2012. február 17. péntek

febr. 17
6:06
Lovas szobor a két Kimnek (Kripto Akadémia)
Hatalmas katonai parádéval emlékezett Észak-Korea decemberben elhunyt Kedves Vezetőjére, Kim Dzsong Ilre, 70 születésnapja alkalmából. A phenjani, Fénylő csillag napjának nevezett ünnepséget közvetítette az állami televízió.
febr. 17
6:08
Széthullóban a Gorilla elleni mozgalom (Kripto Akadémia)
Komoly nézeteltérésekre került sor a pozsonyi gorillaellenes tiltakozó akciók szervezőinek körében. Ennek következtében lényegében felbomlott a csoport. A szlovák politikai élet megtisztulását célzó civil mozgalom jövője bizonytalanná vált.
febr. 17
6:10
Vezetőre vár Líbia népe (Kripto Akadémia)
Tízezrek vettek részt azon fáklyás meneten, amelyet a líbiai felkelés központjában, Bengáziban szerveztek tegnap. A líbiai diktátor, Muammar Kadhafi ellenes felkelés egy éve, 2011. február 15-én egy spontán tüntetéssel indult, amikor is Tripoli Abu Slim nevű rettegett börtönében 1996-ban lemészárolt 1200 áldozat hozzátartozói a rendőrfőkapitányság elé vonultak Fathi Tarbel fogvatartott ügyvéd…
febr. 17
6:12
Wilders hallatott magáról (Kripto Akadémia)
Panaszoldalt hozott létre a holland szélsőjobboldali vezető. A honlapon bárki beírhat, aki számára valamiféle kellemetlenséget okoztak a Kelet- és Közép-Európából érkezett bevándorlók. Bár a politikust számos bírálat érte Hollandiában, az oldalt nem kell levennie az internetről.
febr. 17
6:39
Az ENSZ Közgyűlése elítélte a szíriai rezsimet (Infostart)
Az ENSZ Közgyűlése csütörtökön túlnyomó többséggel elfogadta azt a határozatot, amely az Arab Liga tervezetével összhangban lemondásra szólítja fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és elítéli a damaszkuszi rezsimet az emberi jogok megsértéséért.
febr. 17
7:54
Az ENSZ Közgyűlése elítélte a szíriai rezsimet (Metropol)
Az ENSZ Közgyűlése csütörtökön túlnyomó többséggel elfogadta azt a határozatot, amely az Arab Liga tervezetével összhangban lemondásra szólítja fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és elítéli a damaszkuszi rezsimet az emberi jogok megsértéséért.
febr. 17
8:27
Washington: Irán uránt dúsít, de még nem döntött az atombomba megépítéséről (Infostart)
Irán folytatja az urándúsítást, de az amerikai hírszerzés értesülései szerint még nem hozott végleges döntést atomfegyver kifejlesztéséről - mondta el Leon Panetta amerikai védelmi miniszter és James Clapper nemzeti hírszerzési igazgató csütörtökön kongresszusi bizottságok előtt.
febr. 17
9:03
Thaiföldön két újabb gyanúsítottak keresnek (Infostart)
Két újabb gyanúsítottat keresnek a thaiföldi hatóságok az izraeli diplomaták elleni megkísérelt merényletekkel összefüggésben - közölte pénteken egy bangkoki rendőrparancsnok.
febr. 17
9:21
Csődbe ment az Air Australia (Infostart)
Több ezer utas rekedt pénteken Hawaii szigetén és Thaiföldön, miután csődvédelmet kért az Air Australia diszkont légitársaság.
febr. 17
10:51
Az elmúlt két hét leghevesebb támadása indult Homsznál (Infostart)
Az elmúlt két hét leghevesebb támadását indította a szíriai hadsereg pénteken a közép-szíriai Homsz városánál a felkelők egyik központja ellen - közölte egy ellenzéki fegyveres.
febr. 17
10:54
Percenként 4 rakéta csapódik be Homsznál (Metropol)
Az elmúlt két hét leghevesebb támadását indította a szíriai hadsereg pénteken a közép-szíriai Homsz városánál a felkelők egyik központja ellen, a támadásokban öten meghaltak - mondták el emberjogi szervezetek és szemtanúk.
febr. 17
11:27
Lemondott a német államfő (Infostart)
Lemondott hivataláról a német szövetségi elnök. Christian Wulff ezt a berlini Bellevue kastélyban tartott pénteki sajtótájékoztatón jelentette be. Németországban húsz hónapon belül másodszor távozik posztjáról az államfő.
febr. 17
12:06
Elindulhat az ügyészségi vizsgálat a német államfő ellen (Metropol)
Lemondott hivataláról a német szövetségi elnök. Christian Wulff ezt a berlini Bellevue kastélyban tartott pénteki sajtótájékoztatón jelentette be. Összpárti egyeztetéssel döntenek az utódról. A lemondással automatikusan megszűnik a német államfő mentelmi joga, így minden külön intézkedés nélkül elindulhat a tervezett ügyészségi vizsgálat a kereszténydemokrata politikus ellen.
febr. 17
12:06
Lemondott a német államfő (Kripto Akadémia)
Angela Merkel pénteken a német szövetségi elnök lemondását követően közölte: a kormány arra törekszik, hogy politikai oldalakon átívelő együttműködéssel találják meg Christian Wulff utódját, a következő államfő többpárti jelölt legyen.
febr. 17
13:36
Öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát pénteken egy mecsetnél az északnyugat-pakisztáni Paracsinar városában, a terrorcselekménynek sok halottja és sebesültje van a helyi média szerint.
febr. 17
13:54
Feljelentették Putyint (Metropol)
Vlagyimir Putyinnak, a kormányzó Egységes Oroszország párt elnökjelöltjének felelősségre vonását kezdeményezte a főügyészségnél egy ellenzéki aktivista, "választók megvesztegetésének egyértelműen bizonyított tényére" hivatkozva.
febr. 17
15:24
Szlovákiában megszűnik a képviselői mentesség (Metropol)
Ivan Gasparovic szlovák államfő pénteken aláírta azt a törvénymódosítást, amely megszünteti a parlamenti képviselők, az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét.
febr. 17
15:24
Terjed a közterületi alkoholfogyasztás tilalma a cseh városokban (Kripto Akadémia)
Terjed a közterületi alkoholfogyasztás tilalma a csehországi városokban. Míg öt éve csak nagyjából egytucatnyi város közterületein volt tilos az alkoholfogyasztás, ma ez már több mint 300 települést érint.
febr. 17
15:42
Aláírta a szlovák államfő a képviselői mentesség megszüntetéséről szóló törvényt (Kripto Akadémia)
Ivan Gasparovic szlovák államfő pénteken aláírta azt a törvénymódosítást, amely megszünteti a parlamenti képviselők, az államfő, az államügyészek, a bírák és a rendfenntartó szervek tagjainak szabálysértési mentességét.
febr. 17
16:18
Lemondott a német elnök (Kripto Akadémia)
Lemondott Christian Wulff német elnök, miután előző nap a hannoveri ügyészség jelezte: foglalkozni kíván elhallgatott hitelfelvételi ügyével és más pénzügyi botrányaival, ezért mentelmi jogának felfüggesztését kéri. Angela Merkel kancellár sajnálkozását fejezte ki Wulff lemondása miatt, egyben jelezte, az ellenzékkel konzultál az új államfő személyéről.A német elnöki hivatal már a reggeli órákban…
febr. 17
16:54
Maximalizálják a csokik kalóriatartalmát (Metropol)
A Mars amerikai élelmiszeripari konszern a jövőben csak legfeljebb 250 kalóriát tartalmazó csokoládészeleteket állít elő.
febr. 17
16:54
Lavina temette be a holland uralkodó fiát (Kripto Akadémia)
Lavina temette be Johan Friso holland herceget pénteken az osztrák Alpokban, állapota kritikus - értesült a Volkskrant című napilap pénteken.
febr. 17
17:12
Megkapta a magyar válaszokat az EB (Metropol)
Megkapta az Európai Bizottság azokat a válaszokat, amelyeket a kormány küldött az egy hónappal ezelőtt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárások keretében.
febr. 17
18:06
Felhasználják a kampányban a szlovákiai romákat (Kripto Akadémia)
A választásokra készülő Szlovákiából néhány héttel ezelőtt egy furcsa, csak "szájról szájra" terjedő, a link ismerete nélkül el sem érhető anyag jelent meg a Youtube videómegosztón. A feltöltött tartalom nem videó, hanem egy zene-szám, amit a Magyar Koalíció Pártjához (MKP) közel álló forrás osztott meg, és amely felturbósított cigányzene segítségével az MKP-re szavazásra buzdítja a szlovákiai…
febr. 17
18:24
Kroes visszautasította a néppárti kritikát (Metropol)
Neelie Kroes, az Európai Bizottság holland alelnöke visszautasította az Európai Parlament néppárti frakciójának bírálatát, azt "tiszta pártpolitikának" bélyegzte - írta a holland baloldali Volkskrant napilap pénteki száma.
febr. 17
18:39
Elindulhat az ügyészségi vizsgálat Wulff ellen (Infostart)
A lemondással automatikusan megszűnik a német államfő mentelmi joga, így minden külön intézkedés nélkül elindulhat a tervezett ügyészségi vizsgálat a kereszténydemokrata politikus ellen.
febr. 17
19:00
Meghalt egy Pulitzer-díjas amerikai újságíró Szíriában (Metropol)
Feltehetően asztmarohamban elhunyt a The New York Times című amerikai lap munkatársa, Anthony Shadid, aki titkos riportúton járt Szíriában — jelentette pénteken az amerikai napilap.
febr. 17
19:15
A Pentagon 10 ezer katonát von ki Európából (Infostart)
A Pentagon az amerikai haderő átszervezésének keretében mintegy 10 ezer katonát von majd ki Európából - közölte pénteken a The Wall Street Journal.
febr. 17
19:18
Csökkent az euróövezet összeomlásának kockázata (Metropol)
Enyhült a piaci feszültség az euróövezetben annak hatására, hogy az eurójegybank csaknem ötszáz milliárd eurónyi friss likviditást juttatott a tagállamok bankrendszereibe, és ennek nyomán csökkent az esélye a valutaunió összeomlásának is - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
febr. 17
19:20
A Pentagon 10 ezer katonát von ki Európából (Metropol)
A Pentagon az amerikai haderő átszervezésének keretében mintegy 10 ezer katonát von majd ki Európából - közölte pénteken a The Wall Street Journal.
febr. 17
19:54
Meghalt egy magyar síelő Szlovákiában (Metropol)
Meghalt egy magyarországi síelő a szlovákiai Kubínská Hola síközpontban péntek délután - adta hírül a TASR állami hírügynökség a hegyi mentőszolgálat információira hivatkozva.
febr. 17
20:12
Keresztbe fordult egy kamion Kondoroson (Metropol)
Keresztbe fordult egy kamion péntek este Kondoros belterületén, a jármű elvontatásáig egy sávban lehet közlekedni - közölte a Békés megyei katasztrófavédelem ügyelete.
febr. 17
20:45
Folytatódik a sztrájk a frankfurti repülőtéren (Infostart)
Több mint 290 járatot kellett pénteken törölni a frankfurti repülőtér földi kiszolgáló személyzetének második napja tartó sztrájkja miatt. A munkabeszüntetés két magyarországi Lufthansa gépet is érintett.
febr. 17
20:48
Robbantásra készültek a washingtoni kongresszusnál (Metropol)
Az amerikai kongresszus közelében pénteken letartóztattak egy férfit, aki abban a hiszemben volt, hogy támadásra alkalmas robbanóanyag van a birtokában - közölte az Szövetségi Nyomozó Iroda.
febr. 17
21:24
Letartóztattak egy férfit, aki robbantásra készült a washingtoni kongresszusnál (Kripto Akadémia)
Az amerikai kongresszus közelében pénteken letartóztattak egy férfit, aki abban a hiszemben volt, hogy támadásra alkalmas robbanóanyag van a birtokában - közölte az Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
febr. 17
21:39
Titkos háború Izrael és Irán között (Infostart)
Egy jót buliztak a piroslámpás negyedéről ismert thaiföldi Pattayán azok az irániak, akiket merénylet szervezésével vádolnak. Egyiküknek a lábát szakította le egy kézigránát, amikor menekülni próbált a rendőrök elől. Biztonsági szakértők szerint Irán és Izrael Bond-filmeket idéző módszerekkel egyfajta hidegháborút vív, és nem lehet tudni, mi lesz a következő lépés.
febr. 17
21:42
Börtönbüntetés a Facebook meghackeléséért (Metropol)
Egy brit diákot nyolc hónapi börtönbüntetésre ítéltek pénteken, mert kényes információkat lopott el a Facebook közösségi honlap belső hálózatából.
febr. 17
21:42
Berlinale - A Tabu című film kapta a kritikusok FIPRESCI-díját (Kripto Akadémia)
Miguel Gomes portugál rendező filmje, a Tabu kapta péntek este a 62. Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját.

Keresés