2012. február 11. szombat

febr. 11
5:30
Vérfürdő Aleppóban (Kripto Akadémia)
Katasztrofális helyzet alakult ki a szíriai lázadások fellegvárában, Homszban, melyet a damaszkuszi kormányerők egy hét óta nehézfegyverekkel lőnek. Barack Obama amerikai elnök felszólította a rezsimet az öldöklés befejezésére, az Európai Unió pedig azt követelte Oroszországtól, hagyjon fel a Szíriát elítélő határozat elfogadásának megakadályozásával az ENSZ Biztonsági Tanácsában.
febr. 11
5:48
Engedtek a katonanők nyomásának (Kripto Akadémia)
A Pentagon ismét enyhítette a nők katonai szolgálatának feltételeit, de 238 ezer állást továbbra is csak férfiak tölthetnek be az amerikai fegyveres erőknél. Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön jelentette be, hogy a jövőben harcoló alakulatoknál is szolgálhatnak nők, például hírszerző tisztként, vagy műszaki alakulatban.
febr. 11
5:50
Timosenko megkeseríti Janukovics életét (Kripto Akadémia)
Botrányos jelenetekkel kezdődött az ukrán parlament tavaszi ülésszaka. A hivatali visszaélés vádjával börtönben sínylődő Julija Timosenko korábbi miniszterelnök, ellenzéki pártelnök, még távollétében is képes volt kellemetlen pillanatokat okozni legfőbb politikai riválisának, Viktor Janukovics államfőnek, aki szerinte őt személyes bosszúból juttatta a rácsok mögé.
febr. 11
5:52
Oxfordban végzett a román miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Mihai Razvan Ungureau, a csütörtökön beiktatott új bukaresti kormányfő az első olyan román miniszterelnök, aki az oxfordi egyetemen, "a világ kormányfőinek és elnökeinek alma materén" szerzett diplomát - olvasható Nagy-Britannia romániai nagykövetségének blogján.
febr. 11
5:54
Aszadék vagyona (Kripto Akadémia)
Szíriában nem ér véget az öldöklés. Naponta több tucatnyi halottról érkeznek írek. A kormányerők különös brutalitással lépnek fel a lázadókkal szemben. Basár el-Aszad láthatóan hallani sem akar semmiféle kompromisszumról. Nemcsak hatalmát, tetemes vagyonát is félti.
febr. 11
8:45
Szexuális szolgáltatással keres pénzt a lengyel egyetemisták ötöde (Infostart)
Szexuális szolgáltatásokat nyújt a lengyel egyetemisták ötöde egy wroclawi szociológus felmérése szerint, a jelenséggel a Lengyelországban február második felétől vetített Szex felsőfokon (Sponsoring) című filmjében Malgorzata Szumowska rendező is foglalkozik.
febr. 11
10:00
Növekvő illegális migráció a hideg idő miatt (Metropol)
Fellendítette az illegális migrációt a szélsőségesen hideg időjárás - mondta a rendőrség Győr-Moson-Sopron megyei határrendészeti vezetője.
febr. 11
10:18
Géppisztollyal ölte volna meg Obamát egy üzbég (Metropol)
Beismerte Barack Obama amerikai elnök megölésének szándékát pénteken egy alabamai bíróságon az a fiatal üzbég férfi, aki többször is ezzel fenyegetőzött. Mint mondta, egy üzbegisztáni iszlám terrorszervezet utasítására cselekedett, és egy géppisztollyal akarta lelőni az elnököt valamelyik kampányútján.
febr. 11
10:54
Vasárnap szavaznak a görög államcsődről (Metropol)
A görög kormány "egyhangúlag" jóváhagyta szombat hajnalban az EU-IMF-mentőcsomagról szóló megállapodást és az ennek fejében meghozandó takarékossági intézkedéseket, amelyekkel elkerülhető, hogy az ország már márciusban csődbe menjen - közölte a miniszterelnöki hivatal a francia hírügynökséggel.
febr. 11
10:56
Kadhafi egyik fia vissza akar térni Líbiába (Metropol)
Vissza akar térni Líbiába Szaadi Kadhafi, a megbuktatott volt líbiai vezető, Moammer Kadhafi egyik fia. A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) erre fel újból felkérte Nigert, hogy adja át neki Szaadit.
febr. 11
12:42
Nem várnak nagy változást az elnökváltástól Finnországban (Kripto Akadémia)
Teija Tiilikainen, a Finn Külügyi Intézet igazgatója szerint várhatóan nem hoz nagy változást az ország életébe az új finn köztársasági elnök, Sauli Niinistö múlt vasárnapi megválasztása.
febr. 11
14:30
Csődbe juthatnak a szlovák kórházak (Metropol)
A szlovákiai kórházak eladósodásához vezet az orvosok béreinek, az egészségügyi tárca által decemberben jóváhagyott emelése - írta a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál szombaton.
febr. 11
14:32
Letartóztatások a brit sajtóbotrány ügyében (Metropol)
Újságírókat, rendőrt, katonát, minisztériumi alkalmazottat, összesen nyolc személyt vettek őrizetbe szombaton Londonban az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányát feltáró rendőrségi vizsgálat keretében.
febr. 11
14:45
Őrizetbe vették az egyik legnagyobb bulvárlap öt újságíróját (Infostart)
Nyolc személyt vettek őrizetbe szombaton Londonban az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányát feltáró rendőrségi vizsgálat keretében.
febr. 11
15:24
Felvételek a Costa Concordia utolsó óráiról (Metropol)
Egy hónappal a január 13-án Giglio szigeténél zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után az olasz és külföldi televíziócsatornák több videó - és mobilfelvételt is nyilvánosságra hoztak az üdülőhajó utolsó óráiról.
febr. 11
15:24
Felvételek a Costa Concordia utolsó óráiról (Kripto Akadémia)
Egy hónappal a január 13-án Giglio szigeténél zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után az olasz és külföldi televíziócsatornák több videó - és mobilfelvételt is nyilvánosságra hoztak az üdülőhajó utolsó óráiról.
febr. 11
16:51
Tüntetés Görögországban a megszorítások ellen (Infostart)
Görögország több nagyvárosában ezrek tüntettek szombaton a kormány által hajnalban jóváhagyott gazdasági mentőcsomag, az EU-val és az IMF-fel kötött megállapodás ellen tiltakozva.
febr. 11
18:06
ACTA-ellenes tüntetések Európában (Metropol)
Európa-szerte - így Münchenben 16 ezren, Párizsban több százan, Szófiában közel négyezren, Budapesten mintegy ezren - tüntettek szombaton a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Agreement - ACTA) ellen.
febr. 11
18:21
Videófelvételek a Costa Concordia utolsó óráiról (Infostart)
Egy hónappal a január 13-án Giglio szigeténél zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után az olasz és külföldi televíziócsatornák több videó - és mobilfelvételt is nyilvánosságra hoztak az üdülőhajó utolsó óráiról.
febr. 11
19:15
Meglepetésekre készülhetünk az idei Grammy-gálán (Infostart)
Aki Adele-t várja befutónak a hétvégi Grammy-gálán, az valószínűleg nem csalatkozik, de hogy az utolsó pillanatig semmi sem dől el, arról Justin Bieber, az egyik tavalyi favorit tudna beszélni, aki végül üres kézzel távozott a zenei díjátadó ceremóniáról.
febr. 11
20:30
Lezuhant egy magyar nő egy osztrák síliftről (Metropol)
Egy magyar síelő 12 méter magasról zuhant le az osztrák Mölltal-gleccser egyik síliftjéről, és súlyosan megsérült - jelentette szombaton az osztrák hírügynökség az előző délután történt esetet.

Keresés