2012. február 6. hétfő

febr. 6
5:12
Sarokba szorította Európát a sarkvidéki jellegű fagy (Kripto Akadémia)
Hazánkban négy ember halt meg péntek este óta a kegyetlen hideg miatt, ugyanakkor több száz ember életét mentették meg a rendőrök, tűzoltók, mentők és katasztrófavédők. Átengedik a határon a kamionosokat a horvát határőrök, hogy ne kelljen napokon keresztül járművűkben fagyoskodniuk. A Tisza jóformán befagyott, a Duna azonban egyelőre jégmentes, a jégtörők készenlétben állnak.
febr. 6
5:48
Republikánus rulett (Kripto Akadémia)
Nevadában tartják ma a következő republikánus megmérettetést, s az előjelek Mitt Romney számára kedvezőek. Las Vegasban a volt massachusettsi kormányzó értékes nyereményre tett szert, megkapta a milliárdos befektető, Donald Trump támogatását.
febr. 6
5:50
Moszkvai tüntetés Putyin mellett és ellen (Kripto Akadémia)
Becslések szerint mintegy kétszázezren tüntettek szombaton Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök mellett és ellen. A rendkívüli, mínusz húsz fokos hideg ellenére is rengetegen tódultak az utcákra. A két tábor között számháború dúlt a résztvevők nagyságáról, s ebből a becslési hadjáratból a rendőrség is alaposan kivette a részét.
febr. 6
5:52
Nyerő szériában a republikánus Romney (Kripto Akadémia)
Mitt Romney fölényes győzelmet aratott Nevadában is, de ez nem tántorította el vetélytársait. Newt Gingrich fogadkozik, hogy versenyben marad az augusztusi, tampai elnökjelölő konvencióig és végül ő szerzi meg a republikánus elnökjelöltséget. Rick Santorum és Ron Paul is tovább küzd a jelöltségért.
febr. 6
5:54
Tízezrek az utcákon (Kripto Akadémia)
További tüntetések várhatóak Szlovákiában az úgynevezett Gorilla-ügy miatt. A lehallgatási botrány a szlovák politikai elit korrupt mivoltára mutat rá. A péntek esti megmozduláson országszerte tízezrek vonultak az utcákra.
febr. 6
6:21
Obama szerint Izrael még nem döntött abban, hogy megtámadja-e Iránt (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök azt mondta egy vasárnapi tévéinterjújában: nem gondolja, hogy Izrael már eldöntötte volna, hogy katonai csapást mér Iránra, amiért gyaníthatóan atomfegyverre akar szert tenni.
febr. 6
6:39
Sauli Niinistö nyerte meg a finn elnökválasztást (Infostart)
Sauli Niinistö nyerte meg a finn elnökválasztást. A legfőbb kormányzó erő, a Nemzeti Koalíciós Párt jelöltje a szavazatok 62,6 százalékát szerezte meg a vasárnapi, második fordulóban az összes voks összeszámlálása alapján.
febr. 6
7:18
Folytatódiik az erőszak Szíriában (Metropol)
Ötvenhat halálos áldozata volt vasárnap Szíriában az erőszakos cselekményeknek, és ezeknek a fele civil.
febr. 6
7:20
Felborult egy menekülteket szállító hajó Dominikában (Metropol)
Felborult egy körülbelül 70 menekültet szállító, túlzsúfolt embercsempész-hajó a Dominikai Köztársaság partjai közelében. A szigetország hatóságai 13 túlélőt és 17 holttestet találtak.
febr. 6
7:22
Földrengés a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Legkevesebb 43-an vesztették életüket a Fülöp-szigetek középső részét hétfőn megrázó földrengésben. A 6,8-es erősségű rengést követő első híradások egy gyermek haláláról számoltak be.
febr. 6
7:36
Orbán meglepte a hajléktalanokat (Metropol)
Bejelentés nélkül tett látogatást vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök az Aszódi úti hajléktalanszállón. A kormányfő arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok az új intézményben.
febr. 6
8:30
Felrobbant egy gyár Pakisztánban (Metropol)
Gázrobbanásban összeomlott hétfőn egy háromemeletes gyár a pakisztáni Lahorban, három ember meghalt, tucatnyian a romok alá szorultak.
febr. 6
9:57
Lemondott a román miniszterelnök (Infostart)
A kormány hétfő reggeli ülésén bejelentette kabinetje lemondását Emil Boc, Románia miniszterelnöke.
febr. 6
10:36
Lemondott a román kormány (Metropol)
Emil Boc kormányfő döntésével csillapítani szeretné a feszült romániai politikai és társadalmi közhangulatot, egyúttal megóvni az ország meglehetősen sok áldozat árán elért gazdasági stabilitását.
febr. 6
11:45
Tanítási szünet a vajdasági iskolákban (Infostart)
A rendkívüli helyzet bevezetése, azaz a kiadós havazás és a nagy hideg miatt elrendelt tanítási szünet 900 ezer diákot és 120 ezer oktatásügyi dolgozót érint Szerbiában.
febr. 6
12:06
Románia - Londoni elemzők: valószínűleg nincs veszélyben az IMF/EU-program (Kripto Akadémia)
Valószínűleg nincs veszélyben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU által Románia számára jóváhagyott támogatási program a román kormány lemondása után sem - vélekedtek a kabinet lemondásának hétfői bejelentését követően londoni felzárkózó piaci elemzők.
febr. 6
13:15
Az izraeli kormányfő megtiltotta minisztereinek, hogy Iránról beszéljenek (Infostart)
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő megtiltotta minisztereinek és tábornokainak, hogy nyilvánosan felvessék az iráni atomlétesítmények elleni támadások lehetőségét - közölte az izraeli média hétfőn.
febr. 6
13:54
A KMKSZ tiltakozik a kárpátaljai magyar médiaszakember leváltása ellen (Kripto Akadémia)
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége hétfőn nyilatkozatot tett közzé, amelyben tiltakozik Kulin Zoltánnak, a Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaság első vezérigazgató-helyettesének tisztségéből történt leváltása ellen.
febr. 6
14:09
Catalin Predoiu igazságügy-miniszter vezeti ideiglenesen a román kormányt (Infostart)
raian Basescu román államfő Catalin Predoiu igazságügy-minisztert nevezte ki hétfőn ideiglenesen a román kormány élére.
febr. 6
15:21
Miért mondott le a román miniszterelnök? (Infostart)
Lemondott tisztségéről Emil Boc román miniszterelnök. Pászkán Zsolt, az Eurokom romániai sajtófigyelő politikai elemzője szerint a kormánypárt ezzel próbálja elkerülni a novemberi választásokon a teljes vereséget.
febr. 6
15:57
Az Egyesült Államok bezárta damaszkuszi nagykövetségét (Infostart)
Az Egyesült Államok hétfőn bezárta damaszkuszi nagykövetségét és kivonta annak maradék személyzetét, miután a szíriai kormány nem volt hajlandó orvosolni a képviselet biztonsági aggályait - jelentette a CNN amerikai külügyminisztériumi vezetőkre hivatkozva.
febr. 6
16:00
Szabadon bocsátását követelte Breivik (Metropol)
Azonnali szabadon engedését követelte hétfői meghallgatásán Anders Behring Breivik jobboldali szélsőséges, aki tavaly 77 embert ölt meg Norvégiában, öldöklését az ország "kulturális tönkretétele" elleni harc szükséges tettének nevezve.
febr. 6
16:54
Putyin szakértői kormányt akar (Metropol)
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, az elnöki poszt várományosa hétfőn úgy vélte: a március 4-i elnökválasztás után létrejövő orosz kormány nem lesz koalíciós kormány, de oda szakemberek kerülnek majd be, függetlenül attól, milyen politikai nézeteket vallanak.
febr. 6
18:24
360 áldozata van az Európát sújtó hideghullámnak (Metropol)
Az Európát tíz napja elért hideghullám továbbra is szedi áldozatait, és a közúti balesetek miatti haláleseteket nem számítva eddig már 360 ember életét követelte.
febr. 6
18:42
A brit uralkodó gyémántjubileuma (Metropol)
Különösebb felhajtás nélkül ünnepelte uralkodója trónra lépésének hatvanadik évfordulóját hétfőn Nagy-Britannia népe, és maga az ünnepelt is, aki gyémántjubileumát gyermekek körében töltötte.
febr. 6
19:36
Szigorúbb szankciók Irán ellen (Metropol)
Rendeletben szigorította meg hétfőn Barack Obama amerikai elnök az Irán, valamint az iszlám köztársaság központi bankja elleni szankciókat.
febr. 6
19:38
Athén elfogadja a 15 ezer közalkalmazott elbocsátását (Metropol)
A görög koalíciós kormány - hétfő késő délutáni bejelentése szerint - elfogadja hitelezői 15 ezres idei közalkalmazotti létszámcsökkentésre vonatkozó követelését.
febr. 6
19:51
A román államfő a külföldi hírszerzés főnökét bízta meg kormányalakítással (Infostart)
Traian Basescu román államfő Mihai Razvan Ungureanut, a román Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) vezetőjét bízta meg kormányalakítással. Ungureanu kijelentette, hogy az ország gazdasági és politikai stabilitásának megőrzését tartja legfontosabb feladatának.
febr. 6
20:12
A hírszerzés főnöke alakít kormányt Romániában (Metropol)
Traian Basescu román államfő Mihai Razvan Ungureanut, a külföldi hírszerzés főnökét bízta meg kormányalakítással.
febr. 6
20:30
Szíria haladékot kapott Oroszországtól (Metropol)
Daher Rashed, az Eötvös Loránd Tudományegyetem arab tanszékének tanársegédje szerint azzal, hogy nem sikerült a hétvégén elfogadni az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát Szíriáról, az ázsiai ország haladékot kapott Oroszországtól a belpolitikai helyzet rendezésére.
febr. 6
22:00
Meghalt egy férfi egy X. kerületi lakástűzben (Metropol)
Súlyos füstmérgezés következtében meghalt egy 60 év körüli férfi, miután a lakásában tűz ütött ki hétfő este Budapesten, a X. kerületi Liget utcában - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel.
febr. 6
23:48
Lázár: változtatunk a Magyarország-képen (Metropol)
Magyarországon a kormányzásban a következő két év a hibák kijavításának ideje lesz, így már hetekben belül számos törvény módosul, Németországban pedig intenzív kampány kezdődik a Magyarországról az utóbbi időszakban kialakult kedvezőtlen kép megváltoztatására - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a berlini magyar nagykövetségen tartott előadásában.

Keresés