2012. február 19. vasárnap

febr. 19
7:36
Börtön várhat a gyerekét iskolába gyalogoltató anyára (Kripto Akadémia)
Börtönbe kerülhet egy anya az Egyesült Államokban, mert büntetésből 7 kilométert gyalogoltatta volna 10 éves fiát az iskolába.
febr. 19
9:03
Gauck a legnépszerűbb német államfőjelölt (Metropol)
A németek többsége Joachim Gauck korábbi keletnémet polgárjogi harcost látná szívesen a Christian Wulff lemondásával megüresedett államfői poszton - derült ki felmérésekből.
febr. 19
10:36
Lettország: nem hivatalos nyelv az orosz (Kripto Akadémia)
Az orosz nyelv hivatalossá tételének nagyarányú elutasítása ellenére sikernek értékelte a lettországi népszavazást vasárnapi nyilatkozatában az orosz törvényhozás alsóháza, az Állami Duma külügyi bizottságának első alelnöke.
febr. 19
10:38
Iráni titkos atombombától tart a Nyugat (Kripto Akadémia)
Lehetséges, hogy atomprogramjának bővítésére készül Irán egy Kom város közelében lévő föld alatti létesítményben - mondta egy Bécsben dolgozó diplomata vasárnap a BBC-nek.
febr. 19
11:09
Nem lesz hivatalos nyelv az orosz Lettországban (Metropol)
A szavazók háromnegyede elutasította szombaton Lettországban népszavazáson, hogy az orosz a balti ország második hivatalos nyelve legyen - derült ki a választási bizottság által közölt, nem végleges eredményekből.
febr. 19
11:11
Vizsgálja az EU az Erzsébet-utalványt (Metropol)
A szolgáltatásnyújtás teljes szabadságának érvényesülését vizsgálja az Európai Bizottság az újonnan bevezetett magyar étkezési jeggyel, az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatban. Magyar sajtóértesülések szerint az európai uniós végrehajtó testülethez egyes piaci szereplőktől érkezett panasz.
febr. 19
12:21
Robbanások egy máramarosszigeti klubban (Metropol)
Feltehetőleg az utcai gázvezetékből szivárgott be a földgáz és az okozta azt a két robbanást, amely - nem sokkal egymás után - vasárnap hajnalban, illetve reggel következett be az erdélyi Máramarossziget egyik éjszakai mulatóhelyén: az elsőben fiatal lányok szereztek súlyos sérüléseket, a második robbanásban a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók, és a gáz- és áramszolgáltató vállalat…
febr. 19
12:39
Robbanások egy máramarosszigeti éjszakai szórakozóhelyen (Infostart)
Két robbanás következett be - röviddel egymás után - vasárnap hajnalban az erdélyi Máramarossziget egyik éjszakai mulatóhelyén: az elsőben hat lány súlyosan megsebesült, a második detonációban további tíz ember sérült meg.
febr. 19
12:42
Le Monde: Schmitt lemond-e? (Kripto Akadémia)
Christian Wulff német elnök lemondása kapcsán számolt be Schmitt Pál köztársasági elnök állítólagos plágiumügyéről a Le Monde című francia napilap hétvégi számában.
febr. 19
12:44
Reding: rövid idő alatt megvizsgálja az Európai Bizottság a magyar választ (Kripto Akadémia)
Gyors, jogi vizsgálatnak veti alá az Európai Bizottság a magyar kormánytól kapott válaszokat - nyilatkozta Viviane Reding, a bizottság alelnöke egy vasárnapi osztrák napilapnak.
febr. 19
12:57
Gauck a legnépszerűbb jelölt (Infostart)
Németországban a megkérdezettek többsége Joachim Gauck korábbi keletnémet polgárjogi harcost látná szívesen a Christian Wulff lemondásával megüresedett államfői poszton.
febr. 19
13:15
Görögország március 8-án indítaná az adósságcserét (Infostart)
Március 8-án indítaná és március 11-én le is zárná a magánhitelezők adósságcseréjét a görög kormány a hétvégén született megállapodás szerint.
febr. 19
13:15
Hónapokig a hó fogságában egy svéd férfi (Metropol)
Élve mentettek ki behavazott autójából Észak-Svédországban egy férfit, aki a rendőrség szerint hónapokat töltött a hó fogságába esett járművében egy erdő mélyén - írja hétvégi számában a The Telegraph című londoni lap.
febr. 19
13:54
Telefonhívások, e-mailek, sms-ek adatainak tárolását írná elő a brit kormány (Kripto Akadémia)
Minden egyes lakossági telefonhívás, szöveges üzenet, e-mail és felkeresett internetes honlap adatait tárolniuk kell a jövőben a brit szolgáltatóknak a kormány által tervezett terrorellenes szigorítási tervek alapján - írta a The Sunday Telegraph.
febr. 19
14:09
Gyorsan válaszol az Európai Bizottság (Infostart)
Gyors, jogi vizsgálatnak veti alá az Európai Bizottság a magyar kormánytól kapott válaszokat - nyilatkozta Viviane Reding, a bizottság alelnöke egy vasárnapi osztrák napilapnak.
febr. 19
14:09
Öngyilkos merénylet a bagdadi rendőrakadémia ellen (Metropol)
Legkevesebb tizennyolcan vesztették életüket vasárnap Bagdadban az iraki főváros rendőrakadémiája ellen végrehajtott öngyilkos merényletben - közölték helyi biztonsági források.
febr. 19
14:45
Ezért vizsgálja az unió az Erzsébet-utalványokat (Infostart)
A szolgáltatásnyújtás szabadságának érvényesülését vizsgálja az Európai Bizottság az Erzsébet-utalványoknál.
febr. 19
15:39
Kalózoknak nézték és lelőtték az indiai halászokat (Metropol)
Az indiai rendőrség közlése szerint vasárnap őrizetbe vettek két olasz állampolgárt, akik állítólag lelőttek két indiai halászt Kerala államban.
febr. 19
15:57
Irán leállította a brit és francia olajszállítást (Metropol)
Az iszlám ország olajügyi minisztériumának honlapjára vasárnap az került fel a tárca szóvivőjét idézve, hogy "Irán leállította a nyersolaj exportját a francia és a brit cégeknek... Irán más országoknak ad majd el".
febr. 19
16:00
Az RMDSZ főtitkára bírálja a magyar kormány támogatáspolitikáját (Kripto Akadémia)
Az RMDSZ főtitkára szerint továbbra is "igen ködös", hogy a magyar kormány az idén mekkora összeget kíván fordítani az erdélyi magyarság számára kiemelten fontos intézmények támogatására, és nem kiszámíthatóak, kézzelfoghatóak azok a kritériumok sem, amelyek alapján eldöntik, ki jogosult támogatásra és ki nem.
febr. 19
16:15
Irán leállította az olajszállítást francia és brit cégeknek (Infostart)
Irán leállította a nyersolaj eladását francia és brit cégeknek - közölte a teheráni olajügyi minisztérium holnapja. Elemzők szerint a lépés válasz az Európai Unió év eleji döntésére, amely szerint a közösség júliustól megszünteti az iráni olaj importját.
febr. 19
17:12
Francia elnökválasztás - Megfenyegették a baloldali jelöltet (Kripto Akadémia)
Előzetes eljárást indított a párizsi ügyészség annak a levélnek az ügyében, amelyben Francois Hollande-ot, a francia elnökválasztás baloldali jelöltjét életveszélyesen megfenyegették - erősítették meg vasárnap a Le Parisien című fővárosi napilap értesülését igazságügyi források.
febr. 19
17:27
Tüntetések a spanyol nagyvárosokban (Metropol)
Több százezren tüntettek vasárnap Spanyolország nagyvárosaiban a munkaügyi reform ellen, amely a korábbinál jóval hátrányosabb helyzetbe hozta a dolgozókat.
febr. 19
18:03
Börtönlázadás Mexikóban (Infostart)
Észak-Mexikóban egy börtönlázadásban, a rivalizáló fegyencek összecsapásaiban mintegy negyven ember halt meg vasárnap - közölték hivatalos források.
febr. 19
18:03
Egy gyermek és egy férfi halt meg (Metropol)
Lakástűzben Komáromban.
febr. 19
18:21
Börtönlázadás Mexikóban, közel 40 halott (Metropol)
Észak-Mexikóban egy börtönlázadásban, a rivalizáló fegyencek összecsapásaiban mintegy negyven ember halt meg vasárnap - közölték hivatalos források.
febr. 19
19:54
Hazatértek a romániai hókárosultaknak segítséget nyújtó speciális mentők (Kripto Akadémia)
Helyenként 4-5 méteres hóban dolgozva több településen is részt vett a romániai Buzau megye lakóinak megsegítésére indult segélyakcióban a vasárnap hazatért Életjel Mentőcsoport két tagja - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel
febr. 19
20:27
A csehek is lehetnek kettős állampolgárok (Metropol)
Várhatóan Csehország is lehetővé teszi a kettős állampolgárságot, a prágai belügyminisztérium erre vonatkozó tervezetét az iDnes hírportál ismertette vasárnap.
febr. 19
22:00
A tisztességes választásokért autóztak és ültek forgalmi dugókban (Kripto Akadémia)
A tisztességes választásokért autóztak vasárnap Oroszország-szerte egy ellenzéki akció résztvevői, akik Moszkvában még a forgalmi dugókban várakozást is vállalták.
febr. 19
23:27
Gauck „elnyerte az emberek szívét” (Metropol)
Soha nem készült politikusnak és soha nem volt tagja pártnak, 72 éves korára azonban mégis a lehető legmagasabb politikai tisztségbe választhatják meg Németországban Joachim Gauckot, akit már másodszor jelölnek államfőnek, ezúttal pártokon átívelő egyetértésben, a konzervatív-liberális kormánykoalíció és ellenzéki szociáldemokraták (SPD), valamint Zöldek összefogásával.

Keresés