2012. február 11. szombat

febr. 11
7:51
Több korcsolyapályát is kijelöltek a Velencei-tavon (Infostart)
A befagyott Velencei-tavon öt korcsolyapálya várja a hétvégén a sportolni vágyókat; korcsolyázni csak a kijelölt területeken és a déli parton szabad, másutt balesetveszélyes lehet a jég.
febr. 11
10:09
Fagydaganatok, fagyási sérülések kezelése - Képekkel! (WebBeteg)
A téli hidegben nem csak a kezek, lábak és az orr hűlnek le, ennél sokkal komolyabb következményei lehetnek az extrém hidegnek. Ilyenek a szöveti károsodások, a fagydaganat és a fagyás. Hogyan előzheti meg és hogy kezelheti a fagyási sérüléseket és a fagydaganatokat?
febr. 11
11:30
Mi a teendő foghúzás után? (WebBeteg)
Mindenki tudja, hogy a seb szívogatása vérzést okozhat és lassítja a gyógyulási folyamatot. Azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy az indokolatlanul gyakori öblögetésnek is ugyanez a hatása. Mire kell még odafigyelnie, hogy segítheti a sebgyógyulást?
febr. 11
13:36
A leggyakoribb kismama-félelmek (WebBeteg)
Sokan a félelemre okot adó gyanú eloszlása után is újabb és újabb okokat fogalmaznak meg, amellyel a szorongásukat fenntartják, táplálják. Ilyenkor felmerül a gyanú, hogy ezen félelmek hátterében nem csak a magzat egészségéért érzett aggodalom húzódik meg.
febr. 11
14:39
Köhögés: Hogyan kezelje? (WebBeteg)
Télen nagyon gyakoriak a légúti fertőzések, pedig ezek ellen lehet védekezni, a gyógyulási folyamat is felgyorsítható, és enyhíthetők a tünetek. Hogyan?
febr. 11
15:42
Fogamzásgátló implantátum a szülők tudta nélkül (WebBeteg)
Titokban, szüleik tudta nélkül kaptak fogamzásgátló implantátumot 13 éves lányok Nagy-Britanniában, miután a kormány néhány éve ösztönzi a tinédzserkori terhességek megelőzését. Mint kiderült, Southhampton kilenc iskolájában kínáltak fel a fiatal lányoknak fogamzásgátló implantátumot, ám a gyakorlatban ennél több helyen történhettek hasonló esetek.
febr. 11
17:27
Közeleg az influenzajárvány (Infostart)
Európa egyre több országában van már influenzajárvány - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton hivatalos facebook-oldalán.
febr. 11
17:48
A rekedtség lehetséges okai és kezelése (WebBeteg)
Mindenki tudja, milyen érzés, ha kapar a torka, nyelési nehézségei támadnak és elmegy a hangja. A rekedtségnek számos oka lehet. De mi is történik tulajdonképpen, amikor elmegy a hangunk, és hogy kezelhető a rekedtség?
febr. 11
19:51
Tudta, hogy a stressz is okozhat tartós köhögést? (Infostart)
A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. A panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek. Mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében?
febr. 11
19:54
A szép haj feltétele az egészséges fejbőr (WebBeteg)
A legtöbb ember csak kevés figyelmet szentel fejbőrének. Pedig a fejbőr testünk egyik legérzékenyebb felülete, és nem utolsó sorban állapota alapvetően meghatározza, hogy néz ki és milyen minőségű a hajunk.
febr. 11
20:45
Az ötös lottó eredményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 6. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
febr. 11
21:21
Falánk óriáscsigák támadják Miamit (Infostart)
Akár húsz centi hosszú, eredetileg Afrikában honos csigák garázdálkodnak Miamiban.

Keresés