karácsony előtt felkerült állítólagos titkosszolgálati aktában.
febr. 1
6:08
Parlamenti bojkott Romániában (Kripto Akadémia)
Február elsejétől parlamenti sztrájkba kezdett a román ellenzék, a liberális, a konzervatív és a szociáldemokrata párt választási szövetsége, a Szociálliberális Unió. Céljuk az előre hozott választások kikényszerítése.
febr. 1
6:10
Gyász és harag (Kripto Akadémia)
A péntek óta kiújult erőszakhullámban háromszázan veszítették életüket Szíriában. Az ellenzéki Nemzeti tanács tegnapra meghirdette a gyász és a harag napját. Az ENSZ Biztonsági tanácsa (BT) újabb elítélő határozattervezetről tárgyalt, amelyben támogatja az Arab Liga javaslatait és Aszad elnök távozását sürgeti. Damaszkusz ostroma folytatódott.
febr. 1
6:12
Támogatási diktátum a moldvai csángóknak (Kripto Akadémia)
A magyar kormány csak abban az esetben hajlandó tovább támogatni a moldvai csángók magyar oktatási programját, ha az alapító és működtető Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSSZ) átadja az irányítást egy Budapesten létrejövő új alapítványnak, amelybe be kellene vinnie vagyonát is, anélkül, hogy ráhatása, beleszólása lenne a jövőbeli munkára. Az MCSSZ vezetősége testületileg lemondott, a…
febr. 1
6:39
Mitt Romney nyerte a floridai republikánus előválasztást (Infostart)
Mitt Romney győzött a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavaztok szavazatok 82 százalékának összesítése alapján a voksok 46 százalékát kapta. A második helyen Newt Gingrich volt képviselőházi elnök végzett 32 százalékkal, a harmadik messze leszakadva Rick Santorum (13 százalék), a negyedik pedig Ron Paul lett (7 százalék).
febr. 1
7:15
Visszavárják az afgánok a tálibokat? (Infostart)
Egy "szigorúan titkos" NATO-jelentés szerint a pakisztáni titkosszolgálatok közvetlen segítséget nyújtanak a táliboknak. A jelentésről a londoni The Times című napilap és a BBC szerzett tudomást.
febr. 1
8:12
Mitt Romney nyert Floridában (Metropol)
Mitt Romney győzött kedden a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavazatoknak csaknem a felét, 46 százalékát kapta meg.
febr. 1
8:30
Keira Knightleyt Emma Thompson "gyógyította ki" a diszlexiából (Kripto Akadémia)
Keira Knightleyt Emma Thompson gyógyította ki olvasászavarából, pontosabban egy általa írt forgatókönyv.
febr. 1
9:39
A titkosszolgálat védi Mitt Romney-t (Infostart)
Mitt Romney republikánus elnökjelölt-aspiráns csütörtöktől a Secret Service védelme alatt áll - jelentette a politikus kampánystábjára hivatkozva az ABC News televízió.
febr. 1
9:42
Oroszország messze van még „saját arab tavaszától” (Metropol)
Oroszországban jelentékeny politikai ébredés tapasztalható – erről tanúskodik a közösségi portálokon december óta szervezett tüntetések nagysága is, de messze van még attól, hogy az arab országok mintájára megélje saját forradalmi "tavaszát" – vélik elemzők.
febr. 1
11:48
Hajótörés a Fekete-tengeren (Metropol)
Kimentette a török parti őrség szerdára virradó éjjel egy teherhajó legénységének három tagját; a hajó kedd este viharba került, és elsüllyedt a Fekete-tengeren - idézte a török hatóságokat szerdán az Anadolu (Anatólia) hírügynökség.
febr. 1
11:48
Hetvenmillió forintos galamb (Kripto Akadémia)
Rekordáron, több mint 70 millió forintnyi összegért kelt el egy holland postagalamb világhálós árverésen.
febr. 1
13:33
Sajnálkozását fejezi ki a szlovák kormány Malina Hedvig ügyében (Infostart)
Sajtónyilatkozatban fejezi ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt a szlovák kormányhivatal - döntött a szlovák kormány szerdai ülésén.
febr. 1
14:12
Az afganisztáni tálibok elutasítják a tűzszünetet (Metropol)
Az afganisztáni tálibok közölték szerdán: nem fogadják el azt a követelést, hogy tűzszünetet hirdessenek a béketárgyalások feltételeként, s nem kívánták kommentálni azt a szerdán kiszivárogatott NATO-jelentést, amely szerint ismét az ellenőrzésük alá kívánják vonni az országot a külföldi csapatok távozása után.
febr. 1
14:48
Ornitológusokat raboltak el a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Elraboltak egy svájci és egy holland műkedvelő ornitológust, valamint ugyancsak madártannal foglalkozó Fülöp-szigeteki kísérőjüket a szigetország déli részén - közölték szerdán a helyi hatóságok.
febr. 1
15:24
A Fidesz "a művészet játékterén is elhelyezi bábuit" (Kripto Akadémia)
Külföldi sajtó Magyarországról - Az unióhoz fűződő viszonyról, az állam gazdasági szerepéről, az Új Színházról és a Magyar Filmszemléről
febr. 1
16:54
Sajnálkozik Szlovákia Malina Hedvig miatt (Metropol)
A pozsonyi kabinet elismerte, az ügyben bizonyos körülmények kétségeket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy érvényesültek-e a panaszosnak az általános emberi jogi charta által biztosított jogai.
febr. 1
17:30
Assange utolsó londoni jogi csatája (Metropol)
Megkezdte Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója utolsó jogi csatáját szerdán a brit legfelsőbb bíróságon, hogy megakadályozza kiadatását Svédországba, ahol szexuális visszaéléssel vádolják.
febr. 1
17:45
Nem hibáztak az Etiópiában megtámadott magyar kutatók (Infostart)
A jelenlegi információk szerint nem hibáztak az Etiópiában megtámadott, részben magyarokból álló turistacsoport tagjai - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 1
18:24
Befagyott a Duna és a Fekete-tenger (Metropol)
Bulgáriában szerda hajnalban helyenként mínusz harminc Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet, és 350 kilométeres szakaszon egyes helyeken befagyott a Duna.
febr. 1
19:36
Bíróságon folytatódik a becsapott magyar munkások ügye Németországban (Kripto Akadémia)
Bíróságon folytatódik az új berlini repülőtér építésénél becsapott magyar munkások ügye, a károsultak nagyjából másfél év múlva juthatnak az elmaradt bérükhöz - közölte szerdán az MTI-vel a magyar munkásokat képviselő német szakszervezeti szövetség (DGB).
febr. 1
20:12
Parlamenti sztrájkot hirdetett Romániában az ellenzék (Kripto Akadémia)
Parlamenti sztrájkot hirdetett a román ellenzék szerdán, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra, amelynek a lemondását követeli.
febr. 1
20:14
Újabb gyanúsított a német neonáci sorozatgyilkosság ügyében (Kripto Akadémia)
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a német hatóságok a tavaly novemberben napvilágra került neonáci sorozatgyilkosság ügyében, a legfőbb ügyészség szerdai közleménye szerint a 31 éves férfi hat gyilkosságban és egy gyilkossági kísérletben nyújthatott támogatást a terroristáknak.
febr. 1
20:27
Újabb gyanúsított a német neonáci sorozatgyilkosság ügyében (Infostart)
Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a német hatóságok a tavaly novemberben napvilágra került neonáci sorozatgyilkosság ügyében, a legfőbb ügyészség szerdai közleménye szerint a 31 éves férfi hat gyilkosságban és egy gyilkossági kísérletben nyújthatott támogatást a terroristáknak.
febr. 1
20:30
Vitatják a Nobel-békedíj jelölési kritériumait (Metropol)
Lezárult a 2012. évi Nobel-békedíjra javasolt személyek nevezésének határideje szerdán, ám eközben kiújult a vita arról, hogy a díjat odaítélő bizottság nem tért-e el az alapító Alfred Nobel által felállított válogatási kritériumoktól.
febr. 1
21:06
Ötszintes kannabisz-ültetvényt foglalt New Yorkban a rendőrség (Kripto Akadémia)
A New York-i rendőrség Bronxban lefoglalt egy ötszintes épületet, amely "faltól-falig" tele volt kannabisszal - jelentette szerdán a CBS televízió.
febr. 1
21:21
Több mint hetvenen meghaltak Egyiptomban egy focimeccs után (Infostart)
Legalább hetvenhárom ember életét vesztette egy labdarúgó mérkőzést követően a szurkolók között kitört tömegverekedésben szerdán az egyiptomi Port Szaíd kikötővárosban - közölték kórházi források.

2012. február 2. csütörtök

febr. 2
6:06
Florida Romneyra voksolt (Kripto Akadémia)
Mitt Romney fölényesen győzött a floridai republikánus előválasztáson, s ezzel megerősítette: ő a legesélyesebb a republikánus elnökjelöltség megszerzésére. A volt massachusettsi kormányzó ellenfelei azonban egyelőre nem akarnak visszalépni. Newt Gingrich volt házelnök emlékeztetett, az előválasztási maratonon még 46 államban kell megküzdeniük a jelölteknek.
febr. 2
6:08
Feszültté vált a magyar-ukrán viszony (Kripto Akadémia)
Mind gyakrabban jelennek meg az ukrán országos sajtóban Magyarországgal foglalkozó cikkek. Ezek szinte kivétel nélkül azt hánytorgatják fel Budapestnek, hogy agresszív módon beavatkozik a vele szomszédos államok belügyeibe. Ukrajna vonatkozásában a kettős állampolgárságról szóló törvény alkalmazását és a kárpátaljai magyar autonóm körzet létrehozásának sürgetését ítélik el a cikkírók.
febr. 2
6:10
Versenyfutás az idővel (Kripto Akadémia)
Február közepén elítélhetik Silvio Berlusconit az úgynevezett Mills-ügyben, amelyben a vádak szerint megvesztegetett egy brit ügyvédet, hogy megváltoztassa vallomását. Ha bűnösnek találják is, ami egyáltalán nem biztos, Berlusconinak még nem kellene börtönbe vonulnia. Igaz, újabb ítéletek várnak rá.
febr. 2
7:36
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában (Metropol)
A Star Ships hajózási társaság csütörtök reggel, helyi idő szerint 8:30-kor vészjelzéseket kapott, majd elveszített minden kapcsolatot az MV Rabaul Queen komppal, amely az ország keleti részén, Kime és Lae kikötője között hajózott. Eddig 219 embert sikerült kimenteni.
febr. 2
7:36
Ismét Magyarország a téma Európában (Kripto Akadémia)
A ciántechnológiát alkalmazó bányászat betiltására vonatkozó európai parlamenti határozat érvényesítését sürgette annak egyik előterjesztője, Tőkés László az EP brüsszeli plenáris ülésén, szerda éjjel elmondott felszólalásában.
febr. 2
7:38
30 év után találták meg egymást (Metropol)
Harminc éven át élt egymástól mindössze 40 kilométerre egy ikerpár Svédországban anélkül, hogy tudtak volna egymásról. A két nő kétpetéjű iker. Indonéziában születtek, de hamar árvaházba kerültek.
febr. 2
7:54
Pekingben tárgyal Angela Merkel (Metropol)
Főként üzletemberekből álló népes küldöttség élén érkezett csütörtökön a kínai fővárosba Angela Merkel német kancellár, aki fogadtatása után a pekingi társadalomtudományi akadémián tart előadást az uniós pénzügyi politikáról.
febr. 2
8:12
Kiderült, honnan származik a világ leggyorsabb postagalambja (Kripto Akadémia)
A Ruhr-vidékről, pontosabban Oer-Erkenschwink városkából származik a világ leggyorsabb postagalambja.
febr. 2
8:14
Elütötte egy autó az ágyában (Kripto Akadémia)
Az ágyában ütött el autó egy férfit az Egyesült Államokban,valósággal berobbant a házba a sportkocsi.
febr. 2
8:48
Gazdagabbak, de feszültebbek lettek 60 év alatt a brit munkások (Kripto Akadémia)
Gazdagabbak, de jóval feszültebbek a britek mostanság, mint 60 éve - állítják egy brit tanulmány szerzői.
febr. 2
9:21
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Infostart)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre; a támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek - közölte az izraeli rendőrség.
febr. 2
9:42
Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből (Metropol)
Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre. A támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek.
febr. 2
10:00
Szabadon engedtek hat segélymunkást Jemenben (Metropol)
Jemenben szabadon engedtek elrablóik hat segélymunkást a védelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint.
febr. 2
10:54
Jogerős ítélet Szcientológia Egyház ellen csalás miatt (Kripto Akadémia)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
11:12
Ultraortodoxai gondot okoznak Izraelnek - Hatásuk túlnyúlik a szegregált buszokon (Kripto Akadémia)
Rachel Weinstein izraeli háziasszony nemrég buszra szállt a lakóhelyén, hogy elmenjen egy bevásárlóközpontba. Ugyanarra a járatra, amelyet rendszeresen használ, de amelyen most egy ultraortodox férfi is utazott, aki a jármű végébe küldte, ahol már több nő ült, a férfiaktól elkülönülve.
febr. 2
11:30
Magyar pályamunkával a csalás ellen (Metropol)
Magyar versenymunka lett az első az Európai Bizottság és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal hamisítás és csalás elleni uniós pályázatán - közölte az MTI-vel csütörtökön Brüsszelben Herczog Edit európai parlamenti képviselő.
febr. 2
11:48
Vinohradnícka oblas Tokaj (Metropol)
Tárgyalást tartottak csütörtökön az Európai Unió luxembourgi székhelyű Törvényszékén abban a jogvitában, amelyben Magyarország azt kéri, töröljék a Tokajra utaló szlovákiai bejegyzést a borra vonatkozó eredetmegjelöléseket tartalmazó, uniós elektronikus nyilvántartásból, az úgynevezett E-Bacchus listáról.
febr. 2
11:48
Rekordot döntött az olaszországi bűnözés (Kripto Akadémia)
Statisztikai adatok tanúsága szerint Olaszországban emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma, ezzel párhuzamosan csökkent a lakosság biztonságérzete.
febr. 2
11:50
Csalásért ítélték el a Szcientológia Egyházat (Metropol)
Bűnszövetkezetben elkövetett csalásért összesen 600 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte csütörtökön a párizsi fellebbviteli bíróság a Szcientológia Egyház két legjelentősebb franciaországi szervezetét, megerősítve a több mint két évvel ezelőtt meghozott elsőfokú ítéletet.
febr. 2
12:03
Leváltották a port-szaídi biztonsági igazgatót a véres tömegverekedés miatt (Infostart)
Leváltották Port-Szaíd észak-egyiptomi kikötőváros biztonsági igazgatóját egy szerda esti futballmérkőzés után kirobbant tömegverekedés miatt, amelynek legkevesebb 74 halálos áldozata és több száz sebesültje van - közölte csütörtökön a MENA hivatalos hírügynökség.
febr. 2
16:33
Vizsgálják a Costa Concordia kapitányának magatartását (Infostart)
Az ügyészség a kapitány magatartását vizsgálja a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia utolsó óráiban, melynek megmaradt tárgyai iránt nagy a kereslet interneten.
febr. 2
17:09
OMV: 30 százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezik Ausztriába (Infostart)
Mintegy harminc százalékkal kevesebb orosz földgáz szállítását mérték Ausztriában a baumgarteni földgázelosztó központnál - közölte csütörtökön az OMV osztrák földgáz- és kőolajipari konszern.
febr. 2
17:30
1 millió 238 ezer magyar él Romániában (Metropol)
1 millió 238 ezer magyar él Romániában, a kisebbség a lakosság 6,5 százalékát teszi ki - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

Keresés