2012. február 20. hétfő

febr. 20
6:06
Dzurinda nem adja át az SKDÚ vezetését (Kripto Akadémia)
Mikuláą Dzurinda szombaton, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SKDÚ) zólyomi elnökségi ülésén közölte, nem távozik a pártvezetői posztról.
febr. 20
6:08
Csapdába csalta az FBI a washingtoni robbantót (Kripto Akadémia)
Egy éve követték a szövetségi hatóságok azt a marokkói férfit, aki öngyilkos robbantást akart végrehajtani a washingtoni Capitoliumnál.
febr. 20
6:10
Kedvenc dalaival búcsúztatták Whitneyt (Kripto Akadémia)
Temetni és dícsérni ment szombaton fél Hollywood a New Jersey állambeli Newarkba. A New Hope baptista templomban majd négy óra hosszat tartott a 48 éves korában egy hete elhunyt Whithney Houston búcsúztatója.
febr. 20
6:21
Joachim Gauck a többpárti jelölt a német államfői tisztségre (Infostart)
Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét jelöli a Német Szövetségi Köztársaság elnöki tisztségére a konzervatív-liberális kormánykoalíció az ellenzéki szociáldemokratákkal és Zöldekkel közösen - jelentette be vasárnap este Berlinben Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata CDU elnöke.
febr. 20
7:33
Dübörög a szlovák választási kampány (Infostart)
Szlovákiában a hétvégén hivatalosan is elkezdődött a választási kampány a márciusi előrehozott parlamenti választások előtt. A választók kegyeiért 26 párt és mozgalom verseng, ám reális esélye a bejutásra csupán 5-7 pártnak van.
febr. 20
7:36
Joachim Gauck lehet a német államfő (Kripto Akadémia)
Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét jelöli a Német Szövetségi Köztársaság elnöki tisztségére a konzervatív-liberális kormánykoalíció az ellenzéki szociáldemokratákkal és Zöldekkel közösen - jelentette be vasárnap este Berlinben Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata CDU elnöke.
febr. 20
11:09
Negatív nyilatkozatokat akartak kicsikarni Habsburg Györgyből (Infostart)
"Habsburg György elítéli a Magyarország ellen irányuló negatív információk cunamiját" - ezzel a címmel jelent meg a Nouvelles de France, magyarul Franciaországi hírek című liberális-konzervatív havilap februári száma. A Magyar Vöröskereszt elnökeként nyilatkozó közéleti személyiség a vele készült kétoldalas interjúban védelmébe veszi a magyar kormányt. Hasonló módon jár el legutóbbi számában a…
febr. 20
12:03
Rakétákat találtak az algériai homokba ásva (Metropol)
Valóságos arzenált, benne 43 darab, levegőben lévő repülőgépek kilövésére alkalmas rakétát találtak az algériai biztonsági szervek az ország délkeleti részén, nem messze a líbiai határtól - jelentette hétfőn az El Watan című, francia nyelvű helyi lap.
febr. 20
12:24
Késesek lehetnek Budapesten a frankfurti repülőtéri sztrájk miatt (Kripto Akadémia)
Késésekre lehet számítani a frankfurti repülőtéri sztrájk miatt a Budapest és Frankfurt között közlekedő járatoknál, eddig minden járat elindult, és nem érkezett jelzés törlésről - nyilatkozta Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) kommunikációs igazgatója.
febr. 20
12:26
Irán egyre nehezebben tudja eladni olaját (Kripto Akadémia)
Irán nehezen talál vevőt exportra szánt olajának csaknem negyedére, jeleként annak, hogy az iráni nukleáris fejlesztési program miatt bevezetett nyugati szankciók máris éreztetni kezdik hatásukat - írta a hétfői Financial Times.
febr. 20
12:39
Cséfalvay szerint hamarosan indulhatnak a tárgyalások (Metropol)
Cséfalvay Zoltán szerint az EU-val és az IMF-fel hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások, amelyek március végén vagy áprilisban le is zárulhatnak egy biztonsági védőhálóról.
febr. 20
13:51
Szlovákiában Fico a leghitelesebb (Metropol)
Robert Fico a leghitelesebb politikus Szlovákiában az MVK közvélemény- kutató ügynökség által készített felmérés szerint.
febr. 20
15:39
Többsebességes integráció felé halad Európa (Metropol)
Az euróválság kezelésében a fiskális paktum létrehozásával a többsebességes Európa felé haladnak a tagállamok - hangzott el egy hétfői tanácskozáson a Magyar Külügyi Intézetben.
febr. 20
16:51
Iráni hadgyakorlatok a nukleáris létesítmények védelmére (Metropol)
Hadgyakorlatot kezdett Irán hétfőn, tökéletesítendő nukleáris létesítményeinek védelmét - közölte az IRNA állami hírügynökség.
febr. 20
17:09
Nyitott pontok a görög mentőcsomagban (Metropol)
Továbbra is tisztázásra vár néhány részletkérdés a Görögországnak szánt újabb euróövezeti pénzügyi mentőcsomagot illetően - mondta újságíróknak Jean-Claude Juncker hétfőn Brüsszelben, az eurózónabeli országok pénzügyminisztereinek tanácskozása előtt.
febr. 20
17:27
AMSZ: durva bírálatok érték Magyarországot (Metropol)
Noha Magyarország demokrácia, a NATO tagja és az Egyesült Államok fontos szövetségese, az utóbbi időben durva és gyakran méltánytalan bírálatok érték mind az Egyesült Államokban, mind máshol külföldön - hangoztatta az Amerikai Magyar Szövetség a héten Magyarországra és Szlovákiába látogató amerikai kongresszusi küldöttség tagjaihoz intézett levelében.
febr. 20
17:45
NYT: nem elég az izraeli légierő Iránban (Metropol)
Az iráni nukleáris objektumok megsemmisítéséhez összehasonlíthatatlanul nagyobb katonai kapacitás szükséges, mint az iraki és a szíriai reaktorokat 1981-ben, illetve 2007-ben leromboló izraeli "sebészeti" csapásokhoz, és nem biztos, hogy Izrael rendelkezik ilyennel.
febr. 20
18:03
Az államfő hivatala cáfolja a Blikk állításait (Metropol)
Cáfolja a Schmitt Pál államfői programjaival kapcsolatos, a Blikk hétfői számában megjelent több állítást a Köztársaság Elnöki Hivatal.
febr. 20
19:33
Sikert arattak a vízilabda szabadságharcosai (Infostart)
"Elkészülni, vigyázz, dok!" címmel sport-dokumentumfilm fesztivál kezdődött Londonban. Az Európai Unió tagországai által működtetett kulturális intézetek ezzel tisztelegnek a közelgő olimpiai játékok előtt. Láthatunk filmeket hajléktalanok labdarúgó-bajnokságáról és nyolcvanhárom éves rúdugróról is, de megtelt a londoni Francia Intézet jókora mozija, mikor a múlt hét végén A szabadság vihara című…
febr. 20
19:51
Március 18-án választhatják meg Gauckot (Metropol)
Németországban Norbert Lammert, a törvényhozás alsóházának elnöke hétfőn hivatalosan összehívta az államfőválasztásra hivatott szövetségi közgyűlést március 18-ra, s a testület várhatóan Joachim Gauckot választja meg szövetségi elnöknek.
febr. 20
20:09
A Fehér Házba várják Netanjahut (Metropol)
Barack Obama március 5-re fehér házi látogatása hívta meg Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt - közölte hétfőn az amerikai elnök hivatala.
febr. 20
20:11
Lezuhant egy amerikai repülőgép (Metropol)
Egy afganisztáni bevetésről visszatérve lezuhant egy amerikai katonai felderítő repülőgép Dzsibutiban - jelentette be hétfőn az Afrikai Parancsnokság.
febr. 20
21:39
Az ügyész halálos ítéletet kért Mubarakra (Metropol)
Az egyiptomi ügyészség megerősítette hétfőn, hogy halálos ítéletet kér Hoszni Mubarak volt elnökre tüntetők tavalyi tömeges lemészárlása miatt.
febr. 20
21:41
Görögország: az utolsó milliárdokról tárgyalnak (Metropol)
Görögország nemzetközi hitelezői között még mindig nem született egyezség, a 120 százalékos GDP-arányos adósságszint eléréséhez szükséges néhány milliárd eurónyi adósság leírásának mikéntjéről, hétfőn azonban mindenképpen eredmény születik, mivel csak így tartható a márciusi államcsőd elkerüléséhez szükséges menetrend - mondták a Dow Jones üzleti hírügynökségnek a tárgyalásokat jól ismerő források…

Keresés